2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar
bizimde aşı yakvimi farklı çiğdem sen kızamık aşısınada geç kalmışsın 9. aydan sonra yapıyorlar bizim 12 ayda yapılmıştı onuda geçiktirmeden git yaptır

günaydın didemcim, ben kızamık aşısını sağlık ocağından aradılar acil gelin riskli şu dönemde dediler, 12 aylık olmamıştı,3-4 gün vardı, götürdüm yaptırdım, ama o zaman risk için erken yaptılar, bir doz daha yapacaklarmış aradılar geçen ay, sağlık ocağını anlamıyorum ben, inanın, doktoruna söyledim yaparız biz getirirsin dedi, yani yaptık ama 2. kez bi daha yapılacakmış, herhalde 2 kere yaptıracak biziz bi tek :)

özlemcim aynı derinde anlattığın gibi kovalamacaya bayılıyor saklanmaya birde..müzik zaten duymasın hemen ayakta oyuncaklarla oynasada pek umursamıyor sıkılıp kalkıyor hemen..kitap okumak bizimde favorimiz ben kitaplarını alabileciği bir yere koyuyorum özellikle yatmadan alıp getiriyor be be diyor bana.inş. Böyle gider alışkanlık yapar..

ben de merak ediyorum sizler ne oynuyosunuz, ben sürekli oyun uydurup duruyorum, sıkılıyo cadım.

kaçma-kovalamaca ve saklambaç favorimiz, uçaklara bakmaya, onları elimizle taklit etmeye,seslerini çıkarmaya bayılıyor, kendi de yapıyor, oyuncak sepetini boşaltıp kafamıza takıp şapka çıkar tak oynuyoruz :) kurabiye kavanozumuzla mamalar hazırlayıp güya, bebeklere hamm yaptırıyoruz, top oynuyoruz, attiii yapıyor atıp sürekli, yeni bir oyuncak aldık eğitici köpek puppy, çok güzel şarkıları var, onları söyleyip oynuyor, sürekli alkış yapıyoruz, yani hava kötü olması sebebiyle 4 duvar arasında ne yapılabilirse yapıyoruz, ama sıkıştığım zaman oluyo, sizden de değişik oyun fikirleri alabilirim :)

‎/// Kova Çocukları ///
Bu çocuklar son derece özgür ruhlu, zeki, ve alışılmadık şeyler yapan çocuklardır. Onlar kolay kolay söz dinlemezler ve kafalarına koydukları bir şeyi de mutlaka yaparlar. Onları bir düzene oturtmak pek de kolay değildir. Bu çocukları baskıyla ve sertlikle alışılmış düzene uymaya zorlamayın. Söz dinlemelerini sa...ğlamak için böyle yapmak yerine onların hayal güçlerini geliştirecek ilginç ve sıra dışı konularla ilgisini çekmeye çalışmalısınız.

Bu çocuk büyük bir olasılıkla çok yetenekli ve sıra dışı bir zekaya sahiptir. Onun yeteneklerinin körelmemesi için belki de bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ve onu zorla belli bir düzene uymaya zorlamayın ve üzerinde baskı kurmayın. Çünkü zorlarsanız isyan edecektir. Buna çok fazla eğilimlidir.

Bu çocuğun teknolojiye ve bilimkurguya büyük bir yeteneği olabilir. Bu yeteneklerini teşvik etmeli ve geliştirmesini sağlamalısınız. Aynı zamanda çok zeki olan bu çocuğa her şeyi sebep ve sonuçları ile anlatabilirsiniz. Onlara bir şeyi izah ederken büyük insan muamelesi yapmanız hoşuna gidecektir.

günaydın kızlar

özlemcim çok isterdim ama bu akşam babaneme gidicez pazar dönücez
durumu iyice ağırlaştı
kanser bütün iç organlarına yayılmış
çok ağrısı varmış,ağrı merkezine götürdüler geçen gün,bi ağrı bandı 2 tane de kırmızı reçeteli ağrı kesici vermişler,daha da kötülerse makinaya bağlamak zorunda kalırız demişler.
artık wc için bile kalkamıyor yataktan
doktor yakın akrabalarına haber verin gelip görsünler çok umutlanmayın artık demiş babama,biz de bugün gidicez işte.
babanem benim 2. annem,bana bakmış büyütmüş onu öyle görmek çok ağırıma gidiyor,tamam çok yaşlı ama yinede çok dokunuyor elden ayaktan düştüğünü görmek.
bir de çok acı çekiyor çok ağrısı var ona kahroluyorum. allah acı çektirmesin diyorum,daha fazla çekmesin tek istediğim bu.

