2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

napalım canım küçük hanımdan fırsat bulup pek giremiyorus malum sen nasılsın yaramasın nasıl

İyiyim bende canım bu hafta sonundan beri bizim burasıda hep yağışlı bir an yağmur durmuyor .Haliyle çocuk can sıkıntısından evi dağıtıyor bende ortalık toparla, ev işi vs vs öyle takılıyorum
Gezmeyi çok seviyor hep sokakta olsa herşey çok güzel hava bir düzelsin diye umutla bekliyorum bende .:97:Sanada çok geçmiş olsun ilaç almadan geçmiyorsa dr sana ne diye emziren annelerin kullanacağı bir ilaç vermemişki .Bana aile hekimi artık büyüdü zararı olmaz diyor hatta uyutur bile diyor ilaç verirken

ne bilim oda bi cins madem içemem başka bişey ver işte ne kasıyon beni

evet şükür bunuda atlattık gece perişandık sabaha kadar beni istedi hep ağlauyarak uyandı uyku düzeni kurmuştuk yine bozulcak bu süreçte iyi olsunda yine kuararız düzenimizi...
dün çok üşümüştü ameliyat çıkışı bugün hafif ateşi var burnu akıyo pek keyfi yok zorla gülüyo...

kızlar ameliyet çıkışı okadar kötüydüki rabbim hiç bir anneye evladının öyle hilni görmek nasip etmesin...

Fatoş gözün aydın canım Aras bunuda atlattı.birdaha hastane işi inşallah hiç olmaz çoçuk 1,5 yıldır hastahanelerden beri gelemedi.

Esma benimde kuznim oldu ama o 5-6 yaşlarındaydı o zaman 3 saat hastanede yatırıp çıkartmışlardı.geniz et hem nesef almasını engelliyor hem kulak iltihabı hemde ağız kokusu yaparmışsen birde devlet hastahanesi dr dan fikir al öyle karar verirsin.4 yaşa beklemenin bencede çok gereği yok gibi anlatıığına bakılırsa ilerde duyma kaybı olacaksa niye bekliyesinki.

Hülya 4 günde 4 gündür iyi yaptın valla rapora gerek yoksa Hülya sen yorulunca söyle yarım gün 1 gün izin verelim sana kendini çok yorma deseymiş.
neyse bak iyi olmuş erken geldiğim primlerinide aldın.güle güle haruca canım hatta harcama biriktir.

bak benım belim değilde sırtım çok ağrıyordu ağlayacak kadarda kötü oluyordum.bel yastığı alınca iyi gelmişti.şu ofis sandalyelerinde kullanılandan.ama ilaç falan vermemişti.

Duru benim koltukların oturma yeri çıkmıyorda annemlerdekiler çıkıyor duru altına yastık koymak yerine direk koltuk singerini indirip koltuğa çıkıyor sonrada köşesine çıkıp bağrıyor ya gel beni hoplat yada atlarım diye tehtit ediyor uyanık annemde hemen alıyor birgün evde tek olalım ben bilirim ona yapacağımı bırakıcam atsın bakalım kendini ne oluyor.geçen bana kızdı kafasını yere vuruyor önce hızlı vurdu ufff dedi başını tutuyor çok acıdı yer sallandı resmen bende tekrarlamasın diye bakmıyorum sonrada bakmıyoum diye kızdı yastığı aldı eline kafasını yastığa vuruyor.eee dinsizin hakkından imansız gelir sen kafa atar mısın hadi 2.kafayıda yere atsaydın yaa.oyy çok bilmişler çok

fatoşcum çok geçmiş olsun, inşallah bununla son olur..sabahtan beri yazıcam unutuyorum hep,kusura bakma..

hadi hayırlı olsun canım inş.kolaylıkla aşarsınız bu dönemi,defnede sende zorlamadan atlatırsınız inş.bakalım bizim nasıl olacak.....

