2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım hastaneden hastaneye fark eder özellikle de özel ya da devletse fark ediyo..ben özel muayeneye gittiğim eski doktoruma yaptıraydım amniyosentezi bayaa bi para bayılacaktık ama sonra devlet hastanesinde yaptırdık çok uyguna geldi...bence korkmanıza gerek yok ama yaptıracağın hast.yi ii araştır yerimseniben

kızlar bende çıkıyorum acıktım mı neyyyy cokacimcoook

bu bahsettığım hastanelerin her ıkısıde özel hastane ondan allak bullak oldum ya bı de esime anlattım bak boyle 3 boyutlu goruyormussun agzı burnu cok netmiş falan dıye sımdı kalkarda normal ultrason gıbı bısey cıkarsa bu 140 tl lık olan sey hastaneye bayılmadıgımız parayı avukata bayılmak zorunda kalırız kafamçokkarıştı

arkadaşlar ben geldim.hegün girip okuyorum ama geçmişi okumaktan yazmaya fırsat olmuyo.ben okumayı bitirince de benim mutlaka bi işim çıkyo.beni pek merak eden yok ama olsun yinede son haberleri vereyim.bugün detaylıya gidim minik kızımı bol bol gördüm. çok şükür bi problem yok.322 grammış ama her bebek farklı olurmuş normal dedi ama bana anormalsin dedi söylemesi ayıp 1 ayda 3 kilo almışım kızdı bana tatlı çikolata yok dedi yandııııım.çok şükür kuzumun sağlıklı olduğunu öğrendim ya gerisi önemli değil.bu arada miniğim pek güzel maşallah minicik burnu var ellerini hep yüzüne götürüyo.bazı arkadaşlar bebeklerini pek hissetmiyomuş ya olabilirmiş çünkü çk ufaklar daha.ama ben 1 aydır hissediyorum iyice güçlendi hareketleri.darısı hepinizin başına.hepiniz iyisiniz okuyorum.hep iyi olun inşallah öptüm annecikler.

selam kızlar yazamıyorum ne zamandır gecmişi okudum maşallah gündem dolu gene benim bugün migrenim tuttu felakettim şimdi ılık bir duş alıp uzanıcam biraz bu arada bebişime ufaktan alışverişe başladım sağlıklı bir şekilde dogarda giyer inşallah artık büyüdü heralde harelketler dışardan bile görülüyor neyse canlarım banyo zamanı başımı tutamıyorum öptüm hepinizi kendinize iyi bakınnn

geçmiş olsun canım,yemekten sonra uzat ayaklarını yat dinlen lmaz:

Saol canım, yattım biraz daha iyiyim bu sefer de midem yanmaya başladı ama rennie duo içtim geçti şimdi birazdan başlamaz inşallah.

Canım normal ultrason olur mu? Bak internette de araştır süper birşey ama çok paraymış ya. Ben o kadar olduğunu bilmiyordum açıkçası. Valla dediğin gibi avukata bayılmak zorunda kalmayalım allah korusun ya...

Ay canım maşallah ne güzel. allahım sağlık versin cümlesine. Ben en son gittiğimde 14 cm ve 240 gr dı. O da 4. ayda gittik. Şimdi 15 nisanda çağırdı. Bakalım inşallah herşeyi normaldir de senin gibi güzel haberlerle döneriz bizde tatlım.

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Şimdiden de saatler olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirsin tatlım. Bebişlerimiz iyi olsunlar da hepsi geçecek inşalklah

Benden başka da kimse yok sitede. Bu akşam bekçilik yapacağım sanırsam.

valla ben bu 2. düzey usg işini netleştirene kadar burdayım siteden bi arattırayım mevzuyu dedim fiyatlar 50 TL ile 375 TL arası değişiyor. testlerde o şekilde 3 lü testine 120 tl verende var 30 TL de kim kimi yakalarsa durumu olmuş anlaşılan offfff :uhm:ben üçlü teste 45 TL vermiştim allah bilir doğum fiyatları ne kadar değişkenlik gösteriyordur.

