2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet tatlım aynen dedıgın gıbı... bebk eger onden gıdıyosa tahmını dogum vaktıde degısıyo... ama yınede doktoruna sor tabı:):)

Şeymanın dediği şey benim bünyem içinde geçerli sanırım ben de alamıyorum hiç ama maşallah bebeğim yiyo beni 1 hafta da önde bu yüzden:))))

kısım sızın cocuklar sıız sımdıden somurmeye baslamıs:):):)doktorum demıstı bana cunku sen ıstersen yeme bebek senın depolarından ıstedıgı kadar beslenır dıye... vvay tosuncuklara bak sen:):)

haırlısı olsun canım... bende ıyıyım cok sukur ıste tatlım ... bebıle bogusuyoz durmadan... dun memlekettekı arkadasımla gorstum camdan karnımın falan cıktıgını gorunce basladı aglamaya ayyy bı garıp oldum...

kısım sızın cocuklar sıız sımdıden somurmeye baslamıs:):):)doktorum demıstı bana cunku sen ıstersen yeme bebek senın depolarından ıstedıgı kadar beslenır dıye... vvay tosuncuklara bak sen:):)

Onu yaratana kurban olurum ben :asigim: . Yesin yesin, isterse benden hiçbir şey kalmasın, yeter ki bebeğim iyi olsun...

Kızlar ben çıkıyorum. Kendinize iyi bakın. Öpüyorum hepinizi...

Off geçmiş olsun üzldüm Allah öteki çocuğunu bağışlasın ona

Aynı şeyi bende yaşadım canım seni çok iyi anlıyorum...
OO maşşalh canım inşallah herkese
Canım ben normal doğrayıp kavuruyorum hiç su koymuyorum o çok su salıyor zaten (bi poşetin içine biraz un döküp mantarları içine at ve içine su koyup çalkala bak daha güzel oluyor sonra yıkıyorum derilerinide soyuyorum yıkadıktan sonra)suyu çok karaysa bazıları döküyor ama vitaminide gidiyor suyu çekince kaşar rendele fırına güzel oluyor ama dolmasını tavsiye etemm fırında yaptım ilk ve son çok sıçradı tavanı battı ve bida cıkmadı fırınım battı....
selam kızlar herkeslere tünaydın....
Gnaydıııınnn
Bu arada göbeği düşmeden yıkamayı düşünmüyorm ben çok iyi kurulamak gerekmiş yoksa mikrop kaparmış en iyisi düşene kadar yıkamamak nasılda terlemiyor yeni bebekler sileriz siz ne düşünüyosunuz?
kaydirigubbakcemile3 sende bendensin
ANNNE AÇ KAPIYI HADİ AÇSANA YAA "dur çatlama oğlum geldim" HADİ ALTIMA SALCAM HADİ YA ANNNNEEEEEEEE kaydirigubbakcemile3
ooo maaşallah canım fl=uyluk ölçüsünü 7 le çarpınca boyu çıkıyormuş canım gebelik.org da yazıyordu...
Benimki de aynı annesinin oğlu olucak heralde :))
delikafadulden çişi mi gelmiş nası anladı
selam canlar nasılsınız
ben deli gibi yoğunum
Kolay gelsin...

Bu arada 1 veya 2 hafta önden ya da geç gitmesi doğum zamanını etkilemezmiş kiloya göre tombiş olup olmayacağını etkilermiş... gebelik.org da öle yazıo

Sanırım öyle. Benim de elimdeki ultrason kağıdının en altında Average EDD 01/08/2010 görünüyor. İstatistiki bir hesap sanıyorum.
O genelleme yapıo sanırım kafa ölçüsü,uyluk ölçüsü vs. hepsinde ayrı gösterio o da en son ortalamayı alıo sanırım

Kızlar dün akşam okudum emzirmeyle ilgili bakın link atıyorum çook önemli bilgiler bakarsnız...

