2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar iki gündür evde yatıyorum , öleceğim sandım bu gün nefes almakta cok zorlandım.Cumartesi temizlik yaptım kendimi okadar iyi hissediyordum ki sanki hamile falan değildim.Camları kapıları açtım sildim süpürdüm , duş aldım. Sacım kendiliğinden kurudu. pazartesi doktorda aldım soluğu. Üşütmeye bağlı boğaz enfeksiyonu. Acı olan antibiyotik içiyorum ve halsizlikten yemek bile yiyemiyorum. Yarın iş başı bakalım ne olcak. pen-os antibiyotik içen oldu mu hiç?

Merak etme canim, biz bebek uyuyor denince hemen sus pus isaretleri yapariz, halbuki bebekler gurultuye aliskinlar. Bizim kalp atislarimiz, bagirsak hareketlerimiz, konusmalarimi herseyi duyuyorlar. Bazi kitaplarda annenin kalp atis sesini kaydedip dogum sonrasi dinletilmesi tavsiye ediliyor. Diyecegim o ki gurultuden bebegim rahatsiz olacak diye uzulme, O etkilenmeyecek, sen biraz rahatsiz olabilirsin. Ama toz konusunda haklisin. Dogum sonrasi bir cok tecrubeli anneden bebegi uyutmak icin yontem olarak sac kurutma makinesi calistirmalar, elektirik supurgesi calistiranlar, mutfaktaki aspiratoru acik birakanlari cok duydum.

Bunu duymamistim, :26:ben de miyopum ama zaten sezeryan dusunuyoruz.

Gecmis olsun, bebise de masallah.

Kızlar babalar günü bu haftasonu mu?

Haziran'in 3.Pazar'i diye biliyorum ama???:26:

Uzun sure ayakta kalmak bu donemlerimizde hic de iyi gelmiyor. Ayaklarini uzatip diktigin iyi olmus, bayagi faydasi oluyor.:13:

zarpdeniz neden detaylı ult. yatırıyosun pıhtıdan dolayı mı yoksa lakorskopıden dolayımı
dr ıstedı dımı ??

adamell masallah ilk sensın heralde benımde temmuz sonu dıyor drum hadı hayırlısı

sulesii
gecmıs olsun jnm kızın ıyıymısss masallah bosver calısmasanda olur bebegın ıyı olsunda dımı ??

pepermint
bence ole bısı yoktur sanmıyorum kızlar bıde normal dogum ole cok zor bısı deıl bence sezer daha kotu
oyle olsaydı o zaman kımse normal yapamazdı

az önce mailime gelmiş...paylaşmak istedim...İstanbul'da olup Ümraniyeye gidebilecek olanlar kaçırmasın...

Hamileler ve yeni anneler için Anne Bebek Festivali 4-5 Haziran tarihlerinde Ümraniye Meydan'da yapılacaktır..
Etkinlik boyunca doktorlar eşliğinde söyleşiler, emzirme ile ilgili bilgilendirme, bol hediyeli yarışmalar anne ve anne adaylarını bekliyor olacak...

E-bebek grubu medya sponsorluğunda düzenlenecek Bebek Festivali'nde, etkinlik sponsorları Philips Avent, Fresh&Soft ve Ikea özel aktivitelerle hem kazandıracak hem eğlendirecek...

Mediamarkt kuracağı hatıra fotoğrafı köşesinde annelerle bebeklerinin en güzel fotoğraflarını çekecek.

Organizasyon Arya Sponsorluk ve İletişim Danışmanlığı 0212 277 24 24

selam kizlar

en son dün gece cok kasilmalarim var diye yazmistim sabah solugu doktorda aldik ve bütün günümüz nerdeyse doktorda gecti cok ayakta kalmak ve yorulmaktan dolayi yasamisim o kasilmalari doktorum mümkün oldugunca kendini yorma hafif isler yap ve günde en az 2 kez 1er saat boyunca uzan dedi bebek otururken de asagiya dogru baski yapiyomus allahtan acilmam falan yoktu alttan da bakti ultrasonla yanliz bebisim biraz iri olucak galiba en son türkiyede 2 mayista gitmistim doktora 713 gr ve 33 cm di orda da doktor biraz uzun boylu bi kiz olucak demisti ama kilosu icin fazla dememisti hic bugün doktorun ölcümlerine göre boyuna yaklsik 41 cm dedi ve kilosuna da 1350 gr ben ufak tefek biriyim ama esim iridir baya doktor böyle giderse normal dogum yapman zor gözüküyo dedi daha 29. haftanin icinde böyleyse 40 i buldugunda büyük ihtimalle 4 kilonun üzerinde olur diyooo simdi bunun stresi sardi beni ama zaten hareket ettiginde öyle canimi acitiyodu ki megerse bu kizimin birazz iri olmasindanmis

ya ben hala inanamiyorum daha 1 ayda nasil 2 kati kadar kilo aldi bu cocuk ve boyu bu kadar uzadi

