2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slmlar canm herkese bugün dışarı çıktm hava aldm liliciği ikli testi yaptrmişsn sonuşta ii çıkar inş ense kalınlığı benm bebişinkiyle aynı hiç korma kayet güzel 3 teste gelince arkadaşlar bu bilgiyi paylaşmak istedim sizle 3 testin riskini biliyosnuzdur umarım göbekten su alıyolar bununda bebeğe zararı oluyo düşük tehlkesi riski oluşuyo hem bu size kalmş siz isterseniz yaptırabilyosnuz dr unuz sölese bile bi 2 dr daha gidin iycene araştrın bizler koboy değiliz yeni gelen arkadşmızda hoş gelmş

canım 3 lü testte yine kan alıyorlar ve 3 ayrı hormana bakıyorlar,, 2 li yada 3 lü de herhangi bir risk söz konusu ise bebeğin amniyo sıvısından alıp amniyosentez yapıyorlar.

11. Hafta

- ılk trimestere ait şikayetleriniz devam eder.

- Bebeğinizin başı vücudunun yarısı kadardır. Gebelik haftası ilerledikçe bu oran değişir.

- Gözün beyaz tabakası, iris ve pupilla oluşur.

- ıç genital organlar gelişir.

- Ağırlığı 7-10 gramdır.

12. Hafta

- Bu haftadan itibaren bulantı ve kusmalarınız azalacaktır veya tamamen kaybolacaktır. Kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. Halsizlik ve sık idrara çıkma şikayetleriniz azalır.

- Bu haftadan itibaren plasentanız (bebeğin eşi) hormon sentezini devralır.

- Corpus luteum kistiniz varsa, bu haftadan sonra kaybolur.

- Bebeğinizin barsakları ve böbrekleri çalışmaya başlar. Amnios sıvısının miktarı artar.

- Saç ve tırnaklar uzamaya başlar.

- Parmağını emmeye, esneme ve yutma hareketlerini yapmaya başlar.

13. Hafta

- Bu hafta 2.trimesterin ilk haftasıdır. ılk trimesterde sizi rahatsız eden şikayetleriniz bu dönemde kaybolur. Kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsınız.

- Bu dönemde büyüyen uterusun, onu yerinde tutan bağları ve üzerini örten zarları germesine bağlı olarak karın ve kasık ağrısı olabilir.

- Bebeğinizin gözleri ve kulakları normal yerlerine gelirler.

- Karaciğerde safra asitleri ve pankreasta insülin sentezi başlar.

- Bebeğiniz 28-30 gram ve 8 cm’dir.

14. Hafta

- Uterusun barsaklara baskı yapmasına ve gebelikteki hormonların barsak hareketlerini yavaşlatmasına bağlı olarak kabızlık görülür.

- Göğüs kafesiniz ve memelerinizdeki damarlar belirginleşir. Meme başınız büyür ve rengi koyulaşır.

- Karnınızın ortasındaki çizginin rengi koyulaşır (linea nigra).

- Yüzünüzde, cildinizde ve saçlarınızda değişiklikler olur.

- Tırnaklarınız daha hızlı uzamaya başlar.

- Bebeğiniz 9-12.5 cm ve 60 gramdır.

- ıdrarını yapar.

- Nefes alıp verir.

evet canım amniyosentez yapılırsa ozaman bebeğin düşük riski olabiliyor normal 3 lü testte olmuyor canım ben yaptırıcam canım benim 7 aylık arkadaşımın bebeğinde problem var ünv.hastanesindeki dr lar 3 lü test yaptırsaydın çıkardı muhakkak dediler.şimdi bebeğe yeni testler yapılıyor ayaklarında sakatlık var eğer beyindede varsa sakatlık alacaklar bebeği ben o yüzden bütün testleri yaptırıcam

benm hemşire arkadşım söledi canm benm çok blgm yoktu aslında daha çok risk guruplarna yapıylarmş canlarm

