Canım bence çok iyi bebeğin benimki gibi bir hafta da önden gidiyor...
Benim anlamadığım bişey var kızlar bebeğin gramı olması gerekenden yüksekse otomatik olarak doğum tarihi de erken mi gözüküyor anlayamıyorum bir türlü...
Şimdi bizim tah.doğ.tarihimiz 13 ağustos dr.bir hafta önden gidiyor dedi yani usg de tah.doğ.tarihi 13 ağustos değil de 6-7 ağustos falan mı görünüyor kafam karışıyor benim....
Hiç böyle düşünmemiştim. Yememde bir sorun yok. Her acıktığımda tıkınıyorum. Belki de bünyem "ahanda bu her acıktığında yiyor, hamilelikten sonrası için biriktirmeme gerek yok, hepsini bebeğe vereyim bari" diyor kaydirigubbakcemile3 (konuşan bünyem var). Bilemiyorum ama senin dediğin kulağa çok mantıklı geliyor.
Şeymanın dediği şey benim bünyem içinde geçerli sanırım ben de alamıyorum hiç ama maşallah bebeğim yiyo beni 1 hafta da önde bu yüzden:))))
Yok canım henüz gitmedim, annemler dönünce onlarla gitmeyi düşünüyodum ama onların gidiş gününden 2 gün sonra aşım var, o yüzden bi kaç hafta sonra gidicem..Sen napıyosun, bebiş nasıl ? opuyorumnanaktan
kısım sızın cocuklar sıız sımdıden somurmeye baslamıs:):):)doktorum demıstı bana cunku sen ıstersen yeme bebek senın depolarından ıstedıgı kadar beslenır dıye... vvay tosuncuklara bak sen:):)
Off geçmiş olsun üzldüm Allah öteki çocuğunu bağışlasın onaBenim de keyfim yok. Hani anlatmıştım ya, eşimin patronunun karısı düşük yaptı diye. Kadının rahmini almışlar. Daha 30'larının başlarında bu kadın. Dün akşam eşim kan vermeye gitti, 3. ameliyatta çok kan kaybetmiş. Çok moralim bozuk, cumartesi acile gittiğimde, bu hafta için doktor amcamız çağırmıştı beni, bebeğimin çok iyi durumda olması bile yüzümü pek güldürmüyor nedense. Fazla takılamayacağım bugün, kusuruma bakmayın n'olur.
Aynı şeyi bende yaşadım canım seni çok iyi anlıyorum...HAyırrrrr yemin ederim ben bu yazıyı okumadım aslaaa.Aynı şeyi ben de yaşaya bilirdim neden yazayım oğle bir şeyy..Bir arkadaşımız burada 20 haftalık gebeliyi olan bir arkadaşının kalp atışlarnın durduğunu yazmıştı.Bunu da tesadif sonucu oğrendiğini yazmıştı ben onu kasd ediyordum.Çünki aynı şeyi ben yaşadım.İlk gebeliğimde 9 haftalık bebeğimin tesadif sonucu ultrasonda kalp atışlarının durduğunu öğrenmiştik.O günlere döndüm.Aynı sitres korku başladı..Hemen ultrasona girmek istedim ama eşim izin vermedi..Ben bu yazıyı görmedim yemin ederimm....
OO maşşalh canım inşallah herkeseHerkese selam,
Gecen ay kontrolde kız gibi demisti doktorum ama bu ayki kontrolumde (22. hafta ) erkek oldugu kesinleşti. Bu hafta 3D Anomali Ultrasona girdim. Allah'a sukur bebisimin saglıgı oldukça yerinde.. İnsallah boyle devam eder de saglıklı kucagıma almayı nasip eder Yuce Rabbim.
Canım ben normal doğrayıp kavuruyorum hiç su koymuyorum o çok su salıyor zaten (bi poşetin içine biraz un döküp mantarları içine at ve içine su koyup çalkala bak daha güzel oluyor sonra yıkıyorum derilerinide soyuyorum yıkadıktan sonra)suyu çok karaysa bazıları döküyor ama vitaminide gidiyor suyu çekince kaşar rendele fırına güzel oluyor ama dolmasını tavsiye etemm fırında yaptım ilk ve son çok sıçradı tavanı battı ve bida cıkmadı fırınım battı....kızlar bi şey sorucam inşallah canınız çekmez gerçi bulunamıyıcak bi şey değil:
mantarı çok haşlayınca sert mi olur yani ben fırında yapıyorum pişmemiş gibi sert oluyor haşlıyorum yine sert
Gnaydıııınnnselam kızlar herkeslere tünaydın....
