canım neyseki bebişinin organ gelişimnde bir sıkıntı yok.. sen üzme kendini bak yarın herşey güzel olacak..kan akışında bir sıkıntı olmayacak dualarımz senınle..hepimiz merak ettik burda..kiloda alacak canım birkaç haftada allahın izniylemerhaba arkadaslar;
dunden beri moral bozuklugundan ne foruma girebildim ne de baska bisey..
kontrolumuz cok iyi gecmedi ne yazik ki.
bebegim son 2 haftadir da kilo almamis ne yazik ki..
doktor dopplerin tekrarini istei, yeniden kan akimina bakilacak; perinatolaga gitmemizi tavsiye etti.
ama organ gelisimi tamam, sagligi, kalp atislari, hareketleri gayet iyi dedi. (Allah'a bin sukur ) sadece kilosu az (henuz 1400 gr ) o da yapisal buyuk ihtimalle dedi.
en kotu ihtimal nedir diye sorduk; en koturus kan akiminda problem cikarsa hemen dogum yaptirtiriz; 1 hafta kadar kuvezde kalir sonra alir evinize goturur buyutursunuz dedi, sgalikli bir bebegimiz var neticede dedi.
eger kan akiminda sorun cikmazsa haftasini bekleriz dedi, yine kucuk dogar ama bukez kuveze girmez dedi..
yarin aksam saat 18.30'a rand. alabildik perinatologdan. bagdat cd. fetus , zeki bey'e gidicez; doktorumuzun tavsiyesi. recep has'a da zeki bey'e de gidebilirsiniz dedi;
durum acil old. icin daha erken rand. bulabildigimizden zeki bey'i tercih ettik..
Allah beterinden korusun, yavrum saglikli en azindan; kilo bisey degil; cok uzuldum dunden beri agladim ama moralimi yuksk tutmaya calisiyorum yine de.
my_little cnm msj'in icin cok cok sagol
hepinizi optum cokk
bu arada rehnuma dogumyapmis, o da benim durumumdaydi; bebeginin saglikli old.duymak beni cok rahatlatti
burdan cok tebrik ediyorum onu; Allah anali babali buyutsun; saglşkli uzun omur versin
Selam kizlar Dogum yaPan arkadaslar allah anali babali saglikli buyumeyi buyutmeyi nasip eder insallah :)) darisida geride gun sayan bizlere olsun)Bebeisleri geriden gelen arkadaslar sizde uzmeyin kndinizi belki minyonlar bakin hic birinde gelisim geriligi organ vs anlaminda cikmadi insallah sizlerde saglikla kucaginiza alacaksiniz bebislerinizi Ya kafama bisey takildi 37 hafta raporu alan oldumu mesela GELİSİMCİ sen aldinmi canim bu raporun adi dogum on izni raporu degilmi almaya gerek yok falan denmistiee bi yerlerde ondan soruyorum :)Evde is bitmiyor havada sicak annem cok yoruluyor garibim babamda huzursuz bi tiptir oda seker hastasi gunde 2 kez yeni yemek yapiliyor eski yemez de evde de 5 kisiyiz camnkapi her yer acik toz la bas edilmiyor 5 kisinin yemesi bulasigi cayi meyvesi kiyafeti utusu oyyyy allah anneme yardim etsin valla simdide uzuluyorum ona babam bide etsiz yemez geldiginden beri sebze agirlikli yiyoruz ondanda fazla haz etmiyor bide tum gun evde yapacak biseyde yok nasil oyalamak gerek bilmuyorum oyalanmayinca yemege sariyor direk suana dek 6 gn oldu ki daha 1-1,5 ay burdalar allah sonumuzu hayir etsin boyle gunler gecmez annem is pesinde bende oyalaniyorum biseylerle de babam bi hulmaca bide tv baska bisey yok tv dede 5 dk da 16 kanal gezer :) fikri olan varmi babam nasil oylanir acaba ?
selam kızlar dün kontrolümüz vardı doktorumuz herşeyin normal olduğunu ama bebişin 3 hafta ileriden gittiğini o sebeple iri bir bebek olacağını muhtemelen 6 hafta sonrasına sezeryana hazırlanmam gerektiğini 26 ağustosta sezeryan olabileceğimi söyledi.. bizim tosuncuk yüzünü kapatmıştı gül cemalini göremedik..
