benim doktor alem kadın...
tarttı beni...lütfen yalnızca bir kilo alıp gel birdahaki randevuya dedi...
ve hamur işinin ne sana ne de bebeğe zerre kadar faydası yok dedi...
anlayana...
arkadaşlar bu kilo olayı birazda yapıya bağlı kimi kilo alsada karnı çıkmıyo kiminin sadece karnı çıkıo kendi zayıf iç karın genişliğine bağlı olabiliyo bu ama tabiki bu dönemde çokda abratmamak lazım bebeğe faydalı şeyler yemek gerekio kendimize diil aslında mesala hamur işinin tatlının yada ekmeğin bebeğe bi faydası yok kızartma falanda öle bilinçli beslenmek en doğrusu
hamilelikteki bu kilo alımının sebebini ben çözdüm sanırım kızlar.
bende öyle oldu yani en azından.. kuzenimde ve 3-5 arkadaşımda aynı şey oldu.
kadınlar, bu vakte kadar hep kısıyor, sıkıyor kendini yemekler konusunda.. kilo almamak için falan.
hamile kalınca, yaydan fırlamış ok gibi oluyoruz. ''ohh nasılsa hamileyim, yerim içerim rahatça'' diyoruz kendi kendimize..
ve yiyip içiyoruz... ve sonuçta göbüşler çıkıveriyor erkenden.
fakat mesela bilinçli kadın çağla şikel... 3,5 ayı bitirmiş, 4. ayı tamamlıcak nerdeyse.. kadında hala göbekten eser yok.
arkadaşlar bu kilo olayı birazda yapıya bağlı kimi kilo alsada karnı çıkmıyo kiminin sadece karnı çıkıo kendi zayıf iç karın genişliğine bağlı olabiliyo bu ama tabiki bu dönemde çokda abratmamak lazım bebeğe faydalı şeyler yemek gerekio kendimize diil aslında mesala hamur işinin tatlının yada ekmeğin bebeğe bi faydası yok kızartma falanda öle bilinçli beslenmek en doğrusu
anacuğum yararlı şeyleri kimin canı çekerki
al bugün ketçap da ketçap accık yedim napiim
aynen faydalı bişey çekmez canım hiç
gerçi bişey çekmiyor benim canım. zorla yiyorum resmen.. pişirmek bile zor geliyor.
ben henüz 7+2 olmama rağmen, ilk tahlllerimde, kanda demir eksikliğimin ciddi durumda olduğunu söyledi doktorumuz.
hatta, ''sen bu eksiklikle, nasıl ayakta duruyorsun?'' diye de hayretle sordu.
gyno ferrum fort diye bişey verdi.. adını yanlış anımsamıyorsam buydu yani.
günde 2 tane içiyorum 3-4 gündür.
kabızlık yaptı feci biçimde.
şişmiştim zaten, iyice sert bir karnım oldu. iğreç hissediyorum.
