2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese merhabalar...
bizimde 6 aylık alman kurdumuz var ama bahçede...çok tüyü dökülüyor sizinkilerde döküyor mu?ben en çok tüylerinden korkuyorum....

şu sıralar kışlık tüyleri döküp yazlıkları çıkarıyorlar, kedim de çok döküyor. çok uzun tüylü bir kedi benimki götürüp kısalttıracağım biraz. ama seninki bahçede olduğu için çok sorun olmaz sanırım. bir de doktor aşıları falan tamsa sorun olmaz demişti bana.

herkese merhabalar...
bizimde 6 aylık alman kurdumuz var ama bahçede...çok tüyü dökülüyor sizinkilerde döküyor mu?ben en çok tüylerinden korkuyorum....

Havalar isininca tuylerin dokulmesi normal, ama cok fazla bir dokulmeyse baska sebepleri de olabilir. Duzenli fircalamak gerekiyor, bahcedeyse cok sorun olmaz.
Benimki her zaman evimde 3 yasina girmek uzere ve su an tuy dokmuyoruz.
Parazit ilaclarini gunu gunune verirseniz tuylerden korkmayin.

herkese merhabalar...
canım tüy dökmesinin bir çok sebebi olabilir,şu ara mevsimsel olabilir,pro mama ile besliyorsan genelde çok tüy dökmezler,düzenli taramalısın,gerçi kurtlar fazla uzun uzun tüylü olmazlar,ben furmaster kullanıyordum,goldenların tüyleri malum,birde biraz tuzlu fiyatı ama biz proplan kuzuetli veriyorduk,ayrıca parazit ilacını damlasını düzenli kullanıyorsun sıkıntın olmaz,bayerin iç ve dış parazit ilaçlarıını kullan

bu dediklerini ben de deneyeyim çünkü sanırım şimdiden kıskanıyor, odaya girmek istiyor sürekli.. biz de yatak odama ve bebeğin odasına tel kapı yapacağız ne olur ne olmaz. peluş bebek gibi zararsız bir kedi ama belli olmaz kıskançlıkla ne yapacağı. avatarımdaki kedi de benim ipeğim :))[/QUOTE]

cok tatliymis valla :) evet dene kediler bebegin yatagina yatmayi cok severlermis haberin olsun.

canım bahçe yokmu bahçede yaşasa daha iyi değil mi niye riske atıyorsunuz...benim de var labrador eğitimli ama bahçede yaşıyor eve sokamam özellikle bahar aylarında müthiş tüy döküyorlar falan yeni doğan için çok uygun olur mu bilemiyorum..
ama anlıyorum da bir yandan sizi çok alıştınız herhalde.....

benim bahçede köpeğim dışında bir tavşan ve tavuklarımızda var...ayrıca bu hafta bir kuzu aldı eşim bugün 17 günlük oldu..biberonla besleniyor...ama laf aramızda ben karşıdan seviyorum elimi süremiyorum 6 yaşındaki kızım için alıyoruz çok seviyor.............naniknanik[/QUOTE]

valla bakimla, temizlikle tuy sorunu hafifliyor, bir problem yasamadim, yenidogan doneminde tabi ki micik micik ic ice olmayacaklar ama isler yolunda giderse 6 aydan sonra oglumu kucagina veririm kizimin :)
herkesin bakis acisi farkli, herkesin sevgisi gorusu farkli, hepsine saygiliyiz :)

heheh :)) valla benim kizim cok uyumludur, isirmasindan hic korkmuyorum fakat 30-35 kg oldugundan cok dikkat etmem gerek, bebege istemeden cussesiyle zarar verebilir diye

demekki mevsimsel dökülme..aşılarını düzenli yaptırıyoruz..ben ellemiyorum..ama veteriner başlarda parazit ilacı kullandırdı şimdi gerek yok dedi kullanmıyoruz...sık sık fırçalıyor eşim..
daha yeni 6 aylık olduğu için eğitim almadı henüz..bağlı olmadığı her anı tam kapının önünde geçiriyor..haliyle tüyleri tam kapının önünde oluyor evin içine girecek diye korkuyorum...

birde köpeği yıkamak iyimidir??
biz içimiz rahat etmiyor diye eşim yıkıyor..sakıncası varmıdır köpeğe??

[[/B]
Haydaaaa...Tam dayaklık bu koca :)) Sanki bayrak teslim töreni mübarek... Valla bence açık açık de, "neler oluyor?" diye... Var mı öyle yaymak... Kıyametler koparır benim sakin görünen cadı yönüm valla :))) Ya da annemi de doldururum valla, her şeye atlama, ağır ol biraz diye....

Selam canım,
Sağlıkla kavuşun inşallah, bu demir olayı önemli, doğumdan sonra da ihmal etme.. Kardeşim de yaşadı, sürekli kan depoları boşalıyordu.... kızı 6 yaşında, hala takipte...

Dün biz de eşimle küçük bir tartışma yaşadık, ben de etkisi çift kat olduğu için bu aralar tüm gün kendime gelemedim o ayrı... Ve bana yoruldum artık uğraşmaktan dedi... Bir kaç gün önce benden daha stresli olduğunu yazmıştım ya... Galiba biz şimdiden etkileniyoruz (( Umarı üçlü yaşam ikili yaşamdaki ilişkimizi olumsuz etkilemez... Endişeleniyorum....

Benimki de normalde kıpır kıpır, doktorda efendi çocuk, tık yok :)) Valla babası da boğa, benzerse huyları, ben istediğimde değil, o istediğinde kıpırdayacak velet :)))

Canim, benim bebis erkek evet :) ne zaman gelecek diye bekliyorum bakalim ama daha tik yok

Tembel çıktı senin oğlun :))))

birde köpeği yıkamak iyimidir??
biz içimiz rahat etmiyor diye eşim yıkıyor..sakıncası varmıdır köpeğe??

ne kadar cok yikarsaniz kopegin sagligini o kadar bozarsiniz. derisindeki ph orani surekli suyla temasa uygun degildir. ozellikle alman coban kopeklerinin derisindeki ( siz goremezsiniz) yagli tabakayi yikamayla yok etmemek gerekiyor.

benimki mayis 20 de 3 yasinda olacak ve herhalde 6-7 kere yikamisizdir.
Kuru fircayla temizleme en iyisi. Artik parazit ilacina gerek yok diyen veterinere de diyecek soz bulamiyorum nereden almis diplomayi sastim valla

Mutlaka parazit ilaci devam, dis parazit icin Frontline (45 gunde 1) ic parazit icin Drontal ( 2 ayda 1) kullaniyoruz biz.

ha bu arada pancakaee evde beslediği için 2ayda bir kullanıyordur,sen bahçede beslediğin için kışın 2ayda bir ama artık ekime kadar ayda bir kullanmalısın canım dış parazit damlasını,kendin de alıp yapabilirsin,vete gidip boş yere para verme,drantal plus en iyisi,damla şeklinde kilosuna göre veriliyor,10kg ya kadar 1tane veriyorsun,20kgya 2tane,ensesine damlatıyorsun,2tane kemik var,hemen onların arasına damlatabilirsin,seninkine 1tane yeterli olucaktır,bahçede kene felan olur,çok önemli,ihmal etme bence

teşekkürler canım...
bizde yıkamayalım beri köpeği düzenini bozucaz yazık....

parazit için aşıları yapıyor ilacını da kullanalım ben zaten pimpirikleniyorum..bundan sonra ihmal etmeyiz..

saol canım....
off hayvan beslemek çok zor ya..eşim hastası hayvanların bir bıraksam hayvanat bahçesine dönücez valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…