2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ağlıyorum elimde değil gözümden süzülüyor yaşlar. kocam maç izliyor. bana bakıp öf deyip yüzünü çeviriyor.
depresyonda değilsem nasıl girmem
depresyondaysam nasıl çıkarım
eve gelince gel benimle konuş biraz diyorum, yorgunmuş. eminim akşama kadar konuşuyordur muhabbet ediyordur ama yorulmuyordur.
arada halimi sor öp beni ilgine ihtiyacım var diyorum, daha ne yapacağım ikidebir seni mi öpeyim diyor
şikayetlerimi anlatıyorum, nerden okuyorsun bunları tam depresyonu tarif ettin diyor, numara yaptığımı sanıyor...
odadan ağlayarak çıktım. şuan ağladığımı biliyor ama hala maç izliyor.
belki BAĞIMLI biri olmasaydım takmazdım kocamı. ama ben kocama bağımlıyım.
kızımı emzirirken üzerine gözyaşı döküyorum. bu zavallı bebek bunu hakedecek ne yaptı. öyle masum bakıyor ki gözlerime kendimi öldüresim geliyor

senağlama

ahhhhhhhh canım ya kıyamam.
hamilelikte nasıl hormonlar değişiyor duygusallaşıyorsak. doğumdan sonrada hormonların eski haline dönmesi zaman alıyor. bu sıkıntılı halin geçecek canım. inan bana. kendine moral vermeye çalış. eşin hatalı ama ona bunu anlatamıyorsan kendini ve bebeğini düşün kendini öyle motive et. ben anneyim bebeğim için benim güçlü olmam lazım diye düşün eminim kendini daha güçlü hissedeceksin. eşine karşıda bir süre tepkisiz ol bakalım. hatasını anlayıp yanında olacakmı? yazdıklarını okuyunca içim bir tuhaf oldu.

canımm inan çok üzüldüm
aynı şeyler olmasadA bnde yaşadım bazı şeyler.en çok ilgi sevgi isterken yalnız kalmak insanı çok drinden sarsırıyor.keşke ağlamak çözüm olsa....boğazıma hıçkırıkların düğümlendini bilirim.
ama baktım ki bni anlayan yok takan yok htta üstüne yaptıklarımı düşüncelerimi çoçukca ve abartı gereksiz bılunuyor.
kime ne için uğraşıyımki dedim
rabbim bana yeter dedim
bebeğimin kokuısu yeter dedim
ve inan ki yetti kendime geldim
ilk önce kafamda kendimi rahatlattım
bn bunun üstesinden gelirim dedim bn anne oldum
çok güclüyüm dedim...
aynı şeyelri snde yap
sn annesin ve çok güclüsün
kimsenin sevgisini ilgisini bekleme
akışına brak
sen rahat oldukça gör bak herşey yoluna girecek
eşin senle konuşmuyosa sn onunla konuş ve ona mutlu gözük..bitanem bunalrı bnde yaşadım ve inan üstesinden böle geldim
evet unutulmuyor ame....
ama işte
bebeğimizin hatrı için pozitif olucaz ki onlarında sevgimiz sayesinde
kendilerine güveni olacak...bn de başardom snd e başarırsın allahın izni ile
bol bol hasbinallah çek
çoook faydası oluyor
sana dua edicem
mutlu olman ve mutlu kalman dileğiyle bitanem:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::1hug:

anladım canım.bende bu kız neden yazmıyo diyodum.bazen benim kızda mııl mrıl bişeyler söyler gibi uyur.bi bakarım uyuyo.bende uyandı sanıp kalkıp duruyordum.bazen arada bi öyle yapar.alıştım ses etmiyom yatıyom.oda uyuyokaydirigubbakcemile3

geçmiş olsun canım.gaz sancısı üçüncü ayda geçiyo.ha gayret ..

ben uyku düzenini kurdum canım.akşam dokuz yada on gibi yatırıyodum.akşam en fazla 7 ye kadar uyumasına müsade ediyorum eger uyuyorsada uyandırıyorum.dokuzda uyku durumuna göre uykusu gelmiş gibi duruyorsa dokuzda.ama hala iyi duruyorsa ona dogru uyutuyorum.gündüzleri 3,5 4 saatten fazla hiç uyutmadım.uyuyorsada uyandırıyorum.uyarıksa genelde kucakta durmayı seviyo etraf seyredir ama aglamaz benimki.dönencesi var onu çalıştırırım.10 dk falan oyalanır.geri bi kucak yaparız.sonra bi barıkırım tekrar alırım.cıngırak var onun sesini dinletirim.ellerini kollarını hareket ettiririm.yani spor gibi.ne bilem bi şekilde oyalıyorum işte...

kucak falan istiyor olabilir...ne dersin...

