2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok zorlayıcı olduğunu sanmıyorum hamilelik yogasının. Zira son 3 ayda başlanması faydalıymış. Zorlanacağımı hissedersem yalnızca nefes egzersizlerini yaparım. Nefesimi kontrol altına alıp epiduralsiz de doğum yapmak istiyorum. Bebek doğduktan sonra da anne-bebek yogasına başlarım artık.
Ben de dua ediyorum hep. Meleklerimiz tam vaktinde gelsin diye.

merhaba kızlaarrr nasılsınız bakalım bır cumartesıı gunu..bugün istanbullu hamıleller buluşuyorsunuz degılmı ne guzell hoş sohbetler dılıyorummm sızlereee..ne guzel hepınız aynı kafadan gobekten:)))

Ben kaçar kızlar patik örümüne devam off bi duşa giriim beki iner biraz şişlerim
Havada çok kapalı depresyonlardayım yine bugün anlaşılan ((((
görüşürüz kendinize iyi bakınnnn

Merhaba hoşgeldin. İyiyiz şükür sen de iyisindir inşallah??

Ya ne okudum, bu benim yoga cdsini hazırlayan hanım abla diyor ki röportajında; "Ayrıca gebeliğin son aylarına doğru bu dolaşım bozukluğu nedeniyle ellerimizde ve ayaklarımızda ödemler oluşur ki, bu hamile kadını çok güç durumda bırakan, sıkıntılı bir durumdur. İşte, yoga yapmaya başladığımızda bunlardan tamamen kurtulmuş oluyoruz." Haftaya gelir siparişim inşallah. Bakalım doğru mu söylüyor.

Doktorunuz size son yaptığı kontrolde "bebeğinizin ters durduğunu" söylemiş olabilir. Bu gebelik haftasında bebeklerin yaklaşık yarısı "ters" dururlar. Yani "normal" bebek duruş pozisyonu olan baş aşağı durmak yerine rahim içinde "otururlar". Makat geliş adı verilen durum, bebeğin doğum kanalına makatıyla gireceğini, yani bebeğin ilk doğan kısmının baş değil makat olacağını tarif etmek için kullanılan bir terimdir. Endişelenmeyin, bebeğiniz bu haftalarda yeri bol olduğundan sık sık "karar değiştirir". Miyadına gelindiğinde makat gelişi olasılığı yanlızca %4'tür (aşağıdaki resimleri inceleyin).

inşallah bizimkilerde oturmaya karar verir.

Bazı anne baba adayları ise bebeklerinin ultrasonografide baş aşağı durmasını henüz daha bu haftada "doğum pozisyonu" aldığından bir endişe kaynağı haline getirebilirler. Bu haftalarda duruş pozisyonu belli bir anlam taşımaz, yalnızca bebeğinizin o anki tesadüfi pozisyonunu yansıtır. Bebeğin baş aşağı pozisyonda duruyor olması onun erken doğacağı anlamını taşımaz...
gebelik.org

Bunu ben de okumuştum, ama o gün nst de sancıya da rastlandı. Doktor kanama ya da kanlı akıntı olması halinde hemen gelmemi söyledi. Hepsi bir araya gelince iyice bozuldu psikolojim.

Kızlar ben de çıkıyorum. Çok acıktım, tıkınayım biraz. Haydi, pazartesi bir aksilik olmazsa görüşürüz inşallah. Hepinizi öptüm...

Kızlar ben de çıkıyorum. Çok acıktım, tıkınayım biraz. Haydi, pazartesi bir aksilik olmazsa görüşürüz inşallah. Hepinizi öptüm...

görüşmek uzere gule gule cnm afiyeett olsunn yarasın bebişeee.. kımse kalmad bnde cıkıyım barii sıkııcı bı gun ya hawa bı tuaf burda.pamuklar ucusuyorr dışarda:sm_confused:

Gebeliğin ilk aylarında Türkiye'nin ilk yoga eğitmenlerinden Ersin Saran'la hamile yogası ve Adana'da tavsiye edebileceği eğitmen hakkında görüştüm. Bana cevabını aynen yazıyorum:

Sevgili .....,
Mailine çok teşekkürler, sevgili eşin ve yeni doğacak bebişle güzel günler ileride umarım herşey en iyi şekilde olur.
Öncelikle 3. aydan önce yogayı önermiyorum, daha sonrasında ise öncelikle doktorunun olurunu alman çok çok önemli,
Önemli bir tavsiyem de kitaplara, resimlere, ve dvdlere bakarak yoga çalışmalarını yapmaman hele özellikle hamilelik döneminde "asla" yapmamandır. Lütfen bu tavsiyemi kulak ardı etme.
Adana'da tanıdığım bildiğim ve önerebileceğim bir yoga eğitmeni maalesef bulunmamakta, ben özellikle tanıyıp, çalışmalarını görmediğim kimseyi de tavsi etmek istemiyorum, Belki çok esaslı birileri vardır, ama bu birilerinin muhakkak hamilelik yogası ile ilgili eğitim almış olmaları şart aksi talktirde telafisi mümkün olmayacak zararlar oluşabilir.
Gene de bir araştıracağım eğer uygun bir eğitmen bulursam muhakkak bilgi vereceğim.
Hamileliğini tekrar kutlar sevgili eşinle mutluluklar dilerim
Ersin

Ersin Saran, İstanbul Bağdat caddesinde Kaivalya yogashram'ın sahibi & hocası. Eşi de hamileydi ve bir kaç hafta önce doğum yaptı (hatta eşinin bir blogu da var: tanyasecil.blogspot.com
Daha önce hiç yoga yapmadığım için, Ersin Saran'ın da tavsiyesine uyarak bebeğimi ve sağlımı hiçbir şekilde riske sokamayacağıma düşündüm ve gebelik sürecinde yogaya başlamadım. Çok şükür şu ana kadar sorunsuz bir gebelik geçirdim. Ama artık riskli dönemlerdeyiz. Daha dikkatli olmalıyız. Doktorumun dediği bir şey var: Oturarak geçirebileceğin zamanı ayakta harcama, yatarak geçirebileceğin zamanı da oturarak harcama :)
Bu demek değil ki sürekli yatıyorum, aksine aktif iş hayatının içindeyim, sabah 6.30 da çıkıp akşam 7'de ancak evde oluyorum. Sağlığım müsaade ettiği müddetçe, son 3 hftaya kadar da çalışmaya devam edeceğim. Ama yoga doğumdan sonrayı bekleyecek :)

herkese slm.Bugün çok keyifli kalkmıştım sabah.Derken bi de ne göreyim karnımın altında kırmızı birkaç çizgi.Zaten kaşınmasından şüphelenip bakmıştım.Yani anlayacağınız arkadaşlar bende yırtılmalar oluşmaya başlamış.Çok üzüldüm.Dr.um bebek yağı yeterli dedi onu kullanırken nerden çıktı bunlar aklım almıyor.Kakao yağı ve badem yağı tavsiyesi aldım.Ve hemen badem yağını kullanmaya başladım.Daha fazla yırtık oluşmaması için dua ediyorum.Sizde de yırtık oluşması var mı? Umarım yoktur...

Merhaba kızlar dana gibin uyuduk yine geldik.Ahh naapcam ben yaaaa uykuyu çoook seviyorum opuyorumnanaktan .Bu oğlanda bana benzicek galiba sedece sabah erken kalkıo bizimki :)

Hamileler için Numis med Hamilelik sırasında hormonal değişimler nedeniyle, hamilelerde vajinal mantar hastalığı (özellikle hamileliğin üçüncü trimestrinde) daha sık görülüyor. ışte bu sebeple, hamilelik döneminde mantar hastalığının oluşma riskini minumum düzeye indirmek için, Numis med ıntim Likid pH 4.2 ile yapılacak günlük temizlik tavsiye edilebilir. Çünkü, içeriğinde bulunan Klorhexidin diglukonat mikroorganizmaların üremesine fırsat vermiyor. Genital ortama uygun pH’sı da doğal dengenin korunmasını sağlıyor. Üstelik intim likidin hamileler üzerine hiçbir yan etkisi yok.

slm kızlar bende hastaneden geldim şeker yüklemesi vardı uzun sürenden yapıldı yani yaklaşık 4 saat sürdü cnm çıktı sınırda çıktı biraz dikkat etmem gerekiyormuş ama bunun dışında kanda ve idrarda enfeksiyon çıktı yani enfeksiyon olmayan bi yer yok gibi cnm sıkıldı pzt için bi sürü tahlil var onlar yapılıcak ayrıca kansızlık varmış ilacı değiştirdi doktor yani bütün felaketleri yaşıyorum hayırlısı bakalım antibiotik başlıyıcam sonra kültür alıcak vajinadan işte kan tahillerinden sonra inşallah bi şey çıkmaz bakıcaz kandaki enfeksiyonun sebebine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…