haydaa..talesemi taşıyıcılığı da nerden çıkmış yahuu..aile büyüklerinde varmı peki..?
belki memeyi bırakırsa iştahı açılabilir..inşallah doktorun verdikleri iyi gelir canım..
hayırlı cumalar herkese,
doktordan geldik bizde yine gr kilo almamış boyda uzamamış çok üzüldüm çook.talesemi taşıyıcısı dedi doktor alara için.evlenirken yaptırmıştık bizde çıkmamıştı anlamadım ben bu işi. anne babada yoksa çocukta nasıl olur.haftaya hpimiz talesemi testi yaptırıcaz tekrar bakalım ne çıkıcak.iştahsızlık için çinko verdi bide mama gibi bişi verdi çikolatalısını aldık bakalım içicekmi.hiç sanmıyorum ya.memeyide kesmemi önerdi ama benim kesesim yok.onunla avutuyorum kendimi yemeyince.
canım talesemi nedir yaa nerden anladıki doktor?bende bazen memeden kessemmi diyorum çünkü acayip iştahını kapatıyo memeye çok güveniyo benim duru da...
bizim biblo dalmaçyalı köpekler vardı, burak onlarla çok oynadı hav hav diye..tabi teker teker kırdı, attım ben de kırıldı diye..şimdi köpek sesi çıkaran bi oyuncak aldık(daha doğrusu biçok hayvan sesi var-ali babanın çiftliği), onu hav hav dan kabul etmiyo beyfendi :) dalmaçyalı köpek arıyorum şu günlerde :)
kızlar öğle yemeği hazırladım yemek yicez sonra adliyeye gidicem görüşürüz
fırında zeytinyağlı sebzeli kereviz yaptım ben burda kendimi aştım galiba :82: :78:
ona nerden çıktı adını bile ilk defa durdumda açtım hemen baktım.anne babada varsa çoçukta vardır diyor.siz evlenmeden niye bu tesi yaptırdınız ki şüphelendilermi biz böyle birşey yaptırmamıştık klasik aids-hepatit falan yaptılar.hayırlı cumalar herkese,
doktordan geldik bizde yine gr kilo almamış boyda uzamamış çok üzüldüm çook.talesemi taşıyıcısı dedi doktor alara için.evlenirken yaptırmıştık bizde çıkmamıştı anlamadım ben bu işi. anne babada yoksa çocukta nasıl olur.haftaya hpimiz talesemi testi yaptırıcaz tekrar bakalım ne çıkıcak.iştahsızlık için çinko verdi bide mama gibi bişi verdi çikolatalısını aldık bakalım içicekmi.hiç sanmıyorum ya.memeyide kesmemi önerdi ama benim kesesim yok.onunla avutuyorum kendimi yemeyince.
gerçek olmayıp atınca kırılmadıktan sonra nerde kaldı o oyuncağın zevki.illa kıracaklar.peluş olunca hav gillerden sayarmı acaba.
annam kız sen valla aştın olayı haa.benim daha kereviz yemişliğim yok.
ona nerden çıktı adını bile ilk defa durdumda açtım hemen baktım.anne babada varsa çoçukta vardır diyor.siz evlenmeden niye bu tesi yaptırdınız ki şüphelendilermi biz böyle birşey yaptırmamıştık klasik aids-hepatit falan yaptılar.
ben normalde kızlarla konuşuncada söylerim uyusun diye yada çok düştün diye memenin kesilmesine karşıyım ama Alara bencede memeye güzendiği için yemiyor.ya şu vitaminlerden alsana denesene fatma .zarar gelmezki Ayşegülde bayağı salladı almak istemedi falan ama dr a anlatınca oda uygun görmüştü.defne öyle öyle toparlandı.bence sende deneyebilirsin en azından iştahı yerine gelince yine kes.ferro yu veriyormusun bak oda iştah açıyor ama Alaraya tek oda yetmez bence takviye al.
Selam bacılar hayırlı cumalar
Fatmacım umarım Alaranın kansızlığı ciddi boyutlarda değildir .Bazen abartabiliyor drlar ama bakılmasıda iyi tabiki .İştahsızlığı kansızlıktan dolayı mı oluyormuş acaba .?
Malum benim paşada iştahsız benimde aklıma bazen kansızlık geliyor en yakın zamanda dr gidip kan vermemiz lazım zaten .Valla 9.aydan beri kan vereceğiz şansımızada diş çıkarma dönemi olduğundan hep hastaydık dr yaşına girince bakarız dedi .Bende ihmal ettim aslında geçen ay gidemedik
Demir normal ise verilmez tabii hani kansızlıktanmı iştahsızlık acaba diye düşündüm.
bu çoçuk açlıktan bayılmayacak ya o memeye güveniyorda yemiyor gibi düşünüyorum bende sen şu dr un verdiğini dene bi baktın onu alıyor yavaştan memeyide kesersin.arada eline birşey vermesen fatma oda etkiler bak hani kraker bisküvi falan veriyoruz ya yani biz veriyoruz onları verme tam öğün olarak versen.birde arayı aç bakalım ne yapacak .yani kahvaltısını yapsın sonra hiç birşey verme 4-5 saat sonra çorba denesen gerçekten aç olsun.değişik çorbalar deneyebilirsin .Duruya denemediğim kalmadı ki çok iştahsız bir çoçukta değil ama tavuk suyuna arpa şehriyeye bayılıyor içinede 1 domates atıyorum favorisi.çok karıştırmadan sade 2 çeşit ile falan dene bide belki tadlarınımı sevmedi.aman senin zillide baştan beri böyle zaten seçici
cnm talesemi akdeniz anemisi bi çeşit kansızlık işte.kan testinden anladı.ayrıca bide talesemi testi yaptırıcaz biz.sadece taşıyıcıysan bi sıkıntı yok ama talesemi hastasıysan sürekli kan verilerek yaşanıyomuş.bizde taşıyıcılık varmış.oda mutlaka anne yada babadan geçermiş.
bende çok düşündüm cnm kesip kesmemeyi ama ben eminim kesincede yemiycek alara. bu sefer iice kahrolucam aç kaldı die.bilemedim bende napsak.
