Aman allah korusun.ben okudum ama öyle çok ciddi birşey gibi yazmamışlar hele hele taşıyıcı ise ara sıra halsizlik ve demir takviyesi almak zorunda olmalaı harci birşey dememiş.
siz bu testi ne zaman yaptıracaksınız.şimdi alara için kesin böylemi dedi olabilir mi dedi dağıldım ben.
amin canım...
geçmiş olsun fatoş....
oynar oynar korkak deme damadıma...
ayşegül hakkında hayırlısı canım inş.istediğin gibi olur herşey....
sağol canım sanada hayırlı cumalar...
kolay gelsin hayırlı yolculuklar sizede....
bencede hava güzel artık kurtuluşun yok
kızlar patronum geldi biraz durdu çıktı çok yoğun bu aralar
ayşegülcüm hayırlı yolculuklar cnm çalış çalış iyidir çaışmakta kızlar nolucak ?
bizim biblo dalmaçyalı köpekler vardı, burak onlarla çok oynadı hav hav diye..tabi teker teker kırdı, attım ben de kırıldı diye..şimdi köpek sesi çıkaran bi oyuncak aldık(daha doğrusu biçok hayvan sesi var-ali babanın çiftliği), onu hav hav dan kabul etmiyo beyfendi :) dalmaçyalı köpek arıyorum şu günlerde :)
ooo maşallah kızz.günlük menülerinde çok hoş.afiyet olsun.kızlar öğle yemeği hazırladım yemek yicez sonra adliyeye gidicem görüşürüz
fırında zeytinyağlı sebzeli kereviz yaptım ben burda kendimi aştım galiba :82: :78:
hayda ne oldu yaa.dur bende işkillendim şimdi.daha bizde hiç kan vermedik fatma yaa.yazı alanyayı bekliyordum..ama ne benim ailede nede eşimin ailesende böyle bişey yok.ama olur olur dimi..ee tedavi ne..size ne ilac verdi ismi ne anlamdımhayırlı cumalar herkese,
doktordan geldik bizde yine gr kilo almamış boyda uzamamış çok üzüldüm çook.talesemi taşıyıcısı dedi doktor alara için.evlenirken yaptırmıştık bizde çıkmamıştı anlamadım ben bu işi. anne babada yoksa çocukta nasıl olur.haftaya hpimiz talesemi testi yaptırıcaz tekrar bakalım ne çıkıcak.iştahsızlık için çinko verdi bide mama gibi bişi verdi çikolatalısını aldık bakalım içicekmi.hiç sanmıyorum ya.memeyide kesmemi önerdi ama benim kesesim yok.onunla avutuyorum kendimi yemeyince.
ya kızlar ben sağlık ocağındaki doktorlara hiç güvenmiyorum..yani Allah mecbur etmesin ama gidip de muayene olmam..
fatoşcum sen de inanma bence..elbette bi hastalık vardır belki boğazında ama onlar çok abartıyorlar herşeyi..
ya da bilmiyorum bizim doktor bilmiyo hiçbişey. hamileyken mecbur çağırıyorlardı kontrole..kan tahlili sonuçlarına göre bana antibiyotik yazdı bigün..kendi doktoruma söyledim çok önemsiz bişey,gerek yok antibiyotiğe dedii..yine burağı 15 günlükken götürdüğümüzde hemşire illa doktor görsün dedi..kafamıza takılan,cocuk doktoruna sorduğumuz soruları ona da sorduk, 3 sorudan 2 sine ters cevap verdi..ben hiç güvenemiyorum özellikle de böyle felaket tellallığı yapanlara..bazıları iyi diyorsunuz ama siz,onları hariç tutuyorum..
onun yerine devlet hastanesinde uzman bi doktora görün bence vaktin olduğunda.
merhaba kızlar nasılsınız?bizler iyiyiz şükür evde oturuyoz iş güç hep aynı valla bende karar verdim iş bulabilirsem yaz geçince çalışmak istiyorum zaten 2 yaşına giriyolar seneye tabi kaynanam bakarsa bakmazsada annem ben gelir giderim diyo ama onun evi uzak bize, belki yarım gün kreşe veririm diye düşünüyorum haftada 3 gün felan ama tabi ne olur bilemiyorum yani evde olmakdan çok memnununm ama gençliğimizde çalışmamız lazım diye düşünüyorum nebilim kısmet ben iş konusunda çok şansızım oyüzden çok çabuk bıktım ama artık bakacam ev taksidimiz başlıcak onu bi bitirsem çok rahatlıcam hayorlısı artık şu yazın bi tatil yapımde artık ne olur bilmiyorum düşünüyorum artık..
