Kızlarmerhaba, Nasılsınız;?
Geçmiş iokuyamadım kusura bakmayın moralim çok bozuk. Dün doktora gittik bebeğim gayet iyi. Eşimin doğuştan kalp delikliği ve damar tersliği olduğundan bebeğimde de olabilir dedi doktor. 2 hafta sonra renkli ultrason ve kalp ekg si çekilecek. İnşallah kötü birşey olmaz. Şeker yüklemesi de yapılacak. Ama medıcana internatıonal beylikdüzünde yaptırın dedi ve şeker yüklemesi ve renkliusg 450 tl dediler ya.. off kafayı yicem yani
canım onlar öle akıllı ki alttan girip üsten çıkıyorlar... hiçbişey yok gibi hamilelik iznini kullandırıyorlar... tam geliyorsun işe başlayacaksın hop çıkarıldın haberini veriyorlar... ozaman yapabileceğimiz bişeyimiz var mı? hamilelikle bir ilgimiz kalmıyor...burda bikaç kişiye öle yaptılar...
merhaba Demetcimmm.. Hoşgeldiin...
bozulmasın moralin... inş. bir sıkıntı çıkmaz... üzülme... hayırlısıyla testlerinizi yaptırırsın güzel sonuçlarla bize gelirsin inş.
canım başka bir hastanede yaptırsan... illaki orada mı yaptırılması gerekiyormuşşş
evet canım işte bizimkilerde dokunamadılar uzuuuun bir süre bişeycik yapamadılar işlerde aksayıp durdu sonra bütün hakları bitince kızın geri döndü tabi işyerine şak diye çıkardılar işten...iyi de oldu bence kız hamile kalıp bütün haklardan yararlanmak için girmiş işe o işverene de yazık işleri yürütmeye çalışanlarada özellikle de ben zor durumda kalıyordum..Bir de çalıştığı yeri görseydin çok sakin çok huzurlu havuz başı bir ortam istediği zaman gidip revirde istediği kadar yatabilir öğle yemeğini 2 saati bile geçiriyorlardı kolayca.karışan görüşen yok.çok rahat çalışıyordu yaniiii.
ayyy neyse lafa daldım yine ben kaçtım kızlar kendinize iyi bakınn byyy.
O kız bile kafasını kullansaydı dava açabilirdi. çünkü haklı fesih halleri sayılmış kanunda bunun dışındaki hallerde işten çıkarılmalarda dava hakkı herkesin var.
bu arada hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz (gebe ve ezmiren kadınların çalışma şartlarını düzenleyen yönetmelik 10. md) yani, 8,5 saat çalışılan bir yerde kadın 1 saat gidip yatsa bu onun hakkıdır ve kimse birşey diyemez. o kız haklarını iyi biliyormuş demek ki. ama davayı açmayı akıl edememiş. :)
benim de biraz önce aklıma geldi şu iş.. bende diyordum ki yeni iş ararım doğumdan sonra... ama düşündüm ki benim burda hala haklarım olacak günde 1 saat veya haftada bir gün süt izni gibi... eğer bu iş yerinden ayrılırsam onlar için bir şey yapamam değil mi?
O kız bile kafasını kullansaydı dava açabilirdi. çünkü haklı fesih halleri sayılmış kanunda bunun dışındaki hallerde işten çıkarılmalarda dava hakkı herkesin var.
bu arada hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz (gebe ve ezmiren kadınların çalışma şartlarını düzenleyen yönetmelik 10. md) yani, 8,5 saat çalışılan bir yerde kadın 1 saat gidip yatsa bu onun hakkıdır ve kimse birşey diyemez. o kız haklarını iyi biliyormuş demek ki. ama davayı açmayı akıl edememiş. :)
Yok canım süt izni çalıştığın gün karşılığı veriliyor. işten ayrıldıktan sonra o hakkın bitiyor. ama yeni girdiğin işte yine bebeğin 1 yaşını doldurana kadar süt izni hakkına sahipsin
ben şimdilik çıkıyorum arkadaşlar. yemek saati geldi. gidip karnımızı doyuralım. görüşürüz tekrar
ama kızın emzirme süt izni vs.herşeyi bitmişti yani artık tamamen normal bir çalışan sayılıyordu bizim iş yeri hakkını vermemezlik yapmazdı zaten kıza herşeyini ödediler bildiğim kadarıyla evet üstelik dediğin doğru şimdi hatırladım ilk hamile kaldığında 8-4 çalışıp cumartesileri de gelmiyordu işe...8-4 ün de yarısını ya çalışıyordur ya çalışmıyordur...
Demetçim hpşgeldin cnm üzülme sakın birşey çıkmayacak allahın izniyle.
KIZLAAAR BU ARADA BENİM DE YARIN DETAYLI USG VAR.nedense hiç takılmıyorum ben bu detaylıya inşallah birşey çıkmaz herşeyi iyidir oğluşumun ama dr.amniyosentez yaptırdığın için gerek yok dedi.sadece kalp için gidersen git dedi bebeğin kalbini çok iyi inceliyorlarmış detaylıda ben de allah koruun birşey varsa da bilelim dedim eşimde gidelim dedi yarın 15:20 de Didem ve özlemin gittiiği dr.a gidiyorum ben de bakalım inşallah güzel sonuçlarla gelicem...
Kızlar bu arada size bir site tavsiye etmek istiyorum... içinde çok güzel bebek şekerleri var... hepsi mükemmel... ben arayıp konuştum fiyatları da çok uygun... ben zamanı geldiğinde bebek şekerlerini buraya yaptırmayı düşünüyorum... siz de bir bakın :)
http://www.askdugumu.com/
ama kızın emzirme süt izni vs.herşeyi bitmişti yani artık tamamen normal bir çalışan sayılıyordu bizim iş yeri hakkını vermemezlik yapmazdı zaten kıza herşeyini ödediler bildiğim kadarıyla evet üstelik dediğin doğru şimdi hatırladım ilk hamile kaldığında 8-4 çalışıp cumartesileri de gelmiyordu işe...8-4 ün de yarısını ya çalışıyordur ya çalışmıyordur...
Demetçim hpşgeldin cnm üzülme sakın birşey çıkmayacak allahın izniyle.
KIZLAAAR BU ARADA BENİM DE YARIN DETAYLI USG VAR.nedense hiç takılmıyorum ben bu detaylıya inşallah birşey çıkmaz herşeyi iyidir oğluşumun ama dr.amniyosentez yaptırdığın için gerek yok dedi.sadece kalp için gidersen git dedi bebeğin kalbini çok iyi inceliyorlarmış detaylıda ben de allah koruun birşey varsa da bilelim dedim eşimde gidelim dedi yarın 15:20 de Didem ve özlemin gittiiği dr.a gidiyorum ben de bakalım inşallah güzel sonuçlarla gelicem...
il dışı gonderıyolarmı canım bıde ne kadar nasıl fıyatlar ?
alıcı ödemeli gönderiyorlar sanırım canım... sen bak bana kodlarını söle ben bayağısının fiyatını sordum çünkü... 1TL ye de var... 4,50TL ye de :)))
Didemcim sen mi almıştın bebeğinin şekerlerini biri aldı diye hatırlıyorum... siz tanesini kaça aldınız??? yada alan var mı başka onlarda sölesin... neresi uygunsa orda yaptıralım dimi ama :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?