Yapacak bisi olmayinca okudum istenostaljin mi geldi efsung ihihhi:)
Yok canım her defasında değil arada nane dokuyorum zaten. Suyuna gelince biz hic dokmuyoruz suyunu. Suyunu çok koymazsan çekiyor zaten, süzülecek dökülecek suyu kalmıyor. Annem pazardan almış yarmayi. Ama başka nerde vardır bilemedim, aşûreye koyuyorlar ya aşûrelik malzeme satan yerlerde olur kesin.Canım yalnız naneye dikkat et. nane kasılmaları tetikleyebilir fazla tüketilirse.... Ben de çok severim ayran çorbasını ama yaerma nereden alınır acaba???
Maşallah bebişine canım ... Bebeğini sağlıkla al kucağına
Kızlar yalnız bu buğdayları yapoarken bekletme ve pişme sularını dökmemeye özen gösterin. Bütün B Vitamini suya geçiyor ve döktüğünüz anda bütün besleyiciliğini kaybediyor.
hehe..ben de kocişi yatırdım şimdi...bakalım ne zaman uyuyabileceğim...çok sıcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak geneeeeeeee yaaaaaaaaaaaaaaaaaYapacak bisi olmayinca okudum iste))
yaa bana da oluyor aynısı.sanki böyle gerilip gerilip vuruyor kafasıyla gibi.bi anda sancı giriyo alt tarafa.daha 33+4üm ama normal heralde az kaldı.
gunaydın kızlar uzub zamandır gıremıyodum memelekete geldım 20 gun once ondan yazamıyodum dün sabah merdıvenlerden dustum hastaneye gıttım rahım acılmıs dedı aksama kadar bekledık sancı gelmeyınce sunı sancı verıldı 1 saat ıcınde dogdu kızımız ama daha kucagıma alamadım 34 haftalık dodu su an daha küvezde dua edın gecmısı okuyamadım yavrusu dogan herkesınkını allah analı babalı buyutsun bana dua edın bebegım sag salım gelsın evıne ha bu arada 2800 grm dogdu dr kılosu cok guzel dedı hepınızı opuyorum...
merhaba arkadaslar;
dunden beri moral bozuklugundan ne foruma girebildim ne de baska bisey..
kontrolumuz cok iyi gecmedi ne yazik ki.
bebegim son 2 haftadir da kilo almamis ne yazik ki..
doktor dopplerin tekrarini istei, yeniden kan akimina bakilacak; perinatolaga gitmemizi tavsiye etti.
ama organ gelisimi tamam, sagligi, kalp atislari, hareketleri gayet iyi dedi. (Allah'a bin sukur ) sadece kilosu az (henuz 1400 gr ) o da yapisal buyuk ihtimalle dedi.
en kotu ihtimal nedir diye sorduk; en koturus kan akiminda problem cikarsa hemen dogum yaptirtiriz; 1 hafta kadar kuvezde kalir sonra alir evinize goturur buyutursunuz dedi, sgalikli bir bebegimiz var neticede dedi.
eger kan akiminda sorun cikmazsa haftasini bekleriz dedi, yine kucuk dogar ama bukez kuveze girmez dedi..
yarin aksam saat 18.30'a rand. alabildik perinatologdan. bagdat cd. fetus , zeki bey'e gidicez; doktorumuzun tavsiyesi. recep has'a da zeki bey'e de gidebilirsiniz dedi;
durum acil old. icin daha erken rand. bulabildigimizden zeki bey'i tercih ettik..
Allah beterinden korusun, yavrum saglikli en azindan; kilo bisey degil; cok uzuldum dunden beri agladim ama moralimi yuksk tutmaya calisiyorum yine de.
my_little cnm msj'in icin cok cok sagol
hepinizi optum cokk
bu arada rehnuma dogumyapmis, o da benim durumumdaydi; bebeginin saglikli old.duymak beni cok rahatlatti
burdan cok tebrik ediyorum onu; Allah anali babali buyutsun; saglşkli uzun omur versin
ben de iğne kullanıyorum ya onun derdindeyim ne zamn kesilecek kesilirse kan kışında sorun olur mu diye.. azracım seninki ne şekilde olucaktı. yazmıştın ama unuttum. eymeninde maşallahı varmış yerim ben onu .. bu arada ben doğumu güven hastanesinde yapıcam büyük ihtimal. sezeryanda 2 gece kalınıyomuş. hastane çantasını hazırlamamıştım daha çok şey koymak gerekecek.. sadece hastane 2500 civatrıymış kızlar. doktor ücret (dışardan gelicek)+ anestezi uzmanının ücreti... sürekli perinatologa gitmenin cilveleri işte.. neyse bebişlerimiz iyi olsun da halledilir herşey...
