Tedirgin olacak birşey yok, sadece efsane... Abdestli yatıp, dua ederek uyursak bir şey olmaz Allah'ın izniyle...
Aklıma gelmişken "Bu sebeple günümüzde bazı Museviler arasında bir adet olarak, Lohusa kadın akşamları evde yalnız bırakılmaz, ve akşamları çamaşır ipinde çocuk bezi bırakılmaz, çünkü bunları gören Lilith'in o evde çocuk olduğunu anlamasından endişe edilir." Bizde de aynısı geçerlidir. Hava kararmadan bebek çamaşırları ipten alınır. İsmine Lilith denmese de, nedeni aynı sebebe dayanır.
Tedirgin olacak birşey yok, sadece efsane... Abdestli yatıp, dua ederek uyursak bir şey olmaz Allah'ın izniyle...
Aklıma gelmişken "Bu sebeple günümüzde bazı Museviler arasında bir adet olarak, Lohusa kadın akşamları evde yalnız bırakılmaz, ve akşamları çamaşır ipinde çocuk bezi bırakılmaz, çünkü bunları gören Lilith'in o evde çocuk olduğunu anlamasından endişe edilir." Bizde de aynısı geçerlidir. Hava kararmadan bebek çamaşırları ipten alınır. İsmine Lilith denmese de, nedeni aynı sebebe dayanır.
ay kızlar nasıl okuyorsunuz öyle şeyler valla ben okumadım zaten acaip korkağım bide öyle efsane falan okusam gece acile kaldırırlar beni:)) şu kesin normalde de çok kabus görürdüm ama hamile kaldığımdan beri daha fazla görüyorum o yüzden yatağa mutlaka uykulu girmeye özen gösteriyorum çünkü uyumak için vakit harcarsam durum dahada kötü oluyor
evt doğru söylüyorsun, bizdede lohusa 40 gün yanlız bırakılmaz,
acayip tedirgin oldum bende.
çok etkilenirim zaten öle şelerden okumadım bile ama gözüm kayıypr.
düşünmeyelim böle şeleri bencelmaz:
herkese merhabalar...
kızlarr cok kotuyum sabahtan berı hareket etmedı bebegım... yemedıgım cıkılata ttalı klmadı... ama hareket etmıyo...
kızlarr cok kotuyum sabahtan berı hareket etmedı bebegım... yemedıgım cıkılata ttalı klmadı... ama hareket etmıyo...
hala beklıyorum kızlar durun bırazcık daha yatayım... normalde panıklemem ama sabahtan berı hıc hareket etmedi... mıdem falanda bulanıyo krktum şimdi..
hala beklıyorum kızlar durun bırazcık daha yatayım... normalde panıklemem ama sabahtan berı hıc hareket etmedi... mıdem falanda bulanıyo krktum şimdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?