bende net den araştrıym bunları çok şükür bizde öle bi sorn olamdı inş herkes güzel snçlarla gelir

ikili tes 3 lüden daha çok önemliymiş sizde ölemi biliyosnuz

benim kullanıcımda albüm var.. orda doktorun bana verdiği kağıt var.. orada yazıyor.. 2li test gebelikteki anormalliklerin %30-50 sini tespit edebiliyormuş.. 3lü test ise %50-70ini tespit ediyor.... 2li ve 3lü kan testiyle ve ultrason ölçümleriyle yapılıyor.. amniyosentez ise plesantadan sıvı alınarak yapılıyor ve %1 bebek ölümü ile sonuçlanabiliyor.. ama %99 doğru sonuç veriyor....
durum bu kızlar....

ıNŞALLAH..BU ıKıLı TEST RENKLı ultrasonda yapılıyor dımı?
çıktı da verıyorlarmı?

kızlar ense kalınlığını aynı doktormu ölçüyor ben doktoruma ikili test yaptımayı düşünmüyorum dedim oda olsun gel ense kalınlığıa bakarız dedi

ben artık kaçıyorumm..... herkese iyi haftasonları diliyoorrummmmm.... opuyorumnanaktan
pazartesi görüşmek üzerreeeeee

ay çıldıracam yaa bizim listedeki bazı hatunların isimleri başka listelerde listelerinde geziyor
insan en azından bir haber verir demi.
maral,tomtom,ekim..
bakalım daha kimler çıkacak.
bu sorumsuzluk değilde nedir.
her ay topiğine isim yazdır oh ne ala....

bizimkide 1.6 canım.doktor çok iyi dedi..inşallah kan sonuçlarında çok çok güzel çıkar....
Ben birazdan doktora gideceğim bakalım doktorumuzun yorumu ne olacak test hakkında. dua edin kızlar. :Saruboceq:
Hepinizi öpüyorum güzel anneler. kendinize iyi bakın.
dualarımız senınle.gelince hemen yaz tamammı bizide unutma sakın merak ederiz sizi....
canım bu burun kemiği oluşmuşmu diye bakılıyor ya bişi ölçülüyormu burunda....bizimkisi ultrasonda yandan burun gözüküyordu ama bişi ölçmedi burundan.birtek ense ölçüldü...
güzel bence cnm ama eşime desem o ne der böyle isimlere sıcak bakmıyo nedense CADIARZU seninki sevıyorsa neden olmasın
ya aynen öyle değişik ismleri hiç beğenmiyor eşim birde sonuna su naz nur gibi eklentgileri hiç sevmiyor halbuki bende su ismine bayılıyorum ama işşte çok banel falan diyor kendi çapındakaydirigubbakcemile3
birtek o değişik isimlerden sahra ismini beğendi istesem ona olur der.bide elayı beğendi.
sahrada çöl demek isminin anlamını taşır çocuklar diyorlar ya ondan koymak istemiyorum yoksa benimde hoşuma gidiyor siz ne dersiniz...
canım 3lü test kandan bakılıyor yine..kanda 3 şeye bakıyorlarmış..senin dediğin sıvı alma olayı amniyosentez..bu testler riskli çıktığı taktirde doktor sıvı alma durumunu sözkonusu yapıyor..yoksa böyle bişi alınmıyor.
bende bütün testleri yaptıracağım...doktorumda diyor hiç atlamam ben diye..eşide çocuk nöroloğuymmuş..hep sorunlu çocuklarla ilgilediğinden çok üzülüyor ailelerle birlikte o sorunları yaşadığı için benim doktorada sakın hiçbir testi atlama diyormuş....çok zor allah kimsenin başına vermesin..
kızlar ense kalınlığını aynı doktormu ölçüyor ben doktoruma ikili test yaptımayı düşünmüyorum dedim oda olsun gel ense kalınlığıa bakarız dedi

evt aynı doktor bakıyor.

nasıl yaniii..hamile olmadan isimmi yazdırıyorlar lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…