Oyle yerler yok olsada gitmez hemen arkadas edinip sosyallesen biri degildirTavla evde varda sabah tan aksama kac kez oynanir ki aman yaaaa ne bilim benim icicn erken geldilerde simdide dertoldu bana nasil oyalansa diye normalde koyde olduklarindan orda atolyesi garaji arilari ne bilim iste oyuncaklqri var da oyalaniyor ufff gitse bir yerlere de nereye gitse iste oda dert bananda bisey yqramiyor yaa gelse dert gelmese dert annemede allab yardimmetsin ne diyiim onu boyle gorunce uzuluyom hep is hp yemek
kızlar arada sizinde alt tarafta ucunda böyle bi acı oluyomu sanki alt tarafım açılıyomuş gibi oluyo arama yastık koyup bastırıyorum o kadar yani
canım senin durumun farklımı bilmiyorum ama benim dr. 2 saatlik tokluk 140ı geçirmemeye çalış dedi..çok kötü olcağını sanmıyorum ama istersen yinede git..benim dr.. insülünü yükselttikçe korkmaya başlamıştım bebeğe zararı olurmu diye..dr.da insülünün zararı olmaz ama yüksek şekerin zararı olur bebeğe demişti.... Benim dr da 2. Saat tokluk 140 gecmesin dedi sekerin yuksekse zarar insulin degil canim :) dur bakalim soylim bi ama kendisi seker hastasi olmasina ragmen spor ayakkabi bile getirmemis yuruyus icin biraz manasiz yani sabahtan aksama evxe habirede yatip duruyor iyice hasta olacak sekeri yukselecek Annem geldiginden beri sekerim dusttu yaaa benim icin iyi oldu aslnda zira gecen hafta hep yuksek cikiyordu artik yorulmus ve sikilmistim diyet ve dikkat etmem gereken bi suru noktadan dolayineysee yaaa napiiim oda sikilir biraz idare etsin artik Ahh canim ahhh valla sana yaziyorum aman sikma canini annen idare eder vs diye ama ayni sey benim icinde gecerli aslinda dimi amaan sulessliiiciim yaa sunun surasinda 1-2 ay idare edecekler diyip biraz gormemek gerek galiba :)
canım dediğim gibi kültür merkezinde belki 1-2 aylık kurslar vardır ona gitsin bence..benimde buıgün annem gelicek...
bende dün yoğurt çorbası yaptım hatta gecen haftada yapmıştım...birde gece 10 gibi eşimi dondurma yemeğe götürdüm..gerçi bana dr.sınırladı..ama haftada 2-3 kez yeme hakkım varAz önce yatmak için yatağa girdim bı bakiyom topige dedim bunu okuyunca hemen dondurmayı yedim şimdi tekrar yatıyorum. Yarinda buğday kaynatayim. Kızlar biata annem çok yaptı soğuk yoğurt çorbasını ve ben her aksam serin serin yerdim Dr da bebis iri bı bebek kilolu diyodu sonra bebek normale bindi kilosu bu yazıyı okuyunca demek ki buğday sanmış dedim bakalım Salı ya kontrolum var 2gum yoğurt
çorbamı ve dondurmamı eksik etmiycem bakalım banami yariycak bebisimemisaglikli oldunda Allahım aslında bu tarafı çokda mühim değil
Kizlar insallah kimsenin ihtiyacinolmaz ama ya olursa diyerekten soyle bir arastirdimda sgk anlasmali hastanede kuvoze ucret odenmiyormus bilginize bununla ilgili yonetmelikler falan varmis http://www.kadinlarkulubu.com/prema...kuvez-fiyatlari-bilgi-verebilirmisiniz.htmlBu linki okursaniz aciklayici bilgiler bulursunuz yoksa ozelde gunluk fiyatlar almis basini gitmis :)))
caım bizde eşimle dün onu konuşuyorduk eşim bugün yada yarın gidip hastane ile görüşlcek...ayrıca küvez durumu özel hastanese bile sgk ile anlaşmalı ise ödemiyoruz değilmi? benim hastanenin anlaşması var...
Aaaayyyy yaandiim yaaa cooooook siccaaaaaaaaak resmen hamamda gibiyim((((Kis olsa yagmur yagsa ususem urpersem (((
evet üşümeyi özledim......
ben genellikle yemeklere nane katıyodum o yüzdenmi benim kasılmalarım iyice artıyodu ayyy bak hiç bilmiyodum ya iyiki söyledin canım
Evet canim yaa icim el vermiyor valla o utu yaparken 2 parcada olsa yapmaya calisiyorum vallaKitap olayini deniycem canim bi d&r a gidip kitapbalmak lazim babamla gidip aliriz artikn valla babam seker hastasi oldugundan bide kendi basinin caresine bakan biri degil mecbur annemle gelmek zorunda kaliyor :)Vallanevin dibinde kahve olsa gitmez kultur merkezinde ne oluyorki canim ben hic bilmiyorum valla Ayyy bu erkekeler de bi yere sigmiyor yaa en iyisi gec gelmeleri valla ... Canim valla kendisi normalde tarlalarla 3-5 donumluk bahcelerle ugrastigindan saksi kesmez heralde ama denemeye deger 1-1,5 ay nasil gecer (
Yok canım her defasında değil arada nane dokuyorum zaten. Suyuna gelince biz hic dokmuyoruz suyunu. Suyunu çok koymazsan çekiyor zaten, süzülecek dökülecek suyu kalmıyor. Annem pazardan almış yarmayi. Ama başka nerde vardır bilemedim, aşûreye koyuyorlar ya aşûrelik malzeme satan yerlerde olur kesin.
