ağlıyorum elimde değil gözümden süzülüyor yaşlar. kocam maç izliyor. bana bakıp öf deyip yüzünü çeviriyor.
depresyonda değilsem nasıl girmem
depresyondaysam nasıl çıkarım
eve gelince gel benimle konuş biraz diyorum, yorgunmuş. eminim akşama kadar konuşuyordur muhabbet ediyordur ama yorulmuyordur.
arada halimi sor öp beni ilgine ihtiyacım var diyorum, daha ne yapacağım ikidebir seni mi öpeyim diyor
şikayetlerimi anlatıyorum, nerden okuyorsun bunları tam depresyonu tarif ettin diyor, numara yaptığımı sanıyor...
odadan ağlayarak çıktım. şuan ağladığımı biliyor ama hala maç izliyor.
belki BAĞIMLI biri olmasaydım takmazdım kocamı. ama ben kocama bağımlıyım.
kızımı emzirirken üzerine gözyaşı döküyorum. bu zavallı bebek bunu hakedecek ne yaptı. öyle masum bakıyor ki gözlerime kendimi öldüresim geliyor
senağlama
slm canım
geçmişi okuyordum ancak yazabildim. sona geldim baktım ki sen gitmişsin canım. bizim kız akşam uyutmadı bizi. saat 4 ten sonra ayaktaydık. ne gözlerini açtı uyandı. nede uyudu. mıkır mıkır ne kendi uyudu ne bizi uyuttu. huy değiştirdi. şimdi annem burada sabah ona verdim.ben bir kaç saat uyudum ama annem gidince ne yapacağız bilmiyorum.
zeynepçim çok geçmiş olsun ALLAH şifa versin ipeğe inşallah kendiliğinden düzelir.
bizde gittik doktora hira çok ağlıyor diye gaz dedi başka bişeyi yokmuş şükür ama çok kıvranıyor yavrum gaz ilacından başka rahatlatıcı bitkisel bir şurup yazdı inşallah etki eder.
şu andada hiç durmuyor kızım sancısı var ve bu akşam misafirim var akşam yemeğimde yarım kaldı yaparken nasıl misafir ağırlıcam ben bu akşam kıyameti koparıyor valla ayağımda sallıyorumda biraz sakinleşti
kızlar burdan biri kimyon çayı hazırlıyordu gaz için bana bilen acil olarak nasıl yapıldığını yazabilirmi
meraba kızlar.ya benim bebeğim uyumadığı zamanlar sürekli ağlıyo.kucağımızda bil polsa hep mızmızlanıyo.kendisi hiç oyalanmıyo.akşamda erkenden uykusu geliyo.şuan uyudu.gece uykusuna yatıyo bu saatte sonrada tabi gece nöbet tutuyoruz.ve uykusu geldiğindede sürekli ağlama hali var.napıcamı bilmiyorum.bu uykusunu daha geç saate nasıl çekebilirim acaba.erken yyatınca çok düzensiz oluyo.enazından 9da yatsın istiyorum ama yok uyanık tutamıyorum.kendinden geçene kadar ağlıyo.sizin bebişler nasıl.sürekli okuyorum sizi ama uyku konusunda bi sonuca ulaşamıyorum.siz nasıl yöntemler uyguluyosunuz...
neden böyleler anlamıyorum.altını alıyorum karnını doyuruyorum başka sorunda yok ama sürekli ağlıyor.gaz sorunumuzda çok yok şükür.tamam bbek tabiki ağlıcak ama bukadar olurmu bilmiyorum.acaba 3aydan sonra buda düzelir mi:))önce kırkının çıkmasını bekledik şimdide şu 3 ay.peki senin bebiş gece uykusunma nezaman yatıyo canım.nekadr uyuyo?
ağlıyorum elimde değil gözümden süzülüyor yaşlar. kocam maç izliyor. bana bakıp öf deyip yüzünü çeviriyor.
eve gelince gel benimle konuş biraz diyorum, yorgunmuş. eminim akşama kadar konuşuyordur muhabbet ediyordur ama yorulmuyordur.
arada halimi sor öp beni ilgine ihtiyacım var diyorum, daha ne yapacağım ikidebir seni mi öpeyim diyor
şikayetlerimi anlatıyorum, nerden okuyorsun bunları tam depresyonu tarif ettin diyor, numara yaptığımı sanıyor...
kızımı emzirirken üzerine gözyaşı döküyorum. bu zavallı bebek bunu hakedecek ne yaptı. öyle masum bakıyor ki gözlerime kendimi öldüresim geliyor
senağlama
canımm inan çok üzüldüm
aynı şeyler olmasadA bnde yaşadım bazı şeyler.en çok ilgi sevgi isterken yalnız kalmak insanı çok drinden sarsırıyor.keşke ağlamak çözüm olsa....boğazıma hıçkırıkların düğümlendini bilirim.
