2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ya kızlar ben sağlık ocağındaki doktorlara hiç güvenmiyorum..yani Allah mecbur etmesin ama gidip de muayene olmam..
fatoşcum sen de inanma bence..elbette bi hastalık vardır belki boğazında ama onlar çok abartıyorlar herşeyi..
ya da bilmiyorum bizim doktor bilmiyo hiçbişey. hamileyken mecbur çağırıyorlardı kontrole..kan tahlili sonuçlarına göre bana antibiyotik yazdı bigün..kendi doktoruma söyledim çok önemsiz bişey,gerek yok antibiyotiğe dedii..yine burağı 15 günlükken götürdüğümüzde hemşire illa doktor görsün dedi..kafamıza takılan,cocuk doktoruna sorduğumuz soruları ona da sorduk, 3 sorudan 2 sine ters cevap verdi..ben hiç güvenemiyorum özellikle de böyle felaket tellallığı yapanlara..bazıları iyi diyorsunuz ama siz,onları hariç tutuyorum..
onun yerine devlet hastanesinde uzman bi doktora görün bence vaktin olduğunda.

oyuncak olayına gelince alara legorla baya oyalanıyodu bu ara sıkıldı kaldırdım sonra tekrar çıkarıcam.bez bi bebği var onu çok seviyo sürekli sarılıp sarılp öpüyo.onun dışında kitaplara bayılıyo hatta en çok kitapla ilgileniyo.sayfalarını açıyo göstere göstere mırıldanıyo.başından baya kalkmıyo aldım renkli kalın kartonlu bir sürü ii oluyo ben analtıyorum o dinliyo.
baby tvyi açıyorum artık ben orda bi kaç tane program var onları çok severk izliyo.benimd ehoşuma gittti çünkü çok eğitici.

haydaa..talesemi taşıyıcılığı da nerden çıkmış yahuu..aile büyüklerinde varmı peki..?

belki memeyi bırakırsa iştahı açılabilir..inşallah doktorun verdikleri iyi gelir canım..

haydaa..talesemi taşıyıcılığı da nerden çıkmış yahuu..aile büyüklerinde varmı peki..?

belki memeyi bırakırsa iştahı açılabilir..inşallah doktorun verdikleri iyi gelir canım..

yok cnm benim bildiğim ailedede ne biliyim bende anlamadım ya.bakalım ne çıkıcak yaptırdığımızda.
inşallah cnm doktorun verdiii mamayı içerde ii gelir

merhaba kızlar nasılsınız?bizler iyiyiz şükür evde oturuyoz iş güç hep aynı valla bende karar verdim iş bulabilirsem yaz geçince çalışmak istiyorum zaten 2 yaşına giriyolar seneye tabi kaynanam bakarsa bakmazsada annem ben gelir giderim diyo ama onun evi uzak bize, belki yarım gün kreşe veririm diye düşünüyorum haftada 3 gün felan ama tabi ne olur bilemiyorum yani evde olmakdan çok memnununm ama gençliğimizde çalışmamız lazım diye düşünüyorum nebilim kısmet ben iş konusunda çok şansızım oyüzden çok çabuk bıktım ama artık bakacam ev taksidimiz başlıcak onu bi bitirsem çok rahatlıcam hayorlısı artık şu yazın bi tatil yapımde artık ne olur bilmiyorum düşünüyorum artık..

canım talesemi nedir yaa nerden anladıki doktor?bende bazen memeden kessemmi diyorum çünkü acayip iştahını kapatıyo memeye çok güveniyo benim duru da...

canım talesemi nedir yaa nerden anladıki doktor?bende bazen memeden kessemmi diyorum çünkü acayip iştahını kapatıyo memeye çok güveniyo benim duru da...

cnm talesemi akdeniz anemisi bi çeşit kansızlık işte.kan testinden anladı.ayrıca bide talesemi testi yaptırıcaz biz.sadece taşıyıcıysan bi sıkıntı yok ama talesemi hastasıysan sürekli kan verilerek yaşanıyomuş.bizde taşıyıcılık varmış.oda mutlaka anne yada babadan geçermiş.
bende çok düşündüm cnm kesip kesmemeyi ama ben eminim kesincede yemiycek alara. bu sefer iice kahrolucam aç kaldı die.bilemedim bende napsak.

gerçek olmayıp atınca kırılmadıktan sonra nerde kaldı o oyuncağın zevki.illa kıracaklar.peluş olunca hav gillerden sayarmı acaba.

