2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Haklisiniz, en dogru cevabi onlar verirler, kurallarin uygulanisi bile bazen universitden universiteye degisebiliyor.

Annelik ve akademisyenligi bir arada yurutmeye calismak zor mu ? :) En cok bunu merak ediyorum ..

:)))) kolay diyemeyeceğim canım... en azından benim için çok kolay değil.. ailem ist.da, eşiminkiler de eskişehir.de.. kimseden fayda yok yani.. ne yapayım ben de evin düzenini eve gelen yardımcı kadınla hallediyorum, oğlum da kreşte zaten , 3.5 aylıktan iki yaşına kadar evde bakıcı da vardı... ama yine de birşeyleri yarım yamalak yapmak zorunda kaldığımı hissediyorum çoğu zaman... işimden ve oğlumdan ödün veremeyeceğime göre geriye kendime ait özel zamanlar ve eşimle ilgili şeyler kalıyor....( ama Allah'tan eşim çok anlayışlı... desteği olmasa ikinci çocuğa cesaret edemezdim..

velhasılı "akademisyen kadınlar bakımsızdır" tezi bende hayata geçiyor yani canım..:))))

eyeszay canım ne kadar guzel cok değişik bir duygu olmalı canım gozun aydın allah mutluluğunu bır omur daım etsın canım cok sevındım cok guzel bır gelın olacağına emınım canım

Sanirim bu tez bende de hayata gececek :) Simdiden kendimi yorgun hissetmeye basladim bile, hani cocuk olunca onunla da yapabilrim diyordum ama buradaki bölumdeki erkek hocalar bile "oooo cocuk mu uykusuz geceler demek " falan diye anlatinca acikcasi hic de kolay olmayacagini dusunmeye basladim. Olan oldu bir kere , elimden geleni yapacagim caresiz :) Ister istemez ilgim cocuk/bebek gelisimi ile ilgili yazilara kayiyor, hafizam zayiflamis gibi hissediyorum cunku hicbir sey aklimda kalmiyor artik :) Simdilik ev islerini esimle beraber hallediyoruz hatta isin buyuk kismini o hallediyor ama ileride isleri cogunlukla benim halletmem daha dogru olacak sanirim, cunku butun bunlar onun verimli calismasini etkiliyor. Bari birimiz etkilensin diyorum artik :)

senerd izin konusuna cok kafani takma;
bebegin saglikli olsun da , varsin az kal yaninda

ben de buyuk ihtimal 32de ayrilicam izne; doktorum ona gore hazirlan dedi, ylum uzak oldugu icin, bir de gecmis kanama tecruben var + ayrintili da rahimde bolme var, erken dogum olabilir vs demislerdi
bu sebeplerden doktorum daha fazla calismama izin vermeyecek sanirim :-((

aman bebegim saglikli olsunda, gerekirse dogumdan sonra ucretsiz izin alirim napiimm

ama ben burada calismaya devam etmek zorundayim o yuzden calisacagim ama izin hakkimi kullanamayacagim calistigimi halde Bazen turkiye'deki burokrasiden nefret ediyorum, 5 yil önce de benzer bir sorun yasadim, calistigim tr deki universitem illa istedigimiz belgeyi verecekler diyor, yurtdisinda doktora icin gittigim universite buna hakkimiz yok istediginiz belge yasal degil ki diyor, universitem tutturdu istiyoruz diye. Ben aralarindan ciktim sonra kendileri yazistilar ama cok gerginlik olmustu. O kadar yabanci ögrencimiz var bir tek senin okulunla sorun yasadik, cok cok ilginc demislerdi. Simdi yine ayni seyler olacak biliyorum.

bu arada tabiki saglikli olmasi her seyden önemli, insallah hicbir sorun cikmaz...

Son düzenleme:
EYEZSAY canım çok güzel bir haber buuuu:)))çok sevindim değişik bişey olacak senin için kayınvaliden iyiki ısrar etmiş harıka bir anı yaaa:))))

Semanta sev-rey Sağolun kızlar bişeyler yedim de kendime geldimm... Azıcık filtre kahve içtim bi de.. Ayıldım resmen ... inanmasınız sabah yağmurluydu üşüyodum . şimdi güneş açtı yakıyo bu nası hava anlayamadım