Biz bide top aldık derine onunlada oynamayı çok seviyor
bide ineğimiz var büyük onun üstüne binip sallanıyor sonra altına geçip sütünü sağıyor ve besliyor ineğini..kedi miz var oyuncak onu seviyor biliyor hangi hayvanın ne yaptığını taklit yapmayada bayılıyor oyuncak tencerelerimiz var onlarla oynuyor bende bi kitap var akıllı çocukların oynadığı 365 oyun diye oda güzel tavsiye ederim...

biz çok yağmur çamur olmazsa hemen her gün dışarı çıkmaya çalışıyoruz. parka gidiyoruz,salıncak ve kaydırak favorimiz,kuşları kovalamaya gidiyoruz,babanemizin sokağında esnaf hep tanıdık hepsi ipeği çok seviyor orda oynuyor biraz sağla solla.
evdeyken bu aralar legolarıyla baya oyalanıyor. sepeti alıp getiriyor beraber şekiller yapmaya çalışıyoruz,küçük bi yazı tahtamız var ona bişeyler karalamayı seviyor,kağıt kalemi çok seviyor ki bu beni çok mutlu ediyor.
saklambaç,kovalamaca oynuyoruz onlar standart zaten. bebeğini arabasında gesdirip mama yedirip uyutuyor,çay demliyorus oyuncak bardaklarla,şarkı söylüyorus dans ediyorus,beraber çisgi film izliyoruz.
büyükçe seçeneklerimiz de çoğalıyor haliyle çok keyifli zaman geçiriyoruz artık
bazen kucağıma geliyor birbirimizi yiyoruz,o beni yiyor "mmmm" yapıyor ben onu yiyorum "mmmmm" yapıyorum öpüşüp koklaşıyoruz,parmaklarımızı sayıyorus,o bile oyun onun için...

mydarling serap sen dorukun yeni odasını gördünmü. ona çok güzel bir raf yaptım ben kitaplarını kendi alıp koyabiliyor. cokta hoşuna gidiyor. hatta yerde duran kitabı olursa hemen yerine koyuyor bayılıyorum.

https://askimizindoruknoktasi.wordpress.com/2011/03/28/bebek-odasindan-cocuk-odasina-gectik/

Zeynepcim evet cok üzücü. hep onun yanında ol bari. sarılıp koklayın birbirinizi bol bol. umarım çok çekmez babannecigin. Kanseri cok yayılmışsa sadece agrı kesici veriyorlar malesef. cok cok üzüldüm canım. birseye ihtiyacın olursa haber ver.

canım Allah sabır versin acısını dindirsin inş.
sölenecek söz bulamıyo insan

esmacım cok geçmiş olsun. bu kadar kucuk cocukların kulak ameliyatı olması taraftarı değilim ben. lütfen çok iyi danış birkaç doktora gidin. ilaç tedavisi varsa onu deneyin.

canım Allah sabır versin acısını dindirsin inş.
sölenecek söz bulamıyo insan

teşekkür ederim kıslar,evet şu an çok fasla acı çekmeden allah iki kapıdan birini açsın hepimisin duası bu

Bizimkide daha çok ablasıyla oynamayı seviyor top bizimde favorisi bizimki de kitapları seviyor özlemler gibi önce biz okuyoruz daha çok ablkası arkasından oda eline alıp mırıl mırıl birşeyler okuyor bizim tv ile hiç aramız yok sadece o trt deki ninnileri dinliyor oda müzük olduğu için seyretsin diye bazen açıp oturtuyorum bağırıp kaçıyor reklamlardada sadece içinde çocuk olanları seyrediyor saklambaç oynuyoruz po bebeğimiz varona sarılıp oynuyor onun dışında ful evin içini dolaşıyor sürekli hareket

esmacım cok geçmiş olsun. bu kadar kucuk cocukların kulak ameliyatı olması taraftarı değilim ben. lütfen çok iyi danış birkaç doktora gidin. ilaç tedavisi varsa onu deneyin.

sağol cnm öle yapıcaz bizde ama öle karışıyoki insanon kafası hangi hastaneye gidim hangi doktroa gidim karar veremiyorum

zeynepcim babannene çok gçmiş olsun allahım acılarını dindirsin bencede çok öp kokla sarıl mümkün olsa yanından ayrılma bence insan çok tuhaf oluyo düşününcee
özlemcim doruğun odasını görmüştüm çok kullanışlı olmuş bencede düzenini kendi biliyor olması çok güzel bayıldımmm
didem özeline baktınmı kızz

kız o senin güzelliğin

seninde var kız o güzellikten
aman iyi olmasına sevindim bacım.
]

zeynepcim üzüldüm.allah yardımcısı olsun babaannenin.acı çekmesin o daha bi insanı yıkıyo.sizlerde hep yanında olun iyi ediyorsunuz..o mutlu oluyurdur ne güzel..

daHA çok kalırdım aslında serap ama ipekle olmuyor malum yaşlı 2 kişi var kafaları kaldırmıyor bi noktadan sonra gelen gidende oluyor bu dönemde anca pazara kadar kalır döneris dedik bisde.

evet acı çekmesin artık tek istediğimis bu,zaten hep ona moral amaçlı gidiyoruz,ipeğin bütün düzeni alt üst oluyor orda uykusu yemeği herşeyi ama işte babaneme moral olsun diye gidiyorus,varsın alt üst olsun napalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…