evet aynen bende de oyle bana ferro sonol verdi doktorum bugun aldım daha yarın icmeye baslayacagım kabızlık yaptıgını duydum ben de zaten sorunum var bu konuda simdi bunu da icince iyice gozum korktu
anlayana dedinde yawrimm
ee canımız çekiise ne yapcez
yağlı salçalı görmek istemiyom şahsen ben :umursamaz:
benim de canım hicbisey cekmiyo kızlar hatta annem sen nasıl hamilesin kızım ne istiyosan yapayım diyo hic oyle ozel bisey istemiyorum midem de hic bulanmadı cok sukur ama az yemek yiyiyorum porsiyonlar az yani herseyden yemeye calısıyorum ama az az fazla yerse midem bulanacak gibi oluyor bir de acaip cikolata duskunlugum vardı canım hic tatlı seyler cekmiyor simdi hic yiyesim yok tatlı cikolata pasta vs. bu arada doktorum haftada 2 kez kırmızı et 1 kez balık ye dedi ama balık mevsimi de bitti kızlar siz balık yiyormusun uz ben yiyemedim daha hic eylulde acılacak balık mevsimi dardanel tonlardan falan da mumkun oldukca yeme cok istersen arada bir dedi sonucta konserve dedi hergun 1 porsiyon meyve yemeye calısıyorum 1 kase yogurt 1 bardak sut zorla da olsa ama arada kaytarıyorum sutten sabahları 3-4 adet ceviz yemeye calısıyorum bir de kansızlık cıktı bende o yuzden cayı kestim cay demir emilimini yokediyomus aldıgın demir ise yaramıyomus cay icersen aksamları da salata ve evde ne yemek varsa sebze et onu yiyorum her sabah mutlaka yumurta yiyorum cok faydalıymıs o da iste dikkat etmeye calısıyorum ama yine de sanki eksik biseyler yapıyomusum gibi geliyo bana vitamin hapı da varmedi doktorum dogal besinlerden alırsın su an gerek yok dedi sadece demir hapı verdi kansızlık icin bir de cok su icin kızlar en az 2 litre cok faydalıymıs
ben henüz 7+2 olmama rağmen, ilk tahlllerimde, kanda demir eksikliğimin ciddi durumda olduğunu söyledi doktorumuz.
hatta, ''sen bu eksiklikle, nasıl ayakta duruyorsun?'' diye de hayretle sordu.
gyno ferrum fort diye bişey verdi.. adını yanlış anımsamıyorsam buydu yani.
günde 2 tane içiyorum 3-4 gündür.
kabızlık yaptı feci biçimde.
şişmiştim zaten, iyice sert bir karnım oldu. iğreç hissediyorum.
evet aynen bende de oyle bana ferro sonol verdi doktorum bugun aldım daha yarın icmeye baslayacagım kabızlık yaptıgını duydum ben de zaten sorunum var bu konuda simdi bunu da icince iyice gozum korktu
Bulantınız yoksa aç karnına 1 bardak portakal limon suyu karışımıyla beraber için kan ilaçlarını daha çabuk emilim olur.Bir de tavsiyem keçiboynuzu pekmezi 2 yemek kaşığı kan değerlerini yükseltiyor.
jasmin daha ne yiceksin canım.ben bunların çeyregini yemiyorum::))
benim de canım hicbisey cekmiyo kızlar hatta annem sen nasıl hamilesin kızım ne istiyosan yapayım diyo hic oyle ozel bisey istemiyorum midem de hic bulanmadı cok sukur ama az yemek yiyiyorum porsiyonlar az yani herseyden yemeye calısıyorum ama az az fazla yerse midem bulanacak gibi oluyor bir de acaip cikolata duskunlugum vardı canım hic tatlı seyler cekmiyor simdi hic yiyesim yok tatlı cikolata pasta vs. bu arada doktorum haftada 2 kez kırmızı et 1 kez balık ye dedi ama balık mevsimi de bitti kızlar siz balık yiyormusun uz ben yiyemedim daha hic eylulde acılacak balık mevsimi dardanel tonlardan falan da mumkun oldukca yeme cok istersen arada bir dedi sonucta konserve dedi hergun 1 porsiyon meyve yemeye calısıyorum 1 kase yogurt 1 bardak sut zorla da olsa ama arada kaytarıyorum sutten sabahları 3-4 adet ceviz yemeye calısıyorum bir de kansızlık cıktı bende o yuzden cayı kestim cay demir emilimini yokediyomus aldıgın demir ise yaramıyomus cay icersen aksamları da salata ve evde ne yemek varsa sebze et onu yiyorum her sabah mutlaka yumurta yiyorum cok faydalıymıs o da iste dikkat etmeye calısıyorum ama yine de sanki eksik biseyler yapıyomusum gibi geliyo bana vitamin hapı da varmedi doktorum dogal besinlerden alırsın su an gerek yok dedi sadece demir hapı verdi kansızlık icin bir de cok su icin kızlar en az 2 litre cok faydalıymıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?