HAFTANIN ÖNERıSı
Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre

yok canım endişelenme tabiki de hissediyorum diyorsun ya zaten:)))
biz de iyiyiz işte hep aynı birasçık moralim bozuldu buarada bir
arkadaşımız kırıldı ve gitti :gitmena üzüldüm:gitme:

ewet cnm okudum ama ben okuduğumda konu geçmişti birdaha tekrar tekrar açmıyayım dedim(
bende sana katııyorum aslında bu topik herkes herşeyini paylaşsın diye açıldı.
sadece mutluluklarımızı yazalım diye değil.
ewet etkilenmiş olabilir o arkadaşıda anlıyorum.bende etkileniyorum ama bi yandan da kendimce düşünmemeye çalışıyorum bu tarz kötü şeyleri.
allah hepimizi tüm bebişleri kötülüklerden korusun.
iyide allahtan kötü de....

kızlar bebişin kıyafetleri için yumuşatıcı ve deterjan ne marka alıcaksınız?

canım ben sımdılık yumusatıcı almamaya karar verdım sadece alının sıvı deterjanını almaya karar verdım:) beze karar veremedım bende prima mı alsam molffıx mı

MUTLAKA OKUYUN!!!!!

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Gebelik muayenelerenizde yapılan ultrasonografide bebeğinizin ölçüleri (uyluk kemiği (FL), baş çevresi (HC), şakaklar arası mesafe (BPD) ve karın çevresi (AC) gerçekte (yani SAT'ınıza göre hesaplanan) haftanızla uyumlu olmayabilir ve çoğu durumda böyledir. Ultrasonografi cihazı doktorunuzun aldığı ölçümü kendi içinde yüklü olan ortalama değerlere göre gebelik haftasına çevirir ve çıkan değer sizin gerçek gebelik haftanızla +/- 10 güne kadar farklılık gösterebilir. Özellikle son haftalarda bebeğiniz ortalama değerlerden farklı çıkabilir. Değerler çok daha farklı çıktığında (genellikle ölçümler iki haftadan daha ufak veya büyük çıktığında) normaldışı bir durum (iri bebek veya gelişme geriliği) gündeme gelebilir.

Bebeğinizin ultrasonda alınan ölçüleri gerçek gebelik haftanızdan bir hafta daha ufak çıktığında bu sizin bir hafta daha mı geç doğum yapacağınız anlamına gelir? Veya size bebeğiniz "bir hafta büyük" ve hatta "iki hafta büyük" deniyorsa bu da sizin daha mı erken doğum yapacağınız anlamına gelir?

Hayır. Gebeliğinizin ilk 10 haftasında yapılan ultrasonografi ile SAT'ınızın (son adet tarihinizin) doğruluğu teyid edilmişse (çoğu durumda bu yapılmıştır), bebeğinizin bu haftalardan itibaren çıkan ölçümleri muhtemel doğum tarihi aralığınızı etkilemez. Yani bebeğiniz 9 ay 10 günlük süreci daha yavaş veya daha hızlı tamamlamaz.

Miyadında doğan tümüyle sağlıklı bebeklerin bazıları 2500-2900, bazıları ise 3500-4000 gram aralığında doğarlar. İşte bu gidişat bu haftalardan itibaren bebeğin ultrasonografi ölçümlerinde kendini belli etmeye başlar.

Anne ve baba adayları ve genel olarak toplumumuz bebeğin doğum kilosu ile sağlık durumu arasında bir bağlantı kurma eğilimindedir. Bu tam olarak doğru bir bağlantı değildir. Zamanında doğmuş 2500 gram bir bebek örneğin yine aynı gebelik haftasında 3500 gram doğmuş bir bebekle karşılaştırıldığında kilo farklılığı dışında bir özelliği yoksa, tümüyle sağlıklıdır. Sağlığı belirleyen temel kriter doğum kilosu değildir.

Hatta 2500 gramdan daha düşük kilolu, 4000 gramdan daha yüksek kilolu doğan bebeklerin bile çok önemli bir kısmı sağlıklıdırlar.

Bebeğin doğum kilosunu etkileyen özellikler önem sırasına göre, genetik özellikler (anne ve babanın doğum kilosu), anne adayının gebelik döneminde beslenmesi ve gebelik döneminde ortaya çıkan özel durumlardır (gebelik döneminde ortaya çıkan şeker hastalığı bebeğin iri olmasına, preeklampsi adı verilen durum ise düşük kilolu doğmasına neden olabilir).

Amin canım amin...

