2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

valla bizide doktoru takip ediyor o çağırdı öyle gittik 13.ayında sağlık ocaklarının düzeni daha farklı zaten özel hastanelerden biz devamlı doktorda yaptırıyoruz karışıklık olmasın diye

Selam nasılsınız hanımlar

Paşa müsade ederse geçmişe bakacağım inş.

Eşimde arabamızı satmak istiyordu çünkü daha büyük bir araba almak istiyordu .Nete ilan vermişti malesef dün satılmış .Arabasız kaldık şuanda baya alışmıştım ona arayacağım yokluğunu
Evlendiğimizde eşimin başka bir arabası vardı kısa bir zaman sonra onu satıp bunu almıştık .Bu arabaya öylesine alışmışım ki sattım deyince üzüldüm .Tabi eşime bişey demedim zaten ona küsüm kaç gündür arabayıda sattı ağzımı açsam kavga çıkardı sustum ondan Umarım kısa zamanda gönlümüze göre bir araba buluruz :97:

bende az önce kendi dr unu aradım.12. ay aşısı canlı aşı olduğu için 1 ay ara vermek iyi oluyor.13. ayından itibaren yapılır bana getirin ben yaparım dedi.haftaya randevu alayım da hem 2 aydır kontrole gitmiyoruz bi kontrol yaptıralım aşımızıda olalım.1 ay buz dolabından valla bozulur falanda anlamayızda nedense güvenemiyorum ilk nerde saklanıyor bilmeyiz ama ezcanede olunca ben tedirgin oldum.
didem de aradı üzerine onayladı 1 aydan sonra vururlar sağlık ocağındaki bilmiyor diye.hakikaten şapşallar ya bilmiyorsan hastaneye götür de ne şaşırtıyorsun insanı.sağol Didemciğim.[/QUOTE]

iyi yapmışsın, sağlık ocağı farklı söylüyo çünkü, hem de kontrol yaptırıyosun, ölçüyo tartıyo, soracaklarını soruyosun, ben yine gidicem bu ay sonu kızamık var sırada :)

ben de 1 ay geçsin diye bekliyorum, yapmıyolar öncesinde hiç aşı çünkü ve kolay bi aşı, bacaktan vurdu bizim doktor, hiç sıkıntısı olmadı şükür, inşallah sizlerde de öyle olur canım.

havvacım sen en iyisini bilir ve doğru kararı verirsin eminimki.istediğin herzaman tekrar dönebilirsin işine canını sıkma.güzel kızınla zaman geçireceksin.herşey daha güzel olacak eminim.

bu arada su çiçeği aşısını sağlık ocakları karşılamıyormuş.bende neden bizim aşı kartrımızda yazmıyor diyordum.bende bakıcam kendi drumuz kaç paraya yapıyor aşıyı.olmazsa eczanelerden araştırıp alır yaptırırım.
zatürre aşısını ama sağlık ocakları yapmış tamamlamış.sağlık bakanlığının aşı takvimi sayfasından baktım.linki atayım sizde bakın isterseniz.çocuğunuzun doğum tarihini girince veriyor otomatik.
AŞI TAKVİMİ

Sağol canım yarasın aşıları hepsine. Canım sabah 8 de gittim sağlık ocağına bizim doktor erken geliyor hem ordan da 9 da kendi doktorunda kontrolü vardı. İşe dönücem diye erken aldım randevuyu o yüzden o saatte sağlık ocağının yakınındaki eczane mesai öncesi ya açık olmaz belki , bi de bulamazsam zaten vakit kısıtlı sabahın köründe aramayım dedim . Öğlen almıştım akşam mesai çıkışı arkadaşa dondu deyince şüphelendi eczacı baldızına sordu sonra ben doktoru aradım falan daha eve götürmeden çöpe attım zaten. Paranın çıkacağı varmış dedim üzerinde durmadım fazla.

Ya bizim bi daha eylüle kadar aşımız yok. Sizin var da bizim niye yok :26:

Geçmiş olsun canım çok basit diyorsa dr içinin rahat etmesi için bir dra daha göster yaptır bencede.
Sonuçta geç kalırsa daha ciddi sorunlara sebep olmaması için .Allah şifa versin paşaya

Tabi atlatacak annesi çok güçlü bir çocuk Aras paşa .Allah bir daha hastanelere düşürmesin, dermansız dertler vermesin

Hadi inş. istediğin gibi olur canım üzülmeden bırakır Defnecik .Bence bu süreçte kimseyi dinleme en iyi kararı annesi olarak sen vereceksin elbette.

