2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bizim takımın içinde yatak vardı... Nasıl olduğunu bilmiyorum ama:26:

Bende omurga gelişimi için yatağın sünger değil sert olması gerektiğini okudum bir yerlerde...ortopedik ya da yarıortopedik olmalı sanırım.

Yataşın sitesinde bebek yatağı için yazdığı şu:

Yeni doğan bir bebeğin omurga gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için sert, çukurlar oluşturmayan, omurgayı tam destekleyen bir uyku yüzeyinde yatırılması şarttır. Bu nedenle 0-2 yaş yüzeyinde daha sert ve yoğunluğu artırılmış sünger kullanılmıştır

Merhabalar,

Ben de ağustosta bekliyorum bebeğimi, bir oğlum olacak, umarım herkesin bebeği sağlıkla gelir...29. haftam bitti, yavaş yavaş ağırlaşmaya, hareketlerimde zorlanmaya başladım gerçekten.
Bu arada o kasılmalar bende de oluyor, özellikle akşamları, doktoruma sordum, akşamları olması çok normal çünkü progesteron hormonu seviyesi akşamları düşer, bu da kasılmalara sebep olur dedi. magnezyum kullanmamı tavsiye etti.
Papatya, sanırım doğum izni için gerekli 32. hafta raporu o gün alınmalı, çünkü doktorum, tam 32. haftamın dolduğu gün yani 22 haziranda kontrole gitmem gerektiğini söyledi rapor yazabilmem için dedi. Aslında tam o gün alınması gerekli değil diye biliyordum, 32. haftadan sonraki hafta içinde alınması yeterli diye düşünüyordum, ancak sanırım tam o gün alıp garantiye almak en iyisi:)
Bu arada şimdiye kadar sizi çok takip ettim, artık dayanamadım, ben de paylaşmak istiyorum:)

cnm sen içini ferah tutmaya çalış... gerçi ne kadar zor bir durum tahmin bile edemiorum... ama bırak bebeğin kıyafetlerini eşin atsın makinaya ütüsünü de o yapsın, bu haldeyken bi de bunlarla uğraşma... hatta acele de etme yani hastanede hastane çıkış giydirirler nolcakkii... önemli olan bebeğin mümkün olduğunca geç doğması...
ayrıca bence tuvalete bile kalkma... kuzenim ikizlere hamileydi ve senin gibi durumu vardı ki düşün ikiz olunca daha da ufak oluolar bu zamanlarda, doktor ona sürgü önermişti yer çekimi çok etkiliymiş... o da sürgü kullanmıştı hiç ayağa kalkmadan.... sen bebeğin erken doğmaması için elinden geleni yap gerisi Allah'tan zaten... Biz de senin için bol bol dua edicez...

dogrudur, sert olmasi daha iyi olur bence de... Zaten genclerde bile sert yatak öneriliyor sanirim belli bir yasa kadar. Yatasin bebek yatagina bakmak hic aklima gelmemisti, bence guzeldir yatasin yataklari, iyi dusunmussun :)

hos geldin :) Bende aksamlari yasiyorum kasilma, hatta bazen cok siklasiyor. Iki kez hastaneye gittim varilan sonuc: kullandigim demir bagirsak hareketlerimi, bagirsaklarim da rahmimi etkiliyormus, bagirsaklarimi hareketlendirecek bir ilac önerdiler ama kullanmak istemiyorum simdilik, once kayisi, lahana,yesil elma gibi seylerin tuketimini arttiracagim, egzersizleri de attiracagim bakalim neler olacak :)

Hoşbulduk, teşekkür ederim. Demir ilacının bağısak hareketlerini yavaşlattığını biliyordum fakat, sanırım benim kullandığım ilaç çok fazla etkilemiyor, ilacı kullanmaya başlamadan önce daha fazla rahatsızlık yaşıyordum bu konuda. Başka bu ilacı kullanan var mı bilmiyorum, Gynof... isimli ilacı kullanıyorum, herkes benimle aynı durumda mı merak ettim.
Doktor bana da ilaç verdi ama alışkanlık yapmasından korktuğum için sadece bir iki kere aldım. Ayrıca bende çok işe yarayan bir kaç adet kuru kayısı ve 1 bardak tam yağlı süt, sabah akşam yemeklerden biraz önce içiyorum, faydasını görüyorum hem de çok lezzetli oluyor, severek yiyorum:) tavsiye ederim.
Bu konular dışında öğrenmek istediğim bir şey var, bebeğin haftalık gelişim çizelgesini postların altına nasıl ekliyoruz? çizelgeyi yaptım ama yorumlarımın altında görünmesini nasıl sağlarım bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum..

benimki de bir hafta daha buyuk ama bu erken dogacagi ya da daha cok gelistigi anlamina degil, normalden kilolu oldugu anlamina geliyormus sekerli hicbir sey yeme dediler, bebegin buyuk olursa da ona yararli seyler sayesinde buyusun dediler...