:sinifsinif: ben çok üzülüyorum sana..eşin neden böyle..daha öncedemi huyu böyleydi.yoksa hem hamilelik hemde bebekten sonramı böyle oldu.eger baştan beri böyleyse boşver degiştiremezsin .onu böyle kabul etmelisin... ama sonradan olduysa demekki keyfine düşkün birisi.yani işine geleni yapan işine gelmeyeni yapmayanbirisi.
depresyondan çıkmak önce senin elinde aglarsan çıkmazsın.önce kendini toparla..aglama.pozitif düşün.önce senen ona ihtiyocın yok.kendin bakabilirsin çocuguna.öyle düşün.akşamlarıda hiçbişey beklemeden onunla sohbet et.neden diye sorular sonrma.yani bişey beklemiyormuş gibi ol..ama kızın için bişeyler yapması için yavay yavaş denet.ne bilem ben bi tuvalete gideyim bi 5 dk.belke de.ama 5 dk sonra al.sonra üstnü degiştricegim giysilerini versen.bezini al at.gibi küçük ve kısa şeyler iste.yapacaktır.sonra kızı için uzun vakitler ayırabilir.sana gelince seninle ilgilenmemesi icinse maalesef maç zamanları ondan ilgi bekleme.yapmayacak demekki.maç haricirdeki günlerde konuşsan iyi olacak..bu adamdan gıcık alıyorum kusura bakma..
sen ne zaman işe başlıyorsun.işe başlamak senin için iyi olabilir..

ne kadar dogru söylemişsin.tebrikler...

herkese günaydınn..
bugün.abim ,ablam,ve kız kardeşim gelecek oturacagız.sohbet falan..iyi olacak..biraz neşelenelim dimi..hadi by...

günaydın canlar.. akpak canım ayşegül ve maksimen sölenecekleri sölemiş bencede onlara katışlıyorum tatlım sen onu boşver artık...

biz gezmeke gidiyoz ablama...

ben uyku düzenini kurdum canım.akşam dokuz yada on gibi yatırıyodum.akşam en fazla 7 ye kadar uyumasına müsade ediyorum eger uyuyorsada uyandırıyorum.dokuzda uyku durumuna göre uykusu gelmiş gibi duruyorsa dokuzda.ama hala iyi duruyorsa ona dogru uyutuyorum.gündüzleri 3,5 4 saatten fazla hiç uyutmadım.uyuyorsada uyandırıyorum.uyarıksa genelde kucakta durmayı seviyo etraf seyredir ama aglamaz benimki.dönencesi var onu çalıştırırım.10 dk falan oyalanır.geri bi kucak yaparız.sonra bi barıkırım tekrar alırım.cıngırak var onun sesini dinletirim.ellerini kollarını hareket ettiririm.yani spor gibi.ne bilem bi şekilde oyalıyorum işte...

kucak falan istiyor olabilir...ne dersin...

canım malesf kucakta değil sorunu.kucağa aldığımızdada aynı ağlıyo yada hep mızmızlanıyo.kendisi çok az oyalanıyo.10dakka oyalansa oh diyorum.hep uyku hali var ama.sanırım uyku düzensizliğindednde kaynaklanıyo.gündüzleri uykuya dalamıyo.kesik kesik sürekli uyumak istiyo.bikaç dakikalık oluyo uykuları.öyle oluncada akşam erkenden uyumak istiyo.uyanık tutmak imkansız nerdeyse.benim eşimde olmuyo akşamları.kursa gidiyo.yalnız oluncada çok yorgun olunca pes edip yatırıyorum.nasıl öne çekicem bu uykuları bilmiyorum.birde geceleri ok sık uyanyo.enfazla iki saat kesintisiz.acaba doymadığı içinmi öyle yapıyo.senin bebiş nasıl.inşallah düzene girer herşey.yinede çok şükür tabi.kolikleri düüşününce şükrediyorum...allah yardımcıları olsun...

merhaba kızlar.
zeynepcim msn de konuştuk ama tekrar geçmiş olsun ipek kızımıza inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
akpak canım çok sıkıntılı bir durum yaşadığın ama inan buda geçecek biraz sabır biraz zaman...