inşallah selmacım sağol

sağol sibel.yani bende o yüzden süt yok ortada ama emmeye devam..olmazz.
ah selmam kilo topigine bi gelsen.benim kaçamagımın haddi hesabı yok bacım yaa.hiç kaçamak etmeden diyet ettigim yok benim

sagol hülyacım.evet en azından gece bir iki çeker dimi.bizimde kayseri işi yattı hülya.4 gün önce arkadış aradı tayini çıkmış antepe.eşi çocukları kalmış okul kapanınca gelecekmişler.ama adam artak antepte kalıyormuş.yani gelecek bi bahane kalmadı benimde arkadaş vardı eşlarde tanışıyo ama kalacak kadar olmadılar samimi.kısmet

benimde son zamanlarda çok oluyordu hülya bel sırt ağrım.bi ilac vermedi bana ağırlaşmıştımya ondandı sanırım.çokyorma kendini.

geçmiş olsun bacı.bilemeycegim bi reçetesne bak bi oku bakalım çokmu yan etkisi var emzirme için aceba.

Selam hanımlar nabersiniz herkes iyimi

hoşgeldin tuba.ben gelene kadar gitmişsin zatii.

olacak tabi fatoş.sonunda narkoz aldı tabi.hastamı oldu yaa.tüh ilerlemez inşallah..

selam kızlar
fatoşcum çok geçmiş olsun çok şükür bunuda atlattı kuzum.

ayşegülcüm maşallah Allah kolaylıkla defnecik üzülmeden şu memeyi bıraktırmayı nasip etsin.banada inş.ben biraz erteledim diş çıkrma dönemindeyizya.

burcum ya o kafa vurma işi bizde bu ara çok sık oluyo deli oluyorum niye yapıo anlamadım psikopata bağlıyo resmen çocuk.kafasını çarpıo yerlere kapılara.acaba dişten çok canımı yanıyo ondanmı yapıo die düşündüm bilemedim.çok cnmı sıkıo bu durum

evde normal yastık koyduğumda iyi geliyodu, şirkete de getireyim diye düşünmedim değil :) ağrımaya devam ederse alırım ben de bel yastığı..daha 5 ay var doğurana kadar..

fatoş ticker yapmışsın şekerim, baya gitmiş kilolar..tebrik ederim..1 sene sonra resim bekliyorum ona göre

kızlar hepiniz baya baya veriyorsunuz kilo bakıyorum da..maşalllah yaza bomba gireceksiniz,afferim size

ben de dolma şeklinde giricem yaza

fatoşcum çok geçmiş olsun çok şükür bunuda atlattı kuzum.

ayşegülcüm maşallah Allah kolaylıkla defnecik üzülmeden şu memeyi bıraktırmayı nasip etsin.banada inş.ben biraz erteledim diş çıkrma dönemindeyizya.

burcum ya o kafa vurma işi bizde bu ara çok sık oluyo deli oluyorum niye yapıo anlamadım psikopata bağlıyo resmen çocuk.kafasını çarpıo yerlere kapılara.acaba dişten çok canımı yanıyo ondanmı yapıo die düşündüm bilemedim.çok cnmı sıkıo bu durum

hülyacım ne kusuru kız ben sana bebeiş bebek kzı demiştim dimi canım tahminşim doğru çıktı senizindeyken yazmıştım göremmeişin hayırlı olsun küçük paşanda canım allah sağlıkla doğumlarını nasip etsin...geçmedimi hala ağrıların...

bunu buldum şimdi nette paylaşıyım dedim

Kafa vurma çocuklar arasında şaşırtıcı derecede yaygın bir davranıştır. Küçük çocukların yaklaşık %20′si kasıtlı olarak kafalarını vurular. Erkek çocukların bunu yapma eğilimi kız çocuklarınkinden üç kat daha fazladır. Kafa vurma genellikle ilk yılın ikinci yarısında başlar ve 18-24 ay arasında tavan yapar. Çocuğunuzun kafasını vurma huyu birkaç ay, belki de birkaç yıl sürebilir ama çoğu çocuk 3 yaşında bu alışkanlığı bırakır.
Bu davranışı yapmanın olası sebepleri:

1- Kendini Rahatlatma: Garip gelse de çoğu çocuk bunu rahatlamak için yapar.Uykuya dalarken, gece kalktıklarında bazense uykularında ritmik bir şekilde kafalarını vururlar. Gelişim uzmanları ritmik bir şekilde (sallanan sandalyedeki gibi) ileri geri gitme hareketinin çocuğunuzun kendini rahatlatmasına yardımcı olduğunu söylüyorlar.

