2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar

istanbul da rüzgarlı, uçuruyor, gri, kapalı, öfff
yağmur gelecek sanırım fena, bi düzelmedi hava, hep soğuk hep soğuk...

Izmirde kapalı yağmurlu acaip sabah kontrol vardı gelişimsel pediatride şükür bi sorun yok atlattık geldik.

günaydınlar...
bugün burada da hava kapalı kavsetli, sabah baş ağrısıyla uyandım gerçi gecede yağız sayesinde pek uyudum sayılmaz ya.
yağızın kahvaltısını yaptırıyorum şimdi sonra bende bişeyler atıştırıp acil ilaç içmem lazım.

ahh serapcım sorma halımı yıkamaya verdim anca öyle çıkar.
dün kayınvalidem geldi elinden tutmuş götürüyor dolabı gösteriyor yaptıklarını anlatıyo sonrada anneee diye beni işaret ediyo.yandık valla.bunlar konuşmadan herşeyi haberliyorlar artık

burasıda lodoslu ve sıkıcı işler çok off yaa
derin çok yaramaz oldu herşeyi atmaya başladı elinde ne carsa atıyor ne bulsa kırmaya çalışıyor ne yapıcam bilmiyorummm

aynen pınarcım ya şimdiki çocuklar çok akıllı diyorum ben herşeyi biliyorlar şimdiden yandık ilerde ne yapıcaz bakalım.benimki artık çantasız çıkmıyor evden.sabahları ben çantamı alıyorumya oda alıcakmış içinede bişeyler koyuyor..ısırıcam vallaaa

ya burak da acayip oldu..bezle koltuğun lekeli yerini sileriz ya bastıra bastıra, aynı işlemi elindeki kakaolu bisküvi ile yapıyo..ne bulursa atıyo,döküyo..yetişemiyorum artık ben..yetişemediğim gibi sabrım da kalmıcak bi süre sonra..

bak sen akıllı bıdıklara..bide yaptıklarını anlatıyolar hee..valla güç yetmicek bu sıpalara kızlar..

burak sabahları bırakırken uzun süredir ağlamıyo çok şükür..ama artık akşam eve gitmek istemiyo..ne değişken huyları var..tabi orda yağmurla daha bi iyice oynar oldular..akşam hiç beni aramıyo orda..ikisi kovalamaca oynuyolar,koltukların arkasına saklanıyolar..böyle olunca bizim ev pek cazip gelmiyo sanırım..bizim evde de benim peşimden ayrılmaz oldu..

maşallah arasa canım..sevindim kontrolun iyi geçmesine..

oyyy küçükhanımefendi yerim ben onu.sende ne görse onu taklit ediyo desene.

burada şimdi feci bir fırtına çıktı herşey uçuşuyo ve yağmur yağıyor..

Günaydın kızlar nasılsınız? Çınarın ıshalı gecmısdı aslında ama bu sabah 5 de yıne uyandık yıne karın agrısı ıle kıvranmaya basladı yıne ıshal gıbı yaptı ama 1 kere yaptı 2 gndür st vermıyordum dun gce verdım acaba sütmü dokunuyor anlamadım yıne kestım sütü sımdı yıne yapmıs ama normal yapmıs ne oluyor acaba anlamadım yıne yaparsa hastaneye ındırecek kayınvaldemler ...

ay hülyacım sorma derinde öyle önceden daha çok ağlardı arkamdan şimdi ağlamıyor aslında bu bizler için iyi özgüven sahibi olduğuna işaretmiş bir yerde okumuştum sebep-sonuç ilişkisini kurmaya yardımcı davranışmış ama kendi adıma beni unututp sevmiyceğimden korkuyorum ya işime gelmiyor sanırım böyle düşünmek.ama akşamları almaya gidince beni görünce çıldırıyor o zaman anlıyorumki özlüyor beni garantiye alıyor sadece yiğenlerini görünce derinde buraj gibi yapıyor beni aramıyor o zaman ne zaman karnı acıkıyo uykusu geliyor annneeee diyor evdede peşimde sürekli taklit ediyor..parfüm şişesini alıp sıkmaya çalışıyor hiç duröuyor biberonu su sanıp koltuğa döküyor..diş fırcası aldım ona uzun zamandır öğretiyorum kullanmayı biberonu diş macunu diye fırçaya sürücekmiş işimiz zor velasıl kızlar...bundan sonra daha dikkatli olmalıyız bence

derin süslü valla bayılıyorum onu süslemeye onunda hoşuna gidiyor istiyor...
hülya hamilelik nasıl gidiyor

