2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba Demetcimmm.. Hoşgeldiin...

bozulmasın moralin... inş. bir sıkıntı çıkmaz... üzülme... hayırlısıyla testlerinizi yaptırırsın güzel sonuçlarla bize gelirsin inş.

canım başka bir hastanede yaptırsan... illaki orada mı yaptırılması gerekiyormuşşş

Tabi ki var canım. Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren herkes yararlanır bundan. işten çıkarılma tarihinden itibaren 30 gün içinde işe iade davası açıp, işe iadeni talep ediyorsun ve bu davalar hızlı yargılama usulüne tabi olduğu için 4-6 ay arasında sonuçlanıyor. 4 net maaşa ve işe iadene, işe iadeyi kabul etmemesi halinde 4 ile 8 ay arası brüt maaşa karar veriyor mahkeme.yani 4 net+4-8 arası brüt maaş hakediyorsun

Bilmiyorum tatlım.Eşim doktoru arayıp soracak bakalım.

O kız bile kafasını kullansaydı dava açabilirdi. çünkü haklı fesih halleri sayılmış kanunda bunun dışındaki hallerde işten çıkarılmalarda dava hakkı herkesin var.
bu arada hamileler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz (gebe ve ezmiren kadınların çalışma şartlarını düzenleyen yönetmelik 10. md) yani, 8,5 saat çalışılan bir yerde kadın 1 saat gidip yatsa bu onun hakkıdır ve kimse birşey diyemez. o kız haklarını iyi biliyormuş demek ki. ama davayı açmayı akıl edememiş. :)

benim de biraz önce aklıma geldi şu iş.. bende diyordum ki yeni iş ararım doğumdan sonra... ama düşündüm ki benim burda hala haklarım olacak günde 1 saat veya haftada bir gün süt izni gibi... eğer bu iş yerinden ayrılırsam onlar için bir şey yapamam değil mi?

Yok canım süt izni çalıştığın gün karşılığı veriliyor. işten ayrıldıktan sonra o hakkın bitiyor. ama yeni girdiğin işte yine bebeğin 1 yaşını doldurana kadar süt izni hakkına sahipsin

ama kızın emzirme süt izni vs.herşeyi bitmişti yani artık tamamen normal bir çalışan sayılıyordu bizim iş yeri hakkını vermemezlik yapmazdı zaten kıza herşeyini ödediler bildiğim kadarıyla evet üstelik dediğin doğru şimdi hatırladım ilk hamile kaldığında 8-4 çalışıp cumartesileri de gelmiyordu işe...8-4 ün de yarısını ya çalışıyordur ya çalışmıyordur...

Demetçim hpşgeldin cnm üzülme sakın birşey çıkmayacak allahın izniyle.

KIZLAAAR BU ARADA BENİM DE YARIN DETAYLI USG VAR.nedense hiç takılmıyorum ben bu detaylıya inşallah birşey çıkmaz herşeyi iyidir oğluşumun ama dr.amniyosentez yaptırdığın için gerek yok dedi.sadece kalp için gidersen git dedi bebeğin kalbini çok iyi inceliyorlarmış detaylıda ben de allah koruun birşey varsa da bilelim dedim eşimde gidelim dedi yarın 15:20 de Didem ve özlemin gittiiği dr.a gidiyorum ben de bakalım inşallah güzel sonuçlarla gelicem...

ben şimdilik çıkıyorum arkadaşlar. yemek saati geldi. gidip karnımızı doyuralım. görüşürüz tekrar

anladım canım çok sağoll... hayırlısıyla bir doğursak çok çabuk geçsin istiyorum şu günler...

İşe aide davası işten çıkarılan herkesin hakkı canım. yeterki iş kanunda sayılan haklı nedenle fesih halleriyle çıkarılmasın. şimdi kızın hangi gerekçe ile çıkarıldığını bilemiyorum tabi. o yzüden bişey diyemem

Kızlar bu arada size bir site tavsiye etmek istiyorum... içinde çok güzel bebek şekerleri var... hepsi mükemmel... ben arayıp konuştum fiyatları da çok uygun... ben zamanı geldiğinde bebek şekerlerini buraya yaptırmayı düşünüyorum... siz de bir bakın :)

http://www.askdugumu.com/

il dışı gonderıyolarmı canım bıde ne kadar nasıl fıyatlar ?

Hayırlı sonuçlarla gel inş. canım... uzuun uzuun göreceksin bebeğini ne güzeelll :)))

il dışı gonderıyolarmı canım bıde ne kadar nasıl fıyatlar ?

alıcı ödemeli gönderiyorlar sanırım canım... sen bak bana kodlarını söle ben bayağısının fiyatını sordum çünkü... 1TL ye de var... 4,50TL ye de :)))

Didemcim sen mi almıştın bebeğinin şekerlerini biri aldı diye hatırlıyorum... siz tanesini kaça aldınız??? yada alan var mı başka onlarda sölesin... neresi uygunsa orda yaptıralım dimi ama :)))

tatlım ben gıttıgıdıyordan bkmıstım... bebk sekerı 50 tane sepetıde var 50 tl dıyodu... kelebeklı falan hanı cok afilli bişi degıl ama guzel yınede ben begendım... dur bak hatta resmıde var bende

Ayy neguzelmıs nesı warr yaa fıyatı da gayet uygunmuss kızlaar..bende begendım walla.

Ya gelebildim sonun dakızlar... Bebek şekeri baktım ama almadım ben şeker almıycam öyle sopalıları sevmiyorum eminönünde çikolata üstü biblo beğendim 1,45 tanesi 75-100 arası hastaneye onlardan yaptırıcam mevlut için de 100 tane yine çikolatalı biblolu tüllü filan bir şey yaptıracağım(onlar sanırım 2,00tl civarı tutar)biblosu buzdolabı süsü gibi olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…