2- Acıyı Hafifletme : Eğer bebeğininizn canı yanıyorsa (diş çıkarma veya kulak enfeksiyonu döneminde) kafasını vurararak dikkatini başka bir yöne çekmek ve böylece acıyı daha az hissederek kendini rahatlatmak istiyor olabilir.

3- Kaygı, Endişe: Eğer çocuğunuz öfke nöbetleri sırasında kafasını yere vuruyorsa bazı güçlü duygularını ifade etmek istiyordur.Çocuğunuz henüz duygularını ifade etmeye yetecek kadar konuşamıyor. Bu nedenle bunun yapmak için fiziksel tepkiler veriyor. Yine aynı şekilde bu gerginlik anında kendini rahatlatmak istiyor olabilir.

4- Dikkat çekme ihtiyacı: Devam eden kafa vura davranışı dikkat çekmek istemenin bir işareti olabilir. Doğal olarak çocuğunuzun kendine zarar verdiğini gördüğünüzde onun için endişeleniyor ve birşeyler yapıyorsunuz. Sizin onun üstüne düştüğünüzü görmek çocuğunuzu memnun ediyor ve dikkatinizi çekmek için bu davranışı yapıyor olabilir.
5- Gelişimsel bir problem: Bazen otizm veya diğer gelişim problemleriyle birlikte kafa vurma davranışı göürlebilir-ancak çoğu durumda bu sadece davranışsal bir sorundur.Ciddi bir sorunun işareti olması durumu çok nadirdir.

NELER YAPMALI:

Ona ilgi gösterin – ama kafasını vurduğunda değil: Çocuğunuza yeterince zaman ayırıp ona ilgi gösterdiğinizden emin olun. Bu davranışında ısrar ederse hiç abartmayın, onu cezalandırmaya kalkmayın ve engellemeye çalışmayın. Bu, kötü davranışı pekiştirebilir. Çocuğunuz durumu anlamak için henüz çok küçük ve sizin karşı çıkmanız işleri daha da kötü hale getirebilir.

Yaralanmasını engelleyin: Kafasını vurduğu yerlerdeki tehlikeli çıkıntıları ve diğer şeyleri dikkatli bir şekilde kamufule edin, çocuğunuzun kendine zarar vermesini engelleyecek tedbirler alın.

Çok endişelenmemeye çalışın: Çocuğunuzun orası burası morarabilir ama korkmayın. Kafa vurma genellikle öz-denetimli bir davranıştır. Yani çocuğunuz kendi kafasına zarar verecek kadar sert vurmaz. Acı eşiğinin farkındadır ve o eşiği aştığı zaman vurmanın şiddetini azaltacaktır.

Çocuğunuzun ritm sevgisini başka şekillerde beslemeye çalışın: Belli ki çocuğunuz sürekli ve kuvvetli bir ritmden hoşlanıyor. Vurmanın yerini alacak başka bir şey bulun. Uzmanlar dans etmeyi, marş marş yapmayı, davul çalmayı veya alkış çalmayı öneriyorlar. İsterseniz çocuğunuzun odasına bir metronom da koyabilirsiniz. Bu onu rahatlatır ve sürekli bir ritm verir. Çocuğunuzun gün içinde enerjisini boşaltacak aktiviteler yapması da kafa vurma davranışını azaltabilir.

Sakinleştirici bir uyku öncesi düzeni oturtun: Çocuğunuz kafasını vurarak günün yorgunluğunun çıkarıyorsa, uykudan önce sıcak bir banyo, kucağınızda hafif sallama, alçak sesle anlatılan güzel bir masal veya yatak odasında çalacağınız yumuşak bir müzik ona yardımcı olabilir. Uyumadan önce sırtını sıvazlayın

aaa ayşegül çok üzüldüm..bişeyi çok isteyince olmuyo zaten.. benim kapım her zaman açık canım,geceli gündüzlü biliyorsun,yine de bir ihtimal olursa her zaman beklerim...

