evet yaaanelle anliyorlar bebegin pozisyonunu ne ilginc, ben kendi karnimin icindekini tanimlayamiyorum o dokununca anliyor:) sen sekerli seylere dikkat et, uzum, seftali,karpuz,havuc,patates...cok fazla yemeyelim... bebegin buyuk olmasi sorun degil ama sekerli beslendigin icin buyuk olmasi iyi bir sey degil o kadar dedi ebem, buyuk olacak, protein,mineral vS alarak buyurse daha saglikli olur, dusun kucuk cocuklara bilemcok fazla seker verilmez, bebegine de fazla seker gitmesi zararlidir dedi.
simdi hatirlqdim, meyve suyu, kola gibi seYler de icme, cikolata yeme falan da dedi. bir de beyaz ekmek yememelisin dedi:)
bana da her seferinde beyaz ekmek yeme diyo :) zaten yemiyorum bende 10 kilo aldiktan sonra :) meyve de mevsim meyveleri yemeye calisiyorum iste cilek kiraz gibi ama asiriya kacmiyorum zaten simdi bi de almanyada virüs sorunu var salatalik domates salata yemeyin diyolar tam da mevsimi ne güzel yiyodum onlari da yiyemiyorum
ama cikolata konusunda yemiyorum dersem yalan olur dayaniyorum cünkü canim cok tatli istiyoooarada sütlü tatlilar yapmaya calisiyorum iste biraz daha az seker atiyorum icine bakalim bundan sonra da böyle hizli kilo alicak mi simdi onun yeni lakabi tosuncuk oldu babamiz öyle sesleniyoo
he he ne tatli:)bende beyaz ekmek yiyorum ama artik yemeyecegim, bu arada gunde 3 meyve ye dedi... evet yaaa o sorun burada da var, yesem mi yemesem mi karar veremiyorum
canim ben yemiyorum daha dogrusu esim dolaptaki domates ve salataliklari atti ve almayi da yasakladi zaten marketlerde de kimse almayinca fiyatlarini öyle bi düsürmüler ki bi süre dikkat etmek iyi olucak sanirim ama canim istemiyo da degil hani
yukaridaki mesajima ekledim cikolatayla ilgili yazdigini :) burda haberlerde ve gazetelerde alinmadigi icin düstü diyolar orda da öyle mi bilmiyorumburada da yesilliklerin fiyati dustu, denk mi geldi yoksa tuketilmiyor mu bilmiyorum...
canim ben yemiyorum daha dogrusu esim dolaptaki domates ve salataliklari atti ve almayi da yasakladi zaten marketlerde de kimse almayinca fiyatlarini öyle bi düsürmüler ki bi süre dikkat etmek iyi olucak sanirim ama canim istemiyo da degil hani
:) simdi gördüm yazdigini ritter sport o kadar da ünlü degil herhalde gerci cikolata almanyada meshur da degil hani :)
hadi yaaa cikolata unlu degil mi almanya'da, ferrero,milka,ritter sport,haribo cok unlu halbuki... ben almanya 'nin cikolatalarini cok seviyorum,zaten almanya deyince aklimda araba ve cikolata canlaniyor benim:) cikolata seviyorum demissin , sen hangisinden hoslaniyorsun diye sorayim sonra kapatalim canimiz cekecek sonra:)zaten cekti bile:)
zarpdeniz neden detaylı ult. yatırıyosun pıhtıdan dolayı mı yoksa lakorskopıden dolayımı
dr ıstedı dımı ??
adamell masallah ilk sensın heralde benımde temmuz sonu dıyor drum hadı hayırlısı
sulesii
gecmıs olsun jnm kızın ıyıymısss masallah bosver calısmasanda olur bebegın ıyı olsunda dımı ??
pepermint
bence ole bısı yoktur sanmıyorum kızlar bıde normal dogum ole cok zor bısı deıl bence sezer daha kotu
oyle olsaydı o zaman kımse normal yapamazdı
Kizlar aramizda ögretmen olanlari görmüstüm, yaa bizim bu dogum öncesi izinler yaniyor degilmi( simdi 28.haftadayim. Seminerlerin son haftasinda 32 oluyor,sadece o hafta gitmicem. bi yerde okumustum: dogum öncesi yaz tatiline denk geliyorsa dogum sonrasina aktarilamiyor diye..buügn okuldaki ögretmenler olurmu öle sey fln dedi, bende size bi sorayim dedim.???