bişey sormak istiyorum kızlar size.
dün akşam oğluma gazı için yelcevizini sütümle karıştırıp verdim.gündüz banyo yaptırmıştık kayınvalidemlere gitmiştik evleri biraz serindi oğlum uyurken yüzü ve burnu soğuktu üşümesin diye sıkı sıkı örttüm.akşam eve geldik yatağına yatırdım sanki midesi bulanıyor kusacak gibi yapıyor sonra başlıyor 3 kere öksürmeye.bütün gece boyunca onun her öksürüğüne eşimle ben yataktan fırladık.kustuda tıkandımı diye. öksürmesi beni çok üzdü.sabaha karşı 4 de yanımıza aramıza aldık daha az öksürdü şu an da odasında yüzükoyun uyuyor ama hiç öksürmedi.
acaba şu yelcevizinin tozumu boğazına takıldı yoksa babaannesinde soğuktan üşüttümü takip ediyorum çok olursa öksürüğü dr u aramayı düşünüyorum.
ilk kontrollerde dr hapşurması,öksürmesi normal demişti ama bu sefer sayısı arttı aranızda bu durumla karşılaşan varmı içimi rahatlatın biraz bilmiyorumkismile

günaydın arkadaşlar.
akpak canım çok üzülüyorum ya inaşallah yoluna girecek.bol bol dua et canım

günaydın canlar.. akpak canım ayşegül ve maksimen sölenecekleri sölemiş bencede onlara katışlıyorum tatlım sen onu boşver artık...

biz gezmeke gidiyoz ablama...
ohy oh ne güzel ii gezmeler
herkese günaydınn..
bugün.abim ,ablam,ve kız kardeşim gelecek oturacagız.sohbet falan..iyi olacak..biraz neşelenelim dimi..hadi by...

tabi canım neşelenmek en büyük hakkımız
iyi eğlenceleeer

sağol teyzesi opuyorumnanaktan bizede 22 nisan da gelin dediler bak sen şu hemşirelere bana yıkamakla ilgili bişey demediler sadece 3aşı olduğu için ateş yapar diye gelmeden yarım fitil koy gel dediler:1shok:

sağol canım opuyorumnanaktan 1 aylık olduk evet hepatitb aşısının 2.si yapıldı ama 3aşıyıda sağlık ocağında yapacaklarmış öyle dediler artık ne aşısıysa onlar fisfisfis

sağol tatlım esra hanımada maşallah toparlar annesi daha kilo alır sen merak etme bir bakmışssın kocaman kız olmuş kaydirigubbakcemile5

sağol teyzesi bizde seni çok öptük Şeniz

ay bu erkek milleti insanı deli eder ne onlarla oluyor ne onlarsız sabah benimkide bana baya saydı gitti neymiş ne bu sendeki sinir ne bağırıyon çocuğa falan diyor halbuki ben sıkıntıdan öyle davranıyorum okadar sıkıntılardayım destek olmuyorda işine gelmediği için ama kızmaya gelince hiç kasmıyorklava: hepsi anlayışsız bunların takma canım bebeğine bak sen emin ol o senin hertürlü sıkıntıyı çekmene değer sanada ihtiyacı var unutma sen üzülmeki bebeğinde üzülmesin annesi :teselli:

geçmiş olsun canım inş. geçici bişeydir benim başıma gelmedi hiç o yüzden bilgim yok

gunaydın kızlar...
aksama kaynanamlar gelceklermıs sımdı haberım oluyo sınırlerım tepemde o yuzden... aksam halamda gelcek yarın kadın doguma kontrole gıdıcem cmt 40 ımız doluyo sonrada yarın benı babanemlere goturcek. babanemler halamlar amcamlar 2 ablam hepsı aynı apartmanda oturuyolar ama sureklı gelemıyolar ıstanbulun bı ucundalar cunku... 1 hafta orda kalıcam. dınlenıcem bıraz cok yoruldum. dun butun gece uyumadık yıne ıpek ıkınıp durdu kaka yapamadı...sabah cubugu uyguladıkta yıne yaptı bıraz uyudu sımdı yıne ıkınmaya basladı. nolcak boyle bılmem. catlıcak cocuk ıkınıp gerılmekten kasılmaktan. kaynanamda 40 ınızı ucurmaya bıze gelmıcekmıydınız dıyo.. dedım anne halamlara gıdıcem tek basıma cok yoruldum bıraz kafa dagıtıp dınlencem orda dogumdan once hep tektım dogumdan sonrada 20 gun kaldın yıne tekım gercekten yorgunum dedım. arif olan anlar!!! gece 2.30 da ıpegı dızımde sallıodum bı an ıcım gecmıs ewde bırını gordum sandım ırı yarı bı adam elınde sprey wardı sıkıyodu ewe. gozkapaklarımı acamıyorum ama agırlasmıslar sankı. ıcımden dıyorum allahım ewr hırsız gırdı,ıpek nolucak dıyorum cıglık atmısım ıpek dıye esım yataktan fırladı geldı noluyo dıye... bı anlık bısey gozumu acamadım resmen. 1 hafta yokum kızlar gercekten dınlenmeye ıhtıyacım war. orda bı suru kısı war ben emzırırım onlar ılgılenıler yatarım azcık. temızlık yemek derdıde yok hem...

