2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım kendini çok yorma..bende bu hafta sonu biras temizlikle uğraştım.çok fena belim ağrıdı 2 gün boyunca..en dikkatli olmamız gereken zamandayız..

bu arada kızım kasıklarımı tekmelemeye başladı şimdide gerçi öyle kuvvetli değil sanırım yine arkalardan geliyor bugün tam dayaklık hiç güzel durmadı karnımda

siz nasıl hesaplıyorsunuz ki normal maaş alınmıyıcak mı ayriyeten doğum parası mı var yani biz maaşımızı alıcaz sonra sskdan alıp geri ödiyicez ne artı ne eksi bildiğim kadarıyla

Biz öğreteceğiz elbette. Muhakkak birşey yapmak isteyecektir, elinden almamak lazım "aa sen yapamazsın bırak" dememek lazım. Çocuktur dökebilir. Elinden alırsak, yarın tembel olur kesin.

Kolay gelsin canım ahh bi sürü iş var ben daha hiiç bişiye başlamadım (
Aynen çürüdü sol tarafım sırt üstü nefes alamıyorum sağada bizim oğlan döndürmüo gece yarısı yanlışlıkla dönsem vay halime.
Ben de alacaktım ama babamızla idare ediyorum.Bacağımı üstüne hoop attım mı çok rahat uyuyorum kaydirigubbakcemile3.Normal yastıklada aynı şey görülüo dene istersen ben rahat ettim bikaç akşam denedim ama benim sorunum gece yarısı yastıı yere atıyorum :)

bende toplu biliyordum ama bizde her ay alıyormuşsun maaşı sonra şirkete borçlanıyorsun doğum iznin bitince sskdan alınca paranı şirkete geri ödüyormuşsun yani bütün arkadaşlarımın öyle olmuş yoksa bende korkuyordum maaş alamamaktan

ya kızlar bizim ufaklıkta 2 hafta önce doktora gittiğimizde ters dönmüştü..şimdi ne durumda çok merak ediyorum..o kadar hareketliki her hareketini acaba şimdi döndümü diye düşünüp durmaktan yoruldum kafamçokkarıştı

ya bu parayı toplu almak şartmı kızlar?aylık falan alamazmıyız?

ısteyen aylık alıyormuşşş ısteyen topluu dıııeee duydumm. bence tplu alamk daha mantıklı enazından bırıkmıs para 2000 TL bir derde derman olur . ama obur tulu alınır yenlır arada kaynar gıder.. tabıı ıhtıyaca gore degısır dee bnm fıkrım:))

Biz öğreteceğiz elbette. Muhakkak birşey yapmak isteyecektir, elinden almamak lazım "aa sen yapamazsın bırak" dememek lazım. Çocuktur dökebilir. Elinden alırsak, yarın tembel olur kesin.

bende öyle düşünüyorum iyibirşey yaptığında cesaretlendirirsek daha hevesli olur dimi

onu bnde tam beceemyıorum ama arkdasım sgk dan sormuşta işte 2.000.00 TL buluyormuş dıe duydum..onun yalancısıyım 4 aylık rapor parası yanıışutarafagitti

ya bu parayı toplu almak şartmı kızlar?aylık falan alamazmıyız?

doğumdan sonra alacagımız para brüt maaşımız üzerinden hesaplanıyor bildigim kadarıyla,yani kişiye göre değişir.

parayı toplu alma konusunu da işyerinle görüşmen gerekiyor,onlar sana maaşını verirlerse sonra toplu parayı onlara veriyorsun

aman mümkünse ben her ay alayım çünkü kredi ödüyoruz acaip sıkıntı olur bizim için çünkü birimizin maaşına kesin ihityacımız var harcamak için zaten kredi ödemesek valla çalışmıyıcam yada ücretsiz izin alıcam ahh diyorum kayınvalidemler dese biz size yardım ederiz alırım ücretsiz izin ama zorrr

onu bnde tam beceemyıorum ama arkdasım sgk dan sormuşta işte 2.000.00 TL buluyormuş dıe duydum..onun yalancısıyım 4 aylık rapor parası yanıışutarafagitti

Nasıl yanii!! maaşın kadar almıyomusun sonra.??

siz nasıl hesaplıyorsunuz ki normal maaş alınmıyıcak mı ayriyeten doğum parası mı var yani biz maaşımızı alıcaz sonra sskdan alıp geri ödiyicez ne artı ne eksi bildiğim kadarıyla

Bende öle biliyorum maaşın kadar alıyosun yani.tek fark 4 ay almıyosun sonra almadığın maaşları ssk dan toplu olark almış oluyosun..tabi bazı iş yerleri maaşı kesmiyo yine aylık maaşını veriyo.sonradan ssk dan alınan para iş yerine veriliyo..

--------------------------------------------------------------------------------

hele bir markete girsek yeğenimle kızlar sürükleyerek çıkarıyoruz ağlıyo bağırıyo herkez bie bakıyo
Birgün küçük teyzemle carusele gittik ortanca teyzemin oğlunuda aldık o zaman 3,5-4 yaşlarındaydı kockoca avm nin içinde kendini yerlere attı ona oyuncak almadık die çıngarı çıkardı.Herkes bize bakıyor bu yerlere yatmış tekmeler atıp ortalığı dağıtıyor.
Küçük teyzemde hiiç oralı olmadı gel dedi bana ilerledik.Tabi bizim canavar baktı bunlar gözümün yaşına bakmaz burnunu çeke çeke usul usul peşimzden geldi kaydirigubbakcemile3 bitek ikimzden çekiniyordu çünkü.Annesi olsaydı ohoo çoktan alınmıştı o oyuncak.
şimdi 15 yaşında ve pc nin önünden kalkmıyor.Büyük konuşmayım ama benimki öle hiç bişi dinlemicek kalk dicem, bi tarafına takmayıp dalga geçiçek o pc ilk kafasına geçer sonra camdan aşaıya :)

1 nolu örnek kendi ablam ve ev işlerinde biz (3 kardeş).Fakat evlenince mecbur çalışkan oluyorsun demek benim içimde varmış duramıyorum ama ablam off.
Bana gelicek temizlie yardım felan ama galiba ben ona hizmet edicem yine her zamanki gibi galiba akannehir

Son düzenleme:
Ben buldum kızlar dinleyin şimdi brüt ücretinizi 2/3 ile çarpın sonra 30a bölün günlük alacağınız para bu. Ne kadar rapor alırsak(doğum erken olur filan ) onunla çarpın o kadar para alacağız. Örneğin 1000tl net maaşınız varsa 1430 yaklaşık brütünüzdür 1430*2/3=953,34(aylık alacağınız para) günlük 953,34/30=31,77
Diyelim 4 ay dolu dolu rapor aldık (120 gün) 31,77*120=3812,40 tl alınacak. Yani normal çalışsak 1000*4=4000 geçecekti ele şimdi 3812 geçiyor yani çok az zararımız var

çok şükür 10 sk sonra mesai bitiyor valla belim ayrılacak resmen yerinden eve gidip yatayım diyorum ama nerdeeee yemek yapıcam daha ((( eşimi erken gitti evi süpür demiştim inşallah süpürmüştür pek umudum yok ama bu aralar fazlaca şaşırtıyor beni ne desem yalan olur

Ben toplu almak istiyorum görümcem evlenecek ilaç gibi gelir düğün zamanı masraflar odası filan borçlanmamış olurum o 4 ay da şimdiden para biriktiriyorum napıyım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…