kızlar öğle yemeği hazırladım yemek yicez sonra adliyeye gidicem görüşürüz
fırında zeytinyağlı sebzeli kereviz yaptım ben burda kendimi aştım galiba :82: :78:

annam kız sen valla aştın olayı haa.benim daha kereviz yemişliğim yok.

ona nerden çıktı adını bile ilk defa durdumda açtım hemen baktım.anne babada varsa çoçukta vardır diyor.siz evlenmeden niye bu tesi yaptırdınız ki şüphelendilermi biz böyle birşey yaptırmamıştık klasik aids-hepatit falan yaptılar.

ben normalde kızlarla konuşuncada söylerim uyusun diye yada çok düştün diye memenin kesilmesine karşıyım ama Alara bencede memeye güzendiği için yemiyor.ya şu vitaminlerden alsana denesene fatma .zarar gelmezki Ayşegülde bayağı salladı almak istemedi falan ama dr a anlatınca oda uygun görmüştü.defne öyle öyle toparlandı.bence sende deneyebilirsin en azından iştahı yerine gelince yine kes.ferro yu veriyormusun bak oda iştah açıyor ama Alaraya tek oda yetmez bence takviye al.

cnm antalyada evlenirken evlendirme dairesinden talesemi testide isteniyo evleniceklerden.akdeniz anemisiya buralarda çok yaygın sanırım talesemi.ben antalyalı değilim zaten bende ilk defa burda duymuştum evlenirken talesemiyi.anne baba da varsa talesemi çocuk için tehlikeli olabiliyomuş o yüzden yapılıyo.
bilemedim burcucm şu meme olayını napsam.doktora dedim fantomaltı onun yerine başka bi mama verdi ona benziyomuş iştah için.bakalım inş içirebilirim.çinkoda iştah açarmış .ferrumu veriyodum doktor keselim dedi demiri normalmiş çünkü.onun yerine çinko verdi.

Selam bacılar hayırlı cumalar

Fatmacım umarım Alaranın kansızlığı ciddi boyutlarda değildir .Bazen abartabiliyor drlar ama bakılmasıda iyi tabiki .İştahsızlığı kansızlıktan dolayı mı oluyormuş acaba .?
Malum benim paşada iştahsız benimde aklıma bazen kansızlık geliyor en yakın zamanda dr gidip kan vermemiz lazım zaten .Valla 9.aydan beri kan vereceğiz şansımızada diş çıkarma dönemi olduğundan hep hastaydık dr yaşına girince bakarız dedi .Bende ihmal ettim aslında geçen ay gidemedik

başım çok ağrıyor çatlayacak gibi...
çok da işim var...

geçmişe bile bakamadım... slm verdim kaçıyorum...

Demir normal ise verilmez tabii hani kansızlıktanmı iştahsızlık acaba diye düşündüm.
bu çoçuk açlıktan bayılmayacak ya o memeye güveniyorda yemiyor gibi düşünüyorum bende sen şu dr un verdiğini dene bi baktın onu alıyor yavaştan memeyide kesersin.arada eline birşey vermesen fatma oda etkiler bak hani kraker bisküvi falan veriyoruz ya yani biz veriyoruz onları verme tam öğün olarak versen.birde arayı aç bakalım ne yapacak .yani kahvaltısını yapsın sonra hiç birşey verme 4-5 saat sonra çorba denesen gerçekten aç olsun.değişik çorbalar deneyebilirsin .Duruya denemediğim kalmadı ki çok iştahsız bir çoçukta değil ama tavuk suyuna arpa şehriyeye bayılıyor içinede 1 domates atıyorum favorisi.çok karıştırmadan sade 2 çeşit ile falan dene bide belki tadlarınımı sevmedi.aman senin zillide baştan beri böyle zaten seçici

selam kızlar.nasılsınız.
bu sıralar pek giremiyorum özledim valla hepinizi.
bi yaramazlık yoktur inşallah.
yağızın burnu akıyor 2 gündür ama öyle çokda kötü değil.geceleri uyumuyor 3 gecedir mahfetti beni.bu saat oldu hala uyumadı oyun oynuyor bekliyorum bakalım nezaman uykusu gelecek.
geçmişe bakınayım bi ne var ne yok.