bende anneme bugün diyorum..evde don atlet dolanıyorum bebek nasıl yapıcak cam kapı açamayız filan dedim..annemde kışın doğursaydın diyuoraynen canım bende yanıyorum allahtan klıma varda bıraz rahatlıyorum çok zor sıcaklarda hamıle olmak bıdaha hamıle kalırsam nısan gıbı doğurucam oyle planlıycam yazın cok zor oluyor
Selam kizlar Dogum yaPan arkadaslar allah anali babali saglikli buyumeyi buyutmeyi nasip eder insallah :)) darisida geride gun sayan bizlere olsun)Bebeisleri geriden gelen arkadaslar sizde uzmeyin kndinizi belki minyonlar bakin hic birinde gelisim geriligi organ vs anlaminda cikmadi insallah sizlerde saglikla kucaginiza alacaksiniz bebislerinizi Ya kafama bisey takildi 37 hafta raporu alan oldumu mesela GELİSİMCİ sen aldinmi canim bu raporun adi dogum on izni raporu degilmi almaya gerek yok falan denmistiee bi yerlerde ondan soruyorum :)Evde is bitmiyor havada sicak annem cok yoruluyor garibim babamda huzursuz bi tiptir oda seker hastasi gunde 2 kez yeni yemek yapiliyor eski yemez de evde de 5 kisiyiz camnkapi her yer acik toz la bas edilmiyor 5 kisinin yemesi bulasigi cayi meyvesi kiyafeti utusu oyyyy allah anneme yardim etsin valla simdide uzuluyorum ona babam bide etsiz yemez geldiginden beri sebze agirlikli yiyoruz ondanda fazla haz etmiyor bide tum gun evde yapacak biseyde yok nasil oyalamak gerek bilmuyorum oyalanmayinca yemege sariyor direk suana dek 6 gn oldu ki daha 1-1,5 ay burdalar allah sonumuzu hayir etsin boyle gunler gecmez annem is pesinde bende oyalaniyorum biseylerle de babam bi hulmaca bide tv baska bisey yok tv dede 5 dk da 16 kanal gezer :) fikri olan varmi babam nasil oylanir acaba ?
canım civarlarda yaşlıların gittiği lokal yada kahve gibi bi yer yokmu olmazsa tavla alın tavla oynayın bolbol
maşallah tosuncuğuna canım....
bende anneme bugün diyorum..evde don atlet dolanıyorum bebek nasıl yapıcak cam kapı açamayız filan dedim..annemde kışın doğursaydın diyuor
ben canım 32.yide 37.ciyide 2 hafta erken aldım..erken doğum yapacağımdan mı ne dr. öle ayarladı..adet tarihini erken yazdık..ben 35. haftamda çalışmaz raporu aldım gittim..
canım kültür merkezinde etkinlik yokmu hiç? benim babamda burda hiç oyalanamıyo..yarın annem gelicek babam yazlıkta kalcak...evin yakınından bir sürü servis aracı geçiyor..binsin foruma gitsin ne bilim 212 gezsin....
çok güldüm yaaabenim babamda sever öle yerleride burda yok öle bi yer....
merhaba arkadaslar;
dunden beri moral bozuklugundan ne foruma girebildim ne de baska bisey..
kontrolumuz cok iyi gecmedi ne yazik ki.
bebegim son 2 haftadir da kilo almamis ne yazik ki..
doktor dopplerin tekrarini istei, yeniden kan akimina bakilacak; perinatolaga gitmemizi tavsiye etti.
ama organ gelisimi tamam, sagligi, kalp atislari, hareketleri gayet iyi dedi. (Allah'a bin sukur ) sadece kilosu az (henuz 1400 gr ) o da yapisal buyuk ihtimalle dedi.
en kotu ihtimal nedir diye sorduk; en koturus kan akiminda problem cikarsa hemen dogum yaptirtiriz; 1 hafta kadar kuvezde kalir sonra alir evinize goturur buyutursunuz dedi, sgalikli bir bebegimiz var neticede dedi.
eger kan akiminda sorun cikmazsa haftasini bekleriz dedi, yine kucuk dogar ama bukez kuveze girmez dedi..
yarin aksam saat 18.30'a rand. alabildik perinatologdan. bagdat cd. fetus , zeki bey'e gidicez; doktorumuzun tavsiyesi. recep has'a da zeki bey'e de gidebilirsiniz dedi;
durum acil old. icin daha erken rand. bulabildigimizden zeki bey'i tercih ettik..