Kizlar aramizda ögretmen olanlari görmüstüm, yaa bizim bu dogum öncesi izinler yaniyor degilmi( simdi 28.haftadayim. Seminerlerin son haftasinda 32 oluyor,sadece o hafta gitmicem. bi yerde okumustum: dogum öncesi yaz tatiline denk geliyorsa dogum sonrasina aktarilamiyor diye..buügn okuldaki ögretmenler olurmu öle sey fln dedi, bende size bi sorayim dedim.???
.kizlar doktordan geldim simdi. demin herkese cevap verdimmi unuttum umarim vermisimdir. neyse gayet iyi gecti doktor randevumuz. bebek tam gunu gunune ayni ve gunune gore butun olculeri tam olmasi gereken sayida. 1 500 kg kilosu. boy olcumu diye birsey soz konusu degil ancak haftasina gore yaklasik nasil oldugunu sorabilirsin dedi bende sordum oldukca uzun bi bebek dedi. butun organlarina bakildi yine ayrintili ultrasonda hersey cok guzel. plasentam yukarida ve pelvis kemiklerim tamamen kapali. doktor yuru kos ne istiyorsan yap dedi. kayinvalidemde aman soleme bunu onu durmadan agir kaldiriyor koca kolileri sabahtan aksama kadar kosturuyor hic oturmuyor dedi. doktorda agir kaldirmamaya calis onun disinda istedigin kadar yuru kostur sabahtan aksama kadar dedi. dogum konusunda konustuk. erken dogum tehliken yok normal dogum yapacagiz epiduralle dedi. bende epiduralin bebege bi zarari olup olmadigini sordum. hayir hicbir zarari yok. durduk yerde saatlerce sanci cekip tansiyonunun dusmesine vs de gerek yok bana birak herseyi dogum konusunda endiselenme dedi. inanilmaz rahatladim kizlar. bu arada bu doktor avrupada 3. secilen athinanin en iyi hastanesinin ve athinadaki obsestrican ve jinekoloji doktorlari kurulunun baskani. yasi ileri tecrubeli cok iyi bir doktor. simdi turkiyedeki gittigim doktorlarla kiyaslayinca soka giriyorum ben nasil gitmisim o doktorlara diyorum. bu arada bu kasilmalarla ilgili sordum kizlar. gunde 10 kere olmasi normal endise edilecek bisey yok dedi. durum bu:))bebisimiz ilk defa yuzunu gostermediama kiz oldugunu ilk defa bu kadar kesin gordum simdilik bole.
kizlar doktordan geldim simdi. demin herkese cevap verdimmi unuttum umarim vermisimdir. neyse gayet iyi gecti doktor randevumuz. bebek tam gunu gunune ayni ve gunune gore butun olculeri tam olmasi gereken sayida. 1 500 kg kilosu. boy olcumu diye birsey soz konusu degil ancak haftasina gore yaklasik nasil oldugunu sorabilirsin dedi bende sordum oldukca uzun bi bebek dedi. butun organlarina bakildi yine ayrintili ultrasonda hersey cok guzel. plasentam yukarida ve pelvis kemiklerim tamamen kapali. doktor yuru kos ne istiyorsan yap dedi. kayinvalidemde aman soleme bunu onu durmadan agir kaldiriyor koca kolileri sabahtan aksama kadar kosturuyor hic oturmuyor dedi. doktorda agir kaldirmamaya calis onun disinda istedigin kadar yuru kostur sabahtan aksama kadar dedi. dogum konusunda konustuk. erken dogum tehliken yok normal dogum yapacagiz epiduralle dedi. bende epiduralin bebege bi zarari olup olmadigini sordum. hayir hicbir zarari yok. durduk yerde saatlerce sanci cekip tansiyonunun dusmesine vs de gerek yok bana birak herseyi dogum konusunda endiselenme dedi. inanilmaz rahatladim kizlar. bu arada bu doktor avrupada 3. secilen athinanin en iyi hastanesinin ve athinadaki obsestrican ve jinekoloji doktorlari kurulunun baskani. yasi ileri tecrubeli cok iyi bir doktor. simdi turkiyedeki gittigim doktorlarla kiyaslayinca soka giriyorum ben nasil gitmisim o doktorlara diyorum. bu arada bu kasilmalarla ilgili sordum kizlar. gunde 10 kere olmasi normal endise edilecek bisey yok dedi. durum bu:))bebisimiz ilk defa yuzunu gostermediama kiz oldugunu ilk defa bu kadar kesin gordum simdilik bole.
