2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar su ağustos annelerinin ihtiyac listesi linkini bulamadım nerdeydı
bu hafta kocişle alısverıse gıdıp butun alanıcakları almayı planlıyoruz ben kendımce bı lıste yaptım ama eksık varmı kontol etmek ıstıyorum bırı lınkı gösterebılırmı ?
yanlıs yerdemıs arıyorum yoksa ???
nerden gırebılırım ?

Günaydın herkese:)
Kontroller iyi geçmiş çok sevindim. ben de özledim oğlumu. çok merak ediyorum, 2 hafta önden gidiyordu. şimdi iyice tosun paşa olmuştur heralde. gerçi ben de son kontrolden beri dikkat ettim biraz yediklerime. hippy gibi ben de geçen aydan beri 1 kilo aldım.
neyse cumartesi günü görücem inşallah oğlumu. ayy okullar kapansa da rahat etsek artık yaa.

kızlar meraba uzun süredir sizleri takip ediyorum ve şimdi ben de aranıza katıldım.Benim size bir sorum var birkaç haftadır karnım da sertleşme oluyor yani karnım sertleşiyor ve rahatsız oluyorum aranızda bu sorunu yaşayan varmı ba arada 28 haftalık hamileyim:)))

28 haftadan sonra gun de 2-3 kez kasilma yasamak normalmis cnm.
kasilmalarini say; saatte 4 kere ve daha fazla oluyorsa dktora basvurmak gerekiyormus
ne siklikta oluyor senin canm ??

Yok canım o 32'den sonra izne ayrılmıştı direk,çalışmamıştı, çok yoruluyorum diye.

canım ben kaçırmışım...ne kadar geriden geliyor bebeğin merak ettim... inşallah önemli birşey yoktur, hayırlısıyla atlatırsın inşallah dr. kontrolünü..

Amin canım inşallah. Canım şimdi benim ayrıntılı ultrasonda 1 hafta geriden geldiği belirlenmişti işte 22. haftada, doktor hiç önemli değil, bazı bebekler minyondur, bizim için önemli olan doğuma kadar bunu koruması, arayı açmaması demişti, kendi doktoruma da takip edilmesi ile ilgili rapor yazmıştı. Son kontrolümde 29 hafta kendi doktorum karın çevresinin ölçümünün 2 hafta geride olduğunu söyledi, yani 27. hafta ile uyumluymuş, bunun için de 2 hafta sonra tekrar gel değerlendirelim, duruma göre renkli doppler isteyeceğim dedi (kan akımına bakmak için) ben de kendi doktorumu beklemek istemedim, direk perinatologa gideyim diye düşündüm, hemen gideyim derken o da 2 hafta aralıklarla kontrolün daha uygun olacağını söyledi (ölçüm değerlerindeki değişimin anlamlı olması için). ben de bu cumartesiye randevu aldım işte perinatologa, son kontrolden 2 hafta sonra gitmiş olacağım yani...Bakalım inşallah güzel haberler verir.:18::18:

Canım bu kasılmalar 28 haftadan sonra normal olarak değerlendiriliyor. Günde 3-4 defa olması normalmiş. ama düzenli aralıklarla olmamasına dikkat etmen gerekiyor sadece. Doktorum öyle demişti.

28 haftadan sonra gun de 2-3 kez kasilma yasamak normalmis cnm.
kasilmalarini say; saatte 4 kere ve daha fazla oluyorsa dktora basvurmak gerekiyormus
ne siklikta oluyor senin canm ??

günde 1 veya 2 kez oluyor yani bu sertleşme kasılma olarak algılanıyor değilmi ozaman sorun yok galiba cvp verdiğin için teşekkür ederim

anladım canım, ayrılmayıp devam etseydi demek bayağı izni olacaktı..bende 32den sonra çalışmayı düşünüyorum ama zaman ne gösterir b ilinmez.aslında çok yoruldum dinlenmek istiyorum ama bebeğimle daha uzun vakit geçirmek için dişimi sıkacağm

canım hoşgeldin aramıza.
o sertleşme rahmin kasılması anlamına geliyor. karnına masaj yapma gerekirse ovma bile elleme sık sık. ve doktoruna danış. ama bol bol su iç yatarak dinlen öncesinde

Yaa kızlar şeker yüklemesi snuçlarını aldım yüksek çıktı herhalde

50 mg açlık 86 1 saat 162 yüksek değil mi ne olacak şimdi

Yaa kızlar şeker yüklemesi snuçlarını aldım yüksek çıktı herhalde

50 mg açlık 86 1 saat 162 yüksek değil mi ne olacak şimdi

canım merak etme bence... benim de 50'lik seninkine benzer çıkmıştı. dr.um 100 yapalım o zaman netleşir dedi. 100'lük test 1. saat 82, 2.saat 142, 3.saat 72 çıktı. sonuç olarak ikinci saat sınırda ama 3. saatte bünye şekeri tolere edebilmiş, dedi dr.um..
sana da muhtemelen 100 lük test yaptırılar, eminim onda da birşey çıkmaz, daha da olmadı biraz yediklerine dikkat et derler çünkü fazla yüksek çıkmamış seninki de...