slm kızlar...nasılsınız
ben geldim evimdeyim 4 günlük gezmenin sonunda bugün evime geldim...
bu arada ilk defa bu kadar çok yorulduğumu hatırlıyorumm ayakları yananları şişenlerin halini daha iyi anladım ctesi pazar ve dün
Allahım sabır ve güç versin çok kötü bişimiş....
şükür bugün dinlendimde kendimi ve ayaklarımı iyi hissediyorum...
kızlar yoktum ama sizleri ziyaretçi olarak hep okudum bi dünü okuyamadım dünü okuyamadım diyede kendimde büyük eksiklik hissediyorum
venüs cnm çok şükür sen ve bebeğin iyi yani erken doğum yapmamışsın çok şükür
devamlı yaman gerekiyo bu socakalrdada çok zordu ama napacan cnm katlanacaksın artık bebişin için..hiç kafana takma inş zamanında gelecek minnoşun ve annesini zora sokamayacak
peppermintcnm sendede en önemli bela çıkmamış şekerden bahsediyorum çok şanslısın...annen konusunda telaşlarında çok haklısın cnm annenin iki çocuğa bakması gerçekten zor olacak hele biride daha çok küçükse,benim annemde ablamın çocuğuna bakıyo bütün gününe yetiyo valla bi bebeğe daha bakmaya zamanı yok gün içinde,inş annen bunu başarır cnm...
kids go cnm senin aldığın cicileride gördüm çok şekerler hele sallanan ana kucağına bayıldım burada görmüştm ondan ve çok beğenmişti fiyatıda 199 mu neydi çok iyi yapmışsın....
diğer annişler aklıma gelenler bunlar hepinizi ayrı ayrı öptük kızımla...
bende haftasınundan beri gezmedeydim ablam ve annemle beraberdik
kızıma alışveriş için çağırdı annem gel alalımda daha sıcağa kalmasın dedi bende gittim ama fena yoruldum fena...hep kızıma ciciler baktım hep kendime bişi bakamadım pek
karnımdayken böyleyse doğurduğumda nasıl olacak bilmiyorum valla
bi tane 15li hastane çıkışımız vardı annemde bi tane 10lu ince penye hastane çıkışı aldı
sonra başka bi yerde gördük kiraz şekilli 5li takım onuda aldık...
alt açması ve battaniyesini takım aldık çok ciciler...
güzel kızımı yıkadıktan sonra silmeye bebek için banyo havlusu aldık,bornoziçin erken diye bornoz takımı almadım...ağız mendilleri biberonlar pişik kremlerii yan yatmaması için yastığı göğüs pompası göğüs pedi,çıtçıtlı badiler,pijama takımı gecelik,can bebe alt açma diş kaşıyıcı emzik kutusu,küveti sevi bebe filesi vs...daha bi sür ama aklıma gelenler üstün kör bunlar poşetler yığınla oldu valla
pijama takımı evde giymem için aldım
hastane için güzel bi takım bulamadım..
bigün eminönüne gidip lohusa takımı almayı ve bebişimin odası için kapı süsü sepeti şekeri için oraya gitmeyi düşünüyorum....
mobilyamız gelsin bi havalandırayım 1 hafta 10 gün sonra yıkayıp yıkayıp yerleştirecem kuzumun eşyalarını inş..
Allahımın izni ile inş..
benden hbrler böyle kızlar eksikler azalıyo şükür
bide şu bebek arabsına son noktayı koysak kafam rahatlayacak valla
sizler nasılsınız canlarım...

cnm çok yorma kendini ve boş vakitlerinde hep yat dinlen bırak işler kalsın....
maşallah bebeğine valla güzel kilosu ve boyu var annesi
sanırım babasına benzeyecek he ne dersin benzesinmi?
benimde dün gece ilk defa karnım sertleşti 2 defa ve bebeğime söz verdim bi daha yorulmayacam diye...
taş gibi oluyo karmın diyodunuz ya ben bi türlü anlamıyodum nasıl taş gibi dün gece anladım sizleri
ama elime karnıma koydum o dediğiniz olmadı yani rahmin toplanması sadece semsert oldu sonra hemen geçti..