kizlar doktordan geldim simdi. demin herkese cevap verdimmi unuttum umarim vermisimdir. neyse gayet iyi gecti doktor randevumuz. bebek tam gunu gunune ayni ve gunune gore butun olculeri tam olmasi gereken sayida. 1 500 kg kilosu. boy olcumu diye birsey soz konusu degil ancak haftasina gore yaklasik nasil oldugunu sorabilirsin dedi bende sordum oldukca uzun bi bebek dedi. butun organlarina bakildi yine ayrintili ultrasonda hersey cok guzel. plasentam yukarida ve pelvis kemiklerim tamamen kapali. doktor yuru kos ne istiyorsan yap dedi. kayinvalidemde aman soleme bunu onu durmadan agir kaldiriyor koca kolileri sabahtan aksama kadar kosturuyor hic oturmuyor dedi. doktorda agir kaldirmamaya calis onun disinda istedigin kadar yuru kostur sabahtan aksama kadar dedi. dogum konusunda konustuk. erken dogum tehliken yok normal dogum yapacagiz epiduralle dedi. bende epiduralin bebege bi zarari olup olmadigini sordum. hayir hicbir zarari yok. durduk yerde saatlerce sanci cekip tansiyonunun dusmesine vs de gerek yok bana birak herseyi dogum konusunda endiselenme dedi. inanilmaz rahatladim kizlar. bu arada bu doktor avrupada 3. secilen athinanin en iyi hastanesinin ve athinadaki obsestrican ve jinekoloji doktorlari kurulunun baskani. yasi ileri tecrubeli cok iyi bir doktor. simdi turkiyedeki gittigim doktorlarla kiyaslayinca soka giriyorum ben nasil gitmisim o doktorlara diyorum. bu arada bu kasilmalarla ilgili sordum kizlar. gunde 10 kere olmasi normal endise edilecek bisey yok dedi. durum bu:))bebisimiz ilk defa yuzunu gostermediama kiz oldugunu ilk defa bu kadar kesin gordum simdilik bole.
kızlar iki gündür evde yatıyorum , öleceğim sandım bu gün nefes almakta cok zorlandım.Cumartesi temizlik yaptım kendimi okadar iyi hissediyordum ki sanki hamile falan değildim.Camları kapıları açtım sildim süpürdüm , duş aldım. Sacım kendiliğinden kurudu. pazartesi doktorda aldım soluğu. Üşütmeye bağlı boğaz enfeksiyonu. Acı olan antibiyotik içiyorumve halsizlikten yemek bile yiyemiyorum. Yarın iş başı bakalım ne olcak. pen-os antibiyotik içen oldu mu hiç?