Kizlar ebeden geliyorum ve biraz uzgunum Bir kere gecen hafta idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle verdikleri antibiyotigi bosuna vermisler cunku doktor bakteri gördugunu sanmis ama yanilmis, bakteri ya da enfeksiyon yokmus. Bir nevi özur dilediler Bosu bosuna antibiyotik kullandirdilar ona uzuldum

32. haftada , 37. haftaya kadar calismamda sorun yoktur gibi bir kagit alabilir miyim diye sordum ve böyle bir belge veremeyiz, ancak hastalanirsan artik calisamaz izine ayrilmasi gereklidir gibi bir belge verebiliriz dediler Ne yapacagim bilmiyorum. Icinizde universite'de arastirma görevlisi olarak calisan kimse varsa, doktordan aldiginiz belgeyi hangi birime teslim etmemiz gerektigini yazabilir mi? Onlara danisayim artik, belki universiteden aldigim bir belgeyi kabul ederler yoksa iznim yanacak

Seker yuklemesi yapildi bugun sorun cikmadi ama nedense uzgunum

eyeszay dugunun oluyormus yaa ne tatli :) Ileride kizin anne ben neredeydim dugununuzde derse sen icimdeydin , sensiz evlenirmiydim hic dersin :) Cok guzel bir gelin olacagina eminim :)

antibiyotik kullanmış olmanın bu saatten sonra bebeğe bir zararı yok ki canım... fayda-zarar ilişkisi düşünüldüğünde mecburen kullanıyoruz tabi.. senin durum can sıkıcı tabi de napalım, olan olmuş artık, üzülmenin faydası yok, zararı var.. hem de bebeğine..

bu arada ben de 8 sene araş.gör.liği (2 sene master, 6 sene doktora:))) ) yapmış biri olarak az çok anladım neyi sorduğunu.. bağlı olduğun fakültenin ÖZLÜK İŞLERİ bu tip şeylere bakar canım. şu an yard.doç.,im, benim de ilk aylarda raporlarım vardı, kanama geçirdiğim için, ben de bizim bölümün, bölüm sekreterine yolladım raporlarımı, o da bölüm başkanımın üst yazısıyla birlikte özlük işlerine göndermiş. oradan diğer ilgili yerlere gerekli üst yazılarla birlikte gönderiliyor yani...

cok tesekkur ederim hocam:) Insallah bende o gunleri görecegim. Benim sorunum söyle : doguma kadar yurtdisinda olacagim ve bulundugum ulkede 32. haftada calismaya devam edebilir raporu veremeyiz diyorlar. Sizce ne yapmaliyim ?

Canım bence çok eğlenceli olur hamiş hamiş gelinlik giymek. Keşke anneciğin de gelebilseymiş. Akşam doktordan sonra güzel haberlerini bekliyoruz tatlım. :)))

Neyse sen bize photoshopsuz olanları yolla da ))))

Bu arada babaların babalık izni de 3 günden 10 güne çıkmış kızlar eşlerinize müjdeyi verin. Eşim zaten ağustos ayı boyunca evde olacak onun yıllık izni mecburi ağostosta oluyor. 10 günde babalık izni ohh valla . Diyorum senden alıp bana versinler :)))

Canım sonuçta bebişe zarar verecek olsa enf. durumunda da antibiyotik vermezler. Tabii hoş değil ilaç almak ama sonuçta verilen antibiotikler hamişlerde kullanılabilen türden üzülme. Bence senin canın daha çok izin olayına sıkılmış ama üniversiten ile bağlantıya geçersen bence halledersiniz sorunu.

cok tesekkur ederim hocam:) Insallah bende o gunleri görecegim. Benim sorunum söyle : doguma kadar yurtdisinda olacagim ve bulundugum ulkede 32. haftada calismaya devam edebilir raporu veremeyiz diyorlar. Sizce ne yapmaliyim ?

inşallah canım...hayırlısı da.. doktora bitip, yard.doç. oluca iş bitmiyor ki... bunun daha doç.liği, prof.luğu var... çooookkk çalışmam lazım daha çoookkk... yazılacak yarım kalmış makaleler, bitirilecek projeler, gidilmesi gereken sempozyum ve kongreler.... hepsi beni bekliyor..:))

canım, bu yutdışı görevlendirmelerinde bulunduğun ülkenin kuralları geçerli diye biliyorum ama... ben de şimdi tam doğrusunu bilmeden birşey demiş olmak istemem.. tr.de bağlı olduğun üniversitenin yurtdışı koordinatörü ya da buna benzer dış ilişkiler birimi falan vardır... onlarla bi görüş derim canım... en iyisini onlar bilir diye düşündüm....

Haklisiniz, en dogru cevabi onlar verirler, kurallarin uygulanisi bile bazen universitden universiteye degisebiliyor.

Annelik ve akademisyenligi bir arada yurutmeye calismak zor mu ? :) En cok bunu merak ediyorum ..

canım hoşgeldin aramıza.
o sertleşme rahmin kasılması anlamına geliyor. karnına masaj yapma gerekirse ovma bile elleme sık sık. ve doktoruna danış. ama bol bol su iç yatarak dinlen öncesinde

canım çalıştığım için dinlenme imkanım olmuyor gün içerisinde bu arada ben farkında olmadan karnımı çok ovalıyorum hatta akşamları eşim masaj yapıyo :) sanırım bundan kaynaklanıyor

canım çalıştığım için dinlenme imkanım olmuyor gün içerisinde bu arada ben farkında olmadan karnımı çok ovalıyorum hatta akşamları eşim masaj yapıyo :) sanırım bundan kaynaklanıyor

eger kabizlik varsa falan, kullandigimiz demir hapi da kasilmalara neden olabiliyormus ama bu kasilmalar normalmis... Ve elinle cok dokunma karnina dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…