2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hmmm, keşke senin yakınlarından biri de kalsa da, -kaba tabirle- dehlese kaynananı. Benim de derdim, babamın ikinci karısıyla. Babam rahmetli annem gibi görgülü, giyinmesini bilen vs vs bir kadından ayrıldıktan sonra -hoş annem bıraktı onu- kendini tabiri caizse "orman kibarı" buldu bir tane. Bunu kıskançlıkla değil, tamamen gerçeklikle söylüyorum. İğrenç bir şey. Dışarıdan gören kadın zanneder. Elinden sigara, ağzından küfür eksik olmaz. Çatal bıçağı nasıl tutacağını bilmez. Kıskanç, ara açmaya meraklı, felfecir gözlü bir şey. Çok zararı dokundu bana. Bir de utanmadan düğünüme geldi. Acayip sinirlendim ama babama kıyamadığım için ses etmedim. Bir de başımda kalacakmış doğurduğum zaman. Aman aman Allah korusun, baktığı şeyi kırıp döküyor; ne göz var anlatamam! Kayınvalideme yalvardım resmen onu kovalasın diye.

Günaydın kızlaaaar...
kaynanaların doğumda gelmelerinden bahsediyorsunuz bilmiyorumkismileE BEN NE YAPAYIM KIZLAAAR...
benim ki alt katta oturuyor hadi onu geçtim 2.kaynanamda var hadi onu da geçtim yan tarafımız da 2 kaynana daha var bana ben ne yapayım ??????mafoldumbenmafoldumben

Ya yer bezini mutfak lavabosunda yıkayan bi tek benimki sanıyordum. deli eder beni bu konuda ve ne kadar hassaolduğumu defalarca söyledim

benimki çok inattrı. bebeğe 1 yaına kadar bal verilmez diye deflara söyledim eşime söylettridim. gözümün içine baka baka ben verdim çocuklarına bişey olmadı diy eparmağına bala batırıp egenin ağzıan daldırdı. en son eşime dedim bu çocuğa bişey olsun iki elim annenin yakasında. o da aynen annesine aktarmış söyeldiğimi. bu sefer de bal vermedi başka şey verdi.

hayatımdan bezdirdi beni. 1,5 yıl kaldılar bzide oğluma bkatılar ama evim hzuzurm hiç bişeyim kalmadı.

şimdi doğum moğum değil sonrası geriyor beni. kimse gelmese keşke :Saruboceq:

Hoşgeldin pisi pisim. Allah yardımcın olsun ne diyeyim.

Ay wildcat çiğdemcim senin de o kadınla işin zor o zaman

Çiğdoş hoşgeldin canım sana zaten yazık:)))

akannehir akannehir Aman Tanrım...

Ay wildcat çiğdemcim senin de o kadınla işin zor o zaman

Çiğdoş hoşgeldin canım sana zaten yazık:)))

İşim mişim kalmadı benim onunla. Benim ona çok iyiliğim dokundu, o bana neler yaptı. Babamla aramı açtı aylarca, sokak süprüntüsü şey. Bir kez bile "bak ben sana ne iyilikler yaptım, sen bana nankörlük ettin" demedim. Daha da yanıma yaklaştırmam. Allah'a havale ediyorum onu. Gözü varsa gözü çıksın inşallah. Dışarıdan görenler inanmaz anlattığıma, ama içini ben bilirim, rezil kepazenin.

Benim annemle kayınvalidem hiç anlaşamaz. ıkisi de çok inattır. uzlaşmacı olamazlar bi türlü. annem bi de acaip bana yansıtır herşeyi. lohusa halimle kaynanan bunu dedi, kocan yan baktı, öyle oldu böyel oldu bi sürü canımı sıkmıştı. kayınvalidem desen hayatımda gördüğüm en dengesiz ve en en en patavatsız insan. kayınpederim lohusa mohusa dinlemez düşüncesiz bi adam. gelirdi sabah erkenden odaya bi kurulur ben yatak odasında tıkılıp kalırdım. ege gık dese hemen gelir ya bi dur bakalım ben müsait miyim emziriyorum belki ya da başka bişey var. çok sıkıntı çektim doğum zamanı. herkesi evden kovalayasım geldi defalarca.

sonra annem gitti 12. gün. daha beter kabuslar başladı. 1,5 yıl aynı evde çoook zordu.