ben gecen 3D ultrasona girdim, bebek yuzunu gostermeyince cikolata yesem olur mu dedim, doktor neden ki dedi:)canin cok istediyse ye dedi hehe :)burada bilmiyorlar sanirim...
umarim sorun cikmaz canim
bence yabancilarda bu cok normal hatta sevimli kabul edilen bir durum, arkadasimin ablasi da hamileyken dugunleri olmustu(slovakti arkadasim) ve karni kocamandi, cok sevimli gorunuyordu.cok eglendik diye anlatmisti...:)bence guzel olacak, dugun guzel bir kere:)
ya gariptir ama bende kendimi cok guzel hissediyorum:)

sagol canim cicilerimizi begendigin icin daha güzelleri senin olsun insallahhh

valla bundan sonra fazla yorulmamaya dikkat edicem sanirim zaten esim de yaptirmaz artik bana is falan ben yarin süpürür silerim dedi bugün sen yat dinlen

valla tipi babasina benzer mi bilmiyorum (gerci dudaklar ayni babasi da) iriligi benzicek gibi gözüküyoo karin sertlesmesi bende de oluyo cok hatta sürekli tas gibi diyebilirim ama doktorum da onun normal oldugunu herkesin vücut yapisina göre degistigini söyledi rahim kasilmalari tehlikeli o da saatte 4 kezden fazla olursa yoksa rahim kasilmalari yasaniyo cünkü doguma hazirliyomus kendini

benim saatte 4 kez kasilmam oluyordu, neden endiseleniyorsun ki bu normal dediler? cok soru soruyorsun neden endiselerin var falan dediler... cok ilgincler yaa...

benim saatte 4 kez kasilmam oluyordu, neden endiseleniyorsun ki bu normal dediler? cok soru soruyorsun neden endiselerin var falan dediler... cok ilgincler yaa...

valla canim benim karnim hep sert tas gibi ama dün gece cok kötü kasilmalar oldu bi de bebek bastirip bastirip durunca cok telaslandim doktora gittim bugün gerci iyi ilgilendiler bugün simdiye kadar olmadigi kadar hic boy kilo falan söylemezlerdi bugün söylediler de biraz iri gözüküyo bu da beni korkuttu hatta doktor böyle giderse normal dogum yapamayabilirsin bile dedi ki ilk defa agzina sezeryan lafini aldi

karnini olcuyorlar ya, o olcumler nasil? normalden buyuk mu karnin?

benim karnimi hic ölcmediler ki canim normalde ultrasonla bakmiyodu ama sikayetim oldugu icin bakti ve ordaki ölcümlere göre bebegin biraz iri oldugunu söyledi hem boyu uzun hemde kilosu fazla cikti biraz

hmmm anladim, burada hem ultrason var hem de eski bir yontem ama karni metreyle olcup kaydediyorlar.

hmmm anladim, burada hem ultrason var hem de eski bir yontem ama karni metreyle olcup kaydediyorlar.

yok canim burda onu yapmadilar bana :))) ama ben öyle bisey duymustum gebelik haftasi mi ne cikiyomus nasil oldugunu bilmiyorum ama. bundan sonra dikkat edicem artik icimde bi tosuncuk tasiyorummm :))

yok canim burda onu yapmadilar bana :))) ama ben öyle bisey duymustum gebelik haftasi mi ne cikiyomus nasil oldugunu bilmiyorum ama. bundan sonra dikkat edicem artik icimde bi tosuncuk tasiyorummm :))

onu sordum cunku ben gecen hafta ozel klinkte ultrasona girmistim ve bebek bir hafta ondeydi ya, bugun onu sordum ebeye... ebe bir kere ozel klinige guvenme arti karninin boyu o,masi gereken olculerde, muhtemelen bebeginin kilosu da normal,32.haftadaki kontrolunde bebegin boyu ve kilosu kesinlesir ama sekerli seylerden de uzak dur o zamana kadar diye aciklama yapti.

yalniz Allaha cok sukur ki ebem bir dokt or kadar bilgili, dun uzman doktorla horusmustum kasilmalarim icin, bugun ebe doktorun soylediklerini bilmeden tamamen ayni seyleri soyledi, bu icimi rahatlatti tabii kasilmalar konusunda.

evet canim bende ebemden cok memnunum herseyi sorabiliyorum ve dedigin gibi gercekten cok bilgililer doktorum bile onun kadar ilgilenmiyo desem yanlis olmaz herhalde ama benim hic karnimi ölcmedi sadece gittigimde alttan elle muayene yapiyo idrar tahlili ve 2 ayda bi hemoglobin degerine bakiyo haa bi de kalp atislerini dinliyo bebegin en son gittigimde eliyle karnima dokunarak bebegin basinin asagida oldugunu söylemisti bi de :)

evet yaaanelle anliyorlar bebegin pozisyonunu ne ilginc, ben kendi karnimin icindekini tanimlayamiyorum o dokununca anliyor:) sen sekerli seylere dikkat et, uzum, seftali,karpuz,havuc,patates...cok fazla yemeyelim... bebegin buyuk olmasi sorun degil ama sekerli beslendigin icin buyuk olmasi iyi bir sey degil o kadar dedi ebem, buyuk olacak, protein,mineral vS alarak buyurse daha saglikli olur, dusun kucuk cocuklara bilemcok fazla seker verilmez, bebegine de fazla seker gitmesi zararlidir dedi.

simdi hatirlqdim, meyve suyu, kola gibi seYler de icme, cikolata yeme falan da dedi. bir de beyaz ekmek yememelisin dedi:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…