Canım doğru söylüyorsundur ama sadece kilo değil ölçümlere görede önde ve benim ilk kontrole gittiğimden beri önde dr.öyle birşey olsa uyarırdı hftsıyla gayet uyumlu dediler 3 dr a gittim ben
bende regl döneminden sonra hesaplıyorlar ya erken döllenmeye bağlıyorum çünkü benim testim de daha günüme varken bile pozitif çıkmıştı, yani inş. öyledir )

geçmiş olsun canım, umarım bebeğin sağlıkla zamanında dünyaya gelir, bu kadar telaş yapma, çünkü bence rahim uzunluğun hiç fena değil, benim de haftasonu kontrolüm vardı, 4,6 cm rahim uzunluğun, gayet iyi dedi, ki ondan önceki kontrolde de 6 cmdi. belki senin bir hafta içinde bu kadar kısalması doktorunu korkutmuş olabilir, ancak sen bol bol dinlen, bebeğin kıyafetlerini bebek geldikten sonra da halledersiniz, belki yakınlarından biri sana yardım edebilir bu konuda.
Bi de Alper Mumcunun sitesinde rahim ağzı uzunluğu ölçülerinden bahsediyor ve orada 4 cm için normal rahim ağzı uzunluğu diyor. 2 cmden az olursa tehlike arz etmeye başlıyor sanırım..

Tabii her bebek ve annenin yapisi farkli, arkadasim son regl tarihini bilmiyordu o yuzden ultrasonda belirlediler ilk haftalarda... 28. haftada kontrole girdiginde bebek 2 hafta onde dediler... O da 2 hafta erken dogacak bebek diye bekliyordu, aslinda hepimiz bebegin gelisimi önde diye dusunduk, demek ki ilk haftalarda yanlis heseplandi cunku bebegin gelisimi de haftasiyla tutarli demis doktor... Ama öyle olmadi. Uzman doktor, bebegin buyuk olmasi sadece fazla kilo aldigi anlamina gelir, demek ki senin bebegin 4 kilo ya da azicik daha uzerinde dogacak dedi. Nitekim bebek 2 hafta erken gelmeyi birakin, ilk soylenen tarihi de 6 gun gecirdi. Hala bekliyoruz. Ama her bebek farklidir, bende cok inandirmistim kendimi bebegi gelismis diye ama sonradan o aciklamayi duyunca anladim organlarin gelismesi icin 9 ay 10 gun bekliyor bebekler. Benimki icin de gelisimi gayet normal haftasiyla tutarli dediler ama ben bir hafta buyuk olmasina uzuldum birazcik, sekeri kesecegim simdi(gerci dun yine yedim, normalde seker cok sevmem aslinda ama yememem lazim dedikce aklimdan cikmiyor, yiyorum cok garip :) )

Ay cok uzun yazdim... bebek erken dogacak diye beklemek daha kötu oluyor diye yazdim cunku tam bir aydir her gun bebegin dogmasini bekliyoruz ve zaman gecmiyor sanki. bizim icin böyleyse arkadasim eminim daha sabirsizdir...

Insllah bebeklerimiz sagliklidirlar :) Insallah her sey yolunda gider :) Insallah mutlu mutlu buyuturuz :)

onlar normal zamanını biliyor cnm benim ilk doğumumda da herşey normal dediler
10 gün erken geldi hemde erkekler geç gelir diyorlardı, onun için ben erken
bekliyorum ilkinde normaldi bunu daha çabuk yaparım diye hftsı önde diye değil cnm

Canım zaten kilo bilgisi istatiki bir hesaplama ile çıkıyor, yani tüm ölçümler (baş, karın çevresi vs.) bir bilgisayar formülüne yerleştiriliyor ona göre bir kilo bilgisi çıkıyor. Ama 1 haftalık geride/ilerde olması çok önemli bir fark değil sonuçta, doktorlar bu kadar oynamayı bekliyorlar,sonuçta. Önemli olan farkın 2-3 hafta olmaması.

Canım doktorlar rahim ağzı uzunluğunu nasıl ölçüyorlar benimki bununla ilgili birşey demedi hiç. Alttan mı muayene ediyor???

Ben de park yatak ve içine sünger yatak aldım. Ablamdan biliyorum, yeğenim için o da sünger yatak kullanmıştı. Ama geçen gün ben de gördüm bir yerde, yataş, yenidoğan bebekler için de yatak çıkarttı diye, az önce sitesine girip baktım, bir tarafı 0-2 yaş, diğer tarafı 3-6 yaş için tasarlanmış, baya iyi görünüyo gerçekten ama biraz pahalı geldi:)

kızlar..
yaa ben bebişimin odasından hariç birde sallamalı bi beşik istiyorum
şöyle kumaşı falan şık güzel olsun sallamalı ve tekerlekli bi model olsun istiyorum büyükte olmasınki çok yer kaplamasın diye...
fiyatı makul bişi ve güzel küçük bişi önerebilcek varmı???
birde kraft horn bebek arabası alan varmı içinizde aklım bu modele takılı kaldı?

