herkese merhabalar...
bizimde 6 aylık alman kurdumuz var ama bahçede...çok tüyü dökülüyor sizinkilerde döküyor mu?ben en çok tüylerinden korkuyorum....
herkese merhabalar...
bizimde 6 aylık alman kurdumuz var ama bahçede...çok tüyü dökülüyor sizinkilerde döküyor mu?ben en çok tüylerinden korkuyorum....
canım tüy dökmesinin bir çok sebebi olabilir,şu ara mevsimsel olabilir,pro mama ile besliyorsan genelde çok tüy dökmezler,düzenli taramalısın,gerçi kurtlar fazla uzun uzun tüylü olmazlar,ben furmaster kullanıyordum,goldenların tüyleri malum,birde biraz tuzlu fiyatı ama biz proplan kuzuetli veriyorduk,ayrıca parazit ilacını damlasını düzenli kullanıyorsun sıkıntın olmaz,bayerin iç ve dış parazit ilaçlarıını kullanherkese merhabalar...
ipeknil evet ilk baslarda biraz dikkat etmemiz lazim :) kedilere de bayilirimm
evet devrimim alman coban kopegi, evde kaliyor bizimle :)
valla simdiden alistirma calismalarina basladik, egitmen arkadaslarimizin tavsiyeleriyle. Evde oyuncak bebekle dolasiyorum, bebek kremi pudrasi kokulari suruyorum, youtube dan da actim mi yenidogan aglama sesi oh! disardan biri gorse kafayi usutmus diyecek :teytey:
yatak odalari tarafina kopek kapisi takilacak bu hafta. zaten bebek odasina cagirilmadan girmemeyi ogrendi kapida bekliyor falan, bakalim...
ipeknil evet ilk baslarda biraz dikkat etmemiz lazim :) kedilere de bayilirimm
evet devrimim alman coban kopegi, evde kaliyor bizimle :)
valla simdiden alistirma calismalarina basladik, egitmen arkadaslarimizin tavsiyeleriyle. Evde oyuncak bebekle dolasiyorum, bebek kremi pudrasi kokulari suruyorum, youtube dan da actim mi yenidogan aglama sesi oh! disardan biri gorse kafayi usutmus diyecek :teytey:
yatak odalari tarafina kopek kapisi takilacak bu hafta. zaten bebek odasina cagirilmadan girmemeyi ogrendi kapida bekliyor falan, bakalim...
ben çok severim açk ları,çok asil oluyorlar,eminim çok iyi anlaşıcak oğlunla,oyuncaklarını felan başta paylaşmıycakdır :)bizim evdeki herşey tarçın hanımındı,tarçın da bahçede kulübesi olmasına rrağmen evde bizimle kalıyordu,yan komşumuz taşınınca bahçeye inmeye başladı,2tane köpeği vardı çünkü komşumuzun ama gece imkanı yok kalmazdı dışarda,kıyameti koparırdı
kızlar ne yapıyorsunuz,annem geldi,çok sevinçliyim,bir yandanda çok mutsuzum çünkü annem gelince eşim omuzlarındaki yükü atmış gibi artık ne gün içerisinde arıyor,nede akşam uzak bir yere gitme dediğimde merak edip erteliyor.nasıl olsa annen var diyor,doğru ya diyorum hamile olan benim,sorumluluğun büyüğü annelerde.babalarda bir değişiklik yok.hayat devam ediyor onlar için.birde demezmi biraz önce arkadaşlarla yazın tatil planlarımız var anne yazında kal burda diye.sanırım işine geliyor,annem olduğu için artık özel bir hizmet muamalede kalmadı.anlıycanız dertliyim kızlar.
selam kızlar
22 nisan sezeryan tarihi vermişti bugün sezryan öncesi tahlil sonuçlarını göstermeye gittik
kan değerlerim çok düşük çıkmış
içtiğim demir hapları boşa gitmiş
damar yoluyla kan ilacı veriyolar serum gibi
5 gün boyunca devam edecekmiş hergün hastanedeyim yani ctesi son serumu alacam
27 sindede alacakmış bebişimi :))
gamzenin hikayesini yeni gördüm,biraz ağlayıp geldim,dünde eşim tv alalım geniş ekranda izliyelim artık filmleri dedi,hayal kurmaya başladı,işte sen mısırları patlatmışsın,uzanmışımız salonda ohhh tam o sırada devim ağlamaya başlıyor :))birden sahne gerçek gibi geldi,hemen oğluşumu alıp emzirmek,susturmak istedim,neyseki az kaldı,hamilelikte çok güzel ama oğlumada kavuşmak istiyorum
günaydın annişler. dün dr gittim oğlum kocaman olmuş. dr büyük ihtimalle normal doğum görünüyor dedi. susy pozisyonu çok güzel dedi. iyi bir kontrol oldu. dr sorucağım soruları unutmadım hepsiniz sordum ama bu kezde şaşkınlıktan oğlumu görünce kan vermeyi unuttum. bugün gidip kan vericem tekrar. allahtan hastane yakın evime. markete gider gibi gidicem. dr normal doğum deyince çok mutlu oldum. ilk kez nst girdim. oğlumun inadı tuttu ve oynamayı bırak kıpırdamadı bile. sancı çıkmadı. ne yaptıysam inatçı oğlum kıpırdamadı. babası kılıklı :umursamaz:
Canim, benim bebis erkek evet :) ne zaman gelecek diye bekliyorum bakalim ama daha tik yok
birde köpeği yıkamak iyimidir??
biz içimiz rahat etmiyor diye eşim yıkıyor..sakıncası varmıdır köpeğe??
ne kadar cok yikarsaniz kopegin sagligini o kadar bozarsiniz. derisindeki ph orani surekli suyla temasa uygun degildir. ozellikle alman coban kopeklerinin derisindeki ( siz goremezsiniz) yagli tabakayi yikamayla yok etmemek gerekiyor.
benimki mayis 20 de 3 yasinda olacak ve herhalde 6-7 kere yikamisizdir.
Kuru fircayla temizleme en iyisi. Artik parazit ilacina gerek yok diyen veterinere de diyecek soz bulamiyorum nereden almis diplomayi sastim valla
Mutlaka parazit ilaci devam, dis parazit icin Frontline (45 gunde 1) ic parazit icin Drontal ( 2 ayda 1) kullaniyoruz biz.
ha bu arada pancakaee evde beslediği için 2ayda bir kullanıyordur,sen bahçede beslediğin için kışın 2ayda bir ama artık ekime kadar ayda bir kullanmalısın canım dış parazit damlasını,kendin de alıp yapabilirsin,vete gidip boş yere para verme,drantal plus en iyisi,damla şeklinde kilosuna göre veriliyor,10kg ya kadar 1tane veriyorsun,20kgya 2tane,ensesine damlatıyorsun,2tane kemik var,hemen onların arasına damlatabilirsin,seninkine 1tane yeterli olucaktır,bahçede kene felan olur,çok önemli,ihmal etme bence
nasılmış duru bebek,yer teyzesi onuselam kızlarr hadi doğurun artık benim kız nerdeyse okula gitcek teyzeleriohaoldumsmile
birazda kızımın resmi dursun profilimde :)
selam kızlarr hadi doğurun artık benim kız nerdeyse okula gitcek teyzeleriohaoldumsmile
selam kızlarr hadi doğurun artık benim kız nerdeyse okula gitcek teyzeleriohaoldumsmile
çok özledim onu,bitezde bir arkadaşımız bakıyor,eylülde görcem,bu aralar kızanda olması lazım,belki gittiğimde onunda bebekleri olmuş olur zemuszemusçok şekermiş kızın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?