canım bende tam 2.5 yıl vajinismusla uğraştım.vajiyi yendikten 2 ay sonrada hamile kaldım.bende şu anda kara kara doğumu düşünüyorum.
normal doğum istiyorum ama aynı senin gibi muayenelerden çekiniyorum.hamile kalmadan önce smear testi filan yaptırmıştım.çok zorlanmadım ama şimdi eşimlede uzak duruyoruz bebeğe birşey olacak korkusuyla.sanki tekrardan başa döndüm.sen daha önce hiç muayne olmadunmu hiç?eşinle durumun nasıl?
doktorda çok önemli.sanki vajili olmayı biz istedik sanki onlara naz yapıyoruz hayret bişey gıcık...senin bu kadar üzerine gelmeye hakkı yokki.
bende daha hiç doğum konusunda konuşmadım.bakalım benim doktor ne diyecek?hakkımızda hayırlısı inşallah.
merhaba arkadaslar;
dunden beri moral bozuklugundan ne foruma girebildim ne de baska bisey..
kontrolumuz cok iyi gecmedi ne yazik ki.
bebegim son 2 haftadir da kilo almamis ne yazik ki..
doktor dopplerin tekrarini istei, yeniden kan akimina bakilacak; perinatolaga gitmemizi tavsiye etti.
ama organ gelisimi tamam, sagligi, kalp atislari, hareketleri gayet iyi dedi. (Allah'a bin sukur ) sadece kilosu az (henuz 1400 gr ) o da yapisal buyuk ihtimalle dedi.
en kotu ihtimal nedir diye sorduk; en koturus kan akiminda problem cikarsa hemen dogum yaptirtiriz; 1 hafta kadar kuvezde kalir sonra alir evinize goturur buyutursunuz dedi, sgalikli bir bebegimiz var neticede dedi.
eger kan akiminda sorun cikmazsa haftasini bekleriz dedi, yine kucuk dogar ama bukez kuveze girmez dedi..
yarin aksam saat 18.30'a rand. alabildik perinatologdan. bagdat cd. fetus , zeki bey'e gidicez; doktorumuzun tavsiyesi. recep has'a da zeki bey'e de gidebilirsiniz dedi;
durum acil old. icin daha erken rand. bulabildigimizden zeki bey'i tercih ettik..
Allah beterinden korusun, yavrum saglikli en azindan; kilo bisey degil; cok uzuldum dunden beri agladim ama moralimi yuksk tutmaya calisiyorum yine de.
my_little cnm msj'in icin cok cok sagol
hepinizi optum cokk
bu arada rehnuma dogumyapmis, o da benim durumumdaydi; bebeginin saglikli old.duymak beni cok rahatlatti
burdan cok tebrik ediyorum onu; Allah anali babali buyutsun; saglşkli uzun omur versin
canım bende tam 2.5 yıl vajinismusla uğraştım.vajiyi yendikten 2 ay sonrada hamile kaldım.bende şu anda kara kara doğumu düşünüyorum.
normal doğum istiyorum ama aynı senin gibi muayenelerden çekiniyorum.hamile kalmadan önce smear testi filan yaptırmıştım.çok zorlanmadım ama şimdi eşimlede uzak duruyoruz bebeğe birşey olacak korkusuyla.sanki tekrardan başa döndüm.sen daha önce hiç muayne olmadunmu hiç?eşinle durumun nasıl?
doktorda çok önemli.sanki vajili olmayı biz istedik sanki onlara naz yapıyoruz hayret bişey gıcık...senin bu kadar üzerine gelmeye hakkı yokki.
bende daha hiç doğum konusunda konuşmadım.bakalım benim doktor ne diyecek?hakkımızda hayırlısı inşallah.
kızlar evden çıkmadan dr. aradı..çarşamba günü yani 20 temmuzda sabah 8 de allahın izniyle doğum yapıcam..çok heycanladım..şurda ne kaldıki....sabah 7de gel dedi dr....ayyy kurbalık koyun gibi sabah sabahneyse herşey güzel olacak inşallah....annemde pazartesi yada salı gelcek...
bu arada forum istanbula gittim..dr. browns un biberonunu aldım şu gaz yapmayanı..bübcheninde şampuanını aldım..ıkeadanda cibinlik ve bebek askıları aldım...tabi cibinlik için duvar delmemiz gerekiyor ama nasıl yapıcaz bilmiyorum....
