kizlar doktordan geldim simdi. demin herkese cevap verdimmi unuttum umarim vermisimdir. neyse gayet iyi gecti doktor randevumuz. bebek tam gunu gunune ayni ve gunune gore butun olculeri tam olmasi gereken sayida. 1 500 kg kilosu. boy olcumu diye birsey soz konusu degil ancak haftasina gore yaklasik nasil oldugunu sorabilirsin dedi bende sordum oldukca uzun bi bebek dedi. butun organlarina bakildi yine ayrintili ultrasonda hersey cok guzel. plasentam yukarida ve pelvis kemiklerim tamamen kapali. doktor yuru kos ne istiyorsan yap dedi. kayinvalidemde aman soleme bunu onu durmadan agir kaldiriyor koca kolileri sabahtan aksama kadar kosturuyor hic oturmuyor dedi. doktorda agir kaldirmamaya calis onun disinda istedigin kadar yuru kostur sabahtan aksama kadar dedi. dogum konusunda konustuk. erken dogum tehliken yok normal dogum yapacagiz epiduralle dedi. bende epiduralin bebege bi zarari olup olmadigini sordum. hayir hicbir zarari yok. durduk yerde saatlerce sanci cekip tansiyonunun dusmesine vs de gerek yok bana birak herseyi dogum konusunda endiselenme dedi. inanilmaz rahatladim kizlar. bu arada bu doktor avrupada 3. secilen athinanin en iyi hastanesinin ve athinadaki obsestrican ve jinekoloji doktorlari kurulunun baskani. yasi ileri tecrubeli cok iyi bir doktor. simdi turkiyedeki gittigim doktorlarla kiyaslayinca soka giriyorum ben nasil gitmisim o doktorlara diyorum. bu arada bu kasilmalarla ilgili sordum kizlar. gunde 10 kere olmasi normal endise edilecek bisey yok dedi. durum bu:))bebisimiz ilk defa yuzunu gostermediama kiz oldugunu ilk defa bu kadar kesin gordum simdilik bole.
.
Canim masallah kizina gelisimi kilosu herseyi normal.sen yinede kendini fazla yorma Canim.
maşallah kızına ve sana
ohh canim masallah kücük prensese :) bende bugün cok kasilma yasadigim icin doktora gittim benim kizimin da boyu seninkisi gibi uzun görünüyo :) benim de dogum yapicagim klinikte bu epidural ignesini yapiyolarmis hemen bende biraz tirsiyorum ama bakalim hayirlisi neyse o olsun dikkat et kendine bu arada tebrik ederim dügün yapiyomussunuz eminim ki cok tatli bi gelin olucaksin göbisinle
Günaydın Güzel Anneleeeerrr,,
Geçmiş olsun canım. Artık eskisi gibi değiliz biraz daha dikkat etmeliyiz kendimize...
Ya doğru söylüyorsun bunları ben de okudum ama benim bahsettiğim ses matkap sesi falan. Düşünsene beben tam uykuy dalacak matkap sesi başladı mı ben bile yerimden sıçrarım ayrıca toz olayı beni dha çok endişelendiriyor. 1 binanın bitmesi 1 ay sürüyor. Dün akşam gittim yöneticiyle konuşmaya ama evde yoktu
Artık çok hızlı büyümeye başlıadılar :))) Maşallah bebişineValla ben de dua ediyorum uzun bir çocuk olsun diye. Bİzim tarafa benzerse uzun olur ama babasının tarafına benzerse kısa kalabilir. Bİr de erkek bebek, kızlarda minyonluk sorun olmaz ama erkekte kötü bence. Gerçi doktorumuz boyla ilgili hiçbirşey söylemiyor FL değerine göre sanki ne çok uzun ne çok kısa gibi. :)
Oyy oyy oyyy! 1500 kg olmuş! Maşallah Eva mina' yaEee! anne uzun baba uzun boyu uzun olsun :)))
Bu sabah ben de adet sancısı ile uyandım resmen adet olacağım sandım ama idrara sıkışmışım lavaboya gidince ağrım geçti. Sen de idrar yolu iltihabından dolayı sürekli çiş var hissi oluyor ya ondan belki öyle bir ağrı yaşamış olabilirsin???
gnaydın kızlar..hemen yazıp çıkıcam.dr gittik ve kötü haberlerle döndük malesef.rahim ağzı uzunluğum 7 gün içerisinde 1 cm kısalmış.3,6 cm çıktı( dr 2 haftaya dayanabilirsen ne iyi dedi.. ( çok üzüldüm ağlamaktan gözlerim şişti bend e durumlar bu malesef.kasılmalar son hız devam.ilginç olan yanı nst de ne ağrı ne kasılma çıktı.benim bebek sürekli sağ tarafıma toplanıyor ve gerdiriyor resmen karnımın şekli bozıuluyor mini bir tepecik gibi.bunu söylüyorum dra o normal diyoo yaa... bana hiç normal gibi gelmiyor.1 saatte 30 yakın toplandı çocuk..