Evet her hastanenin farklı oluyo canım, bende ikili teste 40 tl verdim, ama bi tanıdık başka hastaneye sormuş 120 demişler. Araştırmak lazım. boshayallersmile

demet kaçar kızlar. Herkese iyi geceler. Uyuyacağım şimdi valla gözlerim küçüldü resmen.

Hepinizi kocaman ptümm

meraba arkadaşlar..umarım herkes iyidir...ben devlet hastenesine gitmeye başlamıştım. detaylı ultrason yapıldı.ama 2-3 dk sürdü görmedim bile bebeğimi.şimdi tekrar özele gitmeye karar verdim.açıkçası detaylıyı özelde yaptıramam zaten yaptırmayı da düşünmüyorum.nasıl olsa aksi durum olsa bile bi müdahalede bulunamıyorlar..şeker yüklemesi yapılmadı daha 23 ten sonra yapılıyor dedi.
bi de bebeğim 10 gün geri çıkıyordu ultrasonda en baştan beri.ilk defa son gittiğimde ikisi de aynı çıktı.böyle bişey olabilir mi.ama doktor pek ilgilenmedi.hani bu yukarıda bahsettiğim 2 dak süren ultrasonda.onda da baş karın çevresi falan ölçüldü.
aman anlamadım gitti.
bebeğimi artık daha kuvvetli hissediyorum.çok güzel...

bana da soylenen en az yarım saat surdugu cunku tek tek tum organlara bakmaya calıstıkları ıcın normal ultrason uygulamasından daha uzun suruyormus ama sanırım senın bebiş sağlıklı o yuzden takılma derım ınsallah aksılık olmadan kucagına alırsın

merhaba seni hiç görmüyorum gündüzleri bebişin nasıl başlandınmı alışverişe

sana atmıştım mesajı canım yanlış olmuş gündüzleri yoksun galiba bebişin nasıl bir şeyler aldınmı:ecrin_bebek:

Günaydın güzel annecikler ve melekleri. Nasılsınız akalım. Biz babamızı işe gönderdik. Kahvaltımızı ettik. Birazdan sabah egzersizlerimize başlayacağız inşallah. Sizlerde ne var ne yok bakalım? Ben hamile olduğumdan beri hep birşeyler alıyorum. şim de aynı şekilde. Annem ve babannem saolsun birşeyler örüyorlar. Ben örgüyü çok severim ama bebek işlerini beceremiyorum. Ama ben de cicişime üzerinde oyun oynayabileceği birşey örüyorum. ınşallah güzel olur daha bitmedi. Bir de yengemin ördüğü nişan bohçam vardı. Eşime vermiştik tabi artık bizde. Onu pikocuya vereceğim. Bebeğime güzel bir battaniye diksin dantelden bir tane olsun. Zaten kendi bebekliğimden kalan 2 tane örme battaniyem var. Başka örme battaniyeye gerek yok herhalde. Kızlar birşey soracağım. Dün akşamdan beri göğüs uçlarım felaket kaşınıyor neden olabilir? Dün akşamda rüyamda sütümün geldiğini gördüm. Hemde baya da beyaz beyaz geliyordu. Hatta bende tattım o kadar çok aktı ki. Aynı bildiğimiz süt tadında ama yağsız gibiydi. Allah allah enteresan bir rüyaydı.

Doğum sonrası da doğuma hazırlık kadar önemli bir süreç. Yeni doğanı dünyaya tanıştırırken aynı zamanda hızla yenilenmeli ve hamilelik döneminde vücudumuzda meydana gelen değişimleri eski haline getirmek için hamilelik sonrası yoga programı uygulamalıyız. Bebeğinizin kırkı çıkıncaya kadar onunla mümkün olduğunca yakın kalıp aranızda bir ömür boyu kalacak olan köprülerin temellerini attıktan sonra programınıza başlayabilirsiniz. Bu programda uygulanan asanalar ile duruş bozukluklarınız düzelir, karın kaslarınız ve rahminiz hızla toparlanır. Pranayama çalışmaları ile daha huzurlu daha dayanıklı ve sabırlı olursunuz. Bebeğinizle ilgili yersiz kaygılardan arınır daha berrak düşünen bir anne olursunuz. Zaman zaman yeni doğan ile birlikte yapacağınız yoga duruşları hem onun size beslediği güven duygusunun gelişmesine hem de hoş vakit geçirmenize neden olur.
Yoga Duruşlarını Ögrenelim