Kızlar bu arada duru bayadır kahvaltı yemiyodu ya bende tarhana çorbasını seviyo diye kahvaltısını ona hazırlıyorum 2 gündür biraz yiyo hiç değilse klınızda bulunsun..özellikle tatlı sevmeyneler için alternatif olabilir...

cnm kansızlık kesinlikle iştahızlık yapıyomuş.sende bi baktır istersen en yakın zamanda belki szinde ondandır.ay o kan verme olayıda işkence 4 kişi zor zaptediyoruz çocuğu.

cnm demiri normal kanı düşükmüş zaten.iştahsızlığı kansızlıktanda olabilir.yese bile çok az yiyo.çok aç bıraktım cnm denemek için.bi gün sabah kalktım emzirmedim.kahvaltı verdim yemedi bekledim öğleye kadar yine yemedi öğleden sonrabu arada zır zrı ağladı durdu en son dayanamadım emzirdim. o benden inat çıktı.çok deniyorum bende çorba ama bi gün yediğini ertesi gün sevmiyo yemiyo dediğim şeyi başka zama n yiyebiliyo.psikolojisine göre değişiyo cadının.bakalım şu an tek umudum dkun verdiği mama.inş işe yarar.

canım geçmiş olsun öncelikle. en yakın arkadaşımdan bildiğim için bu hastalığı taşıyıcılık çok normal bi durum. Evlenirken yapılan testlerde çıkıyor iki taraf ta taşıyıcıysa o zaman bilgi veriyorlar çünkü bebeklerinin talesemi hastası olma şansı %25. Ama tek tarafta taşıyıcılık varsa belki de bildirmiyorlardır. Arkadaşım ve eşi ikisi de taşıyıcı olduğu için tüp bebek yaptılar, şu anda hamile. Embriyolarda hastalığın olup olmadığına bakılıp sağlamlar transfer ediliyor. Talesemi hastalığının kendisi zor bir hastalık, taşıyıcı çok kişi varmış ama hastalığı Allah kimseye vermesin. 6. aydan itibaren sürekli kan değişimi, hastalığın organlara verdiği zararlar ve maalesef ki 30 yaşından fazla yaşayabilen yokmuş.
Mutlaka birinizden almıştır ama bu şimdi değil evlendiğinde dikkate alması gereken bi durum.
Bence de memeye güvendiğinden böyledir. Doktorun tavsiyelerini dikkate al derim.

Selam canım bizler iyiyiz .Umarım Yağız paşada çabuk atlatır hastalığı ilerlemez .Bu aralar hepsinde var bişeyler .Gezmeye gittiğimizde uyumak için ağlayan oğlum gitti kaç gecedir uyumayan bir çocuk geldi yerine .Birde gecede sabaha kadar çok kalkıyoruz zombi gibiyim valla

cnm kansızlık kesinlikle iştahızlık yapıyomuş.sende bi baktır istersen en yakın zamanda belki szinde ondandır.ay o kan verme olayıda işkence 4 kişi zor zaptediyoruz çocuğu.

.

Evet gerçekten kan verdirmekte çok zor ama ne yapalım baktırmam şart .En kısa zamanda gideceğim zaten havalarda daha iyiye gidiyor bu aralar

slm cnm
oda ne ya hay Allah ım ya inş. sadece taşıyıcıdır pekde anlamıorum da böle konulardan taşıyıcıolunca risk daha az mı oluyo

mrb lar
çaışma imkanın varsa annende ben bakarım diosa çaış ve annene bırak keşke benim annemde bakabilse benim kaynanam bakıyor eşimle 70 yaşında kadın hiç içime sinmiyo ama napayım
sen memeyi kes doktor dedyise bildiği var demek aç kalmaz o bi süre zorlanırsın sonra mecbur yicek

güzel oldu ama koku felan kalmadı

slm cnm
bak benim oğlumda öle oldu burnu aktı sonra iğne yemeden kendine gelmedi ilerlememden götür doktoruna

Aman allah korusun.ben okudum ama öyle çok ciddi birşey gibi yazmamışlar hele hele taşıyıcı ise ara sıra halsizlik ve demir takviyesi almak zorunda olmalaı harci birşey dememiş.

siz bu testi ne zaman yaptıracaksınız.şimdi alara için kesin böylemi dedi olabilir mi dedi dağıldım ben.

sorma uykusuzluk benide mahfediyor.gözlerim kırmızı dolanıyorum ortalarda.öğlen uyu diyolar nasıl uyuyacaksın ev işi, yemek hep sana bakıyo.şimdi ayağımda sallıyorum kalkıp toz alıcam yemek yapıcam.kadın olmak zor valla.

slm cnm
bak benim oğlumda öle oldu burnu aktı sonra iğne yemeden kendine gelmedi ilerlememden götür doktoruna

geçmiş olsun sizede.peditus veriyorum.burnu hem akıyo hem tıkanıyo nasıl iş anlamadım.aman iğne deme sakın ya.inşallah o duruma gelmeden atlatırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…