2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .

sarı kafalı kırmızı elbiseli bennnn:::)
nostajik fotolar bölümüne koymuştum birde siz görün beni:)))cadı ben:))

çalışan anneler sizin bebişlerinize kim bakacak?

benim anniş gelecek bakacak beni kendine güvendidi hele bi bakmasın... klava:

canım valla ben bebişim olunca çalışmayı düşünmüyorumm, bebeğimi kendim büyütmek istiyorummm allah izin verirsekaydirigubbakcemile5

çalışan anneler sizin bebişlerinize kim bakacak?

benim anniş gelecek bakacak beni kendine güvendidi hele bi bakmasın... klava:

anacım ben çalışmıyorum ama çalışsam acaba birileri gelirde bakarmı benim ne annemde nede kaynanamda bakacak göz yok gibikaydirigubbakcemile3laelaelaelaelae

benimde annem bakacak mecburen....
zaten kayınvalidem rahmetli oldu, başkasına da güvenemmem ki....
zaten ilk torun olacak, o yüzden dört gözzle bekliyorlarkaydirigubbakcemile2

bizimkide ilk torun olacak o üzden ballı oacak yaşasın..:dance:

sivricim bebiş olunca 2-3 sene calısmam herhalde bırakamam bebişimi
sonra kayınvalidem bakar

oh ne rahat ama kızım ballı lokumşakkıdı

kıslar herkese nazar koymaya çalıştımm, bilgileri eksik olanlara koymadımm doldurun size de koyayım :))))

canım valla ben bebişim olunca çalışmayı düşünmüyorumm, bebeğimi kendim büyütmek istiyorummm allah izin verirsekaydirigubbakcemile5

oh ne güzel yan gel yat bebeğe bak keşke benimde öle bi imkanım olsaydı....
:a015:

anacım ben çalışmıyorum ama çalışsam acaba birileri gelirde bakarmı benim ne annemde nede kaynanamda bakacak göz yok gibikaydirigubbakcemile3laelaelaelaelae

öle olsaydı eminim çocuk yapmakta çok karasız kalırdın

bana yap bakcaz dediler öle yaptım yoksa napardım bilmiyorum
kafamçokkarıştı

bizimkiler de ilk defa babaanne ve ilk defa anneanne olacaklar torunları var ama bizim taraftan ilk olacak meleğim allahın izniyleee...

kızlar bu arada bebelerimiz kış bebesi olacak örgü mörgü lazım bol bol, daha erken ama benim yapcak kimsem yok hazır alcam mecbur, keşke elimden gelse de ben yapabilsem, ama tığ tutmayı bile bilmem benkaydirigubbakcemile3

bizimde öle canım çok sevilecek inşallah örgü işlwerine annem bakıyor ...hihoyyyt

selam verdim selamımı bile almıyorsunuzzzzzzzzzzz

hoşgeldin canım nasılsındelikafadulden

emin ol bende kararsızdım hatta hiç düşünmüyodum rabbim bize süpriz bebek verdi oğlum çok istiyodu onun duları kabul oldu sanırım aman boşverin beee bakanda saolsun bakmayanda hele bi doğuralımda bakarız kendimizde nasıl olsa evdeyiz bakanların ağzı gözü dörtmü:sm_cool:buda kaynanamın lafıkaydirigubbakcemile3

kızlar işinize yarayabilir okumanızı tavsiye ederim:
Hamilelikte karın ağrıları...

Karın ağrısı hamilelik süresince hemen her dönemde karşılaşılabilecek bir yakınmadır. Özellikle gebeliğin erken dönemlerinde pekçok kadın karın ağrısından yakınır.

Erken dönemlerde ortaya çıkan karın ağrısı adet gecikmesini takip eden ilk birkaç gün içinde bile ortaya çıkabilir. Çoğu kadın bunu adet olacakmışım ancak olamıyormuşum şeklinde tarif eder.

Gebelikte görülen karın ağrısı ve rahatsızlığın en önemli nedenlerinden birisi rahimi yerinde tutan bağların gerilmesidir. Rahim büyüdükçe onu yerinde tutan ve çevreleyen zarlarda gerilmeye neden olur. Bu gerilme kişi tarafından ağrı şeklinde algılanır. Bu tür ağrılar bıçak saplanır tarzda şeklinde tanımlanır. Gerilme ağrıları her dönemde görülebileceği gibi en sık 12-20. haftalar arasında saptanır. Tek tarafta ya da her iki yanda görülebilir. Ani bir hareket ya da gerinme ile ortaya çıkabilir. Bu ağrıların herhangi bir klinik önemi yoktur.

Öte yandan kabızlık ve mide yanması da zaman zaman karın ağrısına neden olabilir. Hamileliğin ileri dönemlerinde büyüyen rahimin yarattığı bası nedeni ile kaburgaların alt kısımlarındada ağrılar hatta acı hissedilebilir. Yine ileri dönemlerde braxton hicks kasılmaları olarak adlandırılan rahim kasılmaları da ağrıya ya da karında rahatsızlığa neden olabilir. Bebeğin sürekli bir noktaya vurması da o bölgede hassasiyete yol açabilir.

Büyümüş olan uterus zaman zaman çevre dokulara ve sinirlere bası yaparak ağrıya yol açabilir. Kasıklarda ve bacaklarda karıncalanma iğnelenme şeklinde his değişiklikleri fark edilebilir.

Bunlar gebelik sırasında normalde görülebilecek ve herhangi bir önemi olmayan ağrılardır. Ancak karın ağrısı çok değişik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve hem bebeğin hem de annenin sağlığını tehdit eden bir durum olabilir.

Örneğin belirli aralıklarla gelip giden ve karının alt kısmında şiddetli kramplar şeklinde hissedilen ağrılar düşüğün ya da erken doğumun belirtisi olabilir. Yine çok erken dönemde karın ağrısı dış gebeliğin bir belirtisi olabilir. Son dönemlerde ise plasentanın erken ayrılması, ya da preeklampsi belirtisi olabilir.

Bunlar dışında gebelik ile ilgisi olmayan nedenler de karın ağrısına yol açabilir. Apandisit, böbrek taşı, idra yolu enfeksiyonu, dejenere olan miyomlar, hatta mide delinmesi bile karın ağrısı şikayeti ile kendini belli eder. Bu nedenle her ne tür olursa olsun karın ağrısı şikayetiniz ortaya çıktığında mutlaka doktorunuzla irtibata geçmeli ve onun görüşünü almalısınız.

meraba ocak anneleri bende kısmetse ekim annesi olucam burda olan arkadaşlarım var onlara bakim dedim... keyifleriniz iidir inşallahhh....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…