günaydın kızlar,
ya klimaya rağmen sıcak geçen bir pazar gününden sonra iş yeri nimet gibi geldi. 8 ağustosta doğum iznine ayrılacağım. 5 ağustosta da eşim 1 aylık izne ayrılıyor. Dün sanki bir prova gibiydi. Off yandık biz. Ev cehennem gibi sıcak. Doğuma kadar geçen sürede ne yapacağız bilmiyorum. Ben yine hastaneye gider orada oyalanırım diyorum eşime :))) Gülüyor, nasıl olsa orada doğum yapacaksın. Bişey olsa daha güvenli diye :))))
Canım birebir nedeni nane olmasada etkisi vardır. Naneli mentollü ürünler kasılmaları tetikler çünkü.
Bence sen yinede teklif etbence o işe sardırabilir. Bizim bir arkadaşın babası da böyle bağ bahçe işleri ile uğraşıyordu sonra bırakması gerekti o işeri. Bizimkiler oyalamakta güçlük çekiyorlardı. böyle bir yöntem buldular. Balkonda bitki yetiştiriyordu. biraz tv izliyor, biraz gazete bulmaca derken gün geçiyordu.
Ben hiç bu tür şeylerin alışverişini ypmadığımdan bilemiyorum. Hep annem alır böyle şeyleri. O da yok şuan. Bir bakiim aşurelik nerede satılıyormuş. Çok severim ayran çorbasını ama uğraşması gıcık geliyor :)) Yok ısla yok pişir. :)))
gözünaydın canım..benimde annem bugün geliyor..ama akşama...kızlar, günaydın. nasılsınız hepiniz? umarım herkes iyidir...
tüm hafta sonu çok heyecanlı geçti. bir bebek odası hazırlığı, mobilya siparişi, eksikleri tmamamlaması. yani nasıl geçti hiç anlayamadık. buğün de annem geliyor, şimdi onu almaya gidiyorum. sizi bir göreyim dedim.
leylem, canım, seni çok tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün. umarım bebeğin gayet sağlıklı ve mutlu bir şekilde evine gider. zaten kilosu falanda gayet iyiymiş. tabi böyle doğuma girmek kimse istemez ama zaten bir problem çıkmadı. size uzun ve mutlu ömürler.
peppermint, canım, sende canını çok sıkma. bencede yapısal olarak. benim bebekde çok kilo alamıyor ama dopplere bakıldığında hiçbir sorun yok. eşimle bende çok ufağız. hem ben kendim 2500 doğmuşum. yani herşey bence güzel olur, inş. zaten şimdi doğum yapsanda sorunda olmuyormuş. ama umarım yine herşeyin istediğin gibi olur.
herzaman_ seninle mesajın için sagol, isteğimi gönderdim:)
ben şimdi kaçıyorum. size ve bebeklerinize iyi günler:)
anadoluda sezeryan 450 lira bu fiyat bir gece yatış için.fazladan yatarsan geceliği 100 lira.odaları güzel ben bu gittiğimde gezdim.sen hangi hastaneye gidiyosun şuan
aa çok uygunmuş yaa ne güzel)ben çanakkaledeyim canım doktorum da burda sorun yaşayıonca aniden değiştirme kararı aldım (bu saatten sonra beni kabul eder mi ki doktor??bir eşimle konuşayım bakalım...çok saol )
günaydın kızlarr bebeğimi emzirip yatırdım,kaç gündür uykusuzluktan leyla gibi dolanıyorum ortalıkta.ama rabbim böyle uykusuzluklar versin yeter ki. ne kadarr güzel bir duyguymuş ne kadar da garip. erken doğum oldu ama yine de mutluyum.benim bir parçam içerde nefes alıyor şimdi.çok güzel yaaaa :)))
Allah hepinize hayırlı doğumlar versin.
günaydın kızlarr bebeğimi emzirip yatırdım,kaç gündür uykusuzluktan leyla gibi dolanıyorum ortalıkta.ama rabbim böyle uykusuzluklar versin yeter ki. ne kadarr güzel bir duyguymuş ne kadar da garip. erken doğum oldu ama yine de mutluyum.benim bir parçam içerde nefes alıyor şimdi.çok güzel yaaaa :)))
Allah hepinize hayırlı doğumlar versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?