2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Her yeri aktif olsa ne olur onun. Eşimin üzülmesini göze alsam ben onu kapıdan sokmam da kıyamıyorum o bana da aileme de çok iyi davranıyor çünkü

ben eşime annesine şikayet edemem kesinlikle hele hele sert bir tavırla söylersem ben bittim demektir direk annesini haklı görür ama bende uyanıklık yapıyorum hiçç şikayet etmeden söylüyorum bi bakıyorum eşim şikayet etmeye başlamış sesimi çıkarmıyorum.
ama kayınvalidemde eşimde korkar bana hiç bi şey söyleyemez söylerse bilir oğlu tavır alıcak diye beni şikayet edemez eşim aynı tepkiyi onada verir arada laf sokar o kadar bu ara onuda yapmıyor çünkü yanlız kalmıyoruz yanımda hep eşim oluyor.

Y bebeğin mevlutunda pide yaptıracakmışısz ben de olmaz etli pilav yapılacak dedim aa bizde adet bu dedi ben de burası ist. benim akrabalarım gelecek biz de de adet bu dedim. Ne o ya pide

Her yeri aktif olsa ne olur onun. Eşimin üzülmesini göze alsam ben onu kapıdan sokmam da kıyamıyorum o bana da aileme de çok iyi davranıyor çünkü

Sen edebinden susuyorsun, o edepsizliğinden konuşuyor. İyi yapıyorsun ama eksik yapıyorsun didemcim, eksik tarafı da; sınırlarını belli et. Sabrını sonsuz sanmasın. Ölçsün tartsın öyle laf soksun, onu da cesareti ölçüsünde yapsın.

Belki de haklısın söylediklerim benim kaynanam için daha geçerli sanırım... Çünkü doğumda ben izin vermezsem çok pirpiriklenirsem bebeği severlerken o buna hiç evap vermez karışmaz işime ama sonradan da bunun aısını bir şekiklde çıkartır benden...Ne yapar mesela ihtiyacım olduğunda bana gelmez mesela...Zor bir kadın dimi

tam dayaklık yemin ediorum allah sabır versin

Benim ara tepkim pek yoktur ya ne varsa dökerim ya susarım o yğzden genelde susuyorum bebeğim valla dövsek mi lşunları el birliğiyle

amaaaaaaaaaaaaan korktum vallahi,neymiş bu kaynana çilesi bende eşim annesiz büyümüş diye üzülüyorum ama olmadığına sevinmeli miyim ne:))kaydirigubbakcemile3

ayy kötü gelinlik yapmayayım rahmetli kayınvalideciğimin arkasından allah mekanını cennet eylesin :Saruboceq:

Biraz bana benziyor. Ben konuşurken çok tartarım öyle söylerim. Ağır söylesem de o, söyleyeceklerimin 10kez sudan geçmiş halidir. Yazarım hep... İyiliğini de kötülüğünü de. İşi düştü mü (ki düşer kesin), bakarım iyiliği kötülüğünden fazla ise yardım ederim. Adil olmaya çalışırım, Allah yarın hesabını sorar yoksa.
Ben de k.validen gibiyimdir, çok kızarsam kinlenirsem -ki kinlendiğim pek vaki değildir- yapacağım bir iyilik varsa yapmayıveririm, ödeşiriz. Yalnız beni tehlikeli yapan şey, çok şakacı ve dışa dönük olmam. Çok güldüğüm için insanlar beni ciddiye almıyorlar sanırım. Ciddiye alacakları gün de biraz geç oluyor maalesef. Dışarıdan çok duygusal görünsem de içim elmasla kaplı (temiz kalplilikle ilgili değil, en sağlam element elmastır ya o anlamda). Savaşçıyım yani. Gülmem, espiri yapmam içimdeki sert kişiliği örtmenin tek yolu.

Yokluklarında ihtiyaç duyarsın, varlıklarında niye varlar dersin böyle bir şey kaynana...

Benim ara tepkim pek yoktur ya ne varsa dökerim ya susarım o yğzden genelde susuyorum bebeğim valla dövsek mi lşunları el birliğiyle

Kendine yakıştıramadığın hiçbir şey yapma. Altın çamura düşmekle değerini kaybetmez. Ama tenekeyi istersen saraya sok, o sadece teneke...
Mevlanın şu 2 sözünü kendime düstur edindim:
"Hiddet ve asabiyet anında ölü gibi ol!"
"Ayın, geceye sabretmesi, onu apaydın eder. Gülün, dikene sabretmesi, güle güzel bir koku verir. Arslanın, sabredip pislik içinde beklemesi, onu deve yavrusu ile doyurur. "

Bende tam tersi birşeye kızmışsam iyi bir dille bunu kendisine dile getiririm çünkü annem böyledir ondan hep hoşgörüyü bir insanın derdini çabuk anlamıyı ve kendini ifade edebilmeyi öğrendim kin namına hiç birşey yoktur.. Ama kayınvalidem hata yaptığımı ne söyler ne de belli eder, o yüzden çok zorlanıyorum herşeyi içine atıyor açılamıyor kimseye bu da kendisiyle vakit geçirmek istediğimde isteksizliğe dönüşüyor bende...

Merhaba hoşgeldin, nasılsın bakalım??
iyiyim canım sağol..olaya vakıf olabilmek için biraz geçmiş okuyordum...malum kaynana mevzu , yarası olmayan yok gibi..

hoşgeldin hoppidicik nasılsın bebeğin nasıl ?
bebiş iyi teyzesi ama bende sen gibi hareket hissetmiyorum...o yüzden telaşlanıyorum..kızımda dört aydan sonra hissetmiştim ama bunda tık yok..cuma günü ayrıntılı usg var ..sen nasılsın , sen girdinmi ayrıntılıya..

Konuşurken bir diyeceğini 5 kez tartıyorsan, kendini gerçekten ifade ettiğini düşünüyorsan; kayınvaliden seni ya tanımıyor yeterince, ya da zalim. Adaletle hükmetmiyor olaylara. Beni ondan ayıran fark, ben birisi bir hata yaptı mı küsmem. Bir sürü ama bir sürü hata yapmış olması lazım. O kadar hassas değilim. Benim k.validem düşünmeden konuşur, kırar ama kırdığını düşünmez, kötü niyetli değildir. Çok da iyidir. Kadıncık bu yaşında bizi mutlu etmek için çırpınır durur. Çok yaralamıştır beni diliyle, anlatsam hayret edersiniz. Ama ben onun iyi insan olduğuna; çocuk gibi dilinde var kalbinde yok mantığı ile yaşadığını bilirim. O yüzden ne yaparsa yapsın ses çıkarmam, kin gütmem. Ağlarım belki, kızarım ama cevap vermem. Çünkü bana iyiliği, üzmesinden 1000 kat fazladır. Ayrıca beni üzenlere de sanki öz annemmiş gibi nefretle yaklaşır. Kendi anneme nasıl katlandıysam, ona 1 kat fazla susarım. Çünkü bir tanesi zaten özdü, yani içgüdüsel olarak beni koruyordu. Diğeri eşimin annesi, buna rağmen beni koruyor; korumak zorunda olmadığı halde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…