Allah beterinden korusun, yavrum saglikli en azindan; kilo bisey degil; cok uzuldum dunden beri agladim ama moralimi yuksk tutmaya calisiyorum yine de.
my_little cnm msj'in icin cok cok sagol
hepinizi optum cokk
bu arada rehnuma dogumyapmis, o da benim durumumdaydi; bebeginin saglikli old.duymak beni cok rahatlatti
burdan cok tebrik ediyorum onu; Allah anali babali buyutsun; saglşkli uzun omur versin
aynen canım bende yanıyorum allahtan klıma varda bıraz rahatlıyorum çok zor sıcaklarda hamıle olmak bıdaha hamıle kalırsam nısan gıbı doğurucam oyle planlıycam yazın cok zor oluyor
Kızlar buğday yeme ısı bende ise yaradı.
Siz de deneyin
Annem normal hasladi sadece yarma dedikleri buğdayı. Ben her gün yoğurdu sulandirip icine haşlanmış buğdayı koyarak yedim. Yağ fln koymadım hic. Bazen üstüne nane o kadar. Pratik gercekten hergüne bir tabak yedim.
selam kızlar dün kontrolümüz vardı doktorumuz herşeyin normal olduğunu ama bebişin 3 hafta ileriden gittiğini o sebeple iri bir bebek olacağını muhtemelen 6 hafta sonrasına sezeryana hazırlanmam gerektiğini 26 ağustosta sezeryan olabileceğimi söyledi.. bizim tosuncuk yüzünü kapatmıştı gül cemalini göremedik..
benim eşim çok sever ayran çorbasını yazın evde eksik etmem.akşamdan buğday ve birazda nohutu karıştırıp suda bekletiyorum.sabahta düdüklü tencerede haşlıyorum.daha sonra yoğurt ve su koyup karıştırıyorum.en sonda tuzunu ilave ediyorum.isteğe göre dereotu veya taze nane ilave ediyorum.ben dereotlu severim.
kızlar sıcakta bu çorba gerçekten iyi gidiyor.üstelik bebişlerimiz içinde besleyici tavsiye ederim.
bende anneme bugün diyorum..evde don atlet dolanıyorum bebek nasıl yapıcak cam kapı açamayız filan dedim..annemde kışın doğursaydın diyuor
ben canım 32.yide 37.ciyide 2 hafta erken aldım..erken doğum yapacağımdan mı ne dr. öle ayarladı..adet tarihini erken yazdık..ben 35. haftamda çalışmaz raporu aldım gittim..
sezeryanmıki erken olacak diyosun canım
Canım yalnız naneye dikkat et. nane kasılmaları tetikleyebilir fazla tüketilirse.... Ben de çok severim ayran çorbasını ama yaerma nereden alınır acaba???
Maşallah bebişine canım ... Bebeğini sağlıkla al kucağına
Canım valla Allah hepinize kolaylık versin. sıcakta kalabalık ev zor. Hem senin için hem annen için. Baban keşke sonradan gelseymiş. Evde tamir edilecek birşeyler yok mu? yada dışarıda yapılması gereken işler onları halletse. Yada bitkilerle ilgileniyorsa varsa balkonda uygun alan sana yeşillikler ekse ( fesleğen, maydanoz falan ..
Kızlar yalnız bu buğdayları yapoarken bekletme ve pişme sularını dökmemeye özen gösterin. Bütün B Vitamini suya geçiyor ve döktüğünüz anda bütün besleyiciliğini kaybediyor.
