2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hahaha benim bide gece yatmadan önce çarpıntım vardı, bağırarak kaldırınca eşimi, direk kalbime odaklandı, kalp masajı yapacaktı neredeyse, sonra ben diyince ayağımı ovdu, sabah katıla katıla güldüm o haline, yazık uyku sersemi napsın

Benim 4 kilo oldu canım. ama ben zaten kilolu hamile kalmıştım. ilk doğumdan kalanlar daha duruyodu üstümde. bunda malesef tutuyorum kendimi. tamamını en fazla 10 kiloyla tamamlayacaksın dedi dr. son aylarda daha çok kilo alındığı için (vücut otomatik depoluyor doğum sonrasına) şimdi kasıyorum bende. Potansiyelim var çünkü almaya. egede 20 kilo fazlayla gittim doğuma.

kramp için kuru incir ve muz yiyin kızlar. ben hergün saat 11de 3 tane yiyorum adet haline getirdim

Evet içeriği magnezyum ve potasyum olan şeyler fayda ediyor, muz, hurma çok faydalı. Ama ben bu hamileliğimde muzdan soğudum. hurma desen rahim kasılmalrını arttırıyo, doğuma yakın yemek lazım. incir hiç sevmem ağzıma sürmem. en iyisi ben muzla aramı düzelteyim :)

Çok güldüm ya. çok şaşkın oluyo bu kocalar bazen. ben de bağırdım gece ayağımı düzelt kasıldım diye. bana dönmüş. uzan tut ayağını kendine çek diyo. yapabilsem seni niye uyandırayım di mi ya???

ben yiyorum ama yinede kramp giriyor gerçi ben hamile kalmadan öncede çok olurdu o yüzden çok şaşırmıyorum demekki yemesem hiç yatamıyıcam

ben de dün tartıldım canım sağlık ocağında 4. kilomu almışım... ayda 1 kg alıyorum... sağlık ocağında ebe iyi dedi..

hımmm canım kutusunuda gordum tamam ıns bende alayım... canım bu hastane cıkıslarının cınde oluyo ama bu daha sık en azından kenarında renklı nakıslar var... daha guzel bence... cok sagol tatlım

canım 5 kılo aldım ben 5 ayda... doktorum fazla dedi...

canım hurma bebgın yuznnu guzellestırıyomus... ayva ve hurma... bu arada yaş inciler ne zman cıkar kı veya cıkmısmıdır???

Teşekkür ederim canım. Telefondan çektiğim için soluk çıktılar nedense benneyaptımki . Bebeğin iç çamaşırına neden eldiven eklerler anlamış değilim ama neyseee:uhm:

2 sene önce yoktu öyle şapkalı eldivenli. yeni moda demek ki :) Ben 4 takım almıştım oğlumda. 2 tane de takımlardan çıktı. göbeği düşene kadar body kullanmayın demişti bebek hemşiresi. doğumda hem body hem zıbın verdik zıbını giydirmişler. göbek bakımı daha kolay diye. 6 takım yetmişti bize. 9. günde göbeği düştü bodylere başladık.

Teşekkür ederim canım. Telefondan çektiğim için soluk çıktılar nedense benneyaptımki . Bebeğin iç çamaşırına neden eldiven eklerler anlamış değilim ama neyseee:uhm:
hehehe olsun fazla mal göz çıkarmaz ister kullanırsın istersen kullanmazsın:)))