gerçek olmayıp atınca kırılmadıktan sonra nerde kaldı o oyuncağın zevki.illa kıracaklar.peluş olunca hav gillerden sayarmı acaba.
annam kız sen valla aştın olayı haa.benim daha kereviz yemişliğim yok.
ona nerden çıktı adını bile ilk defa durdumda açtım hemen baktım.anne babada varsa çoçukta vardır diyor.siz evlenmeden niye bu tesi yaptırdınız ki şüphelendilermi biz böyle birşey yaptırmamıştık klasik aids-hepatit falan yaptılar.
ben normalde kızlarla konuşuncada söylerim uyusun diye yada çok düştün diye memenin kesilmesine karşıyım ama Alara bencede memeye güzendiği için yemiyor.ya şu vitaminlerden alsana denesene fatma .zarar gelmezki Ayşegülde bayağı salladı almak istemedi falan ama dr a anlatınca oda uygun görmüştü.defne öyle öyle toparlandı.bence sende deneyebilirsin en azından iştahı yerine gelince yine kes.ferro yu veriyormusun bak oda iştah açıyor ama Alaraya tek oda yetmez bence takviye al.
bacı bizde kan testi ettermedik yaa.valla bende merak ediyom.Selam bacılar hayırlı cumalar
Fatmacım umarım Alaranın kansızlığı ciddi boyutlarda değildir .Bazen abartabiliyor drlar ama bakılmasıda iyi tabiki .İştahsızlığı kansızlıktan dolayı mı oluyormuş acaba .?
Malum benim paşada iştahsız benimde aklıma bazen kansızlık geliyor en yakın zamanda dr gidip kan vermemiz lazım zaten .Valla 9.aydan beri kan vereceğiz şansımızada diş çıkarma dönemi olduğundan hep hastaydık dr yaşına girince bakarız dedi .Bende ihmal ettim aslında geçen ay gidemedik
hoşgeldin .ama olmadığına göre ularım uyumuşsundur.başım çok ağrıyor çatlayacak gibi...
çok da işim var...
geçmişe bile bakamadım... slm verdim kaçıyorum...
hoşgeldin.evdemisin sen.aa nden burnu kanıyormuş peki hiç dr gittiizmi.selam kızlar.nasılsınız.
bu sıralar pek giremiyorum özledim valla hepinizi.
bi yaramazlık yoktur inşallah.
yağızın burnu akıyor 2 gündür ama öyle çokda kötü değil.geceleri uyumuyor 3 gecedir mahfetti beni.bu saat oldu hala uyumadı oyun oynuyor bekliyorum bakalım nezaman uykusu gelecek.
geçmişe bakınayım bi ne var ne yok.
ayşegül kız burnu kanamıyo akıyo oğlumun.
üşüttü heralde geçen akşam yıkadık gecede hep üstünü açtı ondan oldu sanırım.
senin hazırlıklar ne alemde yarın mı gidiyonuz adanaya.
off kebaplar yiyemiycenmi sen şimdi :82:
uyandınapayım ben çocuğu şimdi:84:
uyandınapayım ben çocuğu şimdi:84:
defne ilk defa dün misafirlikte resmen emmik için giysimi çekiştirip durdu.ilk defa sıkıntı yarattı mme konusunda.hiç böyle bişey yapmamıştı artık üyüdükçe daha farkındalar.asıl zorluk emme konusunda şimdi başlıyo sanırım.bu iyi olmadı.baktık çekiştiriyo memmem diye.hemen kaltkı uykus var diye.arabaya biner binmez bi çığlık aç artık diye.off darın attı ağzını memeye.ya ne edecegiz artık yaa.bune llk nede son olacak..valla kesslerdi artık.kıyamıyorumda..
artık zor oluyo ama.ne zaman kesecekler bunlar sütü.ee daha yeni uyumamışmıydı ne çabuk uyandı hemen.
off sorma bizimkide aynı bide başlıyo hemen kucağıma oturup anne memmeee diye kaldırıyo blüzümü.bazen kalabalık ortamda yapıyo yanımızda erkeklerde oluyo tabi.herkes gülüyo haline.ben alıp başka odaya gidiyorum emince rahatlıyo.bu sıralar çok düştü memeye.
