Ya bu arada bizim sitede binalara mantolama çalışması başladı ve bizim bloğa Ağustos sonu eylül başında sıra gelecekmiş. Tam doğum yaptığım sıralar. Gürültü olursa ya bebek rahatsız olursa??( Bir de sıcak olacak ve ben tozdan pislikten kapı pencere açamayacağım. Çok canım sıkıldı.
Bina yöneticisine söyledim dedim böyle böyle çok kötü bir zamana denk geldi diye. Kadın hiç umursamadı. En son biimki olsun, ustaların eli alışsın ki daha iyi yaparlar dedi konuyu kapattı.(( Uyuz!!! Şimdi bu akşam sitenin genel yöneticisine gidip rica edeceğim. Gerekirse Küçük Emrah modunda boynumu büküp ağlayacağım. Dua edin kızlar da daha erkene almayı kabul etsinler.:95:
kizlar bisey sorucam
4,5 numara ve uzeri miyop olanlar normal dogum yapamiyormus; ikinmalar sirasinda retina yirtiklari olabiliyormus diye bisey duydum,
bilginiz var mi?
benim gozlerim miyop, lens kullandigimdan dr.um da farketmedi tabi, bn de herseferinde unutuyorum sormayi
:44:
kızlar doktora gittim bugün. kasıklarım sertleşiyo falan diyodum ya azıcık sancım çıktı haftaya tekrar çağırdı doktor bebişimi gördüm 1050 gr olmuşbu arada iltihap çıktı idrarda antibiyotik verdi doktor 8-10 lökosit 7-8 epitel 1-2 eritrosit görüldü diyo kızımın ayağını gördüm bugün kızlar tam net biçimde yüzünüde lutfetti bu defa hanımefendi habire o ultrasona karnımda gezdikçe tekme attı haftasıyla uyumluymuş bebeğin durumu çok iyiymiş ama bol bol istirahat dedi doktorcum
Kızlar babalar günü bu haftasonu mu?
kızlar selam,
okuldan geldim bacaklarımı dikip yattım.acayip şiştiler davul gibiler!!dün 1 numara büyük ayakkabı aldım bugün canıma okudu ayakkabı resmen!çok fenayım çok napcam bilmem??haftaya cuma 32 haftam doluyor çalışabilir raporu alayım diyorum ama her sabah söylene söylene gidiyorum!aslında sağlığım gayet iyi çalışabilirim 35 e kadar(1 temmuz 35 e geliyor)bilmiyorum yaa...3 hafta ekliyebilcem diye kendime eziyet etmesem mi bilemedim!!yurt dışında 24 ay ücretli izin hakkı var bizde 8 hafta !neymiş 5 hafta ekleyebilirmişiz..çok cömertler çookk....
canım ihtiyaç listesi :
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/351054-bebek-anneler-icin-ihtiyac-listesi.html
adres bu ..
selam kizlar
en son dün gece cok kasilmalarim var diye yazmistim sabah solugu doktorda aldik ve bütün günümüz nerdeyse doktorda gecti cok ayakta kalmak ve yorulmaktan dolayi yasamisim o kasilmalari doktorum mümkün oldugunca kendini yorma hafif isler yap ve günde en az 2 kez 1er saat boyunca uzan dedi bebek otururken de asagiya dogru baski yapiyomus allahtan acilmam falan yoktu alttan da bakti ultrasonla yanliz bebisim biraz iri olucak galiba en son türkiyede 2 mayista gitmistim doktora 713 gr ve 33 cm di orda da doktor biraz uzun boylu bi kiz olucak demisti ama kilosu icin fazla dememisti hic bugün doktorun ölcümlerine göre boyuna yaklsik 41 cm dedi ve kilosuna da 1350 grben ufak tefek biriyim ama esim iridir baya doktor böyle giderse normal dogum yapman zor gözüküyo dedi daha 29. haftanin icinde böyleyse 40 i buldugunda büyük ihtimalle 4 kilonun üzerinde olur diyooo simdi bunun stresi sardi beni ama zaten hareket ettiginde öyle canimi acitiyodu ki megerse bu kizimin birazz iri olmasindanmis