neyse bugün bebeğin kıyafetlerini yıkıcam eşimd e ütüleyecek bakalım.çok gerginim ben..rox dalan aldık bulmuş sonunda babamız.böyle işte...
gnaydın kızlar..hemen yazıp çıkıcam.dr gittik ve kötü haberlerle döndük malesef.rahim ağzı uzunluğum 7 gün içerisinde 1 cm kısalmış.3,6 cm çıktı( dr 2 haftaya dayanabilirsen ne iyi dedi.. ( çok üzüldüm ağlamaktan gözlerim şişti bend e durumlar bu malesef.kasılmalar son hız devam.ilginç olan yanı nst de ne ağrı ne kasılma çıktı.benim bebek sürekli sağ tarafıma toplanıyor ve gerdiriyor resmen karnımın şekli bozıuluyor mini bir tepecik gibi.bunu söylüyorum dra o normal diyoo yaa... bana hiç normal gibi gelmiyor.1 saatte 30 yakın toplandı çocuk..
neyse bugün bebeğin kıyafetlerini yıkıcam eşimd e ütüleyecek bakalım.çok gerginim ben..rox dalan aldık bulmuş sonunda babamız.böyle işte...
Canım ya geçmiş olsun. Senin tansiyon sorunun var mıydı? İdrarda protein çıkmışmıydı?
Benim idrarda protein çıktı
tekrar yapıldığında çıkmadı.benim tansiyon hep düşük olurdu 9-10 gibi.şimdi 11-12 arası.bazend e hızla düşüyor ve feci baş ağrısı yapıyor.
Ne güzel haberlerle dönmüşsün canım, darısı başıma inşallah dualarınızı eksik etmeyin ne olur sizler de...
Doktor çok önemli gerçekten canım yaa...Güvenebileceğin birini bulmuşsun ne güzel stressiz tamamlarsın artık hamileliğini
sğl cnm Allah hepimize güzel günlerde kullanmaya nasip etsin aldıklarımızıkizlar ben de tam olarak bilmiyorum,
bizim sirkette bi cocugun esi dogum yapti da; son ana kadar normal dogum bekliyorduk dedi, sonra arastirdik gozleri miyop , boyle boyle sakincasi varmis, doktoruna sorduk , o da dogru dedi, sezeryana aldi dedi :-((
ben de doktora sorucam, nette de pek bisi bulamadim;
yalniz biri nette doktor sitesine sormus,
doktorda yanitlamis "herkeste yirtik olmaz, ama retina incelmeleri varsa olabilir demis; once goz doktruna gisip, incelen yerler varsa lazerle duzeltilmeli, sonra normal dogum olmali demis :44:
selam cnm hosgeldinnn
masallah cnm bi dolu sey almissiniz, gule gule kullanin herbirini de cnm
ben de bebek sekerlerini sepetimizi falan aldim da, kapi susu kaldi, onu da yakinlardan almayi dusunuyorum,
lohusa pijamasi da girlstop'da begendim ama son kararimi vermedim
bakalim
senin bebegine kim bakacak peki canim ??
günaydın cici anneler...
sğl cnm Allah hepimize güzel günlerde kullanmaya nasip etsin aldıklarımızı
fırtık ben çalışmkıyorum
o yüzden kendi bebeğime kendim bakacam.
.
kızlar acil cevap yazarsanız sevinirim.bebeğin tırnak makasınıda 5 dk kaynatıcakmıyız ? bid e burun aspiratörünü bunların üzerinde kaynatın falan diye bişi yazömamışlar da.
venüscüm ne olur moralini bozma..çok önemli bak sen bebeğini üzüyorsun böyle canım benim...
vardır bir hayır bunda da Allah sağ salim kurtarsın..eşyalarınızı hazırlayın hazır olsun ama ne olur moralini bozma..dualarımız seninle
Anladım canım..
Preeklampsi değil yani...
Sen üzme kendini canım, herşey olacağına varır. Bebişini düşün, bizi de habersiz bırakma...
Dualarımız seninle...
canim benim cok saol. dualarimiz herkesle. isallah hepimiz sorunsuz gecirip hamileligimizi saglikla alicaz bebislerimizi kucagimiza.
canim benim cok merak ettik seni. allahaskina gittigin hastanenin ve senin adini yazsana ozelden merak ediyoruz hic olmazsa arar nasil oldugunu sorabiliriz. butun topik meraktan olduk. cok gecmis olsun ama ben gercekten herseyin iyi gidecegine inaniyorum. butun bunlar yasadigin stressden oldu bence. sadece yat surekli dinlen cok fazla yurume. eminim biraz daha bekleyebilirsin ama beklemesende uzulme tip teknoloji o kadar gelistiki cesitli ignelerle bebegin saglikli bisekilde dunyaya geliyor artik. ama lutfen kendini uzme. sanirim seni doktorlar biraz fazla uzuyorlar. bu arada o bebek toplanmasi dedigin sey dun bende sordum doktora normal dedi. iste cok fazla olmamasi gerekiyormus ama belki sen yanlis pozisyonda kaldin ondan oldu. ne olur dikkat et kendine yat dinlen sadece.