Son düzenleme:
kızlar ihtiyqaçlar listesini bulamadım demıstım
,yardımcı olurmusunuz yada link yazarmısınız suraya lütfen
kımse cvp vermemıs ((((
küstüm size

cnm gecmıs olsun ıyımısın atladım galıba okurken nooldu ???
bebısın nasıl ??
cok öptük seni teyzesı bız sımdı bıraz gezıp tozcaz oglumla alışverısler nasıl gıdıyo
bız bu hafta esımle biraz bğtçe ayırdık butun eksıklerı alıp valizi hazırlamayı düşünüyoruz
buarada redmaskcım artık 2-3 hafta ıcınde halletmemız lazım alınacakları ben baya agırlastım
bıde ayptır solemesı benım vajınam cok agrıyo yanı agrı gırıyo cok normal dedıler
yataken kalkarken egılırken yuruyunce....
sımdıden halletmezsek dahada agırlasıcaz o zaman daha zorlanıcaz
aldıklarımıda en kısa bugun yarın eklıcem fotolar buyuk gelıyo onun ıcın ekleyemedım
bı program bulım da küçültüp eklıcem
çok hos bı hamıle gecelıgı aldım bıde pıjama tkmı alırsam yeter heralde
neyse cok konustum yıne bızden haberler bole ,bız kacıyoz teyzesı ıgnemızı vurulup gezcezzzzzz
byyy

Son düzenleme:

sağol tatlımm .önemli bişey yoktu naslında mide bulantısı, başa ağrısı, boğaz ağrısı.. hastalığa yatkın gibiyim sanki.. neyse akşam güzel bi çorba, temiz uykuuu hallederiz.. bebiş de çook iyi destek oluyo annesine pıtp pıt vura vura..

all güzelim bitir işini.. paran bereketli olsun..benim de bu cmt randevum var.inşallahh ayın 15inden sonra tamamlıycam ihtiyaçlarımı.. çaktırmadan giysi aldım ilave lazım,. bi beşik, bide araba- ana kucağı büyük alacaklarım bunlar.. odaya yatağı 5-6 aylıkken bebişin sallanma , uyku , kilo vb şeylerine göre alıcam..

takipteyim seni şeker. tam 10 gün var aramızda.. aldıklarının resmini koy ki kopya şekeyimn fiyat da isterim tamam mı? ççok opuldun.. şifa olsuun o iğneler bebişlerimize..

merhaba canım ben de üniv.de görevliyim uzman olarak. ben fakülte sekreterine verilecek diye biliyorum raporu o da yazı işlerine göndericek büyük ihtimalle.

aaa nasil yani calismaya devam etmek zorundasin;
32. hafta da izne cikarsinlar madem calisabilir kagidi vermiyorlarsa

hay Allah ya, karisik bir durummus seninki

neyse en olumlu sekilde cozumlenir umarim cnm

gecmis olsun cnmm
ben de gecen haftalarda hasta oldum biliyosun,
bu havalara dikkat etmek gerekiyor sanirim

merhaba canım ben de üniv.de görevliyim uzman olarak. ben fakülte sekreterine verilecek diye biliyorum raporu o da yazı işlerine göndericek büyük ihtimalle.

elinde örnek bir belge varsa bana da gönderebilirsen cok sevinirim, bende burada gösterebilirim böylelikle...

hadi iyi alisverisler cnm,
benim de gecelik-pijama, corap-terlik, tac; lohusa atleti+kulodu
bunlar eksik kaldi hastane cantam icin.
bu cmr. insallah bakicaz esimle; gecen cmr bakindik ama elimiz bos donduk, ins. bu sefer hallederiz
sonra bebisin cicilerini yikayip haftaya ben de hazirlicam cantami artik ya

kızlar merhaba; ben 30+2 haftalığım erkek bebek bekliyoruz,çok hareketli doktor iyi diyor ama bu kadar hareket beni korkutuyor büyüdükçe hareketleri kısıtlanır zannettim ama daha sertleşti,sizede oluyormu böyle birde bebeğim iriymiş 1-2 hafta önden gidiyor.Beni korkutan erken doğum olurmu acaba son 1 aydır karnım sertleşiyor bir tarafa toplanıyor,birde bazı zamanlar kasık kısmım sağ ve sol bıçakla kesiliyormuş gibi acıyor.Sizede oluyormu bunlar.Kramp,mide,halsizlik bunları sormuyorum zaten.:44:

canım merak etme benım de bebişim cok hareketlı masallah ve benım bebegımde ırı 1 hafta onden gıdıyor canım dr bana erken doğum falan olmaz dedı canım dr bır gıt sor benım kasıılmalarım yok allaha sukur

elinde örnek bir belge varsa bana da gönderebilirsen cok sevinirim, bende burada gösterebilirim böylelikle...
elimde belge örneği henüz yok. ama ben doktorumla konuşmuştum,32. haftada bana 37ye kadar çalışabilir raporu verecek onu okula verdiğimde bana verecekleri nüshayı sana mail atarım canım
sanırım ben senden 2 hafta önce izne çıkacağım.şuanda 29. haftamdayım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…