ya ben hala inanamiyorum daha 1 ayda nasil 2 kati kadar kilo aldi bu cocuk ve boyu bu kadar uzadi
ben gecen 3D ultrasona girdim, bebek yuzunu gostermeyince cikolata yesem olur mu dedim, doktor neden ki dedi:)canin cok istediyse ye dedi hehe :)burada bilmiyorlar sanirim...sgk anlaşması var benim hastanemin
sgk anlaşması olmayan yer var mıdır bilmem ki
öyle yerler varsa oralarda doğuma benim gücüm yetmezdi zatenburası bile anlaşmalı ama 1500 tl
dr um istersen çalış dedi ama biz yoğun çalışıyoruz bi de evde oğlumla vakit geçirmek istedim şimdi hava müsade ettikçe parka gdecez
canım zaten sürekli değil sadece hareket saymadan önce
deneyimli bi anne olarak nst ye girmeden önce yanınızda çikolata götürün çünkü kalp sesleri yada hareketleri yavaş çıkarsa size hemen tatlı bişey yedirecekler
hareket sayma öncesi tatlı yediriliyo tabi şeker hastası değilseniz
umarim sorun cikmaz canimYa bu arada bizim sitede binalara mantolama çalışması başladı ve bizim bloğa Ağustos sonu eylül başında sıra gelecekmiş. Tam doğum yaptığım sıralar. Gürültü olursa ya bebek rahatsız olursa??( Bir de sıcak olacak ve ben tozdan pislikten kapı pencere açamayacağım. Çok canım sıkıldı.
Bina yöneticisine söyledim dedim böyle böyle çok kötü bir zamana denk geldi diye. Kadın hiç umursamadı. En son biimki olsun, ustaların eli alışsın ki daha iyi yaparlar dedi konuyu kapattı.(( Uyuz!!! Şimdi bu akşam sitenin genel yöneticisine gidip rica edeceğim. Gerekirse Küçük Emrah modunda boynumu büküp ağlayacağım. Dua edin kızlar da daha erkene almayı kabul etsinler.:95:
bence yabancilarda bu cok normal hatta sevimli kabul edilen bir durum, arkadasimin ablasi da hamileyken dugunleri olmustu(slovakti arkadasim) ve karni kocamandi, cok sevimli gorunuyordu.cok eglendik diye anlatmisti...:)bence guzel olacak, dugun guzel bir kere:)hehe saol jnm bnm. valla ben cok heyecansizdim ama herkesin yazdiklarini okuyunca benide kapladi bi heyecan. herkes guzel olacagini soylemis.
yok yahu ben hic ole farkliliklardan hoslanan falan biri degilim aslinda. kot pantolonla evlenmem vizem bitiyordu o yuzden ole apar topar olmustu. ama ne biliyim hamileyken ben istemiyordum aslindadilerim iyiki yapmisim derim.
cok saol jnm hehehehhe ben saklamayi dusunuyordum yahuD ne biliyim ben garip hissediyorum biraz:d
hehe bakalim nasil olucak. tabi bana garip geliyor ben hep normal gelinliklere ozeniyordum ama olmadi bebek dogduktan sonra bide annemin memleketinde yapariz dugun hihih. napalim bizdede bole oldu. ok jnm size hepsini yollicam.
cok cok saol canim. dilerim guzel olur gercekten.
valla sizinle beraber bende heyecanlanmaya basladim. isallah guzel olur.
ya gariptir ama bende kendimi cok guzel hissediyorum:)Hehehehe! Ooo deliye hergün bayram Gözde' ye hergün düğünValla bana kalsa ben heryıl düğün tazelerim. Benim düğünüm çok başarılı değildi tam tez dönemime denk geldi birde benim dışımda ilgilenen olmadığından vasat bir düğün organizasyonuydu o yüzden içimde kaldı :)))
Aslında hamileyken düğün yapmak daha hoş olur çünkü bu dönem benim kendimi hayatım boyunca en harika çekici ve güzel hissettiğim dönem
Bak ya çok özlemişim seni, geldin iki çift laf ederiz derken hastam geldi(
cnm çok yorma kendini ve boş vakitlerinde hep yat dinlen bırak işler kalsın....