Merak etme canim, biz bebek uyuyor denince hemen sus pus isaretleri yapariz, halbuki bebekler gurultuye aliskinlar. Bizim kalp atislarimiz, bagirsak hareketlerimiz, konusmalarimi herseyi duyuyorlar. Bazi kitaplarda annenin kalp atis sesini kaydedip dogum sonrasi dinletilmesi tavsiye ediliyor. Diyecegim o ki gurultuden bebegim rahatsiz olacak diye uzulme, O etkilenmeyecek, sen biraz rahatsiz olabilirsin. Ama toz konusunda haklisin. Dogum sonrasi bir cok tecrubeli anneden bebegi uyutmak icin yontem olarak sac kurutma makinesi calistirmalar, elektirik supurgesi calistiranlar, mutfaktaki aspiratoru acik birakanlari cok duydum.
Haziran'in 3.Pazar'i diye biliyorum ama???:26:
selam kizlar
en son dün gece cok kasilmalarim var diye yazmistim sabah solugu doktorda aldik ve bütün günümüz nerdeyse doktorda gecti cok ayakta kalmak ve yorulmaktan dolayi yasamisim o kasilmalari doktorum mümkün oldugunca kendini yorma hafif isler yap ve günde en az 2 kez 1er saat boyunca uzan dedi bebek otururken de asagiya dogru baski yapiyomus allahtan acilmam falan yoktu alttan da bakti ultrasonla yanliz bebisim biraz iri olucak galiba en son türkiyede 2 mayista gitmistim doktora 713 gr ve 33 cm di orda da doktor biraz uzun boylu bi kiz olucak demisti ama kilosu icin fazla dememisti hic bugün doktorun ölcümlerine göre boyuna yaklsik 41 cm dedi ve kilosuna da 1350 grben ufak tefek biriyim ama esim iridir baya doktor böyle giderse normal dogum yapman zor gözüküyo dedi daha 29. haftanin icinde böyleyse 40 i buldugunda büyük ihtimalle 4 kilonun üzerinde olur diyooo simdi bunun stresi sardi beni ama zaten hareket ettiginde öyle canimi acitiyodu ki megerse bu kizimin birazz iri olmasindanmis
ya ben hala inanamiyorum daha 1 ayda nasil 2 kati kadar kilo aldi bu cocuk ve boyu bu kadar uzadi
bende dün tetanoz aşısının ikinci dozunu oldum ancak idrar yolu enfeksiyonundan dolayı antibiyotik kullanıyordum bununla bi ilgisi varmı bilemiyorum ama dünden beri karnımda mideme kadar uzanan bi ağrı var adet olcakmışım gibi bi ağrı ama kasıklarımda değil karnımda ..acaba normalmi böle ayağa kalktığımda dik yürüyemiyorum bu durumda olan varmı acaba??
aaa ben de miyopum her yol sezeryana mı gidiyo ne? Hayırlısı olsuunn..kizlar bisey sorucam
4,5 numara ve uzeri miyop olanlar normal dogum yapamiyormus; ikinmalar sirasinda retina yirtiklari olabiliyormus diye bisey duydum,
bilginiz var mi?
Benim gozlerim miyop, lens kullandigimdan dr.um da farketmedi tabi, bn de herseferinde unutuyorum sormayi
:44:
kızlar iki gündür evde yatıyorum , öleceğim sandım bu gün nefes almakta cok zorlandım.cumartesi temizlik yaptım kendimi okadar iyi hissediyordum ki sanki hamile falan değildim.camları kapıları açtım sildim süpürdüm , duş aldım. Sacım kendiliğinden kurudu. Pazartesi doktorda aldım soluğu. üşütmeye bağlı boğaz enfeksiyonu. Acı olan antibiyotik içiyorumve halsizlikten yemek bile yiyemiyorum. Yarın iş başı bakalım ne olcak. Pen-os antibiyotik içen oldu mu hiç?
o ne yaw...bu mu çıktı bi de :18: ...ayy benim gözler de miyop,hem de ileri baya... ben de lens kullanıyorumm...nolcek şincik... ???
zarpdeniz neden detaylı ult. yatırıyosun pıhtıdan dolayı mı yoksa lakorskopıden dolayımı
dr ıstedı dımı ??
