bende öyle düşünüyorum iyibirşey yaptığında cesaretlendirirsek daha hevesli olur dimi
Nasıl yanii!! maaşın kadar almıyomusun sonra.??
Bende öle biliyorum maaşın kadar alıyosun yani.tek fark 4 ay almıyosun sonra almadığın maaşları ssk dan toplu olark almış oluyosun..tabi bazı iş yerleri maaşı kesmiyo yine aylık maaşını veriyo.sonradan ssk dan alınan para iş yerine veriliyo..
walla bıızm hep ozel sırketler oldugu ıcın patronun sana maas wermesı gıbı bı luksun olamıyor. o parayı ssk sana werıyor. asgarı ucret uzerınden yatıyorsa ssk ki brutu 729 tl netıde 500 fılan demmkıı 2000 tl bulduguna gore.ısteyen toplu ısteyen her ay alabılıyr.:1closedeyes:
Teşekkürler kızlar, daha ilk şeker yüklemem yapılıcak. Angel'cım evde değildim, annemlere gittim,1 hafta orda kaldım. O yüzden pek giremedim nete. Şimdi de yemek yaptım, etrafı da toplamam lazım . 6,5 gibi kociş gelicek , yemek yicez. Ara ara bakıyorum şimdilik nete. :) Sen nasılsın ? Kardeşinle ilgili olumlu gelişme var mı ?
Ben buldum kızlar dinleyin şimdi brüt ücretinizi 2/3 ile çarpın sonra 30a bölün günlük alacağınız para bu. Ne kadar rapor alırsak(doğum erken olur filan ) onunla çarpın o kadar para alacağız. Örneğin 1000tl net maaşınız varsa 1430 yaklaşık brütünüzdür 1430*2/3=953,34(aylık alacağınız para) günlük 953,34/30=31,77
Diyelim 4 ay dolu dolu rapor aldık (120 gün) 31,77*120=3812,40 tl alınacak. Yani normal çalışsak 1000*4=4000 geçecekti ele şimdi 3812 geçiyor yani çok az zararımız var
güzelim iyi olmana sevindim kızkardeşim çocukluğundan beri biraz tembeldir öyle pek iş yapmasını sevmez bir ara rahatsızlanmıştım bize gelmişti bana bakmaya eşim 50 milyonluk sebze almıştı hepsi çöpe gitti hiçbirini pişirmedi dün bebeğin nevresimlerini falan yıkadık eşim ütüledi 3 saat sürdü tam eşim kızkardeşime çok kızdı kaç aydır gelmedi diye şimdi gelirse ona bir şey söyler belki kızkardeşime bir iki laf söyledim telefonda başladı ağlamaya beni çağırmıycakmısınız diye gelsede bi... yptığı yokki biraz duyarsız kızkardeşim erkek kardeşim askerden geleli 1 hafta oldu hala gidecek görmeye ya 6 aydır görmedin hiçmi merak etmiyosun birde çok yakınlar
nE BİTMEZ GÜNMÜŞ KDVNin son günü millet kasıyor ben yatıştayım dünya yansa umrum değil dün markette cüzdanımı unutmuşum saatler geçmiş haberim yok insanlar içindeki resimlerden babamı tanıyıp onu aramışlar yoksa hayatta farketmiycektim düşünün artık iyice salak oldum
İlginç kardeşin. Bizde kardeş dendimi akan sular durur. Kardeşim geldi bana herşeyimi yaptı.Şimdi çeyiz alışverişi yapıyo, kısmetse eylülde evlenicek. Kızımla gidicez nikaha .opuyorumnanaktan Alışverişi bitirince yine gelicek yanıma. Sonrada annemler gelicek topluca. Bizim sülale biraz kalabalık. Annemler 9 kardeş. kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
inşallah canım hayırlısıyla evlenir ne yapalım kızkardeşimin huyu böyle hem insanın karateri deyişmiyo nekadar konuşursan konuş insanın canı çıkar huyu çıkmaz derler ya buda öyle
Şöyle unuttum canım içinden parakartı çıkarttım ödedim kartı çantama attım cüzdanı orada bıraktım aldıklarımı poşetledim ve çıktım:)))))
Herkese iyi akşamlar..yarın görüşmek üzere....:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?