Benimde belim çok ağrıyordu canım ondan başka da sıkıntım hiç olmamıştı

Geçmiş olsun canım umarım çabucak iyileşir .O şekilde evladını görmek kötü olmazmı hiç Rabbim düşmanıma bile yaşatmasın

slm kızlar..dr a gittm geldim..faranjit olmuşum..dediğim gibi senede bir oluyorum böyle..yataklara düşürüyo beni..ilaç verdi..bol meyve ıhlamur iç yat dedi..oldu çocuklara da sen bakacan heralde dedim..
Ya baya kötü olmuşsun canım .Tabi iki tane afacanla dinlenmen zor ama sen yinede kendine dikkat et .Yemene içmene yani tekrardan geçmiş olsun

Tahlillerinin temiz çıkmasına sevindim canım .Allah dahada iyilik sağlık versin inş.

Hakkında hayırlısı olsun canım .Çalışan bir insan olarak ilk zamanlar biraz zorlanırsın hem maddi hem manevi olarak ama zamanla alışırsın .Allah gönlündekini versin inş.

Umarım babacığın dahada iyi olur .Allah dahada iyilik versin inş.

bisimde aşıları dr takip ediyor,sağlık ocağıyla bir gitmiyorus,su çiçeğini geçen ay yaptırdık 35 tl falandı sanırım,bu ay da pnömokok var sonra sanırım 1,5 yaşında aşımıs var sonrası da 4 yaşa kadar rahatıs

mrbalar kızlar gene gelince kimseyi yakalayamadım

aşıyı bende eczaneen alıp yaptırıcaktım şimdi mu ameliyat meselesi için bi kaç doktora götürücem özel hastaneden ozaman aradan çıkartırım heralde

tuğbacım cnm üzülme gene araba alıcakmışınız ya olsun ALlah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inş. hayırlı olsun .

havvacım sende işi bırakıcam demişsin hakkında hayırlısı çok bunalmışsın seni anlıyorum benin arkdaşmda öğretmen gerçekten çok terbiyesiz öğrenciler var dio bazen sinirden ağlıyomuş valla

tubacım üzülme bacım.daha güzelleri tekrardan olsun inşallah.eşinde o kadar yıl durduysa vardır bi sesebi.sen destek ol adama.yenisini alırsını kızz..allah sağlık versin.
burcu zeynepteted bizim bildigmiiz tanıdığmız eczane saklamıştı bişey olmaz eleki eczane dolaplarında bişey olmaz oralara daha güvenli
bizim şurda nisan 28 inde 15 aylık olacak durduk durduk artık 15 aylık olsun ozaman yaptırırız.eskiden zeynep döneminde zatüre pnömokok aşıları hep özeldi.ahh az para dökmedik zeynebin aşılarına.hepatit -a.o çok yani.

Caillou neden çok seviliyor?

Televizyon ekranlarında çocukların en sevdiği yapımlar, genellikle çok hareketli çizgi filmlerdir. Bu yüzden lisanslarıyla öne çıkanlar hep tuhaf ve gerçek üstü çizgi karakterler olur.

Bunlara bir de kahramanlık sosu eklediğinizde, özellikle erkek çocuklar için vazgeçilmez karakterler hâline gelebilir. Eski dönemlerin He-Man ve Voltranları ile sinemaya da uyarlanan Süperman ve Örümcek Adam ve şimdinin BenTen’inde hep bu kahramanlıkla birleşen gerçek üstü çizgiyi gözlemlemek mümkün. Kız çocuklarının ilgisi ise ağırlıklı olarak masal prensesleri kıvamındaki Barby ve Cindirellalardır.

Caillou’nun temel özelliği, çocukların çizgi film beğenilerine yönelik bütün algı ve tabuları yıkmış olması. İlk kez şiddet içermeyen, kahramanlık yapmayan, çok hareketli olmayan, hatta çok sıradan ve masal prensesi olmayan bir çizgi karakter, hem kız hem de erkek çocuklardan bu kadar büyük bir ilgi görüyor. Peki, neden? Caillou’nun bölümlerini, mesleği gereği izleyerek analiz eden, Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Pedagog Adem Güneş, bu soruyu birkaç maddede cevaplıyor:

Caillou’nun biyolojik ritmi çok sakin, tam da çocukların arzu ettiği ama anne babasının izin vermediği yavaşlıkta bir hâli var. Çocuklar, çok hızlı olana kendini kaptırıyor, burada ise uyum sağlıyor. Caillou çocukların ruhsal dengesini bozmuyor. Buradaki yöneliş iradi. Bu filmde çocuklar renk-ışık ve ses efektleri ile yakalanıp taciz edilmiyor. Filmi hazırlayanlar çocuklara tuzak kurmamış.

