2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bol bol koyu yapraklı yeşillikler tüket ve yedikten sonra sol tarafına yat..benimde de bebeğimin gelişimi bi hafta küçüktü dr önerdi uyguladım ve 10 gün sonra normaline yetişti..

hepinize günaydınlarrrrr
didem tatlım hiçç merak etme benim 15 gündür beyaz kremsi akıntım oluyor bebeğim aşağıya vuruyor kasıklarım sızlıyor ama hepsi normalmiş canım dün doktorla konuştum çünkü ayakları aşağıda oluyor zaman zaman dedi baskı yapması normal dedi endişeden uzak ol lütfen hiçbirşeyin yokken evham yapma iyisin maşallahınız var hayırlısıyla sonuna kadar ulaşacaksın

çiğdem canım senin bebeğin kafası aşağıda olduğu için wc olayında normal tatlım tabi senin yinede tedbirli olman lazım kafasının kanala yerleşmemesi önemli ama eminim senin yaramaz dönecek canım

Selam kızlar . Defne hoşgeldin canım . Ya dün de bana karnım küçülmüş gibi geldi. Hepimiz aynı şeylerimi yaşıyoruz ne . kaydirigubbakcemile3
teşekkürler cnm sen de hoşgeldiin.ben de geçenlerde diyordum karnım küçüldü mü ne falan ama belli hüsnü kuruntu benimkisi de dün herkes aaa maşallah göbişe bak falan dediler yani:))))
Yok ya kasılma sancı yok sürekli tekme atıyor tekmeler de gögüs altımda y en son gittiğimde yatıyordu baş aşağı filan değildi ama sanırım döndü yani tekmeler gögsümde çünkü

göğüs altına tekmeliyorsa dönmüştür cnm benim hep öyleydi çünkü.dr.a gittiğimde de başı aşağıdaydı ayakları da yukarıda.ama hafif sağ kaburgama vuruyordu.yani tam 180 derece dönmediği için dr.doğum başlamamış dedi.eğer tam dönmüş olsaydı başı doğum kanalına girmş diyecektm dedi..inşallah öyledeğildir senin ya doktorunu bi arasana aynen anlat böyle böyle hissediyorum diye tekmeleri de yukarıda de.sık wc ye çıkıorm falan hepsini söyle bakalım ne diyecek???

Bu arada çok yakın bir arkadaşım hamileydi yaa dün düşük yaptı telde bana soruyor böyle parçalı kanamam oluyor ne yapaıyım diye 11.haftasındadı ben de hemen hemen dr.a git dedim gitti ve dr.kalp atışını görememiş sanırım kürtaj olacak ona da çok üzüldüm ben hamile kaldığımdan beri en yakınlarımdan kaçtane bebeğini kaybeden oldu nasıl şükrediyorum allahıma.kızkardesimde dahil...

Kızlar nasılsınız bebişlerinizle nasıl baş ediyorsunuz?benim sıpalar büyüdükce kalça bel bacaklarım fena ağrımaya başlıyor

Sevgili kuzuşlarım hepinize merhaba, uzun zamandır giremiyorum. ışler inanılmaz yoğun bi de muhasebede olduğum için bi sürü dert oluyo, bugün biraz daha rahatım işler konusunda..

Cuma günü aşırı iş stresinden olsa gerek ufak çaplı bi sinir krizi geçirdim,müdürle tartıştık,hala yerime gelcek eleman bile bakmadılar, adamın umrunda bile değil. En son gidip şikayet edicem patronlara o olcak! Bi iş yaptığı yok.. Bizim canımız müdürümüz emekli olup gidince yerine bu adam geldi, bi yıl oldu nerdeyse ama bişiden anladığı yok. Allahtan herkes napcağını biliyo da ona muhtaç olmuyoz. Çok yoğundum, sormuyo bile yardıma ihtiyaç var mı, destek lazım mı?Onun strese girmesi gerekirken işler yetişmicek diye, ben strese giriyorum.Kdv ye sadece bir gün vardı işlenmesi gereken 8 klasör.

