ben bi set aldım plastikten,çatal kaşık tabak bardak falan. daha dogrusu babanesi almış alışsın yavaştan diye,aklımdaydı isabet oldu.
ipek biberon alıyor ki bu benim için büyük nimet ama bardaktan da içiyor kendi kendine,bira döküyor ama dökmeden öğrenmesi zaten mumkun değil.
kaşığa çatala gelince,ben önünne yumuşak şeyler koyup sandalyesinde bırakıyorum,çatal kaşıkla bir tabi,tam olarak yiyemese de yemeye çalışıyor. onları yemek için kullanacağının farkında, batırmaya çalışıyor batırıyor ağına götürmeye calısıyo ama tam olarak olmuyo tabi.
bir de diş fırçası aldık,dişlerimizi beraber fırçalıyoruz
bu arada 1 saattir deliksiz uyuyor bu iş olacak mı ne
6 yaşındaki kızıma bile hala benim yedirdiğim düşünülürse buna en son cevap verecek olna benim oda 3 yaşında okula başlayınca öğrendi çatal bıçağı
nasılsınız?? ben hiç iyi değilim..
evimizi satmak zorundayız kızlar.. eşime yüklü miktarda borcu olan müşterisi iflas etmiş dolayısıyla borcunu ödeyemeyecek ve iş yerimiz zor durumda.. evimizi satmak zorundayız
bir kaç gündür eşim iyi değildi zaten hep düşünceli bana soruyor evi seviyor musun komşularını seviyor musun bilmem ne anlam veremedim önce dün akşam söyledi gözleri doldu anlatırken hayırlısı olsun senden kıymetli mi dedim olsun dedim ama benimde sesim titredi. başka ev alıp gitsek bu kadar üzülmezdim ama kiraya çıkacağız kızlar.. sana daha iyisini alacağım söz dedi ama.. nasıl olacak bilmiyorum..
çok üzgünüm.. eşime belli etmemeye çalışıyorum ama gece gözüme uyku girmedi.. hiç böyle olmamıştı 2. evi almayı planlarken başımıza gelene bakın.. allah kimseyi böyle sınamasın.. kendinize gelin demek istedi bize herhalde
canım acıyor..
nasılsınız?? ben hiç iyi değilim..
evimizi satmak zorundayız kızlar.. eşime yüklü miktarda borcu olan müşterisi iflas etmiş dolayısıyla borcunu ödeyemeyecek ve iş yerimiz zor durumda.. evimizi satmak zorundayız
bir kaç gündür eşim iyi değildi zaten hep düşünceli bana soruyor evi seviyor musun komşularını seviyor musun bilmem ne anlam veremedim önce dün akşam söyledi gözleri doldu anlatırken hayırlısı olsun senden kıymetli mi dedim olsun dedim ama benimde sesim titredi. başka ev alıp gitsek bu kadar üzülmezdim ama kiraya çıkacağız kızlar.. sana daha iyisini alacağım söz dedi ama.. nasıl olacak bilmiyorum..
çok üzgünüm.. eşime belli etmemeye çalışıyorum ama gece gözüme uyku girmedi.. hiç böyle olmamıştı 2. evi almayı planlarken başımıza gelene bakın.. allah kimseyi böyle sınamasın.. kendinize gelin demek istedi bize herhalde
canım acıyor..
çok üzüldüm canım sizin adınıza.gerçekden okurken içim sızladı.insanın başına ne geleceği belli olmuyor işte.üzülme demek neyi değiştirir ama kendinizi yıpratmayın çok şükür sağlığınız yerinde allah sağlığı bozmasın herşey yerine gelir.