Yok canım alttan muayene olmadım henüz hiç. Ultrasonla bebeğe bakarken, ben kasılmalarım bu aralar arttı, erken doğum riski olabilir mi diye sorduğumda, ultrasonun probunu, yani o karnımızın üzerinde gezdirdiği şeyi kasıklarıma doğru bastırarak baktı, yani rahim ağzına doğru yönelterek diyeyim. Bir önceki seferde, ben sormadan bakmıştı zaten, o zaman 6 cm demişti.

Hımm iyi o zaman

merhaba annecikler ben de 2011 mart anneleri grubundanım. kızım 2.5 aylık oldu. unnado anne bebek ürünleri satış sitesinden haberınız var mı bılmıyorum. biz ordan cok alışveriş yapıyoruz. şu an da da satısda cok guzel donenceler ve giysiler var. ilgilenenler özelden bana email adresini yollarsa ben de size davetiye yollayabilirim. herkese sağlıklı bir hamilelik dilerim. hayırlısı ile bebeklerinize kavusursunuz inşallah

Venüscüm, tüm arkadaşların dediği gibi sen yat dinlen hiç birşey düşünme ve de pozitif olmaya çalış, hazırlıkları bi akraban, tanıdık , komşu hiç olmadı eşin yapsın. Öyle herşeyin dörtdörtlük olmasına da hiç gerek yok. Yeter ki bebiş karnında kalabildiği kadar kadar fazla kalsın. Bunun için de senin sürekli uzanman gerekiyor. Hep olumlu düşünüp bebeğine ve kendine moral vermen lazım. Umarım bu yazdıklarımızı okursun da önerilerimize kulak verirsin. Erken doğum riski olmayan hamiler bile biraz fazla çalışınca, ağrılar kasılmalar kaçınılmaz oluyor ki senin durumun çok daha hassas.

Sallamalı beşik derken, bebek sepeti mi diyosun yoksa park yatak gibi bir şey mi? Ben park yatak tavsiye ediyorum, çok küçük bir şey değil ama bence çok kullanışlı, sallanabiliyor, tekerlekleri var istediğin odaya taşıyabiliyorsun. Aynı zamanda bebeğin büyüyünce oyun alanı olarak da kullanabilir ve çok kolay demonte edilip kolay kurulabiliyor, bir yere kalmaya gittiğinizde arabanız varsa yanınızda taşıyabilirsiniz. Biz Kraft Park Yatak aldık. Tabii asıl kullanmaya başladıktan sonra görücez:)

hehe saol canim. bu arada baba cidden cok uzun. kayinvalidem en zor dogumumdu diyor. kilosuda fazlaymis hep yirtiklar olmus. yatak bile bulamamislar bebege aldiklari hersey kucuk kalmis. gerci bizim bebek kiz o kadarda babasina benzemez sanirim:)

:))) en azından o kadar uzun doğmaz herhalde. :))) Ben de 54 cm doğmuşum annemi görsen minnacık bir kadın o da çok zor doğdun diyor. Beni gören inanamıyormuş annemin doğurduğuna. Aman sağlıkla gelsinler boy sonraki mevzu ama ben yinede uzun olsun istiyorum niyeyse boyla ilgili takıntım var. Gerçi hep evleneceğim kişinin de uzun olması gerektiğini falan söylerdim eşim benden 3 cm kısa

Canım doktor sana lavabo ve yeme içme dışında kalkmayacaksın demedi mi? Bırak başkası yapsın bu işleri. Annen falan gelemiyorsa bir kadın çağır o hallediversin. Senin kalkmadan yatman lazım. Neolur bozma moralini de o güzel bebecik de üzülmesin.
Canım ayrıca bu işler hiç belli olmaz. Doktor 2 hafta dayanamazsın der 4 hafta bile daynabilirsin. Sonuçta malesef tıpta kesin diye birşey yok. Herşey istatistiki bilgiden ibaret. ( ayrıca benim içime o bebek 34 ' den önce doğmayacak gibi geliyor.)

Dualarımız seninle. Sen de kendini bırakma...

kızlar oda takımı yada tek karyola alan arkadaşlar, içine hangi yatağı alacaksınız? Ölçüleri ne olacak??

Canım benim okuduğum kaynaklarda yaylı olmaması gerektiği yazıyordu. Ben sünger yatak aldım.

hmm bakayim o zaman bende merak ettim simdi :)

Hımm iyi o zaman

gecen bana da baktilar, ilkinde ultrasonla baktilar ama tam goremediler sanirim, ikinciye gittigimde alttan baktilar, canimin yanmamasi gerekliymis ama benim canim biraz acidi, kendimi kasmisim cunku

canım benım bebekte 1 hafta onden gıdıyor dr sordum erken dogma gıbı bırsey söz konusu olmaz dıyor sadece bıraz ırı olabılır dedı bırde uzman tvye gır yaz dr kağan kocatepenın sıtesınde anlatıyor kendısı dıyorkı bebgın onden veya gerıden gıtmesının doğumla bır alakası yok dıyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…