maşallah bebeğine valla güzel kilosu ve boyu var annesi
sanırım babasına benzeyecek he ne dersin benzesinmi?
benimde dün gece ilk defa karnım sertleşti 2 defa ve bebeğime söz verdim bi daha yorulmayacam diye...
taş gibi oluyokarmın diyodunuz ya ben bi türlü anlamıyodum nasıl taş gibi dün gece anladım sizleri
ama elime karnıma koydum o dediğiniz olmadı yani rahmin toplanması sadece semsert oldu sonra hemen geçti..
sagol canim cicilerimizi begendigin icin daha güzelleri senin olsun insallahhh
valla bundan sonra fazla yorulmamaya dikkat edicem sanirim zaten esim de yaptirmaz artik bana is falan ben yarin süpürür silerim dedi bugün sen yat dinlen
valla tipi babasina benzer mi bilmiyorum (gerci dudaklar ayni babasi da) iriligi benzicek gibi gözüküyoo karin sertlesmesi bende de oluyo cok hatta sürekli tas gibi diyebilirim ama doktorum da onun normal oldugunu herkesin vücut yapisina göre degistigini söyledi rahim kasilmalari tehlikeli o da saatte 4 kezden fazla olursa yoksa rahim kasilmalari yasaniyo cünkü doguma hazirliyomus kendini
benim saatte 4 kez kasilmam oluyordu, neden endiseleniyorsun ki bu normal dediler? cok soru soruyorsun neden endiselerin var falan dediler... cok ilgincler yaa...
valla canim benim karnim hep sert tas gibi ama dün gece cok kötü kasilmalar oldu bi de bebek bastirip bastirip durunca cok telaslandim doktora gittim bugün gerci iyi ilgilendiler bugün simdiye kadar olmadigi kadar hic boy kilo falan söylemezlerdi bugün söylediler de biraz iri gözüküyo bu da beni korkuttu hatta doktor böyle giderse normal dogum yapamayabilirsin bile dedi ki ilk defa agzina sezeryan lafini aldi
karnini olcuyorlar ya, o olcumler nasil? normalden buyuk mu karnin?
benim karnimi hic ölcmediler ki canim normalde ultrasonla bakmiyodu ama sikayetim oldugu icin bakti ve ordaki ölcümlere göre bebegin biraz iri oldugunu söyledi hem boyu uzun hemde kilosu fazla cikti biraz
hmmm anladim, burada hem ultrason var hem de eski bir yontem ama karni metreyle olcup kaydediyorlar.
yok canim burda onu yapmadilar bana :))) ama ben öyle bisey duymustum gebelik haftasi mi ne cikiyomus nasil oldugunu bilmiyorum ama. bundan sonra dikkat edicem artik icimde bi tosuncuk tasiyorummm :))
onu sordum cunku ben gecen hafta ozel klinkte ultrasona girmistim ve bebek bir hafta ondeydi ya, bugun onu sordum ebeye... ebe bir kere ozel klinige guvenme arti karninin boyu o,masi gereken olculerde, muhtemelen bebeginin kilosu da normal,32.haftadaki kontrolunde bebegin boyu ve kilosu kesinlesir ama sekerli seylerden de uzak dur o zamana kadar diye aciklama yapti.
yalniz Allaha cok sukur ki ebem bir dokt or kadar bilgili, dun uzman doktorla horusmustum kasilmalarim icin, bugun ebe doktorun soylediklerini bilmeden tamamen ayni seyleri soyledi, bu icimi rahatlatti tabii kasilmalar konusunda.
evet canim bende ebemden cok memnunum herseyi sorabiliyorum ve dedigin gibi gercekten cok bilgililer doktorum bile onun kadar ilgilenmiyo desem yanlis olmaz herhalde ama benim hic karnimi ölcmedi sadece gittigimde alttan elle muayene yapiyo idrar tahlili ve 2 ayda bi hemoglobin degerine bakiyo haa bi de kalp atislerini dinliyo bebegin en son gittigimde eliyle karnima dokunarak bebegin basinin asagida oldugunu söylemisti bi de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?