Evet canim yaa icim el vermiyor valla o utu yaparken 2 parcada olsa yapmaya calisiyorum vallabenimde annem geldi 1 haftalığını aynı hep iş hep yemek insan yardım edemeyincede kötü hissediyo kendini
Kitap olayini deniycem canim bi d&r a gidip kitapbalmak lazim babamla gidip aliriz artikncanım neyseki bebişinin organ gelişimnde bir sıkıntı yok.. sen üzme kendini bak yarın herşey güzel olacak..kan akışında bir sıkıntı olmayacak dualarımz senınle..hepimiz merak ettik burda..kiloda alacak canım birkaç haftada allahın izniyle canım kitap falan okur mu? bağ bahçe işlerini severse evinizde bahçe varsa olabilr.yada balkonda saksıda bişeyler yetiştrsn..benım babam öğretmen köye gitti annem yanlz gelecek..yoksa babamda sıkılırdı gün boyu evde eşim çalışıyor çünkü..babam kitap çok okur, ama oku oku oda nereye kadar..erkeği evde zaptetmek çok zordur..allah sabır versin hepinize de
Vallanevin dibinde kahve olsa gitmez kultur merkezinde ne oluyorki canim ben hic bilmiyorum valla Ayyy bu erkekeler de bi yere sigmiyor yaa en iyisi gec gelmeleri valla ...maşallah tosuncuğuna canım.... bende anneme bugün diyorum..evde don atlet dolanıyorum bebek nasıl yapıcak cam kapı açamayız filan dedim..annemde kışın doğursaydın diyuorben canım 32.yide 37.ciyide 2 hafta erken aldım..erken doğum yapacağımdan mı ne dr. öle ayarladı..adet tarihini erken yazdık..ben 35. haftamda çalışmaz raporu aldım gittim.. canım kültür merkezinde etkinlik yokmu hiç? benim babamda burda hiç oyalanamıyo..yarın annem gelicek babam yazlıkta kalcak...evin yakınından bir sürü servis aracı geçiyor..binsin foruma gitsin ne bilim 212 gezsin.... çok güldüm yaaa benim babamda sever öle yerleride burda yok öle bi yer....
Canim valla kendisi normalde tarlalarla 3-5 donumluk bahcelerle ugrastigindan saksi kesmez heralde ama denemeye deger 1-1,5 ay nasil gecerCanım yalnız naneye dikkat et. nane kasılmaları tetikleyebilir fazla tüketilirse.... Ben de çok severim ayran çorbasını ama yaerma nereden alınır acaba??? Maşallah bebişine canım ... Bebeğini sağlıkla al kucağına Canım valla Allah hepinize kolaylık versin. sıcakta kalabalık ev zor. Hem senin için hem annen için. Baban keşke sonradan gelseymiş. Evde tamir edilecek birşeyler yok mu? yada dışarıda yapılması gereken işler onları halletse. Yada bitkilerle ilgileniyorsa varsa balkonda uygun alan sana yeşillikler ekse ( fesleğen, maydanoz falan .. Kızlar yalnız bu buğdayları yapoarken bekletme ve pişme sularını dökmemeye özen gösterin. Bütün B Vitamini suya geçiyor ve döktüğünüz anda bütün besleyiciliğini kaybediyor.
Evet canim yaa icim el vermiyor valla o utu yaparken 2 parcada olsa yapmaya calisiyorum vallaKitap olayini deniycem canim bi d&r a gidip kitapbalmak lazim babamla gidip aliriz artikn valla babam seker hastasi oldugundan bide kendi basinin caresine bakan biri degil mecbur annemle gelmek zorunda kaliyor :)Vallanevin dibinde kahve olsa gitmez kultur merkezinde ne oluyorki canim ben hic bilmiyorum valla Ayyy bu erkekeler de bi yere sigmiyor yaa en iyisi gec gelmeleri valla ... Canim valla kendisi normalde tarlalarla 3-5 donumluk bahcelerle ugrastigindan saksi kesmez heralde ama denemeye deger 1-1,5 ay nasil gecer (
sağol canımcım hepimizinkine maşallahgelişimci benim şeker genelde 130 civarı çıkıyo kendi doktorum çok yüksek değil dedi endoktrinci 120 üzeri çıkınca kötü 30 ölçümden 10 tanesi 120 üzeri ise gel demişti ama ben gitmek istemiyorum insülün vercek diye.. sence çokmu kötü endoktrine gitsemmi?
sezeryanmıki erken olacak diyosun canım
evet canım 20 temmuz saat 8de sezaryan olcam...
Evet canim yaa icim el vermiyor valla o utu yaparken 2 parcada olsa yapmaya calisiyorum vallaKitap olayini deniycem canim bi d&r a gidip kitapbalmak lazim babamla gidip aliriz artikn valla babam seker hastasi oldugundan bide kendi basinin caresine bakan biri degil mecbur annemle gelmek zorunda kaliyor :)Vallanevin dibinde kahve olsa gitmez kultur merkezinde ne oluyorki canim ben hic bilmiyorum valla Ayyy bu erkekeler de bi yere sigmiyor yaa en iyisi gec gelmeleri valla ... Canim valla kendisi normalde tarlalarla 3-5 donumluk bahcelerle ugrastigindan saksi kesmez heralde ama denemeye deger 1-1,5 ay nasil gecer (
canım şuan varmı bilmiyorum ama sinema tiyatro sergi oluyor ...yada spor yerleri var..bir sürü etkinlik oluyor...yerini biliyosun değilmi? baban bi ara gitsin neler var baksın...baksın hem yürüyş yapmış olur...