''allah kendinize gelin demek istedi bize'' diye yazmışsın ya öyle düşünme siz kendinize gelecek ne yaptınızki, normal bi hayat sürüyordunuz kendini yıpratma eşine destek olmaya çalış.oda sana bunları yaşatmak istemezdi.belkide ilerde bundan daha güzel bir eve sahip olursunuz.
bak bak maşallah nasıl yetişiyo kapıya alçakmıkapılargünaydın kızlar geçmişe tam bakamadım ipek hastaymış geçmiş olsun başka varmı hasta olan göremedim varsa onlarada geçmiş olsun oğlumdan pek fırsat bulup giremiyorum furkanı durduran tek şey kapılardı artık kapılarıda açmaya başladı bir dakika bir yerde durmaz oldu
biliyorum canım valla bugün gitmedik sadece sonuç almaya gidecektik eşim iğneleri bitsin öyle gidelim dedi iğneside yarın sonuncusu bakalım yarın gidiecziyiyim canım işlerim çok bu ara eskisi kadar giremiyorum vakit bulunca bakıyorum sen ne zman gideceksin arasın sonuçlarını almaya
canım valla huyları öyle çabuk değişiyoki çalışmakla ilgisi yok bağımsızlıklarını ilan etmeye başlıyolar yürümeye başlayınca aklına öyle şeyler getirip üzme kendiniGünaydın kızlar nasılsınız ipekmi hasta geçmiş olsun canıma yaa kıyamam
havalar çok dengesiz tam hasta olma zamnı bebeişlerin
derinde diş çıkarıyo sabaha kadar döndü durdu
tüm hasta bebişlerimize geçmiş olsuyn işlerim nisandan sonra bitiyor sonra daha çok katılıcam aranıza kızlar
bişey sorucam bu arada bebekleriniz sizlere bağımlımı özellikle öalışan annelerimize soruyorum sanki derin bu ara benden uzaklaştı gibi belkide bana öyle geliyordur
geçmiş olsun canım ötekindede hava ile toplamıştı bunuda atlatır başlamadan kuzum benim..pazara kadar iyi olsunda annesi egzmeden geri kalmasın dimi ama...günaydın
ipegı dun dr goturdum bronsıt baslangıcıymıs,daha tam degılmıs ama bronslar dolmus baslamadan hemen hava tedavısıne baslıcaz ventolın falan. ilerlemeden geçsin diye. umarım pazara dek toparlar,gercı hava ıpege cok ıyı gelıyor 2-3 gune toparlar ama...
uyusun bı gecmıse bakayım
aradada olsa gel ama tabi daha sık gel yani....aman iyi olun arkadaşınada geçmiş olsun bebişineselam.merhaba.günaydın,tünaydın....:)
ara verdik yine bi kaç gün...
gezmelerdi misafirlerdi derken hiç fırsat bulamadım...
çookk detaylı bi geçmiş taraması yapamadım ama kayınvalide yolcuları dönmüş sağ salim çok şükür ...
İpekcim hastalanmışş kıyamam geçmiş olsun kuzuma..
dün bende arkadaşıma gittim ecenazdan 6 ay küçük kızı var bronşit olmuş 9 gün yattılar hastanede yeni çıktılar...allah hepsine şifa versin inş...
herkes iyi herşey yolunda diye ümid ediyorum...:)
bizde iyiz bu arada..:))
hadi inşallah geçersin tek uykuya rahat oluyo...zeynep sabah kaçta kalkıyo 830 gibi yatınca çekyatları hiç deme benimde baş belam onlar...sagolun kızlar walla daha degıl ama olmak uzereymıs ıns baslamadan bıter.
ıpek uyumadı bende 12 de yatırıcam dunde 1 kere uyudu 1 saat ama gece 8,30 da 3 dk bıle ugrastırmadan benı yattı. cok sasırdım ama aksam cok huysuzlaştı iyice uyku başına vurmuştu. 3 dk da uyudu gece. bugunde baktım iyi gidiyo 12 gibi yatırayım dedim belki böyle böyle tek uykuya düşeriz.
bu arada maalesef koltuklara da iyice tırmanmaya başladık hiç iyi olmadı düşüyor koltuk tepelerinden kudurucam diye
Bugün benim dip köşe temizlik günüm..dündü aslında da arkadaşıma gittimbu güne kaldı :)
ecoşu anneannesine postaladım, görüşürüz arada girer bakarım
bizimki fırçalamıyo ya alalı çok oldu ısırıyo fırçayı dişlerini kaşıyoevet 2 yasından sonra zor oluyor hemde baya zor oluyor,bende tanık oldum birisine,çok zorlandı 2,5 yaşını buldu tamamen kesmek,bakalım seçil yaa duruma göre belki yazı geçirir öyle keserim 1,5 yaşından sonra,ama 2 yaş zor gibi... bu kadar emdi ya,ona bile şükürler olsun...