Selam canım bizler iyiyiz .Umarım Yağız paşada çabuk atlatır hastalığı ilerlemez .Bu aralar hepsinde var bişeyler .selam kızlar.nasılsınız.
bu sıralar pek giremiyorum özledim valla hepinizi.
bi yaramazlık yoktur inşallah.
yağızın burnu akıyor 2 gündür ama öyle çokda kötü değil.geceleri uyumuyor 3 gecedir mahfetti beni.bu saat oldu hala uyumadı oyun oynuyor bekliyorum bakalım nezaman uykusu gelecek.
geçmişe bakınayım bi ne var ne yok.
cnm kansızlık kesinlikle iştahızlık yapıyomuş.sende bi baktır istersen en yakın zamanda belki szinde ondandır.ay o kan verme olayıda işkence 4 kişi zor zaptediyoruz çocuğu.
.
slm cnmhayırlı cumalar herkese,
mrb larmerhaba kızlar nasılsınız?bizler iyiyiz şükür evde oturuyoz iş güç hep aynı valla bende karar verdim iş bulabilirsem yaz geçince çalışmak istiyorum zaten 2 yaşına giriyolar seneye tabi kaynanam bakarsa bakmazsada annem ben gelir giderim diyo ama onun evi uzak bize, belki yarım gün kreşe veririm diye düşünüyorum haftada 3 gün felan ama tabi ne olur bilemiyorum yani evde olmakdan çok memnununm ama gençliğimizde çalışmamız lazım diye düşünüyorum nebilim kısmet ben iş konusunda çok şansızım oyüzden çok çabuk bıktım ama artık bakacam ev taksidimiz başlıcak onu bi bitirsem çok rahatlıcam hayorlısı artık şu yazın bi tatil yapımde artık ne olur bilmiyorum düşünüyorum artık..
sen memeyi kes doktor dedyise bildiği var demek aç kalmaz o bi süre zorlanırsın sonra mecbur yicekcnm talesemi akdeniz anemisi bi çeşit kansızlık işte.kan testinden anladı.ayrıca bide talesemi testi yaptırıcaz biz.sadece taşıyıcıysan bi sıkıntı yok ama talesemi hastasıysan sürekli kan verilerek yaşanıyomuş.bizde taşıyıcılık varmış.oda mutlaka anne yada babadan geçermiş.
bende çok düşündüm cnm kesip kesmemeyi ama ben eminim kesincede yemiycek alara. bu sefer iice kahrolucam aç kaldı die.bilemedim bende napsak.
güzel oldu ama koku felan kalmadıgerçek olmayıp atınca kırılmadıktan sonra nerde kaldı o oyuncağın zevki.illa kıracaklar.peluş olunca hav gillerden sayarmı acaba.
annam kız sen valla aştın olayı haa.benim daha kereviz yemişliğim yok.
.
slm cnmselam kızlar.nasılsınız.
bu sıralar pek giremiyorum özledim valla hepinizi.
bi yaramazlık yoktur inşallah.
yağızın burnu akıyor 2 gündür ama öyle çokda kötü değil.geceleri uyumuyor 3 gecedir mahfetti beni.bu saat oldu hala uyumadı oyun oynuyor bekliyorum bakalım nezaman uykusu gelecek.
geçmişe bakınayım bi ne var ne yok.
canım geçmiş olsun öncelikle. en yakın arkadaşımdan bildiğim için bu hastalığı taşıyıcılık çok normal bi durum. Evlenirken yapılan testlerde çıkıyor iki taraf ta taşıyıcıysa o zaman bilgi veriyorlar çünkü bebeklerinin talesemi hastası olma şansı %25. Ama tek tarafta taşıyıcılık varsa belki de bildirmiyorlardır. Arkadaşım ve eşi ikisi de taşıyıcı olduğu için tüp bebek yaptılar, şu anda hamile. Embriyolarda hastalığın olup olmadığına bakılıp sağlamlar transfer ediliyor. Talesemi hastalığının kendisi zor bir hastalık, taşıyıcı çok kişi varmış ama hastalığı Allah kimseye vermesin. 6. aydan itibaren sürekli kan değişimi, hastalığın organlara verdiği zararlar ve maalesef ki 30 yaşından fazla yaşayabilen yokmuş.
Mutlaka birinizden almıştır ama bu şimdi değil evlendiğinde dikkate alması gereken bi durum.
Bence de memeye güvendiğinden böyledir. Doktorun tavsiyelerini dikkate al derim.
Selam canım bizler iyiyiz .Umarım Yağız paşada çabuk atlatır hastalığı ilerlemez .Bu aralar hepsinde var bişeyler .Gezmeye gittiğimizde uyumak için ağlayan oğlum gitti kaç gecedir uyumayan bir çocuk geldi yerine .Birde gecede sabaha kadar çok kalkıyoruz zombi gibiyim valla
slm cnm
bak benim oğlumda öle oldu burnu aktı sonra iğne yemeden kendine gelmedi ilerlememden götür doktoruna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?