2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gülay senin ticker yok ne kadar bebişin en küçük benim kızım galiba aktif olarak çene yapanların içinde :))

evet ya ..tatiller hemen bitiyor..hafta içide geçmek bilmiyor..gün sayıyoruz diyemi böyle oluyoo acabaaCADIARZU

Hallisnacım bu senin ilk bebeğin olacak yanlış hatırlamıyorsam. dilerim herşey yazdığın kadar kolay gerçekleşir bebeğin doğduktan sonra. Ama bazı şeyleri yaşanmadan yorum yapmak inan çok kolay. ben de oğlumun doğumdan önce bi sürü şey söylüyordum. emzik vermem, sallamam, onu yapmam bunu yapmam.... doğumun 3. günü sol göğüs ucum kopma noktasına geldi. o acıyı sana anlatmaya kelime hazinemde yer yok. 12 saat sancı çektim sezeyan oldum bu acı hepsinden beter. itiraf edeyim annelikten nefret ettim o acı yüzünden. oğlum uyanacak da emecek diye çıt çıkarmıyodum evde, uyanınca 5 dk daha emzirmeden durabilmek için ağlıyodum resmen. emzirirken yeri tepip kolumu ıssıryordum. en az 10 tüp göğüs ucu kremi kullandım ben. o kalkanları bana tavsiye eden olmasaydı (Allah kendisinden razı olsun binlerce kez) belki emzirmeyi bırakacaktım.
geçen ay doğum yapan bi arkadaşım 1 haftalık falandı ağlaya ağlaya beni aradı, emzirirken dayanamaıyorum kurtar beni sen ne yapmıştın diye. 2 gün sonra da teşekkür için aradı.
benim çevremde bu acıyı çok kişi yaşadı ben elimden geldiğince bildikerimi anlattım insanlara. ben 4 ay çektim ama insanların 1 hafta 10 günde kurtulmalarına yardımcı oldum hep. burada da amaç bu değil mi zaten??

doğumun 4. yada 5. günü gece yarısı süt sıtması tuttuğunda ben pompam olmasaydı ne yaprdım bilmiyorum. ateşten inlemişim hep annem hala anlatır. ben burda herkese pompa önerdim. en azından göğsünüz acil durumda boşaltacak birşey olsun dedim

emzik demişsin . yine diyorum inşallah kitap gibi bebekleri olur herkesin. ama ege kolikliydi ve sadece emerken susuryordu. ben 4 saat kalkmadan emzirdiğimi bilirim. yaralarım bu sayede büyüdü. sırtım kasılıp kalırdı koltukta. sürekli emdiği için süt de dolmuyordu. sonra açlıktan ağlıyordu. emzik vermem diyen ben emzik tutsun diye Allaha yalvarır oldum. çünkü ilk 3 ay oral dönem acısını sızını emerek gideriyo.

Bazı şeyleri yaşayarak görücez hepimiz. üzerime alınmış gibi yazdım gerçi ama yazma gereği duydum çünkü emzik,pompa, emzirme yaraları üzerine tavsiyelerde bulunan genelde ben oldum.

inşallah herkes o dönemlerini senin anlattığın kadar kolay ve doğal geçirir.

pompa için bi şey diyemem çünkü süt sıtmasını ilk defa duydum ama işe yarıyor anladığım kadarıyla kesin alırım emzikle ilgili çalışan annelerin mutlaka kullanması gerekiyor bence çünkü her an bebeğimizin yanında olamıyıcaz en azından kendini çok yanlız hissetmez benim yengem inat etti damak yapıları bozulur dedi emzik vermedi 2side 2. 3 yaşına kadar ellerinde biberonla gezdiler su içme bahanesiyle emdiler yani bu iç güdüsel yapılacak bi şey yok önemli olan zamanında bırakmasını sağlayabilmek en geç 1 1,5 yaşında emziği bırakmış olması yeterli bence

en minik benim kızım en son ben doğurucam neyse sağlıkla olsunlarda gerçi hiç belli olmaz bu işler hızlı çıkabilir kereta ananesi gelmeden doğmasında yada en azından yola çıktığı gün:)) hep öyle hayal ediyorum nedense annem gelicek ben doğurmuş olucam gerçi sap gibi kalırız ama ne biliyim hep öyle düşünüyorum

benimde aynen öyle bi his var içimde..sanki aniden sancılanıcam annem doğumdan sonra yanımda olacak gibi hissediyorum..çok da korkuyorum böyle olunca..acaba diyorum şimdiden çağırsammı acaba annemiCADIARZU bi yandan da kıyamıyorum offf ya..burda yapayalnız kalmayalımda sap gibi:Saruboceq:

günnnayydıın kızlaaar nasılsınızz bugun.. emzıklerrr pomplaar walla sız herseyı duusnmussunuzzz :))))bn daha oralara gelemedımmm yaa bi doğsaydı sag salımdee kurtulsaydık agırlasmaya basladıgımı hııssedıyorum zorlanıyorum artık son 3 ayaa gırmıs bulunuyoruzz...

nerde canım senin anneciğin

günaydın canım
nasılsınn

ınsallah anıden we kolayca olur cnm. yınede anneelerımız cagırmasakk ay onlar bıze kıyamaz dısarıda dokuz dogururlarrr , yok yok ben haber wermıycem dogunca ogrensın daha ıyı dayanamazzz bnm annemm zaten telaşlıdır .:gitme:

benim annemde öyle ama ben daha beterimkaydirigubbakcemile3 gelsin yanımda olduğunu hissedeyim. doğumdan önce göreyim istiyorum kısmet olursa..

günaydın hayırlı cumalar kızlar...opuyorumnanaktan
hepinize sağlıklı bir gün diliyorum....

benim annem ankarada doğuma yakın gelicem diye taktı yoksa çok kalmış olurmuş bide ben doğumdan sonra en az 1 ay kalmasını istiyorum öyle olunca annemde huzursuz çok kalmış olurum diyor gerçi 40 mı çıkarsa hiç fena olmaz kayınvalidemle biz biraz zor 40 çıkartırız

evet canım görüşemedik bayadır:)
kızım iyi teyzesi çok şükür bu hafta kontrolümüz vardı ama dr izindeymiş haftaya kaldı
bakalım artık hayırlısı
sen nasılsın canımcım kızın nasıl

günaydın hayırlı cumalar kızlar...opuyorumnanaktan
hepinize sağlıklı bir gün diliyorum....

günaydın canım nasılsın

eee napsın uzakta olunca bide dediğin gibi doğumdan sonra 40 gün gitmez o zaman halleder her işini
inşallah her şey istediğin gibi olur canım o gelince yaparsın doğumunu opuyorumnanaktan
benim annem yanımda olduğu halde diyorum bırakmam seni diye :))

aynen walla bende öyle..şimdiden kara kara düşünüyorum.40 gün kayınvalide nasıl çekilecek..offofffff:umursamaz:

zaten çıkmaz artık kayınvalidem bizden gerçi zararı yoktur öyle karışmaz fazla tabi şimdi karışmıyor sonrasını bilmemem ama annemle ikisinide aynı anda düşünmek beni biraz korkutuyor oyy bide eşim oda ayrı bi kaynana zaten bana yandım ben:))

:roflol::roflol:tam benim durumum..yazdıklarını okuyunca benmi yazdım acaba bunu dedim:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…