Biz de bugün suçiçeği aşımızı olduk nihayet. Bir ay sonra hepatit A. Sağlık ocağına gitmedim bu aralar. Başka aşı var mı?

serapcım ben hiç öyle düşünmedim,beni unutacak diye..aksine hoşuma gidiyor onun kuzenleriyle büyüyor olması..eğer annemler burda olmasaydı o zaman yalnız büyüyecekti ve üzülürdüm..dediğin gibi akşam kapıyı açınca kollarını kaldıra kaldıra bi sevinişi var, görülmeye değer..ayağımda sallamayı bıraktım artık,birlikte uyuyoruz, sonra burağı beşiğine koyuyoruz..birlikte uyurken,ellerini yüzümde gezdiriyor,annem diyorr..tam sevginin tanımı işte..derin de yapıyodur..biz onların anneleriyiz, hiç aklına getirme bence unutur mu diye..

hamilelik iyi bu ara çok şükür..bi dönem belim sırtım ağrımıştı,yorgunluktanmış..güzel uyuyup,güzel beslenince bi şikayetim kalmadı çok şükür..hareket de ediyo zaten burağa yavaş yavaş kardeş fikrini alıştırmaya çalışıyorum ama gözüyle görmediği için havada kalıyor,kardeş kavramı :) pek de üstüne düşmüyorum..

yarasın eflalın aşısı..zature var 16. ayda..

ben daha su çiçeğini bile yaptıramadım vakit bulup..biz vakit bulamıyoruz,beyler hiç düşünmüyo bile..kaç defa söyledim,hee doğru dimi diyip yine geçiştiriyo...haftaya haftaiçi götürereceğim artık izin alıp.ya da cumartesi eşime yine emrivaki yapıp götürteceğim..

hülyacım tabiki imkansız unutmaları ama işte çalışan anne korkusu benimki.
derini ben hiç kendim sallamadım( annem ayrı tabi) beraber yatıyoruz bizde sarılıyor öpüyor o şekide uyuyor çokda güzel oluyor.rutini oluyor en azından uykusu gelince bezini alıyor elimi tutuyor nenniymiş..hoşuma gidiyor
kardeş fikrini doğunca dha iyi kabullenir bencee
eflalinde aşıları yarasın valla bi dahaki aşı ne zaman bende bilmiyorumki

Sağolun kızlar. Su çiçeği aşısının bi yan etkisi varmış. Bazen görülürmüş. Aşıdan sonra 3. haftada deride su kabarcıkları şeklinde döküntü ve ateş olabilirmiş. Korkmayın dedi.:18:

burcu aşı yarasın duru ya

sağol canım hepsine yaparsın.

ben burağa uzun zamandır ilaç vermiyorum..ne ferrum,ne flor,ne çinko,ne vitamin..iyi mi kötü mü bilemiyorum :26:

şimdik anlatayım ,

su çiçeği aşımızı olduk.bundan sonra ağutosta bi kontrole gelin dedi.agustostan sonrada tam 2 yaşında hepatit A aşısı var özel o zaman elirsiniz sorun olmadıkta kontrolede gerek yok dedi.

18. ayında sağlık ocağında aşınız var onuda atlama dedi.

ferro yu verme ama kırmızı et ver onu ihmal etmediğin sürece Demir ihtiyacını besinlerden karşılar dedi.
Devit'i temmuz -ağustosa kadar ver sonra kesersin dedi.
günde 500 cc den fazla içmesin ama şimdilik 125 içiyor ise (bunuda uyurken içiriyorum ) yavaş yavaş alışır ısrarcı olma reddederse uykuda bile kabul etmez ısrarcı olma zamanla artar sorun değil dedi.
Bıldırcın yumurtası için annelere gör olağın üstü birşeymiş gibi düşünülüyor hiç gerek yok.normal yumurta ve madem aldın evde var o zaman onu iyice pişmiş olarak ver ama şart birşey değil kalsiyum ve fosfor açısından emin ol normal yumurtadan daha iyi değil dedi.
Flor için de şart değil musluk suyu kullanmıyorsun verme.ama içme suyunu kaynatılmış soğumuş su vermeye devam et dedi.