Bu arada göbeği düşmeden yıkamayı düşünmüyorm ben çok iyi kurulamak gerekmiş yoksa mikrop kaparmış en iyisi düşene kadar yıkamamak nasılda terlemiyor yeni bebekler sileriz siz ne düşünüyosunuz?Teşşekkur ederım fıstıgım... ınsallah yarasında buyusun teyzesı ıns...:) aman tatlım ya ben cok acıkıyorum sendede var mı 3 saate bı oturup yemek yıyorum:):)
bu arada kısssllllaaarrr bebegın gobegı nekdar surede dusuyo.... eşiminde benımde hıcbır fıkrımız yok bu konuda... cunku bu surede bebege cıtcıtlı badı gıydıremcez demı oyuzden bebge ıc zıbın almak gerekıyo kac gunde dusuyosa bılıyımde ona gore kac tane ıc zıbın alayım dıye dusunuyorum...
kaydirigubbakcemile3 sende bendensin
:roflol: :roflol: Ay aklıma ne geldi, sen öyle deyince... Geçen yatarken bebek tekmeliyor, eşimin elini koydum, bebek kıpraşmadı. Ben de " dur bak şimdi nasıl huzurunu kaçırıyorum bu veletin" deyip, sırtımı ayran çalkalar gibi yukarı aşağı salladım. 10sn geçmedi "güm" diye vurdu. Ne kötüyüm yaa:roflol:
ANNNE AÇ KAPIYI HADİ AÇSANA YAA "dur çatlama oğlum geldim" HADİ ALTIMA SALCAM HADİ YA ANNNNEEEEEEEE kaydirigubbakcemile3oh oh olmaz mıııı hem de nasıll gün içinde sürekli atıştırıyorum 3 öğünüm mutlaka var zatenn:)))henüz daha 4kg bile almadım:)))
evet yaaa benim de pek bir fikrim yokk ne kadar zamanda düşüyor göbeği?
hehehe inşallah o günleri de görücezz hele bizimkiler erkek üstünü kirletip kirletip (top falan oynuyorlar ya erkekler)kapıyı iki eliyle dum dum dum vuracaklar ne biliym öyle hayal ettim ben de bir an:))))))
ooo maaşallah canım fl=uyluk ölçüsünü 7 le çarpınca boyu çıkıyormuş canım gebelik.org da yazıyordu...Dünkü sonuçları yazayım:
BPD: 63.4mm - 25W4D (EDD tahmini doğum falan mı karşısında 29/07/2010 yazıyor)
HC: 236 mm- 25w5d (EDD 28/07/2010)
AC: 194 mm -24w0d (09/08/2010)
FL: 45.7 mm -25w2d (31/07/2010)
Kilosu: 727 gr
Biraz kilo vermişim, 53.5'tan 52,2'ye düşmüşüm. Bebek 10 günde 630gr'dan 727'ye çıkmış, sanırım boya gitmiş biraz...
Benimki de aynı annesinin oğlu olucak heralde :))KIzlar benım kızım babasını sevmıyo galıba veya utanıyo.... normalde tekmlerı cok ve sıddetlı ama ne zman babaı gelse elını karnıma koysa o anda tık kesıyo tekmelemeyı.. hayret edıyorum yaaa. acaba eşimin elinin sıcaklıgını hıssedıyoda ondan mı kesyokı o anda...
delikafadulden çişi mi gelmiş nası anladıSelam kızlarrrrr, nasılsınız ? Geçmişi okuyamadım. Ben de dün doktora gittim , annemler bendeyken bi bebişi göstereyim dedim. Kızımız 491 gram olmuş. Esneyip duruyodu , doktor gece uyutmadın mı bu kızı dedi. Ağzını bi açtı ki, kocaman. kaydirigubbakcemile3 Sonra bi de çişi gelmiş dedi. :roflol: hihoyyyt hihoyyyt
Kolay gelsin...selam canlar nasılsınız
ben deli gibi yoğunum
Benim anlamadığım bişey var kızlar bebeğin gramı olması gerekenden yüksekse otomatik olarak doğum tarihi de erken mi gözüküyor anlayamıyorum bir türlü...
Şimdi bizim tah.doğ.tarihimiz 13 ağustos dr.bir hafta önden gidiyor dedi yani usg de tah.doğ.tarihi 13 ağustos değil de 6-7 ağustos falan mı görünüyor kafam karışıyor benim....
O genelleme yapıo sanırım kafa ölçüsü,uyluk ölçüsü vs. hepsinde ayrı gösterio o da en son ortalamayı alıo sanırım
Sanırım öyle. Benim de elimdeki ultrason kağıdının en altında Average EDD 01/08/2010 görünüyor. İstatistiki bir hesap sanıyorum.
yok canım endişelenme tabiki de hissediyorum diyorsun ya zaten:)))
biz de iyiyiz işte hep aynı birasçık moralim bozuldu buarada bir
arkadaşımız kırıldı ve gitti :gitmena üzüldüm:gitme:
kızlar bebişin kıyafetleri için yumuşatıcı ve deterjan ne marka alıcaksınız?
Off geçmiş olsun üzldüm Allah öteki çocuğunu bağışlasın ona
Aynı şeyi bende yaşadım canım seni çok iyi anlıyorum...
kaydirigubbakcemile3 sende bendensin
ANNNE AÇ KAPIYI HADİ AÇSANA YAA "dur çatlama oğlum geldim" HADİ ALTIMA SALCAM HADİ YA ANNNNEEEEEEEE kaydirigubbakcemile3
ooo maaşallah canım fl=uyluk ölçüsünü 7 le çarpınca boyu çıkıyormuş canım gebelik.org da yazıyordu...
