2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım.Franjit çok kötü bişi annem ve teyzemde var,çok dikkat etmek gerekiyor yemek içmeye.

Hastane çantamı hazırladım kıyafet yönünden katladım koydum sadece çıkarıp ütülemek kaldı,şimdi ütülemedim çünkü kırışıcaklar ne de olsa daha 1 ay gibi bi zaman var tabi zamanında gelirse.Ana kucağı,battaniyelerini felanda yıkadım sadece geri kalan evde normal kullanacaımız eşyalar var her taraf toz toprak olacak diye yıkamıyordum ama dediğin gibi yıkayayım omladı bi battaniyeye sararım kaldırırıım en son ütülemek kalsın.Zaten oğluşumun gardolabı vs olmayacaı için 5 çekmeceli şifonyerine koyucam sadece eşyalarını günlük kullanacaklarımı da televizyon sehbasının çekmecesine yerleştireceim.
Ve çantama şey koydum 2 tane hasta bezi 5 tane gece ped,5 tane normal ped yeter heralde.6 tane de gögüs pedi.Minik makyaj çantama da diş fırçası,macun,lohusa tacımı makyaj malzemesi,toka tarak,göğüs kremi.Milupadan gelen numune pişik kremi,ıslak mendil ve bez.Şuan 4 bezimiz var huggies numune gelen onlar yeter heralde ilk etapta doğduğu gibi 10 tane daha koyarım hastane çantasına yeter.

Valla cnm zaten yıkamada bi iş yok esas iş ütülemekte :)) ama evet etraf acayip toz oluyo bunlarla uğraşırken..

Ben kendimede hastane çantası yapmaya başladım..Bende;
Gecelik-sabahlık (henüz almadım ama alıcam),pijama takımı (emzirmeli),atlet,emzirme sütyeni,3 tane kilot (ben bide tek kullanımlık kilotlardan alıp koyucam..kullananlar çok tavsiye ediyolar.5 li paketlerde satılıyor ), çorap,terlik,2 tane yastık kılıfı süslülerden, el-yüz havlusu,ıslak mendil,kağıt havlu,sıvı sabun,tarak,toka,makyaj malzemesi,diş fırça-macun,lohusa tacı,ped (hasta bezi alıcam ve gece pedi koyucam),süt pompam,göğüs ucu kremim,tahlil dosyam,sağlık karnem,kimlik,küçük bir not defteri ve kalem,fotoğraf makinesi,kamera,kapı süsümüz,bebek çikolataları. sanırım bu kadardı listem unuttuğum bişey yoksa..

canım bende vazgectım.. gıttıgıdıyordan falan bakıyorum sımdı

İnternetten alışveriş deyince aklıma geldi:
Hani şu bizim h.buradadan sipariş ettiğimiz biberon vs vardı ya, 3. haftasında hala gelmedi. Dün mail atıp siparişi iptal ettik. Kredi kartıyla almıştık, adamlar geri ödediler paramızı...

eveeeet işte benim karnım acıktı mutfakta bişiler hazırlıyayım dedim bi baktm
yine benim yavru gene hıçkırıyorkaydirigubbakcemile3 açken oluyor bu kesin artık...
e şimdi beni de tuttu hıçkırık hay allahım yaaa ikimiz beraber hıçkırıyoruz:1:

yine benim yavru gene hıçkırıyorkaydirigubbakcemile3 açken oluyor bu kesin artık...

:1::1::1: Ana oğul hıçkırıyonuz haa :)) Bi yarım saat kadar önce benim oğluşumda hıçkırıyodu ;))

Birşey soracağım konuyla alakası yok ama... Şimdi tartılıyoruz ya biz, aslında sabah ilk kalkıp wc'ye gidip, bir şey yemeden içmeden tartılmamız gerekli değil mi??

:1::1::1: Ana oğul hıçkırıyonuz haa :)) Bi yarım saat kadar önce benim oğluşumda hıçkırıyodu ;))

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3hıçkırığında saatleri olur mu?
bizim var ama işte sabah kalkınca kahvaltıyı geciktrirsem mutlaka oluyor..
akşam bir de yatmadan acıkmış oluyorum illaki o zamanda hıçkırıyor.yani
açken hıçkırıyor benim gibi o dakaydirigubbakcemile3şimdi farkettim ben
hıçkırdığını ekmek arası yapmıştm.ilk yudum hafiften boğazımda kaldı benide
tuttu hıçkırık haaala hıçkırıyoruz...kaydirigubbakcemile3

Sezeryan olup gecelik ya da pijama giyende var.
Normal olup gecelik ya da pijama giyende var.Ben kısakollu 1 pijama takımı aldım emzirme pijaması belide ayarlanıyor hamileyken de giyilebiliyor.1 gecelik aldım japone kollu önden düğmeleri var penye ve 1 sabahlık ince pamuklu truvakar kol.1 tanede annem verdi uzun kollu geniş rahat bişi uzun biraz,onu ne olur ne olmaz diye koyucam normal olursa beki onla yaparım doumu ya da kanlanır felan diye yedek dursun.Bu kadar yeter heralde walla hangisiyle rahat edersem onu giyicem. :)

çok teşekkür ederim arkadaşım tamamiyle karar verdim şimdi.

