bende aynı şeyi yaptım dün bi söyledim kendi kendime nazarım deydi 100 kere uyandım düz yatmak yavaş yavaş rahatsız etmeye başladı uyanıyorum o yüzden hemen.
bu arada gerçekten bugün cuma şükür ama hafta sonuda çabucak geçiyor üzülüyorum.
ya arkadaşlar tamam eksikler detaylar vs düşünülmüş ama çok fazla detaya inilmiyormu?
yaradılış özelliği emmeye hazır bebek ve emmesi için hazır göğüsler.. doğru teknikle emdirilirse (sadece göğüs ucunu değil,bebeğin ağzına alabildiği kadar ) yara olacağını düşünmüyorum.. illaki yara olduğu dönemler olur ama bu sağmaya kadar da gitmez.. çevremdeki annelerden gözlemlediğim kadarı ile konuşuyorum(ablam-yengem,arkadaşlarım) çalışan anneler için tabiki mutlaka gerekli bu cihazlar ama ev hanımları için bence çok gereksiz..
yıkama konusuna gelince,göbek bağı düşene kadar bekletemem ben bebeğimi o şekilde.. ağustos sıcağında daha da kötü.. annem tüm yeğenlerimi hastane çıkışında yıkadı güzelce.. pampak oldular:) yeterki ilk banyosunu tecrübeli biri yaptırsın.. hatta bence göbek bağı düşene kadar..
bebek küveti ayrı.. bebeği kucağınızda yıkamanın güzelliğini yaşasanız hele.. ben yeğenlerimi yıkadım çok kez.. onun teni sizin teninizde.. yıkanmak oyun halini alıyor ve suyu sevdiriyor onlara.. inanılmaz zevkli...:)
emzik yine aynı.. o da alınsın,kalsın köşede.. emzik emmek yerine süt emsin.. sağlık ocağında da anlatılıyor ya.. sürekli emzirin diye.. hem sütümüz artsın.. hemde hiçbir faydası olmayan emziğe alışmasın hiç..
bence şu günlerin tadını çıkarmalı.. hani nasıl yetiştirmeli nasıl tutmalı nasıl uyutmalı nerede uyutmalı.. bunları onlar inş kucağımıza geldiklerinde oluruna bırakarak düşünmeli yaşamalı.. annelik içgüdülerimiz olacak.. deneme-yanılma-öğrenmelerimiz olacak..en önemlisi tecrübeli büyüklerimizin herşeyimize karışmaları olacak..:):)
gülay senin ticker yok ne kadar bebişin en küçük benim kızım galiba aktif olarak çene yapanların içinde :))
en minik benim kızım en son ben doğurucam neyse sağlıkla olsunlarda gerçi hiç belli olmaz bu işler hızlı çıkabilir kereta ananesi gelmeden doğmasında yada en azından yola çıktığı gün:)) hep öyle hayal ediyorum nedense annem gelicek ben doğurmuş olucam gerçi sap gibi kalırız ama ne biliyim hep öyle düşünüyorum
en minik benim kızım en son ben doğurucam neyse sağlıkla olsunlarda gerçi hiç belli olmaz bu işler hızlı çıkabilir kereta ananesi gelmeden doğmasında yada en azından yola çıktığı gün:)) hep öyle hayal ediyorum nedense annem gelicek ben doğurmuş olucam gerçi sap gibi kalırız ama ne biliyim hep öyle düşünüyorum
günnnayydıın kızlaaar nasılsınızz bugun.. emzıklerrr pomplaar walla sız herseyı duusnmussunuzzz :))))bn daha oralara gelemedımmm yaa bi doğsaydı sag salımdee kurtulsaydık agırlasmaya basladıgımı hııssedıyorum zorlanıyorum artık son 3 ayaa gırmıs bulunuyoruzz...
benimde aynen öyle bi his var içimde..sanki aniden sancılanıcam annem doğumdan sonra yanımda olacak gibi hissediyorum..çok da korkuyorum böyle olunca..acaba diyorum şimdiden çağırsammı acaba annemiCADIARZU bi yandan da kıyamıyorum offf ya..burda yapayalnız kalmayalımda sap gibi:Saruboceq:
günaydın canım
nasılsınn
ınsallah anıden we kolayca olur cnm. yınede anneelerımız cagırmasakk ay onlar bıze kıyamaz dısarıda dokuz dogururlarrr , yok yok ben haber wermıycem dogunca ogrensın daha ıyı dayanamazzz bnm annemm zaten telaşlıdır .:gitme:
ıyımm burcumm sen nassılllsın gorusemez olduk:)) nasılll kızın ıyımıııı? bnm bugun bıraz karnım agrıyor usutummuu neyaptım bırazda bagırsaklarda sorun war :S neysee az kaldııı dıee dıee sabredıyoruuuzzzyerimseniben
günaydın hayırlı cumalar kızlar...opuyorumnanaktan
hepinize sağlıklı bir gün diliyorum....
benim annem ankarada doğuma yakın gelicem diye taktı yoksa çok kalmış olurmuş bide ben doğumdan sonra en az 1 ay kalmasını istiyorum öyle olunca annemde huzursuz çok kalmış olurum diyor gerçi 40 mı çıkarsa hiç fena olmaz kayınvalidemle biz biraz zor 40 çıkartırız
benim annem ankarada doğuma yakın gelicem diye taktı yoksa çok kalmış olurmuş bide ben doğumdan sonra en az 1 ay kalmasını istiyorum öyle olunca annemde huzursuz çok kalmış olurum diyor gerçi 40 mı çıkarsa hiç fena olmaz kayınvalidemle biz biraz zor 40 çıkartırız
zaten çıkmaz artık kayınvalidem bizden gerçi zararı yoktur öyle karışmaz fazla tabi şimdi karışmıyor sonrasını bilmemem ama annemle ikisinide aynı anda düşünmek beni biraz korkutuyor oyy bide eşim oda ayrı bi kaynana zaten bana yandım ben:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?