canım benim çalıştığım yerde işçisiyle personeliyle yaklaşık 2000 kişilik özel bir şirketti...her hamile kalan nedense hemen rapor alıveriyordu ama personeldekiler yapıyordu bunu yani içerde çalışan işçiler yapamıyorlardı şimdi aklıma geliyor insan ayırıyorlarmış demek ki...işçilerden olsa hemen çıkarıveriyorlardı bizim personelden olunca sesleri çıkmıyordu.ama bir gün personelden bir kız 3 aylık satın almacıydı yeni başlamıştı işe benim işim onunlaydı genelde daha işi öğrenmeden hamile kaldı ve rapor aldı sürekli doğurdu büyüttü hala yok kız ortada hiiççbirşeyyciikk yapamadılar ilk başta sonra bitince izinleri raporları çıkardılar kızı ama o da resmen hamile kalmak için girmiş işe yani...genelde diğer personele böyle bişi yapmıyorlardı bizim orada kimbilir kafalarına göre beki de ben de sırf hamile kalıcam diye iş aramadım bu yüzden..
ama şuna eminim rapoorluyken işten çıkaramıyorlar hiçbişekilde tabi siz sonradan da çalışmayı düşünüyorsanız aynı yerde mecbur kalıyorsunuz bir yerde aralar bozulmasın falan...allah yardımcınız olsun...

amiin canım amiinn... şu günlerde tek istediğim Allah sağlık ve sabır...

canım bir sakıncası yoksa yaşını sorabilir miyim?merak ettim:))))

hımmm canım kutusunuda gordum tamam ıns bende alayım... canım bu hastane cıkıslarının cınde oluyo ama bu daha sık en azından kenarında renklı nakıslar var... daha guzel bence... cok sagol tatlım

Hastan çıkışlarında oluyor da, biz akrabamıza gittik çarşamba, gelini yeni doğum yapmıştı. Onlar dedi, "çok gidiyor, elinizde bol bol bulundurun" diye. Ondan şimdilik 2 takım aldık. Daha da alacağız inşallah.

Canım hamile, yeni doğum yapmış işçiyi işten çıkaran personel kötü niyet tazminatı diye bir tazminat öder. ve işçinin işe iade davası hakkı vardır. bu davada da 4 maaş tazminat ve işe iade hakkı kazanır. işveren geri işe almazsa 8 maaş tazminat vardır. çalışnalar bu haklarını bilmeli. hamile iken akıllı işveren personeline dokunmaz bence

canım onlar öle akıllı ki alttan girip üsten çıkıyorlar... hiçbişey yok gibi hamilelik iznini kullandırıyorlar... tam geliyorsun işe başlayacaksın hop çıkarıldın haberini veriyorlar... ozaman yapabileceğimiz bişeyimiz var mı? hamilelikle bir ilgimiz kalmıyor...burda bikaç kişiye öle yaptılar...

Kızlarmerhaba, Nasılsınız;?
Geçmiş iokuyamadım kusura bakmayın moralim çok bozuk. Dün doktora gittik bebeğim gayet iyi. Eşimin doğuştan kalp delikliği ve damar tersliği olduğundan bebeğimde de olabilir dedi doktor. 2 hafta sonra renkli ultrason ve kalp ekg si çekilecek. ınşallah kötü birşey olmaz. Şeker yüklemesi de yapılacak. Ama medıcana internatıonal beylikdüzünde yaptırın dedi ve şeker yüklemesi ve renkliusg 450 tl dediler ya.. off kafayı yicem yani

evet canım işte bizimkilerde dokunamadılar uzuuuun bir süre bişeycik yapamadılar işlerde aksayıp durdu sonra bütün hakları bitince kızın geri döndü tabi işyerine şak diye çıkardılar işten...iyi de oldu bence kız hamile kalıp bütün haklardan yararlanmak için girmiş işe o işverene de yazık işleri yürütmeye çalışanlarada özellikle de ben zor durumda kalıyordum..Bir de çalıştığı yeri görseydin çok sakin çok huzurlu havuz başı bir ortam istediği zaman gidip revirde istediği kadar yatabilir öğle yemeğini 2 saati bile geçiriyorlardı kolayca.karışan görüşen yok.çok rahat çalışıyordu yaniiii.

ayyy neyse lafa daldım yine ben kaçtım kızlar kendinize iyi bakınn byyy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…