ama baktım ki bni anlayan yok takan yok htta üstüne yaptıklarımı düşüncelerimi çoçukca ve abartı gereksiz bılunuyor.
kime ne için uğraşıyımki dedim
rabbim bana yeter dedim
bebeğimin kokuısu yeter dedim
ve inan ki yetti kendime geldim
ilk önce kafamda kendimi rahatlattım
bn bunun üstesinden gelirim dedim bn anne oldum
çok güclüyüm dedim...
aynı şeyelri snde yap
sn annesin ve çok güclüsün
kimsenin sevgisini ilgisini bekleme
akışına brak
sen rahat oldukça gör bak herşey yoluna girecek
eşin senle konuşmuyosa sn onunla konuş ve ona mutlu gözük..bitanem bunalrı bnde yaşadım ve inan üstesinden böle geldim
evet unutulmuyor ame....
ama işte
bebeğimizin hatrı için pozitif olucaz ki onlarında sevgimiz sayesinde
kendilerine güveni olacak...bn de başardom snd e başarırsın allahın izni ile
bol bol hasbinallah çek
çoook faydası oluyor
sana dua edicem
mutlu olman ve mutlu kalman dileğiyle bitanem:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::1hug:
ohy oh ne güzel ii gezmelergünaydın canlar.. akpak canım ayşegül ve maksimen sölenecekleri sölemiş bencede onlara katışlıyorum tatlım sen onu boşver artık...
biz gezmeke gidiyoz ablama...
herkese günaydınn..
bugün.abim ,ablam,ve kız kardeşim gelecek oturacagız.sohbet falan..iyi olacak..biraz neşelenelim dimi..hadi by...
sağol teyzesi opuyorumnanaktan bizede 22 nisan da gelin dediler bak sen şu hemşirelere bana yıkamakla ilgili bişey demediler sadece 3aşı olduğu için ateş yapar diye gelmeden yarım fitil koy gel dediler:1shok:Maşallah canım kuzucuğuna. Güzel kilo almış. Nazar değmesin.
Ya evet 3 tane aşı yapacaklarmış. Biz 8 nisanda yaptıracağız. 2 si koldan biri bacaktan demişti ebe. akannehirBirde aşıya getirmeden bir gün önce yıkayacakmışız bebişlerimizi aşı olunca 3 gün yıkanmazmış..
Nasıl dayanacaklar bilmiyorum canım şifa olsun inşallah kuzularımıza..:Saruboceq:
ha gayret daha yeni bebek.emdikce kuvvetlenir daha çenesi.daha sütte artar.pompadan daha kuvvetliler bence pompaya güvenip sütüm az deme.
maşallah canım kocaman oluyorlar hakkaten.2.aşımız derken ne oldun.sen bir aylık oldun dimi.1.ay sadece bir aşı var oda hepatit b aşısı.evet ikinci ay üç aşı var.biri özel ikinisi saglık ocagında.....
selam canım.ben zeyneptede böyleydim bundada doktora götürmeden bi gün önce muhakkak yıkır götürürüm ne olur ne olmaz.hem mis gibi olsun dimi.bende aşı oldugunda ertesi günü yıkamam .her öneme karşı...
sağol tatlım esra hanımada maşallah toparlar annesi daha kilo alır sen merak etme bir bakmışssın kocaman kız olmuş kaydirigubbakcemile5Canım geçmiş olsun tekrar. İnşallah ameliyata gerek kalmaz da düzelir miniğimiz..
Seni çok iyi anlıyorum canım. Ben de aynısıını yaşadım. Canım sakın canını sıkma. Ben de senin gibiydim. Yüksek moral dinlenme ve yemeklerine dikkat ettiğinde artıyo. Tahşn helvası, bol yeşillik, bulgur pilavı, etli yemekler, hümana çay iç bol bol. Bi de gündev4 lt su mutlaka. Ben bi de 1 yemek kaşığı tane rezene ile 1 yemek kaşığı tane kimyonu karştırıp üstüne kaynak su döküyorum. 5 dk sonra süzüp içebildiğim kadar içiyorum. Hem gazı olmuyo hem de süt artıyo. Biz 1 aylık olduk 1 haftadır bollaştı sütüm. Düşün. Dediğim gibi kendine stres yapmamn önemli
Maşallah Tubacım ya... Biz de bugün 1 aylık olduk. doğum kilosu 3610 du şimdi 3930.
