2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
shine cım bnmkini de hesapla...benm hesaplama ma göre kız galiba tabi şaşırmadıysam....
ben ağustos 1984
eşim temmuz 1983

bugün tam 9 haftalığız.2hafta sonra kontrolümüz var.sanki dün bebek oynadı karnımda kızlar 3 kez hissettim.öyle seyirme filan da değildi.baya oynadığını hissettim.

Tecürbelerime dayanarak söyleyeyim kızlar.Çatlayacaksanız çatlarsanız.İlk gebeliğimd eilk aylardan itibaren badem yağından tutun ithal kremlere kadar pekçok krem aldım ve doktoruma sürekli ne yapabilirim çatlamamk için diye sorardım.Çünkü annemin çok çatlağı var.

Bana doktorun dediği şey şu oldu:Çatlama olayı dıştan etklerele önelnemez çünkü cildin alt kolojen yapısıyla ilgilidir ve bu kolojen yapı genetiktir.Annenizde çatlak varsa muhtemeln sizde deoluşur.Ama kilo kontrolü yaparsanız çatlamayı azaltabilirsiniz fakat engelleyemezsiniz.

Hakikaten de öyle oldu.11 kg almama ve kutlarca badem yağı krem kullanmama rağmen çatladım gerçi anneminki kadar çok değil ama bu gebeliğimde de devam eder mi bilmiyorum.

Bu arada çatlama genellikle ilk 5 aydan sonra oluyor.Kaşınmalarınızın bence çatlamayla ilgisi yoktur korkmayın.

benim kardesim de hamileliginde catlak kremi olarak lieracı kullanmıstı doktoru soylemis ona baska 2 arkadasımdan daha duydum biri dogum yaptı biri 7 aylık hamile onlar da lierac kullanıyomus onların da doktoru soylemis iyi bir krem demekki ama bunu gogus ve basene kullanıyolarmıs gogus icin e vitaminli bir krem varmıs adını bilmiyorum simdi ogrenince yazarım onu kullanmıslar

bugün tam 9 haftalığız.2hafta sonra kontrolümüz var.sanki dün bebek oynadı karnımda kızlar 3 kez hissettim.öyle seyirme filan da değildi.baya oynadığını hissettim.

canım o bağırsak hareketlerin olmasın çünkü bebek hareketleri için çok çok erken, 18 haftalıktan önce hissedilmiyor yanlış bilmiyorsam....

mrb canım baya olmuşsun 12 haftalık maşallah. 2li testini yaptırdınmı.nasıl yapılıyor.

kızlar herkes en son kalp atışını duymak için gitti dimi. benim de ayın 2inde randevum var. ya kaç hafta bebişi göremedik ya çok merak ediyorum hem de bazen endişeye kapılıyorum hala orda içimdemi diye. niye bu garip his geliyo bana anlamıyorummm üfff

hiç kendini garipseme canımcım, hepimizde var neredeyse o duygu...bir de sen de bebeğine zor kavuşmuşsan daha bi kaygılı oluyorsun

canım demek medicana ya karar verdin hadi bakalım
sen bilgileri al gel
seninle aynı haftadayız sanırsam

canım bu mothercare destekli sütyen nasıl aldınmı içi süngerli falanmı
çatlak için hangi kremi aldın

evet yaa çok zaman var
demekki aynı duyguları yaşıyoruz

kızlar bensiz bugün iyi kaynatmışsınız maşallah
cinsiyetler falan

bugün sabah hiç iyi bir rüya görmedim ve gün boyu etkisinde kaldım bebeğimle ilgili
Allahım sen koru
dışardaydım ve kasıklarımda çoğu zamanda ağrı oldu
ayy yaa nerden çıktı bu rüya mahvetti beni

huuuu smhsmh takılma rüyalara....kızlar catlak kremi olarak ben nivea bebek yagı ve pregnacare kullanmıstım 8 kg aldım hamileliğimde ama karnım da catlaklar ve yırtıklar olustu son haftalarda özellikle o yüzden kremlere ümit baglamayın kullanın da mucize beklemeyin ....bebek hareketleri eeeeeeeeeen erken 18. hafta da hissediliyo ben 20. haftada hissetmiştim mesela

canım ben de 2.hamileliğimde hissetmiştim kıpırdadığını 8-9 haftalıktı hissettiğimde.hatta dra sordum olabilir dedi bazı anneler hissedebiliyo hafifde olsa demişti.zaten seyirme gibi oluyo ama seyirmeden biraz daha sert oluyo canım.yani bence o hssettiğin bebek olabilir.ben de 9 haftalığım senin gibi ama henüz hissetmedim

Sevgili smhsmh cok güzel ama cok stressli ve cok cok endiseli bir dönemdeyiz. Bu yüzden bütün bu endiselerle sik sik kötü rüyalar görmemiz normal. Rüya yorumu acisindan anlamli degildirler büyük bir olasilikla, bu tür rüyalari psikolojik rüyalar olarak daha cok degerlendirmeliyiz. Ben de bir gün normal uyuyorsam, ertesi gün cok kötü bir rüyayla erkenden uyaniyorum ve bütün gün bu yüzden bunalima giriyorum. Ama bunlari asmaliyiz. Daha önümüzde insallah önce 9 ay var ve bir de sonrasi ömür boyunca

hatta internet sitesinin birinde de yazıyo.bir kelebeğin kanat çırpışları gibi bir his verir o haftalarda diyo ve bazen anneler hisseder diyo.ama hangi sitede okumuştum bilmiyorum.ama çoğunlukla da hissedilmez diyo.yani %90 hissedilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…