2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Kızlar nasılsınız? Gönülcüm kaçtın mı nerelerdesin?

ndk canım benim son regl tarihi 20 nisan yazar mısın? inşallah bu hafta keseyi görmek nasip olur, 4 hafta 5 günlükken gittik göremedik, daha doğrusu çok küçük kese başlangıcı gibi bir şey göründü, p.tesi tekrar bi test yaptırıp doktorumla konuşucam, inşallah güzel haberler alırım.

merhbalar arkadaşlar, kısmetse ben de 2010 ocak annesi olacağım,inşallah tabi, çünkü ocak ayında 11 haftalık bebeğimi kalp atışları durduğu için kaybettim, inşallah bu sefer yaşamam, Allahım herkese meleklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....

shekercim hayırlı olsun, seninle durumumuz benziyor ben de aralıkta 13 haftalıkken bebeğimi kaybettim kalp atışları durduğu için, inşallah bu sefer sağlıkla kucağımıza alırız.

kızlar nasılsınız.ya bende hamlelik adına hiçbir belirti yok gibi bazen kendi kendime diyorum ya ben gerçekten hamilemiyim diye.ya korkuyorum bzen.sadce çok hafif iştahsızlık var.ya şu bebişi ve kalp atışlarını bi duysak. yarabbim b ebişlerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip et.

kizlar bende sizdenim yani ocak annesi,daha henuz dr ye gitmedim onumuzdeki cuma insallah.Ama benimde pek bi belirtim yok yani hersey normal sadece iki gundur hafif bi bulantim oluyo sabahlari sanirim normaldir herkez farkli sonucta belki bizimde pek sorunlu gecmez:CüvCüv:

kızlar merhaba ben birşey soracam doktor 26 mayısta gel dedi ilk randevu ve özel muaynaneye gidecem sonra muhtamel tetkik isteyecek ilk hangi tekikler yapılıyor bilen var mı?

kızlar merhaba ben birşey soracam doktor 26 mayısta gel dedi ilk randevu ve özel muaynaneye gidecem sonra muhtamel tetkik isteyecek ilk hangi tekikler yapılıyor bilen var mı?

kalp atışını duyunca yapılıyo sanırım bazı kan testleri demir eksikliği , şeker, tiroid, eliza gibi testler istiyolar sanırım bende daha yaptırmadım canım

ktg yı yeni öğrendim yüreğim yandı resmen rabbim en kısa zamnda tekrar verir
bende leke görüyodum korkmaya başladım
yeni hamileleri tbrik ederim

ktg yı yeni öğrendim yüreğim yandı resmen rabbim en kısa zamnda tekrar verir
bende leke görüyodum korkmaya başladım
yeni hamileleri tbrik ederim

myocum senin korkmana gerek yok canım kalp atışını duyunca düşük riski çok aza iniyo ama tabi ilk 3 ay yine de çok dikkat etmek gerek

myocum senin korkmana gerek yok canım kalp atışını duyunca düşük riski çok aza iniyo ama tabi ilk 3 ay yine de çok dikkat etmek gerek

saol canım allahtan yarın dra gidiyom
senin nasıl gidiyo hamilelik hafta sonu buralar pek sakin
benim mide bulantılşarım hat safhada

Hamilelikte altı tehlike

Uzmanlar, hamilelik döneminde özürlü bebek doğumuna yol açan 6 tehlikeye karşı anne adaylarını uyardı.

Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anne adayının gebelik öncesi bilinçli olmasının, ortaya çıkabilecek pek çok rahatsızlığı önlediğini belirten uzmanlar, özürlü bebek doğumuna yol açan tehlikeye karşı anneleri uyardı. Yüksek ateş, kedi ve köpekle yakın temas, her gün yapılan ağır makyaj, stres, içki ve bozulmuş yemek yemenin bebeğin özürlü doğmasına neden olduğunu tespit eden uzmanlar, bu durama yol açan sebepleri şöyle sıraladı:
Hamileliğin ilk günlerinde yüksek ateş: Hamileliğin ilk günlerinde geçirilen yüksek ateş, bebeğin dış görünüşünde bir anormalliğe neden olmazken, bebeğin beyin dokularının büyümesini olumsuz etkiler ve çocuğun zeka özürlü olmasına yol açabilir.

Kedi ve köpekle yakın temas: Bakteri taşıyan kedilerin bebeğin özürlü olmasına neden olan bir bulaşıcı hastalığın kaynağı olduğu ve kedinin dışkısının da bu bulaşıcı hastalığın ana yayılma yollarından biri olduğu pek bilinmiyor. Ancak yapılan bir araştırmada, ıngiltere'de her yıl yaklaşık 500 bebeğin, annelerinin kediyle yakın temasta bulunmasından dolayı özürlü kaldığı ortaya çıktı.