sezeryanmıki erken olacak diyosun canım[/QUOTE
selmatemevet canım sezarah olcak benim 20 temmuz çarşamba sabah 8de
canım senin durumun farklımı bilmiyorum ama benim dr. 2 saatlik tokluk 140ı geçirmemeye çalış dedi..çok kötü olcağını sanmıyorum ama istersen yinede git..benim dr.. insülünü yükselttikçe korkmaya başlamıştım bebeğe zararı olurmu diye..dr.da insülünün zararı olmaz ama yüksek şekerin zararı olur bebeğe demişti....Benim dr da 2. Saat tokluk 140 gecmesin dedi sekerin yuksekse zarar insulin degil canim :) dur bakalim soylim bi ama kendisi seker hastasi olmasina ragmen spor ayakkabi bile getirmemis yuruyus icin biraz manasiz yani sabahtan aksama evxe habirede yatip duruyor iyice hasta olacak sekeri yukselecek Annem geldiginden beri sekerim dusttu yaaa benim icin iyi oldu aslnda zira gecen hafta hep yuksek cikiyordu artik yorulmus ve sikilmistim diyet ve dikkat etmem gereken bi suru noktadan dolayievet canım 20 temmuz saat 8de sezaryan olcam... canım şuan varmı bilmiyorum ama sinema tiyatro sergi oluyor ...yada spor yerleri var..bir sürü etkinlik oluyor...yerini biliyosun değilmi? baban bi ara gitsin neler var baksın...baksın hem yürüyş yapmış olur...neysee yaaa napiiim oda sikilir biraz idare etsin artik Ahh canim ahhh valla sana yaziyorum aman sikma canini annen idare eder vs diye ama ayni sey benim icinde gecerli aslinda dimi amaan sulessliiiciim yaa sunun surasinda 1-2 ay idare edecekler diyip biraz gormemek gerek galiba :)ben ayağa kalkınca annem kızdığı için malesef kalkamıyodum kalkmak yasak ya ama allah var yattığımdan beri sürekli kasılmalarım dahada azaldı çok şükür
AZ ÖNCE BAŞKA BİR TOPİKTE OKUDUM ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİ DONDURMA VE BUĞDAY ÇOK KİLO ALDIRIYORMUŞ....hemen buğday ıslamalı haşlamalı ve soğuk ayran çorbası yapıp içmeli ...hergünde bir kase dondurmaa....
Az önce yatmak için yatağa girdim bı bakiyom topige dedim bunu okuyunca hemen dondurmayı yedim şimdi tekrar yatıyorum. Yarinda buğday kaynatayim. Kızlar biata annem çok yaptı soğuk yoğurt çorbasını ve ben her aksam serin serin yerdim Dr da bebis iri bı bebek kilolu diyodu sonra bebek normale bindi kilosu bu yazıyı okuyunca demek ki buğday sanmış dedim bakalım Salı ya kontrolum var 2gum yoğurt
çorbamı ve dondurmamı eksik etmiycem bakalım banami yariycak bebisimemisaglikli oldunda Allahım aslında bu tarafı çokda mühim değil
kızlar arada sizinde alt tarafta ucunda böyle bi acı oluyomu sanki alt tarafım açılıyomuş gibi oluyo arama yastık koyup bastırıyorum o kadar yani
Kizlarntopigimizin ilkbsayfalarini okudumda nerden nerelere gelmisiz!yaaa cok duygulandim valla
yaa bana da oluyor aynısı.sanki böyle gerilip gerilip vuruyor kafasıyla gibi.bi anda sancı giriyo alt tarafa.daha 33+4üm ama normal heralde az kaldı.idrar gelıcekmıs gibi dımı canım benmde 1 haftadır olyr.hamılelıgın ortalarında olrdu ama o ayrıydı o derınden alttan gelırdı bu ust kısımdan szlama gıbı.?oylemı.. bnm oyle 34.haftadaym bn.bugun 3-4 kezde kalçama kramp grmy basladı dız kapagımın arkasına kadar hıssedyrm yarım saat falan suruyor gecmesi.bugun burdan bı arkds bnm olmyr dedım 2saat sonra bnmde oldu:) herseyn vakttı var demekkı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?