Duruş 1

Yastığın üzerine oturup bağdaş kurup, en rahat edeceğimiz pozisyonu alıp, bu arada mutlaka omurgamızı çok dik tutacak şekilde oturup, sol elimiz kalbimizin üzerinde, sağ elimiz bebeğimizin üzerinde olacak şekilde oturmalıyız. Tamamen nefesimize konsantre olup nefes bedene nasıl giriyor ve bedeni nasıl terk ediyor; bütün düşüncemizi burada yoğunlaştırmalıyız. Tabii ki aklınıza sorular gelecek, ama bu soruları geldikleri hızda bırakıp, sadece nefesin ritmini takip etmelisiniz. Bütün düşüncelerinizden arınıp, nefesi takip ederek, aklınızın sakinliğini ve dinginliğini yakalamalısınız. Kendinizi sakinleştirdikten ve düşüncelerden uzaklaştırdıktan sonra kısa bir süre için ujaii solunumuna geçmelisiniz.

Ujaii solunumu; burnunuzdan değil de sanki genzinizden nefes alır gibi yaptığınız bir solunumdur. Bu solunumu çalışılarak elde edebilirsiniz. Burada önemli olan, nefesi sanki genizden alıp genizden veriyor gibi yapmanızdır. Eğer bu nefesi doğru yapıp yapmadığınızı kontrol etmek isterseniz, bunu şu şekilde başarabilirsiniz; kulağınıza bir okyanus kenarındaymışsınız, okyanusun sesini dinliyormuşsunuz gibi bir ses ya da güzel bir rüzgâr sesi geliyorsa, bu doğru ujaii nefesidir.

Duruş 2

a) 7-8 kez ujaii nefesi yaptıktan sonra tekrar normal solunumumuza geçip bacaklarımızı bağdaş yapar pozisyondan açıp ileriye doğru uzatıp ellerimizi arkada yere koyup destek alır pozisyonda, omurgamızı yukarıya doğru açarak, bacaklarımızı sallayalım ve rahatlatalım. Özellikle kasıklarımızı rahatlatmak çok önemlidir, çünkü gebelik sırasında bebeğin yaptığı baskı, kasıkların üzerine bir bası hissi yapar ve bu da bacaklardan geri dönüşü yani dolaşım sisteminde geri dönüşü azaltır. Bu nedenle de ayaklarda ödem olur. ışte bu ödemin rahatlaması için mutlaka hafifçe kendimizi geriye doğru atıp, bacaklarımızı sallayarak kasıklarımızı rahatlatmalıyız.

Duruş 2

b) Ayaklarınızı iki yana uzattıktan sonra her iki ayağınızı, ayak bileklerinizden yavaş yavaş dışa doğru çevirerek ve bir süre sonra içe doğru çevirerek, ayak bileklerinizi rahatlatın.

Duruş 3 ve 4

Daha sonra yavaşça sağ ayağınızı kendinize doğru çekip kıvırarak yere oturun ve taban altınıza her iki elimizin baş parmağı ile masaj yapmaya ve rahatlatmaya çalışın. Bilindiği gibi, Çin tıbbında ayağımızın altı, bütün vücut organlarımızın başlangıç noktası gibi kabul edilir yani oraya yaptığımız masaj, vücudumuzdaki organlarımızı rahatlatıcı, onlara masaj etkisi yaratıcı etkisi vardır.