Caillou, hastalık atlatmış bir çocuk olduğu için çocukların şefkat hissini uyandırıyor ve kendine bağlıyor. (Caillou kel bir çocuk. Çünkü hastalıktan dolayı saçı dökülmüş ) Çocuklar bunu iyi biliyor.

Senaryosu çok başarılı, senaryo yazarı çocuk dünyasına çok yakın kelimeler ve cümleler kurmuş, metinlerde yetişkin enaniyeti yok.

Caillou’nun yaşamı çok sıradan ve doğal, tıpkı çocukların kendi yaşamı gibi. Çocuk bu yüzden çok çabuk özdeşleşebiliyor onunla.

Renk seçimi harika. En çok üç veya dört ana renk kullanılmış, pastel renkler ve ara tonlar yok. Bu ise gözü yormuyor ve algıyı artırıyor.

Çocuklar senaryodaki aile kavramına özenti duyuyor.

Çizgi filmlerin genelde bir pedagojik altyapısı yok. Caillou’da cümleler çok kısa, anlaşılabilir ve mantık sırası çok iyi planlanmış. Bu da gösteriyor ki, film bir pedagojik altyapı ile hazırlanmış.

caillolu ipeğin ilk aşkı
gönül rahatlığıyla isletiyorum,tabii abartmamak kaydıyla
ersin netten bisim zamanımısın bütün çisgi filmlerini indirmiş
şirinler,casper,taş devri,tom ve jerry,jetgiller,aklınısa gelen hepsi ve yenilerden de kayu var
onları isliyorus evde beraber
zararsıs,gönül rahatlığıyla isletiyorum. aksiyon yok,şiddet yok,abuk sabuk tiplemeler yok
birde dahi bebeğin gelişim seti var sağ beyin ve sol beyin olmak üsere,magic english var temel ing düzeyinde çizgi filmler onları izliyoruz
ama kayu gerçekten favorimiz ben bile severek bakıyorum,anne ve babanın yönlendirişleri çok güsel

günaydın..
cayyu eskiden zeynep çok sverdi.şimdi büyüdüya eskisi gibi sık izlemiyo.arada..defneninde pek ilgisini çekmiyo arada başlangıç müzig varya onu dinliyo okadar.ama defnedede başladı tv iygisi.şuanki favorisi trt çocuktaki peppee..onu çok sevmeye başladı..güzel bi program.ama bu seferde zeynep bakmak istemiyo:) .zeynep birazdaha büyük leri ilgilendiren çizgifilmlere bakıyo.ah şu winx ten bi kurtulamadık .çok seviyo yaa...

burcuu gelir okursun belki kız rüyamda eni gördüm.işinde öğle arasıymış işinle benim ev yakırmış bana geliyorsun ögle yemegine yiyoruz sonra çay falan.öyle işte sohbet falan.sinemaya gtcez neye gitsek diye ayarlamaya çalışıyorduk.bi yerim açıkta yattım diycemde zaten çok acıkta yatıyom.

Son düzenleme:
cuma günü mühim misafirlerim geliyo .eşiin teyzei ve burda kızı var eşilye falan gelecekler.şimdi temezligi yapayım,yarında pasta börek girişecegim..off gene evde pasta örek olcak yaa.hiçte yapasım yokk

cuma günü mühim misafirlerim geliyo .eşiin teyzei ve burda kızı var eşilye falan gelecekler.şimdi temezligi yapayım,yarında pasta börek girişecegim..off gene evde pasta örek olcak yaa.hiçte yapasım yokk

kolay gelsin canım..hemen az yap yensin bitsin kalmasın....

Günaydın güzel anneler...
ayy ecenaz ın ilgisini benden başka bişey çekmiyo valla ne kayyu ne başka bişi...ben ne iş yapıyosam ecenazın ilgiside orda oluyo...:)

hepinize çok tşk ederim kızlar iyi dilekleriniz için...

malesef tetkiklerim devam ediyo böbrek üstü bezlerimin çalışmasıyla ilgili bi problem tespit ettiler onu araştırıyolar ama bi kaç gün müsade istedim dinlenmek için çok yoruldum kaç gündür...zaten kanda veremem kollarım delik deşik hergün 3-4 tüp kan vermekten...
haftaya devam edicem diğer tahlillere...

bugün evdeyiz kızımla başbaşa çok özlemiş yaa e tabi sabahj 7 akşam 4 işe gidiyo gibi hastaneye gittim hergün...annemde apartmanın kamerasını açıymuomuş tv den..annee deelll diyomuşşş

ayy çalışmayı aklımdan çıkardım sanırım beceremeyiz biz o işi kızımla...:)

bir sürüüü işim var bugün yaa...atrık biraz iş biraz siz akşamı ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…