günaydın kızlarr bebeğimi emzirip yatırdım,kaç gündür uykusuzluktan leyla gibi dolanıyorum ortalıkta.ama rabbim böyle uykusuzluklar versin yeter ki. ne kadarr güzel bir duyguymuş ne kadar da garip. erken doğum oldu ama yine de mutluyum.benim bir parçam içerde nefes alıyor şimdi.çok güzel yaaaa :)))
Allah hepinize hayırlı doğumlar versin.
canımm ya çok heyecanlandım hadi bakalım hayırlısıyla Allah kurtarsın sağlıkla al yavrunu kucağına inşallh...yarından sonra kavuşcaksın kuZuna ne güzel)
ben hep özel egeye gidiyodum bekarken annem falan hep oraya gidiyo özel cerrahi hastaneside iyiymiş bizim akrabalardan 2 kişi orda doğum yaptı zerrin çelik te doktorlarıydı murat çelik in karısıymış
aa çok uygunmuş yaa ne güzel)ben çanakkaledeyim canım doktorum da burda sorun yaşayıonca aniden değiştirme kararı aldım (bu saatten sonra beni kabul eder mi ki doktor??bir eşimle konuşayım bakalım...çok saol )
kızlar merhaba kolay gelsin hepinize;
Haftalardır kabızlık problemim vardı dün de doğum yapan bir arkadaşımın bebeğini görmeye gittim bana dut kaynatmış onu içirdi dünden beri çok çok iyi geldi süt de yaparmış tavsiye ederim kızlar....
ödemlerle başım dertte 1 günde 2 kg almış gibi gözüküyorum.napıcam ben ya[/
bol bol yürüyüş yapacaksın canım ama havanın serin olduğu zaman ve kendini fazla yormayacaksın.Mümkünse gün içerisinde ayakalarını kalp seviyesinin üstünde bi yere kaldır ve dinlen.
ödemlerle başım dertte 1 günde 2 kg almış gibi gözüküyorum.napıcam ben ya
günaydın kızlarr bebeğimi emzirip yatırdım,kaç gündür uykusuzluktan leyla gibi dolanıyorum ortalıkta.ama rabbim böyle uykusuzluklar versin yeter ki. ne kadarr güzel bir duyguymuş ne kadar da garip. erken doğum oldu ama yine de mutluyum.benim bir parçam içerde nefes alıyor şimdi.çok güzel yaaaa :)))
Allah hepinize hayırlı doğumlar versin.
canım özele mi gidiyosun,öyleyse doktorunun tavrına şaşırdım doğrusu...doktorlar çatı muayenesinden korkan hastalarla uğraşmak istemiyolar,onlara yatıp neyaparlarsa sesini çıkarmayan hastalar lazım,sinir oluyorum..vajinismus problemin ciddi ise sezeryanı düşün derim canım,bunun bide doğumda psikolojik travması var,normal doğum yaptım ordan biliyorum,saat başı çatı muayenesi oluyosun çünki,kendini kasmassan sıkıntı yok aslında çok acımıyo ama senin özel durumundan dolayı kasmama şansında yok,zorlama kendini...o acınla bide doktor kaprisi çekme doğumda...Allah bu doktorlarada merhamet versin...
kiraz sapı iyi geliyormuş. kaynar suya biraz kiraz sapı koyup kaynar suyla demlendirip iç. ben yapıyorum. Günde iki kere içmeye çalış en azından. Birde ayaklarını uzat alçakta kalmasın. Kan akışı sağlansın. İnternette araştır istersen hamilelikte ödeme ne iyi gelir diye. Birkaç çözümü var.
aynı sorunu bende yaşyorum. pisikolojim baya bozuluyor. bir ginde bu kadar kilomu aldım diye. Tansiyon yükselmiyorsa sorun yok. Tansiyon yükselirse gebelik zehirlenmesi olabiliyor. Dikkat et.
gunaydın kızlar uzub zamandır gıremıyodum memelekete geldım 20 gun once ondan yazamıyodum dün sabah merdıvenlerden dustum hastaneye gıttım rahım acılmıs dedı aksama kadar bekledık sancı gelmeyınce sunı sancı verıldı 1 saat ıcınde dogdu kızımız ama daha kucagıma alamadım 34 haftalık dodu su an daha küvezde dua edın gecmısı okuyamadım yavrusu dogan herkesınkını allah analı babalı buyutsun bana dua edın bebegım sag salım gelsın evıne ha bu arada 2800 grm dogdu dr kılosu cok guzel dedı hepınızı opuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?