2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yaa bizim topikte ne kadar da çok DıDEM var yahuu..bazen karıştırıyorum didemleri...Didemler topiği olarak ismi değiştirilmeli bence

didobacım oğlunu nasıl vazgecırdın meme emmekten zor olmadımı

Off çok zor oldu. önce yara bandı yapıştırdım. geldi öptü geçti dedi bandı söktü. sonra tuzlu sirke sürdüm. emdi tadını çok beğendi. mmm dedi devam edtti. en son acı biber salçası sürdüm. kanadı acıyo dedim. ağzını değdi acı geldi ağladı. 1 hafta falan her istediğince salça sürdüm gösterdim. ama o 1 hafta zulüm gibiydi. eve her gelene annenin memesi acı diyodu. gece uyanmayan çcuk gece uyandı. uykusu gelince arabada sıkılınca meme diye ağladı. sonra yavaş yavaş alıştı ama tam unutmadı. hala canı yansa ya da sıkılsa istiyor. 4 ay oldu. umarım kerdeşi doğana kadar unutur. yoksa nasıl anlatarım durumu bilmiyorum

Valla bu canbebenin bana promosyon paket göndermesi lazım. kaç arkadaşıma aldırdım bunlardan. ama ne yapayım ben .çok rahat ettim. herlese tavsiye etmem lazım. yoksa o alt açmalarla çok zor. kolay kolay da kurumuyor. habire çamaşır. :)

tek kullanımlık değil canım. kirlenene kadar kullanıyorum ben. ya da yıpranınca değiştiriyorum. ilk başlarda daha sık kirleniyor zamanla tecrübe kazanınca kullnım süresi uzuyor. ege 27 aylık biz 3. paketteyiz. daha 2 tane kullandık 3. den. bunların çoğu da kirlenmedi. biri ananede, biri babanede, biri bakıcının evinde, biri arabada...

Valla cnm tecrübelerinden faydalanıyoruz bizde çok saol..sayende ilk defa duyduğum bişeyi bende aldım ve kullanıcam inşallah :)
Buarada ben bebek arabası aldım dün kraft ın.seninde fikrini alayım cnm..benim istediğim 4 özellik vardı arabada.hafif olması,çift yönlü kullanılabilmesi,tek elle açılıp kapanabilmes bi de 3 yatma pozisyonlu olması.yani ilk aylar için sıfır yatak olabilmeli..gerçi nereye gitceksek ilk aylar!! pek dışarı çıkarmıyız onuda bilmiyorum yaa.malum ağustosta doğum yapcaz..bebik ele avuca gelene kadar havalar bozulmaya başlıcak..neysee..ne diyosun cnm bu özelliklerde bi araba aldım.rengide çok tatlı.mavi-gri..:))

Ayy didoba cım çıktınmıııı..neyse daha sonra artık sorarım fikrini alırım araba konusunda :))
Bende çıkıyorum.mesaim bittii..herkese iyi akşamlar diliyorumm :))

ya arkadaşlar tamam eksikler detaylar vs düşünülmüş ama çok fazla detaya inilmiyormu?
yaradılış özelliği emmeye hazır bebek ve emmesi için hazır göğüsler.. doğru teknikle emdirilirse (sadece göğüs ucunu değil,bebeğin ağzına alabildiği kadar ) yara olacağını düşünmüyorum.. illaki yara olduğu dönemler olur ama bu sağmaya kadar da gitmez.. çevremdeki annelerden gözlemlediğim kadarı ile konuşuyorum(ablam-yengem,arkadaşlarım) çalışan anneler için tabiki mutlaka gerekli bu cihazlar ama ev hanımları için bence çok gereksiz..
yıkama konusuna gelince,göbek bağı düşene kadar bekletemem ben bebeğimi o şekilde.. ağustos sıcağında daha da kötü.. annem tüm yeğenlerimi hastane çıkışında yıkadı güzelce.. pampak oldular:) yeterki ilk banyosunu tecrübeli biri yaptırsın.. hatta bence göbek bağı düşene kadar..
bebek küveti ayrı.. bebeği kucağınızda yıkamanın güzelliğini yaşasanız hele.. ben yeğenlerimi yıkadım çok kez.. onun teni sizin teninizde.. yıkanmak oyun halini alıyor ve suyu sevdiriyor onlara.. inanılmaz zevkli...:)
emzik yine aynı.. o da alınsın,kalsın köşede.. emzik emmek yerine süt emsin.. sağlık ocağında da anlatılıyor ya.. sürekli emzirin diye.. hem sütümüz artsın.. hemde hiçbir faydası olmayan emziğe alışmasın hiç..
bence şu günlerin tadını çıkarmalı.. hani nasıl yetiştirmeli nasıl tutmalı nasıl uyutmalı nerede uyutmalı.. bunları onlar inş kucağımıza geldiklerinde oluruna bırakarak düşünmeli yaşamalı.. annelik içgüdülerimiz olacak.. deneme-yanılma-öğrenmelerimiz olacak..en önemlisi tecrübeli büyüklerimizin herşeyimize karışmaları olacak..:):)

Son düzenleme:

Çok haklısın bende katılıorm canım sana...
Yanlız kucakta yıkamayı anlamadm. Doğduğunda kucakta yıkamak zor olmaz mı? Narinler ya o yüzden bir kaç ay sonra kucakta yıkamayı düşünüodm ben.