ben bi set aldım plastikten,çatal kaşık tabak bardak falan. daha dogrusu babanesi almış alışsın yavaştan diye,aklımdaydı isabet oldu.
ipek biberon alıyor ki bu benim için büyük nimet ama bardaktan da içiyor kendi kendine,biraz döküyor ama dökmeden öğrenmesi zaten mumkun değil.
kaşığa çatala gelince,ben önünne yumuşak şeyler koyup sandalyesinde bırakıyorum,çatal kaşıkla bir tabi,tam olarak yiyemese de yemeye çalışıyor. onları yemek için kullanacağının farkında, batırmaya çalışıyor batırıyor ağına götürmeye calısıyo ama tam olarak olmuyo tabi.
bir de diş fırçası aldık,dişlerimizi beraber fırçalıyoruz
bu arada 1 saattir deliksiz uyuyor bu iş olacak mı ne
valal canım benim oğlan sofraya bizzimle oturursa yemeye değil karıştırmaya oturuyo kaşığa takmıştı bi rra ama oynamakiçin ama bu günlerde çatalı alıp batırıp ağzına sokuyop fark ediyo yani ne işe yaradığını ama kaşığı genelde oyuncak olarak kullanıyo ee kaşıktan bu kadarkaçarsan kaşığıoyuncak sanırsın dimi bende plastik set almayı düşünüyorum şuan almadım daha sişleride doktor macunu yemeyeceğine emin olana kadar macunsuz fırçalıyacaksınız dedi bize...kızlar selam
bilgi paylaşımına ihtiyaç var :)
ben çatal kaşığa alıştırma, kendi kendine yemek yedirme ile ilgili bişeyler sorucam, aranızda çatal kaşığa alıştıran veya alıştırmaya çalışan, bu süreçte olanlar var mı, neler yapıyorsunuz, ne kullanıyorsunuz ne tavsiye edersiniz ?
ben mama sandalyesinin masasına ufak ufak balıklar köfteler tavuklar salatalık domates koyuyorum onları parmağıyla tutup ağzına yiyor veya ekmek bisküvi kraker meyve muz elma ne olursa hepsini alıp yiyor, katı gıda konusunda bir sıkıntısı yok maşallah
ama sofrada yemek bilincini kazandırmak istiyorum, bugünlerde başlayacağım ona uygun bir set alıp, paylaşımlarınızı bekliyorum canlar...
canım her şey insanlar için herşey allahtan yani bugün yarın başımıza ne geleceğini kim bilebilir tabiki çok zor olur ama olsun sağlık olsun rabbim sağlıkla sınamasın hepsi olur..yine alır eşin söz vermiş olur canım sıkma canını...nasılsınız?? ben hiç iyi değilim..
canım acıyor..
sağol canım inşallah. yani benim demek istediğim insan önce elindekinin kıymetini bilmeli.. 2. yi isterken elimizdekinin gideceğini nerden bilebilirdik..
haklısın didem.. sağlığımız yerinde çok şükür.. allah eşimzi çocuklarımızı bize bağışlasın...vardır bi hayır elbette ama üzülmeden edemiyorum başım çatlayacak gibi ağrıyor..
oğru diyosun ayşegül çok şükür yemeyi biliyor ama yemek istemiyor bizimki bitki bile olabilir yemek verme güneş ve havaayla idare eder
yataga geçişide bende bir ay sonra yapacagım sanırım.ablısını yatagı gibi yaptırmaya karar verdim.zaten yataklardan herşeyden inip çıkyo rahatlıkla.yatagın korumasıda olacak.bazalı bi yatak almaya karar verdim.inşallah iki kardeşi bir ay sonra birleştirecegimm
birleştir tabi bizimkiler 3. aydan beri beraberler arada neva şikayet ediyor ama alışması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?