hele büroya gidip eve girdiğim an kıyafetimi çekiştiriyoki aç diye.
bu akşam çıkıyoruz canım yola..sağ salim gider geliriz inşallah siz de biz de.
yok kız dalmaçyalı peluş köpek arıyorum..atınca kırılmayandan :)
haftaya konya işi varmış,yine bana yol göründü
öznur kim onu bilemedim.nur mu? ömerin annesi.
canım geçmiş olsun öncelikle. en yakın arkadaşımdan bildiğim için bu hastalığı taşıyıcılık çok normal bi durum. Evlenirken yapılan testlerde çıkıyor iki taraf ta taşıyıcıysa o zaman bilgi veriyorlar çünkü bebeklerinin talesemi hastası olma şansı %25. Ama tek tarafta taşıyıcılık varsa belki de bildirmiyorlardır. Arkadaşım ve eşi ikisi de taşıyıcı olduğu için tüp bebek yaptılar, şu anda hamile. Embriyolarda hastalığın olup olmadığına bakılıp sağlamlar transfer ediliyor. Talesemi hastalığının kendisi zor bir hastalık, taşıyıcı çok kişi varmış ama hastalığı Allah kimseye vermesin. 6. aydan itibaren sürekli kan değişimi, hastalığın organlara verdiği zararlar ve maalesef ki 30 yaşından fazla yaşayabilen yokmuş.
Mutlaka birinizden almıştır ama bu şimdi değil evlendiğinde dikkate alması gereken bi durum.
Bence de memeye güvendiğinden böyledir. Doktorun tavsiyelerini dikkate al derim.
slm cnm
oda ne ya hay Allah ım ya inş. sadece taşıyıcıdır pekde anlamıorum da böle konulardan taşıyıcıolunca risk daha az mı oluyo
mrb lar
çaışma imkanın varsa annende ben bakarım diosa çaış ve annene bırak keşke benim annemde bakabilse benim kaynanam bakıyor eşimle 70 yaşında kadın hiç içime sinmiyo ama napayım
sen memeyi kes doktor dedyise bildiği var demek aç kalmaz o bi süre zorlanırsın sonra mecbur yicek
güzel oldu ama koku felan kalmadı
slm cnm
bak benim oğlumda öle oldu burnu aktı sonra iğne yemeden kendine gelmedi ilerlememden götür doktoruna
Aman allah korusun.ben okudum ama öyle çok ciddi birşey gibi yazmamışlar hele hele taşıyıcı ise ara sıra halsizlik ve demir takviyesi almak zorunda olmalaı harci birşey dememiş.
siz bu testi ne zaman yaptıracaksınız.şimdi alara için kesin böylemi dedi olabilir mi dedi dağıldım ben.
sağol selmacım..senin kuzular ne ediyo bakiimm..
ee ben kazanacagımdaa.taiyinim çıkacaktaaa..benim kızlar okullu olur anacımzor zorr..
bak senn..ee şimdi bu dalmaçyalı kırılabilir cınstenmi arıyorsun..yarın gidiyormusunuz bugünmü.
ooo maşallah kızz.günlük menülerinde çok hoş.afiyet olsun.
hayda ne oldu yaa.dur bende işkillendim şimdi.daha bizde hiç kan vermedik fatma yaa.yazı alanyayı bekliyordum..ama ne benim ailede nede eşimin ailesende böyle bişey yok.ama olur olur dimi..ee tedavi ne..size ne ilac verdi ismi ne anlamdım
biliyormsun antık fantomlt işe yaramıyo.kilo alımı yine durdu defneninde.pofff
bende eliminrden geldiginde gitmemeye çalışıyorum ama burdaki doktorda acayip ilgili yaa.daha bi kere gitti bakalım uzmanlığına göre değerlendiriciim.
hakkında hayırlısı olsn inşallah gönlündeki olr.
yok kız fantomalt işe yaramıyo artık.bu aylarda kilo almadı ne yazıkki.hala 9 kiloda sayıp duruyoruz.bırakmayı bile düşünüyorum,cildiye doktoru bu tozda yapabilir dedi..ne biyelim .
bacı bizde kan testi ettermedik yaa.valla bende merak ediyom.
hoşgeldin .ama olmadığına göre ularım uyumuşsundur.
hoşgeldin.evdemisin sen.aa nden burnu kanıyormuş peki hiç dr gittiizmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?