Valla cnm zaten yıkamada bi iş yok esas iş ütülemekte :)) ama evet etraf acayip toz oluyo bunlarla uğraşırken..

Ben kendimede hastane çantası yapmaya başladım..Bende;
Gecelik-sabahlık (henüz almadım ama alıcam),pijama takımı (emzirmeli),atlet,emzirme sütyeni,3 tane kilot (ben bide tek kullanımlık kilotlardan alıp koyucam..kullananlar çok tavsiye ediyolar.5 li paketlerde satılıyor ), çorap,terlik,2 tane yastık kılıfı süslülerden, el-yüz havlusu,ıslak mendil,kağıt havlu,sıvı sabun,tarak,toka,makyaj malzemesi,diş fırça-macun,lohusa tacı,ped (hasta bezi alıcam ve gece pedi koyucam),süt pompam,göğüs ucu kremim,tahlil dosyam,sağlık karnem,kimlik,küçük bir not defteri ve kalem,fotoğraf makinesi,kamera,kapı süsümüz,bebek çikolataları. sanırım bu kadardı listem unuttuğum bişey yoksa..
Aaa evet kağıt havlu felan onları unuttum.Ben 2 tane emzirme atleti koydum.Emzirme atleti olunca emzirme südyenine gerek yok ne de olsa südyen kullanmak zor olur.2 tane büyük kilot koydum 2 adet te hamile kilodu,çünkü kullanamıyorum artık karnım çok sivri.Terlik koymadım ayriyetten nasılsa hastaneye terlikle gidicem,çorabı bak unutmuşum.
Bebişin eşyarlarını yıkıcam şimdi valla.Hastane çantası da dahil hepsni ütülücem kırışırsada kırışşın sancım tutuncamı ütülücem.Dediin gibi ütülemek daha çok zaman alıcak...
canım bende vazgectım.. gıttıgıdıyordan falan bakıyorum sımdı
e-bebek ten alış-veriş yaptım bi defa ve çok memnun kaldım tavsiye ederim ama kampanyalı ürünleri :).Çünkü biraz pahalı olabiliyor.
Ne kadar mail attıysam hemen ilgilenip cevap verdiler...

Heheheh kaydirigubbakcemile3 benimki de hıçkırıyor, karnımın altı ve ortası pıt pıt atıyor ortalama 2sn de bir...
Dün kocişimizle ormantik ormantik dizi izliyoruz (ormantik halde izlediğimiz dizi de fringe kaydirigubbakcemile3 milleti kesip biçiyorlar biz de ormantik takılıyoruz). Neyse işte, kocişim sırtını bana dayadı ben de sarıldım; oturur pozisyondayız, o yan duruyor. Birden bizim kıskanç oğluş babaya bir tepik... Adam neye uğradığını şaşırdı... kaydirigubbakcemile3

e yuh yani pisicim gemedi heee???

Gelmedi... Piyasanın çok altında bir fiyata satıyorlar. Sanıyorum, siparişi iptal edelim diye göndermediler. Zarar etmek istemiyorlar. Bir de ikide bir mail atıyorlardı "bugün stoklarımıza ulaşacak, iki günde gelir..." vs vs. Sinir olduk haliyle. Aman daha da birşey almam oradan.

Birşey soracağım konuyla alakası yok ama... Şimdi tartılıyoruz ya biz, aslında sabah ilk kalkıp wc'ye gidip, bir şey yemeden içmeden tartılmamız gerekli değil mi??

pisicim ben aynen öyle yapıorum.yani gece boyu çıkıyorum wc ye zaten.
sabah kalkınca da birkere giriyorum wc ye ondan sonra kahvaltı etmeden hep
hafif giydiğim giysilerimle gece yattıklarımla yani tartıya çıkıyorum ve aylardır
da not tutuyorum...doktorum da beni ayakkabılarla falan ne varsa üzerimde tartıyor o
zaman 1 kg ye kadar oynuyor kilom..

pisicim ben aynen öyle yapıorum.yani gece boyu çıkıyorum wc ye zaten.
sabah kalkınca da birkere giriyorum wc ye ondan sonra kahvaltı etmeden hep
hafif giydiğim giysilerimle gece yattıklarımla yani tartıya çıkıyorum ve aylardır
da not tutuyorum...doktorum da beni ayakkabılarla falan ne varsa üzerimde tartıyor o
zaman 1 kg ye kadar oynuyor kilom..