Bebeğim karnımda fır dönüyodu. Yavrum benim ya, onu da strese soktum. Kendime gelemiyodum bi türlü, ağlamaya başladım hıçkırarak, nasıl dolduysam artık..Kendi doktoruma götürdüler. Çok korktum bebeğime bişi oldu diye, yol boyu tekme hissedemedim, hastaneye vardık yavaş yavaş tekme hissetmeye başladım. Eşim hastanede beni bekliyodu doktoruma benim geleceğimi haber vermişti. Aslında cumartesi kontrolüm vardı ama bu olay yüzünden cuma gitmek zorunda kaldım.. Cuma sabahı da öyle heyecanlıydım ki, kuzumu görücem kaç kilo olduğunu öğrencem diye. Doktorum baktı kuzuma, allahtan sorun yoktu. 1.300 gr olmuş ben bal kızım.. Rahatladım.. artık stres yok, işyeri de umrumda olmicak artık, iş yetişirse yetişir kasmicam kendimi artık.. Ne büyük salaklık yapmışım ya... mafoldumbenmafoldumben

Ayyy kızlar Allaha şükür herşey yolunda şuan.. Umarım herkes iyidir, geçmişi okuyamadım..

Son düzenleme:
Kızlar nasılsınız bebişlerinizle nasıl baş ediyorsunuz?benim sıpalar büyüdükce kalça bel bacaklarım fena ağrımaya başlıyor

hoşgeldin cnm iyiyiz çok şükür.valla ben başetmiyorum artık bıraktım kendi haline:)))
dün mevlut vardı biz de oturuyorum insanların içinde karnım nasıl dikkat çekiiyor anlatamam herkes yüzüme bakıp bakıp güldü:)))))bir aşağı bir yukarı zıplayıp duruyor.2 zleri düşünemiyorum yani kimbilir nasıldır?

günaydın cnm hoşgeldin...

Kızlar benim gibi normal doğum düşünenlere bi yazı buldum.

Normal Doğum Evreleri

1-Rahim ağzının açılması-silinmesi-bebeğin pelvis içinde aşşağı inmesi

A-ılk aşama-erken kasılma
B-ıkinci aşama aktif kasılma
C-Üçüncü aşama ilerlemiş aktif kasılma
D-ılk aşama erken sancı

• Rahim ağzı 3cm kadar açılır-incelir.
• 5-20 dk aralıklarla düzenli veya düzensiz 30-45 sn süren kasılmalar olur. Bu kasılmalar rahatsız edici değildir.Bazı kadınlar bu kasılmaları hiç fark etmezler.

Bu aşamada neler yapabilirsiniz?

• Duş alabilirsiniz,
• Açsanız doktorunuzla görüşerek hafif bir şeyler yiyebilirsiniz.
• Mesanenin gerilmesini engellemek için sık idrara çıkabilirsiniz.
• Dinlenmek için uyuyabilirsiniz.
• Baba adayları kasılma aralarını kayıt edebilir.

B-ıkinci aşama aktif sancılanma

• 3-4 dk aralıkla gelen 40-60 sn süren kasılmalarla rahim ağzı 7cm kadar açılır.
• Ortalama 2-3 saat sürer.
• Kasılmalar arası azalmıştır.
• Yorgunluk ve artan bel ağrısı hissedilebilir.
• Gevşemekte zorlanabilirsiniz.Mümkünse yürüyün ve sık pozisyon değiştirin .
• Düzenli olarak idrarınızı yapınız.
• Nefes eğzersizlerini kullanın.

Bu aşamada baba adayları neler yapabilir?