rüveydacım guclu olmalısın bebegın ıcın. tek kalmak zor hele de boyle bı zamanda. ınsan ılgı ıstıyor logusayız cok ozel bı donemdeyız. dun arkadasımla konusuyodum. dedım ne hamılelıgımı bıldım ne logusalıgımı. hayatımın en ozel zamanları hep burnumdan geldı. ben bu cocugu tek basıma buyutuyorum dedım daha 1 kere babası harıc kımse alıp bı gazını bıle cıkarmadı,kımseye agzını actırmam herkes sussun otursun yerınde dedım... gercekten de oyle. bazen çok doluyorum bende aglıyorum acılıyorum ewde ama o kadar. ölüm falan ne demek canım guclu olmalısın. herseyden once sen bı annesın ewladın ıcın guclu durmak zorundasın. o anne kuzusu,sana muhtac. asıl bagımlı olan bırı warsa oda kızın. cunku sana bagımlı. zamanla bu ıcınde bulundugun durum gecıcek yenı hayatına adapte olucaksın canım sonsuza dek boyle surmeyecek ya... dık dur canım bebegın ıcın sabırlı ve guclu olmaya calıs.

canım nasıl çocuk doktorun memnunmusun bende bahçelievlerde oturuyorum bizim doktorumuz hospitalium hastanesinde serdar bey ama değiştirmeyi düşünüyorum[/QUOTE]
cok memnunum canım bende tavsıye uzerıne gıttım. cok ıyı ılgılı bı doktor bende gonul rahatlıgıyla tavsıye ederım.

canım bıraz gec oldu ama. 1 cay bardagı kaynar suya 1 tatlı kasıgına yakın kımyonu koy bıraz demle suz. ıcıne 1 tanede kesme seker atabılırsın tadı gercekten kotu cunku. sabah aksam ıc. 3-4 cay kasıgıda bebıse ıcırebılırsın gaz ıcın cok ıyı gelıyor...

pınarcım hıc bı bılgım yok. oksuruk hıckırık bebekler ıcın normal ama fazlalaştıysa bı dr sor ıstersen.

SELAMLAR kizlar nasilsiniz bakalim bugün bebislerde iyilerdir umarim
biz çok iyi ve çok keyifliyiz Ecem artik agu lara basladi bide gülücük yaparken minik sesler çikariyo bitiyorum valla resmen asik oldum ben melegime:asigim:
bide artik gündüzleride kendi kendine uyumaya basladi salincaginda yataginda kucaksiz ama yinede bazen alip gögsümde uyutuyorum onu öpüp koklamak ilaç gibi geliyo rahatlatiyo beni
Ve artik ev islerini yemegimi rahatlikla yapabiliyorum uyanik oldugunda salincagina koyuyorum tepesindeki oyuncaklara bakip bakip gülüyo yavrum büyüdügünü gösteriyo artik

oyyy kıyamam kuzuma yerım onu agulayan agzını ben...
canım masallah uslu bı bebegın war. bızımkı de arada salıncagında tek basına duruyor ama 10 dk sonra cıglık cıglıgayız... bıde kaka yapamadıgından sureklı huzursuz. bende onu oylece bırakamıyorum. kucagıma alıyorum sevıyorum konusuyorum. yalnız hıssetmesın benden guc alsın dıye. boyle boyle bu sorun gıderılene dek kucaga alısıcak sanırım. alısırsa da alıssın napıyım...

ayy ne güzel canım maşallah bebişine benimki uyanık olduğu sürede hep kucak istiyo indirdiğim an ağlamaya başlıyo ev işi nedemek tuvalete bile zor gidiyorum darısı başımıza artık seninkinede nazar değmesin

canim benim hayirlisiyla geçicek insallah varsin kucaga alissin onu biraz olsun rahatlaticaksa eger.
Babaannenlere gitmem çok iyi olur bol bol dinlenirsin

aaaa özlücez ama yaa ipek hanımla senii
nayese çook iyi olmuş canım
bncede git ve dinlen kendine gelirsin hiç olmazsa
keyfine bak
ipeğede çok geçmiş olsun
Rabbim çok acil şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…