Yavrum anca toplayabildi kendini. 13 günlükken 2900 dü.
sağol teyzesi bizde seni çok öptük Şeniztesekkurler kızlar hepınıze opuyorumnanaktan
bızım kuzucuklar aynı gun mu dogdu kız bızımkıde 8 subatta dogdu 2.kontrolumuz 8 nısanda kaydirigubbakcemile5
oy masallah yerım ben onu yerım sempatiksalakcinni
canım bahcelıevlerde cocuk doktorumuz semra akkuş akman. ozel muayenehane hastane de degıl. cerrah olarak ta yıne bahcelıevler medıcal park ta cocuk cerrahı dr alı bey e gıttık bugun tavsıye uzerıne. oda cok ıyı bı doktordu gozum tuttu kendısını yanı.
ay bu erkek milleti insanı deli eder ne onlarla oluyor ne onlarsız sabah benimkide bana baya saydı gitti neymiş ne bu sendeki sinir ne bağırıyon çocuğa falan diyor halbuki ben sıkıntıdan öyle davranıyorum okadar sıkıntılardayım destek olmuyorda işine gelmediği için ama kızmaya gelince hiç kasmıyorağlıyorum elimde değil gözümden süzülüyor yaşlar. kocam maç izliyor. bana bakıp öf deyip yüzünü çeviriyor.
senağlama
merhaba kızlar.
zeynepcim msn de konuştuk ama tekrar geçmiş olsun ipek kızımıza inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
akpak canım çok sıkıntılı bir durum yaşadığın ama inan buda geçecek biraz sabır biraz zaman...
bişey sormak istiyorum kızlar size.
dün akşam oğluma gazı için yelcevizini sütümle karıştırıp verdim.gündüz banyo yaptırmıştık kayınvalidemlere gitmiştik evleri biraz serindi oğlum uyurken yüzü ve burnu soğuktu üşümesin diye sıkı sıkı örttüm.akşam eve geldik yatağına yatırdım sanki midesi bulanıyor kusacak gibi yapıyor sonra başlıyor 3 kere öksürmeye.bütün gece boyunca onun her öksürüğüne eşimle ben yataktan fırladık.kustuda tıkandımı diye. öksürmesi beni çok üzdü.sabaha karşı 4 de yanımıza aramıza aldık daha az öksürdü şu an da odasında yüzükoyun uyuyor ama hiç öksürmedi.
acaba şu yelcevizinin tozumu boğazına takıldı yoksa babaannesinde soğuktan üşüttümü takip ediyorum çok olursa öksürüğü dr u aramayı düşünüyorum.
ilk kontrollerde dr hapşurması,öksürmesi normal demişti ama bu sefer sayısı arttı aranızda bu durumla karşılaşan varmı içimi rahatlatın biraz bilmiyorumkismile
canım nasıl çocuk doktorun memnunmusun bende bahçelievlerde oturuyorum bizim doktorumuz hospitalium hastanesinde serdar bey ama değiştirmeyi düşünüyorum[/QUOTE]canım bahcelıevlerde cocuk doktorumuz semra akkuş akman. ozel muayenehane hastane de degıl. cerrah olarak ta yıne bahcelıevler medıcal park ta cocuk cerrahı dr alı bey e gıttık bugun tavsıye uzerıne. oda cok ıyı bı doktordu gozum tuttu kendısını yanı.
canım bıraz gec oldu ama. 1 cay bardagı kaynar suya 1 tatlı kasıgına yakın kımyonu koy bıraz demle suz. ıcıne 1 tanede kesme seker atabılırsın tadı gercekten kotu cunku. sabah aksam ıc. 3-4 cay kasıgıda bebıse ıcırebılırsın gaz ıcın cok ıyı gelıyor...zeynepçim çok geçmiş olsun ALLAH şifa versin ipeğe inşallah kendiliğinden düzelir.
bizde gittik doktora hira çok ağlıyor diye gaz dedi başka bişeyi yokmuş şükür ama çok kıvranıyor yavrum gaz ilacından başka rahatlatıcı bitkisel bir şurup yazdı inşallah etki eder.