Benimki de aynı annesinin oğlu olucak heralde :))
Onu yaratana kurban olurum ben :asigim: . Yesin yesin, isterse benden hiçbir şey kalmasın, yeter ki bebeğim iyi olsun...
Kızlar ben çıkıyorum. Kendinize iyi bakın. Öpüyorum hepinizi...
HAFTANIN ÖNERİSİ
Ultrasonografi bebeğinizin kilosunu +/- %12.5'lik hata payıyla oldukça başarılı bir şekilde değerlendirebilmektedir. Ancak siz elbette bebeğinizin boyunu da merak ediyorsunuz. Halbuki ultrasonografi cihazları boy ölçümü yapamazlar ve bebeğin kemik ölçümü (uyluk kemiği=FL) normal olduğu sürece boyu da normaldir. Şimdi size büyük ihtimalle (yabancı siteler de dahil) başka hiç bir sitede bulamayacağınız bir formül vereceğiz: Size verilen ve üzerinde ultrasonografi ölçümlerinin olduğu kağıtta yazan FL (uyluk kemiği) değerini 7 rakamı ile çarpın ve bebeğinizin şu andaki boyunu +/- %5 hata payıyla hesaplayın. Bu formül 24. haftadan itibaren geçerlidir.
Örnek:
FL: 51 mm.
51mmX7= 357mm= 36 santimetre
İnşallah kuşum... Ben eminim seninki de benim oğlan gibi kocaman olmuştur. Bizim babamız boylu epeyce, belki ondandır benimkinin bu kadar önden gitmesinin sebebi... Benim kafama takılan ben niye kilo veriyorum, sinir oluyorum kendime alsanaalsanasmile
Molfix al pişik yaparsa primaya dönersin ya da direk primadan başla bi onu bi onu kullanmamak gerekmiş ben molfix alıcaktım ama prima 2 no hediye geldi o yüzden bi paket 1 no prima alıcam.Bu arada ben dalan toz sabun mu öyle aldım arkasında yumuşatıcıya gerek yok yazıyor ama beki kullanırım ama çok az koyarım bindo soft bebek resimli olanını kullanıyorum normalde bebiş doğunca da devam etmeyi düşünüyorum...canım ben sımdılık yumusatıcı almamaya karar verdım sadece alının sıvı deterjanını almaya karar verdım:) beze karar veremedım bende prima mı alsam molffıx mı
ah ah keşke bende kilo almasam ( bebişim ve ben sağlıklı olduktan sonra tabii)
ben aldım başımı gidiyorum 9.kilomuda aldm sanırım yediklerimden sonra..
çok aşırı tatlı istiyorum her dakka yesem yeter demem yani offf yaaa
canım ben sımdılık yumusatıcı almamaya karar verdım sadece alının sıvı deterjanını almaya karar verdım:) beze karar veremedım bende prima mı alsam molffıx mı
toxicdaisy bebişin gramı yüksek olunca önden gidiyor diyor dr.işte...yani gramı son haftalarda da yüksek çıkınca d.tarihi de erkene alınmış olmuyor mu o zaman?amaaaan neyse işte görücez bakalım...
Canım hastaneden de öyle söylüyorlarmış hani bebeği göbek düşene kadar yıkamayın diyorlarımış ama nasıl olur ki yıkamadan mikrop içinde...
24. haftadan sonraymış heralde..gorusuruz canım gene gelll
evet canım benım doktorum pek bununla ılgılı bısı demedı bende netten okuyup bebısımın boyunu ogrenıyodum... ama ben 20. haftadan sonra yapılıyo dıye bılıyorum
Bu arda dr demişti şimdi bikaçgün önden ya da geç çıkabilir son zamanlarda göreceksin bir anda 1-2 hafat ileri ya da geri gösterebilir die istatistiksel olarak öyle ama mantıklı düşününce ona bakarsan 4-5 kilo doğan bebekelr o zaman en geç 36-37 haftada doğmaları gerekyor ama bizim arkadaş 9 ay 10 günü geçirdi üstüne dr dedi yeter gel artık bu seninki yerinden memnum çokta tosun oldu anlamadım gitti dediin gibi artık doğunca görcessstoxicdaisy bebişin gramı yüksek olunca önden gidiyor diyor dr.işte...yani gramı son haftalarda da yüksek çıkınca d.tarihi de erkene alınmış olmuyor mu o zaman?amaaaan neyse işte görücez bakalım...
Canım hastaneden de öyle söylüyorlarmış hani bebeği göbek düşene kadar yıkamayın diyorlarımış ama nasıl olur ki yıkamadan mikrop içinde...
Benim ortalamam 4'e düştü yine. Çok aşırı tatlı istiyorsa canın, tatlı ye. Ama az ye. Nefsini köreltecek kadar...
Neyse hadi kaçtım kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?