Didemcim varya seninle kaynanalarımız benziyor bizim ama 1,5 yıl filan kalamaz 1 ayda daralır o benden:)

ayyy çiğdemm senin işin bizden de zor Allah bize 5 kat sana 10 kat sabır versin...

herkes mi aynı şeyi yaşar yaa bu kadar olurr... sana çok katılıyorum ... mümkünse kimse gelmesin...
bunları konuştuktan sonra doğum sancısı gözüme hafif geliyor ayy gülsem mi ağlasam mı bilemedim valla....
beni de doğum değil doğum sonrası çok düşündürüyor....
onların yapacakları çok bilmişlikler düşündürüyor... istemiyorum kimseden akıl.. tamam daha önce çocuk doğurmamış olabilirim... ama öğrenirim yani annelik iç güdülerim olacak... hiç dayanamam akıl vermelerine çok sinir oluyorummm çookk... hiçbişeye sinir olmadığım kadar... bırakında tecrübeyle öğrenelim... sanki analarından çocuk bakımı bilgileri ile doğdular... kaç sene olmuş onlar çocuk doğuralı... hala eski şeylerii çok bilmişlik yapıp bize satmaya çalışıyorlar....

kızlar yine bi yoğunluk hep ayrı kaldım sohbetten
benim kayınvalidemlerde şehir dışındalar bursada
bakalım bizim şimdiye kadar bi sorunumuz olmadı şimdiden sonrada olurmu bilmem
ama ben annemle kayınvalidemin 40 gün yanımda olmasını istiyorum o ayrı
hele bide sezeryanla doğum yaparsam asla yalnız olamam
zaten tecrübesiz ve bilgisiz olduğumdan ne derlerse hee dicem:))
diyorum annemlere altını bi sen değiştirceksin bi sen:))
benim acemiliğim gidince zaten gider onlar:))
hayırlısı hepimizin hakkında canlarr

günaydınlar herkese...

günaydınn

günaydın canımın içi
bende dayanamıyorum aslında 20 gün sonra çıkma şansım var ama bakalım neler olcak:))

hahahah senın ısın daha zormuşş cnm sen dogum oncesı ewını taşı ozamann:))süprizzzzz bende kımın gelecegını bılmıyorum tamda ramazana gelıyor annem gelse babam war babam gelıp kalmaz ewlerımız yakın yuruyerek 15 dk gıder gelır heralde. kayınwalıdemde ewını bırakıp kalmazz gıbı gelıyor! kalsada cok rahat edemem zaten ben onun yanındaa. kendımı oyle tesellı edıyorum :)) hayırlısı bakalım bı bakan bulunur elbet yada sabah gelır aksam gıdeerlerr oyle olur. eşıme dıyorum sahura senı kıızımız kaldırır uyandırırı babası dıyorumm :))

Son düzenleme:
ıyiyim, acayip uyuşuk durumdayım ama fena da değilim Özlemcim. Sen de iyisindir inşallah...

ayyy sanki bizimkileri anlattın canım yalnızca kayınvalidem için patavatsız diyemem ama onun yerine çok boş konuşuyor diyebilirim...

onun dışında söylediklerin kayınpederim dahil herşey tam anlamı ile bana uyuyor %100... benim annem de bana çok yansıtır..

ben kararlıyım... gerekise kovalayacağım ahdım var... kimseyi takamam... bana yazık yaa çocuğumun doğacağına sevinemiyorum onlar yüzünden...

üzülme canım,onceligimiz bebislerimiz,ablan da cok mutlu olsun ins

allah razı olsun hepinizden canlarım bende ve ailemde en doğru kararın bu olduğuna eminiz zaten herkesin tek dileği bebeğimi sağlıcakla kucağıma almak artık doğumdan sonra teyze ziyaretine gideceğiz inşallah zaten eniştemiz oturma odasını alırken hep beni düşünmüş açılır alalım diye kardeşin gelince bebeğiyle rahat yatar diye sağolsun onlar mutlu olsunda ben burdan cepten netten aralarına dahil olurum artık

bu arada valla sizlerin kayınvalidelerle anlattıklarınızı duyunca ben gerçekten dünyanın en şanslı geliniyim hiiççççç bir sorunum yok annem gelicek haziranın 20 sinde kayınvalidem anneme teslim eder beni taaaki annem gidene kadar hiç birşeye karışmaz annem gidince bebekte ona emanet olur bana sormadan hiç birşey yapmaz ben beğenmem etmem diye hiççç bişeyde almaz hemde yan dairemde oturuyor gelir anneme sorar bir ihtiyacın varmı diye o kadar hayatta annemin işine burnunu sokmaz

canım o nasıl kaynana ozaman... ona kaynana diyemezsin sen dememelisin :)))

olumunekankayizsmile olumunekankayizsmile

çok sağol canım artık bende meleğimin sağlığını düşündüğüm için içim rahat gitmeme konusunda inşallah allah kısmet ederse 20.gün annaneyle beraber manisaya gideceğiz 1,5 ay orda kalacağım gitmediğim ayların acısını çıkartacağız oğlumla beraber

Valla çok zor kızlar çok...Bir de yılbaşına görümcem evlenecek benim onun için alışverişe filan çıkartır beni oğlum diyor alfa bak adam bizi bırakıp onla alışverişe mi çıkacak ben anlamıyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…