Birde küvette file bence gereksiz çünkü bebekler zaten sudan gelio yani su içinde rahat hareket etmeliler, file onların hareketlerini kısıtlar ve oyuna çeviremeyiz banyoyu die düşünüorm ben..

Bu arada bende çocuklar için olan devam sütünden aldım:) normal süt yerine bunu içicem ama bunlar ay ay mış bende 6. Aydan itibaren olanı aldım ama yanlış mı yaptım ki?

eskiden evler sobalıydı.. banyo soğuktu.. haliyle sobanın yanında leğen içerisinde yıkanırdı bebekler.. şimdi her ev doğalgazlı banyolarımız oda kadar sıcak.. ondan öte bebeklerimiz ağustosta-sıcakta doğacak inş.. o leğenlerin yerini şimdi şekil değiştirerek küvetler aldı.. eskiden çocuğun kirli çamaşırları koyulurdu leğenin içine şimdi file aldı yerini.. bebekler zaten minicik ve harekete mecali yok:) oturup onuda dizlerinin üzerine yüzüstü yatırıyorsun.. kendini atacak hali yok ya:) tek başına iken bile gayet rahat yıkanabiliyor.. saatlerce banyoda da kalınmıyor 5dklık banyoları var..:) diyorum ya o günler gelsin hayırlısıyla inş.. deneme-yanılma-öğrenme ile hepsini yaparız..

evet hallisnacım dediklerinin aynısını bana da diyolar ben de küvet file alacaktım aldırmadılar aslında baya bişeye gerek yok alma diyolar e insanın hevesi azcık kursağında kalıyo ama eskiden nasıl idare ediliyosa şimdi de yapılabilir ben yapamam diye düşündüğüm için istiyodum inş. beceririz

evet canım işte benim söylemeye çalıştığım; eğer rahata erdirecekse işlerimizi kolaylaştıracaksa tabiki olsun herşey alınsın ama bebekten çalınmasın bunlar.. bebek sütü anne memesinden emsin(çalışmayanlar için) daha küçücükken ayrı odada yatmak durumunda kalmasın.. bebeğin güven duygusu gelişimi açısından zaten ayrı oda çok küçük dönemlerinde önerilmiyor..
ten teması göz teması olmalı..anne-bebek arasında..
ama ben kendim rahata ereceğim diye de bebeğime yapacaklarım varsa yoksun bırakamam.. varsın benim heveslerim içimde kalsın.. en güzeli en iyisi bebeğim için olsunda.. o rahat etsin.. mutlu olsun.. doya doya sevgi-huzur içinde olsunda..

Son düzenleme:

iyi akşamlar kızlar....opuyorumnanaktan
hallisna bizde kızımı eve gelir gelmez yıkadık.
annem ve teyzem sağolsunlar ben yıkayamazdım tek olsaydım.
göbeği düşene kadar beklemedik çok da güzel oldu.
sadece göbeğine su deymeyecak o kadar.
kızım da suyu herzaman çok sevdi.
şimdi de hemen yaptırırız banyosunu.
ben de birçok şey görüyorum heves edilip alınan ve de çoğu kullanılmıyor.
özellikle bebek odaları benim kızım hala odasında doğru düzgün uyumuyor.
yanımdan hiç ayrılamadı doğum itibariyle.
her bebek kişiliğiyle doğuyor benimki bana yapışıktı bakalım oğluş nasıl olcekk??
küveti biz sonra aldık içinde oynasın diye ki çok da oynadı kızım.
şimdi sadece hastane çıkışı,ana kucağı alacağım kızımdan kalan yatağı duruyor.
işte pişik kremi bezi malum şeyler..
doğru emzirince meme uçları yara olsa da çabuk geçiyor ama yine de iyi bir krem olsa iyi olur.
bence de çok abartmadan yapmak lazım alışverişleri kızlar..
kucağımıza alalım gerisi geliyor...

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
işte tecrübeli anne:)

küvet almazsak bebeği leğendemi yıkycaz anlamadım ben

biz küçükken evimiz sobalıydı herkez aynı odada yatardı hiç memnun değildim keşke ayrı sıcak odam olsaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…