Evet canım aynen katılıyorum. Hastanenin ismini ve kendi ismini gönderirsen özelden, haber alırız en azından...
2 hafta sonra 32. haftan doluyor. 7. ay bitmiş oluyor canım... Bizde 32. haftaya bi gelsek, çok sevinicem:26:
birde bebek toplanmasi bende de cok fazla oluyordu, saatte 4 tane falan... Doktorlar bazen demir hapi da neden olabiliyor cunku bagirsak hareketlerini etkiliyor demir ilacin, bagirsak hareketleri de rahmin kasilmasina neden olabiliyor ama kasilmalarina aci eslik etmiyorsa bu normal merak etme dedi. Bir de surekli tuvaletim varO da normalmis...
günaydın cici anneler...
sğl cnm Allah hepimize güzel günlerde kullanmaya nasip etsin aldıklarımızı
fırtık ben çalışmkıyorum
o yüzden kendi bebeğime kendim bakacam.
cnm ya çok geömiş olsun,seni gerçekten çok merak ediyoruz bütn topikçe...
inş bebeğin 2 3 hafta daha dayanacak annesi sen sıkma canını
morel çok önemli morelini bozma diyecem ama ben bile ne kanamalar atlattım ne kadar çok psikolojim bozuldu ağlamaktan başka çarem yok diye hep ağladım kanamalarımmdahada arttı
sonra sakinleşmeyi tercih ettim ve kanamalarım kesildi
sende stres yapma bebek daha çok etkileniyo
inş bebiş daha dayanacak annesi...
cnmmm hosgeldin;
nolur bak canini uzme.
saglik olsun; bizim sirkette bir beyin esi de 32 haftalik dogdu, bikac hafta hastanede kaldi; simdi evine cikti bile..
cnm sen is falan yapma; annen ablan birileri gelsin yikamaya utulemeye; sen hep yat,
bazen sert yerde yanlis pozisyonda yatinca da kasilm aoluyor;
ornegin bizim bi kose koltuk var ona ne zaman uzansam kasilmam oluyor; esim artik yatirmiyor o koltuga beni
rahat bi yerde uzan dinlen cnm
bebege ciger gelsitirici igne vs yaptilar mi,
sana dogumu geciktirici igne yaptilar mic nm?
tabi doktorlarin daha iyi bilir, ben bunlari kulaktan dolma biliyorum
bebgin kac gr cnm bu arada?
1,5 kg var mi ?
Hay allah yaaaa... ya bence is falan yapma, uzan sadece.. Belki daha uzun dayanabilirsin, arkadasima 1 ay önce 3cm acilman var dediler(3.6cm olan acikliktir diye dusundugum icin yaziyorum), 25mayista dogum olmasi bekleniyordu, hala bekliyoruz... Sen hic kalkmadan yatsan etkisi olmaz mi sence? Doktor ne dedi? Moral her seyden önemli, aglama sakin, bebeginin senin gucune , moraline , sevgine ihtiyaci var. Her seyi senden aliyor, sen uzulursen o da etkilenir. Biliyorum cok cok zor ama elinden geldigince moralini yuksek tutmaya calis.
cnmmm hosgeldin;
nolur bak canini uzme.
saglik olsun; bizim sirkette bir beyin esi de 32 haftalik dogdu, bikac hafta hastanede kaldi; simdi evine cikti bile..
cnm sen is falan yapma; annen ablan birileri gelsin yikamaya utulemeye; sen hep yat,
bazen sert yerde yanlis pozisyonda yatinca da kasilm aoluyor;
ornegin bizim bi kose koltuk var ona ne zaman uzansam kasilmam oluyor; esim artik yatirmiyor o koltuga beni
rahat bi yerde uzan dinlen cnm
bebege ciger gelsitirici igne vs yaptilar mi,
sana dogumu geciktirici igne yaptilar mic nm?
tabi doktorlarin daha iyi bilir, ben bunlari kulaktan dolma biliyorum
bebgin kac gr cnm bu arada?
1,5 kg var mi ?
ay hic bilgim yok ki :-((
cnm sen gogus pompani aldin mi,
bizim isyerindeki beyler acil almak zorunda kaldilar; bebis hast.kaldiya birsure; annesi hep sagip sutlerini goturdu hast.ye,
almadiysan al da hazir olsun cnikomm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?