adamell masallah ilk sensın heralde benımde temmuz sonu dıyor drum hadı hayırlısı
sulesii
gecmıs olsun jnm kızın ıyıymısss masallah bosver calısmasanda olur bebegın ıyı olsunda dımı ??
pepermint
bence ole bısı yoktur sanmıyorum kızlar bıde normal dogum ole cok zor bısı deıl bence sezer daha kotu
oyle olsaydı o zaman kımse normal yapamazdı
slm kızlar...nasılsınız
ben geldim evimdeyim 4 günlük gezmenin sonunda bugün evime geldim...
bu arada ilk defa bu kadar çok yorulduğumu hatırlıyorumm ayakları yananları şişenlerin halini daha iyi anladım ctesi pazar ve dün
Allahım sabır ve güç versin çok kötü bişimiş....
şükür bugün dinlendimde kendimi ve ayaklarımı iyi hissediyorum...
kızlar yoktum ama sizleri ziyaretçi olarak hep okudum bi dünü okuyamadım dünü okuyamadım diyede kendimde büyük eksiklik hissediyorum
venüs cnm çok şükür sen ve bebeğin iyi yani erken doğum yapmamışsın çok şükür
devamlı yaman gerekiyo bu socakalrdada çok zordu ama napacan cnm katlanacaksın artık bebişin için..hiç kafana takma inş zamanında gelecek minnoşun ve annesini zora sokamayacak
peppermintcnm sendede en önemli bela çıkmamış şekerden bahsediyorum çok şanslısın...annen konusunda telaşlarında çok haklısın cnm annenin iki çocuğa bakması gerçekten zor olacak hele biride daha çok küçükse,benim annemde ablamın çocuğuna bakıyo bütün gününe yetiyo valla bi bebeğe daha bakmaya zamanı yok gün içinde,inş annen bunu başarır cnm...
kids go cnm senin aldığın cicileride gördüm çok şekerler hele sallanan ana kucağına bayıldım burada görmüştm ondan ve çok beğenmişti fiyatıda 199 mu neydi çok iyi yapmışsın....
diğer annişler aklıma gelenler bunlar hepinizi ayrı ayrı öptük kızımla...
bende haftasınundan beri gezmedeydim ablam ve annemle beraberdik
kızıma alışveriş için çağırdı annem gel alalımda daha sıcağa kalmasın dedi bende gittim ama fena yoruldum fena...hep kızıma ciciler baktım hep kendime bişi bakamadım pek
karnımdayken böyleyse doğurduğumda nasıl olacak bilmiyorum valla
bi tane 15li hastane çıkışımız vardı annemde bi tane 10lu ince penye hastane çıkışı aldı
sonra başka bi yerde gördük kiraz şekilli 5li takım onuda aldık...
alt açması ve battaniyesini takım aldık çok ciciler...
güzel kızımı yıkadıktan sonra silmeye bebek için banyo havlusu aldık,bornoziçin erken diye bornoz takımı almadım...ağız mendilleri biberonlar pişik kremlerii yan yatmaması için yastığı göğüs pompası göğüs pedi,çıtçıtlı badiler,pijama takımı gecelik,can bebe alt açma diş kaşıyıcı emzik kutusu,küveti sevi bebe filesi vs...daha bi sür ama aklıma gelenler üstün kör bunlar poşetler yığınla oldu valla
pijama takımı evde giymem için aldım
hastane için güzel bi takım bulamadım..
bigün eminönüne gidip lohusa takımı almayı ve bebişimin odası için kapı süsü sepeti şekeri için oraya gitmeyi düşünüyorum....
mobilyamız gelsin bi havalandırayım 1 hafta 10 gün sonra yıkayıp yıkayıp yerleştirecem kuzumun eşyalarını inş..
Allahımın izni ile inş..
benden hbrler böyle kızlar eksikler azalıyo şükür
bide şu bebek arabsına son noktayı koysak kafam rahatlayacak valla
sizler nasılsınız canlarım...