cnm mrb benim oğlumda hep kabızdı biz 2 güne bir lağmanla yaptırıyorduk hatt adoktor raporla 30 tane yazdı ama gerek kalmadı hasta lanınca ishal gibi yapmaya başladı düzeldi ama bu ara gene yapamıyo
cnm ameliyat olucaksa olsunda gereeksizzse die korkuyorum bakalım doktora randevu aldımda c.tesi götürücem inş. nasipse

cnm o memedeki yarann acısını çok iyi bilirim benim hep öleydi emmesede keşke derdim resmen ucu yarıldı yapışıyodu yerine emerken gene açılıyodu nasıl acı kan revan emiyodu çocuk artık büyüdü ayşegül gece bile süt ver uyut geri tamamen bıraktır

yaramaza bak ya Allah korumuş
benimkide koltuklara çıkıp koşturuyo kafa üstü çakılırken havada yakaladım

ay benimde ağrırdı erkek bebekte ağrır derler

slm zeynepçim geçmiş olsun minik canavarla nasıl iyileşeceksin bilmem

iyiki işe gelmişim bugün,acayip prim aldım
oo afiyet olsun kız ka.....a aldın bakim

Selam hanımlar nabersiniz herkes iyimi
slm iyiz cnm sen nasılsın

cnm ya Allah bidaha hastaneye düşürmesin şimdi benim içimide bi hoş ettin benimkide ameliyat olursa diorumkabim sıkışıyo

kız valla aferim sen kız annesine sökmüceni anlar :)) bide inat yaıyolar kız nerden biliyolarsa bu yaşt bücürler

cnm bi doktora daha götürücem özel bide devlete sonra karar vericem

sagol fatmucım inşalla kolay atlatırız.kız dişi hangisini baklayamim u dişler 2-2,5 yaşına kadar sürecek.amaan ..neyse iyi gidiyo bakalım.

gidiyo şükür..ah bire kaçamak etmesek
aaa ayşegül çok üzüldüm..bişeyi çok isteyince olmuyo zaten.. benim kapım her zaman açık canım,geceli gündüzlü biliyorsun,yine de bir ihtimal olursa her zaman beklerim...

bende üzüldüm yaa.bizde eşilme haziranda gideriz diyorduk oda üzüldü neyse ne yapalım sağlık olsun.allah razı olsun iyi dileklerin için

aynen dedigin gibi oluyar benimde kapanıyo yara emerek geri açılıyo.off şimdilek böyle devam edeyim bir anda ırakınca belki çok etkilenir

burak da vuruyo kafasını.çok şiddetli değil ama endişeleniyorum ben de..daha ziyade oyun haline getirmiş gibi geliyordu bana..ben de engel olmayım bari..

kızlar bizde kafa vurma yok canı pek kıymetli.iki yürürken sektelese bile hemen mızmızlık yapıyo sanki düştü:)
amaa bizde bi sorun başladı ya ben okumuştum burda hatırlıyorum ama kim yazmıştı onu bilmiyorum defne iki gündür dişlerini gcırdatıyo yaa.ben onu yuturken bayagı duyuyorum.çok züldüm yaa aceba neden?sanki çock kötü bişey yapıyormuş gibi kötü oldum hemen dikatini dağıttıma am bakalım sürecekmi.sizinkilerde yapıyormu.yada yapan kimdi yaa. eaceba devam ediyormu dye sarocaktım merak ettimm

soran çiğdemdi sanırım..

fakat cocukların hepsi dönem dönem diş gıcırdattı, sonra da bıraktı..burak da öyle, biraz yaptı sonra bıraktı..defne de bırakır hiç endişelenme canım.

kızlar benim oğlumda başladı kafa vurmaya geliyo tos yapıyo bide biyere çarpsın geri kafa atıyo oraya geçende burnuma ttı kafa baya acıdı

ayşegül cnm benim oğlan hiç yapmadı diş gıcırdatmayı ama inş. geçicidir cnm

canım bendim vaktinde bunu yazan, evet nergiz sude dişleri çıktıktan sonra, sanırım 7 ve 8 olmalı,alttaki dişlerdi, onlar yükselirken farketmiş olmalı ki, dişleri ile oynuyodu, gıcırdattı bi 3-4 gün sürdü, ben ilk gün takıldım, sonra burda konuştuk, hiç üzerine düşmedim, gıcırdattığı anda sevdiği ilgilendiği bişey buldum, unuttu ve kendiliğinden geçti, hiç kafana bile takma, defneciğin son çıkan dişleri farkediyo ondan yaniii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…