Yaaa demek 60 kiloyum beeennn sositososito . Kocam bana sağolsun tartı almış (ne demek istiyorsa), sabah sabah wc işleminden sonra çıktım tartıya, 60,4 geldim. Zaten gece su içmeden 4 kere kalkıyorum, fazla su da gitmiş. 3 kilo farketti geçen haftayla...

Heheheh kaydirigubbakcemile3 benimki de hıçkırıyor, karnımın altı ve ortası pıt pıt atıyor ortalama 2sn de bir...
Dün kocişimizle ormantik ormantik dizi izliyoruz (ormantik halde izlediğimiz dizi de fringe kaydirigubbakcemile3 milleti kesip biçiyorlar biz de ormantik takılıyoruz). Neyse işte, kocişim sırtını bana dayadı ben de sarıldım; oturur pozisyondayız, o yan duruyor. Birden bizim kıskanç oğluş babaya bir tepik... Adam neye uğradığını şaşırdı... kaydirigubbakcemile3

Gelmedi... Piyasanın çok altında bir fiyata satıyorlar. Sanıyorum, siparişi iptal edelim diye göndermediler. Zarar etmek istemiyorlar. Bir de ikide bir mail atıyorlardı "bugün stoklarımıza ulaşacak, iki günde gelir..." vs vs. Sinir olduk haliyle. Aman daha da birşey almam oradan.

eşim kaçırmaz herhafta indirir fringe i izler.çok ilginç bir dizi aslında pekte romantik değilkaydirigubbakcemile3
kocişlerde nasiplensin azıcık o tekmelerden canımkaydirigubbakcemile3benimki ohoooo
ben hareketliyse inadına gidip göbişimi dayıyorum.bir de geçen akşam ne yaptıysa
bizim yavru horon teper gibi ardarda bi gümbürdedi durmak bilmiyor hem çok sert hem
de aşağı yukarı isyan eder bi şekilde 6-7 saniye kadar kesilmeden sürdü dedim
nooluyooo eşim de şoka girdi bu ne böyle yaa diyo:1:

:1: . Bizde hem size bakıp hem de pc karşısında yemek yiyoruz.Benimki kafasına göre takılıo hıçkırık konusunda ama galiba acıkınca ve ya yemekten hemen soora daha çok oluyor.
Yes baby.Üstümde bişi olsun ve tuvaletim olsun en az 500-600 gr fazla çıkıyorum.
Bu arada 15 kiloyu devirdik sayılır :((
çok teşekkür ederim arkadaşım tamamiyle karar verdim şimdi.
Ni dimek opuyorumnanaktan

pisicim sürekli her sabah tartılınca bir süre sonra aldığın gramı çok rahat
bir şekilde anlayabiliyorsun doktordan çok daha iyi takip ediliyor o zaman..
boşver iyi yapmış kocan almışşş....

Aaa evet kağıt havlu felan onları unuttum.Ben 2 tane emzirme atleti koydum.Emzirme atleti olunca emzirme südyenine gerek yok ne de olsa südyen kullanmak zor olur.2 tane büyük kilot koydum 2 adet te hamile kilodu,çünkü kullanamıyorum artık karnım çok sivri.Terlik koymadım ayriyetten nasılsa hastaneye terlikle gidicem,çorabı bak unutmuşum.
Bebişin eşyarlarını yıkıcam şimdi valla.Hastane çantası da dahil hepsni ütülücem kırışırsada kırışşın sancım tutuncamı ütülücem.Dediin gibi ütülemek daha çok zaman alıcak...

e-bebek ten alış-veriş yaptım bi defa ve çok memnun kaldım tavsiye ederim ama kampanyalı ürünleri :).Çünkü biraz pahalı olabiliyor.
Ne kadar mail attıysam hemen ilgilenip cevap verdiler...

Evet bak aslında sütyene gerek yok dediğin gibi..emzirme atleti lazım daha çok orda..
Valla cnm yıka ve ütüle bencede sana dost tavsiyesi..minik minik şeyler zor oluyo ütüleme filan..boşver kırışcakmış derdine düşme..çantanın amacı zaten herşeyi temiz olarak hazırlayıp bişey olduğunda kapıp gitmek.doğum bu bellimi olur neyin ne zaman olcağı..sen hazırlada..