Günaydııınnnnnnnn
aaa ben de miyopum her yol sezeryana mı gidiyo ne? Hayırlısı olsuunn..
ahh canım geçmiş olsunn.. Yorulmamk lazım yaa.. Tembel olalımmm ne kaldı şunun şurasında..
Yaa ben günümde doğurursam 27 ağustos hepiniz doğurmulş olacaksınız herhalde.. Ben deki heyecanı düşünün artık..
Kontrolu güzel geçenn arkadaşlar maşallllahhhhhhhhhhh.. Hep böyle güzel gider inş bu süreç hepimiz için
slm kızlar...nasılsınız
ben geldim evimdeyim 4 günlük gezmenin sonunda bugün evime geldim...
bu arada ilk defa bu kadar çok yorulduğumu hatırlıyorumm ayakları yananları şişenlerin halini daha iyi anladım ctesi pazar ve dün
Allahım sabır ve güç versin çok kötü bişimiş....
şükür bugün dinlendimde kendimi ve ayaklarımı iyi hissediyorum...
kızlar yoktum ama sizleri ziyaretçi olarak hep okudum bi dünü okuyamadım dünü okuyamadım diyede kendimde büyük eksiklik hissediyorum
venüs cnm çok şükür sen ve bebeğin iyi yani erken doğum yapmamışsın çok şükür
devamlı yaman gerekiyo bu socakalrdada çok zordu ama napacan cnm katlanacaksın artık bebişin için..hiç kafana takma inş zamanında gelecek minnoşun ve annesini zora sokamayacak
peppermintcnm sendede en önemli bela çıkmamış şekerden bahsediyorum çok şanslısın...annen konusunda telaşlarında çok haklısın cnm annenin iki çocuğa bakması gerçekten zor olacak hele biride daha çok küçükse,benim annemde ablamın çocuğuna bakıyo bütün gününe yetiyo valla bi bebeğe daha bakmaya zamanı yok gün içinde,inş annen bunu başarır cnm...
kids go cnm senin aldığın cicileride gördüm çok şekerler hele sallanan ana kucağına bayıldım burada görmüştm ondan ve çok beğenmişti fiyatıda 199 mu neydi çok iyi yapmışsın....
diğer annişler aklıma gelenler bunlar hepinizi ayrı ayrı öptük kızımla...
bende haftasınundan beri gezmedeydim ablam ve annemle beraberdik
kızıma alışveriş için çağırdı annem gel alalımda daha sıcağa kalmasın dedi bende gittim ama fena yoruldum fena...hep kızıma ciciler baktım hep kendime bişi bakamadım pek
karnımdayken böyleyse doğurduğumda nasıl olacak bilmiyorum valla
bi tane 15li hastane çıkışımız vardı annemde bi tane 10lu ince penye hastane çıkışı aldı
sonra başka bi yerde gördük kiraz şekilli 5li takım onuda aldık...
alt açması ve battaniyesini takım aldık çok ciciler...
güzel kızımı yıkadıktan sonra silmeye bebek için banyo havlusu aldık,bornoziçin erken diye bornoz takımı almadım...ağız mendilleri biberonlar pişik kremlerii yan yatmaması için yastığı göğüs pompası göğüs pedi,çıtçıtlı badiler,pijama takımı gecelik,can bebe alt açma diş kaşıyıcı emzik kutusu,küveti sevi bebe filesi vs...daha bi sür ama aklıma gelenler üstün kör bunlar poşetler yığınla oldu valla
pijama takımı evde giymem için aldım
hastane için güzel bi takım bulamadım..
bigün eminönüne gidip lohusa takımı almayı ve bebişimin odası için kapı süsü sepeti şekeri için oraya gitmeyi düşünüyorum....
mobilyamız gelsin bi havalandırayım 1 hafta 10 gün sonra yıkayıp yıkayıp yerleştirecem kuzumun eşyalarını inş..
Allahımın izni ile inş..
benden hbrler böyle kızlar eksikler azalıyo şükür
bide şu bebek arabsına son noktayı koysak kafam rahatlayacak valla
sizler nasılsınız canlarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?