Bu nedenle ayak altınızı rahatlatın ve de unutmayın ki gebelikte ayaklarınız aslında her zamankinden daha çok yoruluyor, çünkü hem sizi hem de bebeğinizi taşıyor. Bu nedenle de onu rahatlatmanın, dinlendirmenin çok büyük faydası olur. Aynı çalışmayı bir de sol ayağınızla, sol taban altınızla tekrarlayarak bitirebilirsiniz.
Duruş 5

Daha sonra yeniden bağdaş kurar pozisyona gelip kollarınızı iki yanda nefes alırken yavaşça başınızın üstünde yukarıya doğru, yavaşça avuç içlerinizi bir araya getirin ve nefes verirken kollarınızı açıp yeniden iki yana düşürün. Bu hareketi üç kez tekrarlayın; nefes alırken kollarınız iki yanda başınızın üzerinde, avuç içlerinizi birleştirin, nefes verirken yavaşça kollarınızı iki yana açın ve bırakın.

Duruş 6

Şimdi, yeniden bağdaş kurar pozisyonda otururken, sol avucunuzun içini yere koyun, nefes alırken sağ kolunuzu kaldırın ve bedeninizi sola doğru eğip nefes verin, nefes alırken sağ elinizi kaldırın, avuç içinizi yere koyun ve nefes alırken sol kolunuzu kaldırıp bedeninizi sağ yana doğru eğin. Tekrar nefes alırken, nefes verirken sol kolunuzu indirin, omurganızı dikleştirin, gözlerinizi kapatın ve güzel nefes alıp vermeye devam edin

Duruş 7

a) Şimdi, çok ağır hareketlerle masa pozisyonuna geçin. Dizleriniz kırık bir şekilde yerde, avuçlarınız açık, her iki eliniz, kollarınız omuz hizasında açık, yani dört ayak pozisyonu; nefes alırken omurganızı aşağı doğru bırakın, karnınızı yere doğru yaklaştırın. Nefes verirken sırtınızı yukarı doğru çekin, çene kemiğinizi göğüs kemiğinize yaklaştırın. Yeniden nefes alıyorsunuz, omurganızı yukarıya doğru açın, başınızı gökyüzüne doğru kaldırın, nefes verirken yavaşça sırtınızı kambur yapn ve çenenizi göğüs kemiğinize getirin. Bu, gebelik sırasında özellikle sırt ağrıları olan hamileler için çok rahatlatıcı bir pozisyondur.

Duruş 8

Daha sonra dinlenmek için ayaklarınızı, ayak parmaklarınızla birleştirin, dizlerinizi bir miktar daha dışa doğru açın, yavaşça dirsekleriniz üzerinde öne doğru eğilin ve alnınızı yere koyup çocuk pozisyonunda dinlenmeye geçin.

Duruş 9

Şimdi ellerinizden destek alarak yeniden kendinizi dizlerinizin üzerinde oturur pozisyona getirin. Ellerinizi ileriye doğru uzatın ve parmaklarınızı birbirine doğru geçirin. Nefes alırken, avuç içleriniz gökyüzüne dönecek şekilde kollarınızı yukarıya doğru kaldırın, nefes verirken parmaklarınızı açıp kollarınızı iki yandan yere indirin. Dizlerinizin üzerinde, ellerinizi yeniden yere koyarak masa pozisyonuna geçin ve burada çok ağır ağır, yerden destek alarak ayağa kalkın.

Özellikle gebelikte ortostatik hipotansiyon dediğimiz bir durum vardır, yani oturur pozisyondan aniden ayağa kalkma ya da yatar pozisyondan aniden ayağa kalkma sırasında küçük bir başdönmesi yaşanır. Bu nedenle hiçbir hareketi hızlı yapmamanız gerekir. Her şeyi çok yavaş ve bedeninize vakit tanıyarak ve yeni aldığınız pozisyona bedeninizin uyum sağlamasını bekleyerek yapmalısınız. Bu nedenle çok ağır hareketlerle ayağa kalkarak ve yogada önemli hareketlerden biri olan dağ duruşu pozisyonuna geçeceksiniz.

günaydıınnnnnnnnnn çok güzell bit gün olsunnnnnnn herkes çok mutlu olsunnn bebişler patır patır tepiklesinnnnn:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…