Her gün ağır makyaj yapmak: Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir araştırma sonucuna göre, her gün ağır makyaj yapan kadınların makyaj yapmayanlara göre özürlü bebek doğurma riski 1.25 kat daha fazla. Bebeği olumsuz etkileyen ise, kozmetik ürünlerde bulunan arsenik, kurşun ve merkür gibi zehirli maddeler. Bu gibi maddeler hamile kadının cildinden bebeğin kan dolaşımına giriyor ve bebeğin normal büyümesini olumsuz etkiliyor.

Stres: Hamileliğin ilk üç ayı içinde yaşanan stres, bebeğin "tavşan dudaklı" olması gibi çeşitli özürlere neden olabiliyor.

ıçki: Hamile kadın içki içtiği zaman, alkol plasentadan embriyoya geçer ve bebeğe ciddi zarar verir. Hamilelik döneminde günlük iki bardak ya da daha fazla alkollü içki, bebeğin özürlü olmasına neden olabilir.

Bozulmuş yemek yemek: Uzmanlar, hamile kadının yediği bozulmuş yemeklerde bulunan küfün, plasentadan bebeğe geçtiğini, bunun da bebeğin kromozomlarında kötü etki yarattığını belirtiyorlar.

Gebelik Takibi

ılk vizit: 6-8. hafta
Öncelikle kanda yapılan ß-HCG veya idrarda gebelik testlerinin pozitif oluşu ile gebelik tanısı konulur. ılk gebelik vizitinde anne adayları adeta bir check-up’tan geçirilirler.

• Ultrason (tercihen vajen içinden)
• Kan grubu, Rh
• Tam kan sayımı
• Kan biyokimyası
• TORCH taraması
• Tam idrar tahlili, gerekirse idrar kültür- antibiyogramı
• Servikovaginal smear testi (PAP smear testi)
• Kanama profili
• Hepatit B, Hepatit C, AIDS taraması

Kızlar şu mide problemiyle ilgili bir şeyler sorucam, benim 2 gündür akşam saatlerinde acayip midem kötüleşiyor hani aşırı acıkırsanız da mideniz resmen acır ya öyle, neredeyse aynı saatlerde kazınır gibi bulanma derecesinde kaznıyor, 2 saat boyunca bir şeyler atıştırdıkça yatırşıyor, boş bıraktıkça başlıyor, bu hamilelikle alakalı bir şey mi? Bunu yaşayan var mı ya da bende midede hastalık felan mı başladı?

slm evet canım kazınıyo yanıyo degişik bişey benimde boş kaldıgında öyle oluyor ama bişeyler atıştırınca daha cok kraker geciyor

Bulantı ve kusmalar için alınabilecek önlemler şunlardır ;

1. Bir kerede aşırı yemek yemeyin

2. Az az ancak sık sık yemeyi deneyin

3. Çorba ve diğer sıvı gıdaları öğünlerde değil, katı yiyeceklerden bir saat kadar sonra öğünler arasında yiyin, böylece midenin gerilmesi engellenerek kusmalar engellenecektir.

4. Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakınınız. Hatta böyle besinlerin pişirilmesi sırasındaki kokudan da uzak kalmaya gayret edin.

5. Yemeklerden sonra bir müddet dik oturunuz. Bu mide bulantısını azaltacaktır.

6. Gece alınan hafif yemekler mesela yoğurt, süt, meyve suyu, ekmek veya küçük bir sandviç sabah bulantısını azaltır. Yine bu küçük öğünden sonra bile 10-20 dakika kadar dik oturmak gerekir.

7. Sabah uyanır uyanmaz, kalkmadan önce, baş ucunuzda duran kuru ekmek, kraker veya diğer tahıl ürünlerinden yapılmış yiyecekler bulantıyı azaltabilir.

8. Yatak odanızı karartınız veya loş bir odada uyuyunuz. Yataktan yavaşça kalkınız ve ani hareketlerden kaçının.

9. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.

10. Gevşemeye, stresten uzak durmaya çalışınız, ayaklarınızı uzatıp başınızı hafifçe yükselterek gün boyunca dinlenmeye çalışın.

11. Bulantı hissettiğiniz zaman gazoz, maden suyu türü veya karbonatlı su türünden azar azar için.

12. Temiz hava iyi gelebilir. Kısa yürüyüşler yapınız veya pencere açık iken uyumaya çalışınız. Yemek pişirirken camı açık tutunuz ve kokuyu dışarı atmak için fan kullanın.

13. Ekşi, turşu veya limona benzer şeyleri tüketin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…