şu andada hiç durmuyor kızım sancısı var ve bu akşam misafirim var akşam yemeğimde yarım kaldı yaparken nasıl misafir ağırlıcam ben bu akşam kıyameti koparıyor valla ayağımda sallıyorumda biraz sakinleşti
kızlar burdan biri kimyon çayı hazırlıyordu gaz için bana bilen acil olarak nasıl yapıldığını yazabilirmi
oyyy kıyamam kuzuma yerım onu agulayan agzını ben...SELAMLAR kizlar nasilsiniz bakalim bugün bebislerde iyilerdir umarim
biz çok iyi ve çok keyifliyiz Ecem artik agu lara basladi bide gülücük yaparken minik sesler çikariyo bitiyorum valla resmen asik oldum ben melegime:asigim:
bide artik gündüzleride kendi kendine uyumaya basladi salincaginda yataginda kucaksiz ama yinede bazen alip gögsümde uyutuyorum onu öpüp koklamak ilaç gibi geliyo rahatlatiyo beni
Ve artik ev islerini yemegimi rahatlikla yapabiliyorum uyanik oldugunda salincagina koyuyorum tepesindeki oyuncaklara bakip bakip gülüyo yavrum büyüdügünü gösteriyo artik
SELAMLAR kizlar nasilsiniz bakalim bugün bebislerde iyilerdir umarim
biz çok iyi ve çok keyifliyiz Ecem artik agu lara basladi bide gülücük yaparken minik sesler çikariyo bitiyorum valla resmen asik oldum ben melegime:asigim:
bide artik gündüzleride kendi kendine uyumaya basladi salincaginda yataginda kucaksiz ama yinede bazen alip gögsümde uyutuyorum onu öpüp koklamak ilaç gibi geliyo rahatlatiyo beni
Ve artik ev islerini yemegimi rahatlikla yapabiliyorum uyanik oldugunda salincagina koyuyorum tepesindeki oyuncaklara bakip bakip gülüyo yavrum büyüdügünü gösteriyo artik
canim benim hayirlisiyla geçicek insallah varsin kucaga alissin onu biraz olsun rahatlaticaksa eger.oyyy kıyamam kuzuma yerım onu agulayan agzını ben...
canım masallah uslu bı bebegın war. bızımkı de arada salıncagında tek basına duruyor ama 10 dk sonra cıglık cıglıgayız... bıde kaka yapamadıgından sureklı huzursuz. bende onu oylece bırakamıyorum. kucagıma alıyorum sevıyorum konusuyorum. yalnız hıssetmesın benden guc alsın dıye. boyle boyle bu sorun gıderılene dek kucaga alısıcak sanırım. alısırsa da alıssın napıyım...
gunaydın kızlar...
aksama kaynanamlar gelceklermıs sımdı haberım oluyo sınırlerım tepemde o yuzden... aksam halamda gelcek yarın kadın doguma kontrole gıdıcem cmt 40 ımız doluyo sonrada yarın benı babanemlere goturcek. babanemler halamlar amcamlar 2 ablam hepsı aynı apartmanda oturuyolar ama sureklı gelemıyolar ıstanbulun bı ucundalar cunku... 1 hafta orda kalıcam. dınlenıcem bıraz cok yoruldum. dun butun gece uyumadık yıne ıpek ıkınıp durdu kaka yapamadı...sabah cubugu uyguladıkta yıne yaptı bıraz uyudu sımdı yıne ıkınmaya basladı. nolcak boyle bılmem. catlıcak cocuk ıkınıp gerılmekten kasılmaktan. kaynanamda 40 ınızı ucurmaya bıze gelmıcekmıydınız dıyo.. dedım anne halamlara gıdıcem tek basıma cok yoruldum bıraz kafa dagıtıp dınlencem orda dogumdan once hep tektım dogumdan sonrada 20 gun kaldın yıne tekım gercekten yorgunum dedım. arif olan anlar!!! gece 2.30 da ıpegı dızımde sallıodum bı an ıcım gecmıs ewde bırını gordum sandım ırı yarı bı adam elınde sprey wardı sıkıyodu ewe. gozkapaklarımı acamıyorum ama agırlasmıslar sankı. ıcımden dıyorum allahım ewr hırsız gırdı,ıpek nolucak dıyorum cıglık atmısım ıpek dıye esım yataktan fırladı geldı noluyo dıye... bı anlık bısey gozumu acamadım resmen. 1 hafta yokum kızlar gercekten dınlenmeye ıhtıyacım war. orda bı suru kısı war ben emzırırım onlar ılgılenıler yatarım azcık. temızlık yemek derdıde yok hem...
rüveydacım guclu olmalısın bebegın ıcın. tek kalmak zor hele de boyle bı zamanda. ınsan ılgı ıstıyor logusayız cok ozel bı donemdeyız. dun arkadasımla konusuyodum. dedım ne hamılelıgımı bıldım ne logusalıgımı. hayatımın en ozel zamanları hep burnumdan geldı. ben bu cocugu tek basıma buyutuyorum dedım daha 1 kere babası harıc kımse alıp bı gazını bıle cıkarmadı,kımseye agzını actırmam herkes sussun otursun yerınde dedım... gercekten de oyle. bazen çok doluyorum bende aglıyorum acılıyorum ewde ama o kadar. ölüm falan ne demek canım guclu olmalısın. herseyden once sen bı annesın ewladın ıcın guclu durmak zorundasın. o anne kuzusu,sana muhtac. asıl bagımlı olan bırı warsa oda kızın. cunku sana bagımlı. zamanla bu ıcınde bulundugun durum gecıcek yenı hayatına adapte olucaksın canım sonsuza dek boyle surmeyecek ya... dık dur canım bebegın ıcın sabırlı ve guclu olmaya calıs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?