Şimdiiii 45,7 x 7 = 319,9 ediyor. mm'yi cm'e çevirince 31,99 gibi bir sonuç çıkıyor. 32cm yani yaklaşık olarak...

Onu yaratana kurban olurum ben :asigim: . Yesin yesin, isterse benden hiçbir şey kalmasın, yeter ki bebeğim iyi olsun...

Kızlar ben çıkıyorum. Kendinize iyi bakın. Öpüyorum hepinizi...

gorusuruz canım gene gelll

evet canım benım doktorum pek bununla ılgılı bısı demedı bende netten okuyup bebısımın boyunu ogrenıyodum... ama ben 20. haftadan sonra yapılıyo dıye bılıyorum

ah ah keşke bende kilo almasam ( bebişim ve ben sağlıklı olduktan sonra tabii)
ben aldım başımı gidiyorum 9.kilomuda aldm sanırım yediklerimden sonra..
çok aşırı tatlı istiyorum her dakka yesem yeter demem yani offf yaaa

toxicdaisy bebişin gramı yüksek olunca önden gidiyor diyor dr.işte...yani gramı son haftalarda da yüksek çıkınca d.tarihi de erkene alınmış olmuyor mu o zaman?amaaaan neyse işte görücez bakalım...

Canım hastaneden de öyle söylüyorlarmış hani bebeği göbek düşene kadar yıkamayın diyorlarımış ama nasıl olur ki yıkamadan mikrop içinde...

canım ben sımdılık yumusatıcı almamaya karar verdım sadece alının sıvı deterjanını almaya karar verdım:) beze karar veremedım bende prima mı alsam molffıx mı
Molfix al pişik yaparsa primaya dönersin ya da direk primadan başla bi onu bi onu kullanmamak gerekmiş ben molfix alıcaktım ama prima 2 no hediye geldi o yüzden bi paket 1 no prima alıcam.Bu arada ben dalan toz sabun mu öyle aldım arkasında yumuşatıcıya gerek yok yazıyor ama beki kullanırım ama çok az koyarım bindo soft bebek resimli olanını kullanıyorum normalde bebiş doğunca da devam etmeyi düşünüyorum...
İhtiyaç listesini okuyun arkadaşlar beyaz16 vs.. ark bişiler yazmışlar bebişler hakkında

Benim ortalamam 4'e düştü yine. Çok aşırı tatlı istiyorsa canın, tatlı ye. Ama az ye. Nefsini köreltecek kadar...
Neyse hadi kaçtım kızlar...

valla cnm benim muhtemel doğum tarihim (adetime göre) 14 ağustos ama;ayrıntılı usg de tahmini doğum tarihim 8 ağustos yazıyor.kilo ve gelişimine göre değişiyor olabilir :S

canımm eşimin arkadaşına gittik demiştim daha önce de hatırlarsınız belki onlar ilk olarak tam hatırlayamıyorum molfixmi canbebemiydi almışlar eşi diyor koltuk altlarına kadar çiş içinde uyanıyor diyor du sakın prima dan şaşmayın dediler biz de prima olarak karar verdik...

ılık suyla sılsek olmazmı ki???

gorusuruz canım gene gelll

evet canım benım doktorum pek bununla ılgılı bısı demedı bende netten okuyup bebısımın boyunu ogrenıyodum... ama ben 20. haftadan sonra yapılıyo dıye bılıyorum
24. haftadan sonraymış heralde..
Bu arda dr demişti şimdi bikaçgün önden ya da geç çıkabilir son zamanlarda göreceksin bir anda 1-2 hafat ileri ya da geri gösterebilir die istatistiksel olarak öyle ama mantıklı düşününce ona bakarsan 4-5 kilo doğan bebekelr o zaman en geç 36-37 haftada doğmaları gerekyor ama bizim arkadaş 9 ay 10 günü geçirdi üstüne dr dedi yeter gel artık bu seninki yerinden memnum çokta tosun oldu anlamadım gitti dediin gibi artık doğunca görcesss

Canım mikrop derken zaten anne karnındaki sıvı var onun üstünde ona bakarsan o zaman anne karnındada mikroplu ben silmeyi dşünüyorum unibaby aldıım pamuk mendillerle.Burda bi topikte okudum yıkamıyorlarmış genelde ama hatırlamıoum nerede okuudumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…