Ayy bizim oğlanda öle vuruyo bazen babasının sırtına hihihhii çok komik oluyoooookaydirigubbakcemile3

hehehe evde artık konuşacak kimse yok demeyeceğim.
muhabbet kuşumuz var bizim sarı böle minnacık çok tatlı 1
yaşına geliyor artık hiç öyle kendikendine konuşmazdı hani
böyle cugur cugur yapıolar yaa.şimdi son zamanlarda iyice
konuşmaya başladı üstelik ben cicikuş diyorum aynını benzetmeye
çalışıyor ne tatlı bir kuş yaa tam yapamıyor daha ama ben söylüyorm
arkadan o benzetmeye çalışıor..hayvan besleyen var mı???

eşim kaçırmaz herhafta indirir fringe i izler.çok ilginç bir dizi aslında pekte romantik değilkaydirigubbakcemile3
kocişlerde nasiplensin azıcık o tekmelerden canımkaydirigubbakcemile3benimki ohoooo
ben hareketliyse inadına gidip göbişimi dayıyorum.bir de geçen akşam ne yaptıysa
bizim yavru horon teper gibi ardarda bi gümbürdedi durmak bilmiyor hem çok sert hem
de aşağı yukarı isyan eder bi şekilde 6-7 saniye kadar kesilmeden sürdü dedim
nooluyooo eşim de şoka girdi bu ne böyle yaa diyo:1:

Suya düşer çırpınır ya, benimki de aynen öyle çırpınıyor. Geçen gün kıpraşmıyordu ya, gece kuşu olmuş benimki saat 10'dan sonra bir başladı uyuyamadım. Sonra ertesi gün acısını çıkarır gibi bütün gün kıpraştı oğluşum. Şimdi daha da iyi durumda şükürler olsun... Yarın sabah doktor amcamızın ultrasonunu tepikliycez inşallah...

Bir de aklıma geldi: Geçen cumartesi rüyamda oğluşumu gördüm, babasına benziyordu aynı. Yuvarlak yüzlü, esmer, dolgun dudaklı, simsiyah saçlı bir de kıvırcıktı. Çok güzeldi. Sabah şeytan dürtükledi beni. Şimdi bebek doğacak ya hayırlısı ile. Bebek aynı rüyamdaki gibi babasının tıpkısının aynısı doğarsa, çıngar çıkaracağım: "Bu bebek bana hiç benzemiyor, kimden yaptın bunu?" diye kaydirigubbakcemile3 Kocamı şoka sokacağım akannehir . Eee hep erkekler mi yapacak, biraz da kadınlar yapsın.

Yes baby.Üstümde bişi olsun ve tuvaletim olsun en az 500-600 gr fazla çıkıyorum.
Bu arada 15 kiloyu devirdik sayılır :((

Ohhh demek o kadar yemeyle 12 kilo almışım...

merhaba arkadaşlar, Bizim de haftasonu bayaa yoğundu cumartesi mutfak alışverişi , pazar arkadaşlar geldi 2 posta sağolsunlar yardım ediyorlar ama yine de yorulmuşum herhalde bugün 12'de uyarndık kuzuşumla :)) Akşam 7'de dr randevumuz var 1 ay oldu bakalım kuzuş kaç kilo olmuş tipi değişmiş mi çok merak ediyorum. Geçen randevuya kamerayı da götürmüştük çok iyi oldu doya doya seyrediyoruz sonrasında da ... Ağda konusunda kararsız kaldım daha tam uzamadı haftaya gitsem tahmini doğum 15 ağustos gözüküyor o zamana kadar idare eder mi etmez mi ne yapacam karar veremedim.... Bebeğin park yatağına ait nevresim , yorgan yastığını yıkadım, daha esas yatağına ait malzemeleri kıyafetlerini yıkamaya başlamadım, temmuz ortası gibi başlayayım diyorum kirlenmesin bütün gün cam çerçeve açık bizim ev bahçeli olduğundan toz oluyor. Zaten artık yemek hariç ev işi yapamıyorum kadını herhaftaya çevirdim . Bizim bebiş de yumrular yapıyor ama anlayamıyorum kafası mı bacağımı bazen akşamları çok canım yanıyor, bir de gerilmeler var Dr. rahimi tutan bağlar olduğunu söylemişti ağarlaştıkçe iyice geriliyor o da acıtıyor sakat gibi yürüyorum, yatağa yatıp kalkarken zorlanıyorum. Bizde durumlar böyle işte...

Back
X