• Kasılmalarda eğer ona yardımı oluyorsa onunla birlikte solunum yapın
• Artan bel ağrısı için masaj yapın
• Sözlerinizle eşinize güven verin
• Yüzünü serinletmek için ıslak mendille silin

C-Üçüncü aşama ilerlemiş aktif sancılanma

• Aniden kasılmaların şiddeti artar 2-3 dk da gelir 60-90 sn sürer ve rahim ağzı 10cm açılır.Kasılmaları sanki hiç bitmeyecek gibi hissedebilirsiniz.
• Bulantı kusma hissedebilirsiniz.
• Duygusal olarak çok hassaslaşabilirsiniz.
• Düzenli nefes eğzersizlerine gevşemeye çalışın

Bu aşamada eşler neler yapabilir?

• Susmanızı istemediğiniz sürece ona yardımcı olun bu noktada göz teması ve dokunmak sözcüklerden daha çok şey ifade edebilir.
• Yararı oluyorsa her kasılmada onunla soluk alıp verin.
• Sık sık dudaklarını ıslatın ve yüzünü silin.
• Ikınma hissi ifade ettiğinde sağlık personelini haberdar edin.

2-BEBEĞıN DOĞUMU

Kasılmalar arası açılmıştır.(2-5 dk.)
• Rahim ağzı 10 cm açılmış ve ıkınma hissi oluşmuştur.
• Ikınma pozisyonu alınır

Etkin Ikınma

• Kasılma sırasında derin bir nefes alınır ağız kapatılır.
• Baş hafifçe kaldırılır,çene göğüse dayanır.
• Sırt yataktan kaldırılmaz yatak kollarından tutularak ağrı bitinceye kadar bebek aşşağı doğru itilir.
• Ikınırken kesinlikle ağızdan nefes alınmaz.

Bu aşamada baba adayları neler yapabilir?

• Rahatlatmayı ve destek vermeyi sürdürmeli
• Ikınma ve solunum egzersizlerini yönlendirmeli
• Ikınırken gerekiyorsa sırtını desteklemeli, elini tutmalıdır.

Epizyotomi

• Epizyotomi yapılırken öncelikle lokal anestezi ile cilt uyuştururulur.
• Perinenin en gergin olduğu anda kesi yapılır.
• Bebeğin başı doğduktan sonra yırtıkları engellemek için asla ıkınılmaz.
• Bebek doğduktan sonra göbeği kesilerek kucağınıza verilir.
• Bebeğin eşi çıktıktan sonra epizyo bölgesi dikilir.Ağrı hissettiğiniz an doktorunuzu bilgilendirin.

3-BEBEĞıN EŞıNıN ÇIKMASI

• 5-30 dk sürer.
• Hafif kasılmalarla bebeğin eşi rahim duvarından ayrılır.
• Bu evrede üşüme olur.
• Adet kanaması tarzında kanamanız olur. (Bebeğin eşinin ayrıldığı bölgeden)

ya kızlar ben bu nefes egzersızlerını sadece okumaya baslayınca bıle karnım agrımaya baslıyo nası dogum yapcam ben

günaydın cnm hoşgeldin...

hoşbulduk tatlımm valla senin oğlanın maşallahhı var benimki yazık anası yattığı için oda tembelliğe alıştı herhalde minik minik hareketler var birde zaten sırtı dönük o yüzdende az hareket ediyormuş maşallah bütün kuzucuklara sen biraz doğunca yandın gibime geliyor canım hiçççç durmayacakkk :)))

herkeze merhaba ben geldım:)

hoşgeldin canımmm

Hoş buldum canım.Maşallah bebişine canım.Aslında ço güzel bir duygu ya.Ya benim bebişler de karnımın her yönünden vuruyor.Nasıl pozisyonda olduklarını bilemiyorum.Bak aynı zamanda göbek deliyinden yukarda sağ tarafta da sol taraftada kasık tarafından da vuruyolar.Acaba nasıl durmuslar diye merak ediyorum.1 haziran kontrolu var zaten.Dün karnım sol tarafa büyümüş sertleşmişti sağ taraf sanki boştu.Eşim merak etme kardeş kardeşe misafirliye gitmiştir dedi.Ay koptu gülmekten ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…