iğnede yıktı ortalığı kucağıma alıncada dr a dikleniyor mıdıllandı birşeyler de da ee kız çoçuğu işte fena çalcene olacak dedi.

ordan çıkıp alış veriş merkezine gittik , kızlar buyük bir sorunum var Duru herşeyi istiyor vitrindeki manken için ağladı çook şekerlerin önünden geçerken şekerin çikolatanın tadını bilmez ama onlar için ağladı.mağzalarda ayakkabılar için ve bir bağrıyor en alt kattan duyulu bu boya bu ses nerden geliyor anlamadım.ama ne yapacağım nasıl davranmalıyım onuda bilmiyorum girdiğimiz tüm mağzalardan 10 sn içinde geri çıkıyoruz hiç sevmediğim tip bu benim.çoçuk psikoloğu bir yolcum var şuan yurtdışında gelsin ona danışacağım.

sağol canım.

günaydınlarr
bursada acaip lodos var ucucaktım sabahleyn yavv :))

kız yede a kilo al bak bir gün rüzgar uçuracak seni :)

mrb kızlarrr ay sohbet biraz yürümüş şükürr

arasın kontroli iyi geçmiş sevindimm

çınar cıkta gene ishalmi olmuş özlem acaba dişmi çıkarıyo ki

serap kız derin annenin yağları dökmş he süslü pakize bide bilmiş bıdı bıdııı dolaşır o hep :))

burcu kız benimkide bi alışveriş merkezine gidelim hiç elimden tutup yürümez başına buyruk gider bişey isteme huyu yokta oda bağırıyo yere salmıyoz karıştıramıyo diee
kız burcu yiyom ben yemek :))

iyi ya,güzel şeyler söylemiş doktor,sağol şekerim aşınız da yarasın şifa olsun..

özlemcim belki başka bişeydir, sen yine de sütle test et bakalım,ondan mı,sütü yeni mi vermeye başladın ama? geçmiş olsun canım..

ayy burak da başına buyruk..ağlamıyor,tutturmuyor illa olsun diye ama..elimizi tutmuyor,kafasına göre avmlerdeki sevdiği dükkanlara girip girip çıkıyor..bıraktık biz gitmedik peşinden..hiç arkasına dönüp bakmıyor bile benim anam-babam nerde,kaybolur muyum acaba diye..

Merhaba kızlar, uzun zamandan beri görüşemiyoruz nasılsınız inşallah herşey yolundadır..
Benim iler bir karışık bi karışık anlatamam... Mesela en bomba haberimiz Yiğit Alp bugün ameliyat için hastaneye gitti bir tur attı geri geldi.. Öksürükten dolayı anestezi alamayacağını söyleyip geri gönderdiler bizi.. son aşamaya gelmişken en başa dönmemiz çok canımı sıktı.. oğlumun gece 12 den o saate kadar aç kalması da cabası.. neyse her işte vardır bi hayır diyorum.. izin almıştım 10 gün sonra yine gün alacağız..izin hakkım saklı kalsın diye geldim yine işteyim..
2. promlem kayınvalidemde bel fıtığı sorunu vardı son 4 gündür iyice problem oldu.. doktor 15 gün fizik tedavi verdi hergün 1,5 saat gitmesi lazım ama yiğite bakacak kimseyi bulamıyoruz.. kayın pederim beceremez..bakıcı baktık olmadı yengemiz var bakarım demedi.. valla karışık durumlar..ne yapacağız nasıl halledeceğiz bilmiyorum.

Bunca can sıkıcı şeyin içinde beni son günlerde en çok mutlu eden şey canım arkadaşım sedanın (canbahar) sabah hastaneye yanımıza gelmesiydi..ben ameliyathanede onlar dışarda beklerken kapı arasından bi baktım sedada bizimkilerin yanında şaşkınlığımı yaşayamadan yiğitin telaşına düştüm..

Sedacım en sıkıntılı anlarımda en zor zamanlarımda yanında olduğu için tekrar tekrar teşekkür ederim..Rabbim güzel yüreğinde keşke dediğin herşeyi versin sana.. seni seviyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…