2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Benim 5 hazirannnn

canım üzülme senle aynı haftaya kadar çalışcaz :)) ben de burdayım fmg ege oykum bebeleri pışpışlarken biz çalışmaya devam ederiz haber bekleriz burda napak :))) valla şaka bi yana, en geç çıkacaz ama zaten inşallah 37.haftaya kadar çalışabilirim, daha erken ayrılmak istemem yani..

hımmmm ii bari en son ben değilmişim ...

amaa biz de en son döncez işe ben teee ocakta başlıcam işe

GEBELİKTE ALINAN KİLOLAR NEREYE GİDİYOR ?

Büyümekte olan cenin, gebelik sırasında aldığınız kiloların yarısından azından sorumludur. Kilo alma, vücudunuzdaki dokularda, sıvılarda ve vücut yağı depolarında oluşan değişikliklerin sonucu olarak da meydana gelir.

Gebelikte alınan kiloların bileşimi
Kilo alımının büyük kısmı son iki 3 aylık dönemde meydana gelir. Kadınların çoğu birinci 3 aylık dönemde 1-2 kg alır; ondan sonra haftada yaklaşık olarak 400 g’ lık kararlı bir artışla 20’nci haftada yaklaşık 4.5 kg, 30’uncu haftada yaklaşık 8.5 kg ve doğum zamanında yaklaşık 12.5 kg alınmış olur.

Ortalama 14.5 kilo alınan gebeliklerde;
Kan:1.5 kilo
Meme:1 kilo
Uterus:1 kilo
Fetus:3.5 kilo
Plesenta:1 kilo
Amniotik sıvı:1 kilo
Yağ,protein,vs:3.5 kilo
Su:2 kilo

Bebeğim geldikten sonra bütün bu kiloları nasıl vereceğim?
Fazla kiloların doğumdan sonra yerleşeceği korkusuyla, gebelik sırasında aldığınız kilolardan dolayı endişeye kapılabilirsiniz. Ne var ki, bu konuda yapılan çalışmalar, doğumdan hemen sonra ortalama yaklaşık 4 kg’ ın kaldığını ve bebeğinizin doğumundan 6 hafta sonra yalnızca 2 kg fazlanızın olduğunu gösteriyor.

Sağlık profesyonelinizin kilo almayla ilgili önerilerini izlerseniz, aldığınız bütün kiloları 8 ay içinde sağlıklı verme şansınız vardır

ama 4-b lıysen zaten memur haklarının hepsıne sahıpsın canımmm[/QUOTE]

ben 4-a lıyım maalesef.

Son düzenleme:

Ben 1 aydır rejimdeyim de ondan bence.. Birde ben hiç ödem olmadım hala alyansımı falan takıyorum.. Ondandır.. Senin kilonunda tamamı kilo değildir ödemdir..

Ay ben teker teker yumurtluyorum ama şimdi aklıma geldi.. Gece tv izlerken uyuya kalmışım, yan yatıyorum ya kumanda girmiş göğsümün altına.. kalktım Allah'ım diyorum, göğüslerim ne kadar sert yatağa batıyo, iyice süt doldular demek ki artık.. aaa bi kaldırdım memeyi, altından kumanda çıktı :))) hamilelikten iyice beynim yandı galiba benim :)))
bi de inek gibi olduğum dün akşam iyice tescillendi, göğüsler artık ayrı bir birey gibi yatağın içinde kendi başlarına hareket edebiliyorlar büyüklüktennn

ama ben şimdiden 18 kilo aldım:18::18:

cılek doktorun sana dogum tarıhını ne dıyorrr???eger normal olursa

24 haziran ama 5'inden itibaren bekleriz artık diyor...

Hee biz takılırız burda, belim ağrıyo, popom ağrıyo diye :) sen ücretsiz izin de kullanacaktın di mi :)

9 kilo iyiymiş öyküm ya, ben 28.haftadayım benim 9 kilo oldu. ama hiç belli olmuyor, nereme gitti bu 9 kilo çok merak ediyorum :))) görenler hiç kilo almamışsın aferin diyo da tartılar hiç öyle demiyo valla
benim veledim kaç gr oldu acaba? egeyi referans tuttum kendime, 30.haftada gitti o, 1600 gr olmuştu durucuk. ben doktora gittiğimde 29+4 olacak tam. 1600den biraz düşük olur heralde ama inşallah büyümüştür oğluşum..

canım sezeryan olacaklara 31 de diğerlerine 32 de veriyorlar raporu.
ondan 1 hafta erken alıyorum.
ama senin şimdi zaten 31.hafta başlamış olmuyor mu? senin doktor farklı mı hesaplıyor acep :26:

bn çocugun dogumunu 19 haziran hesapkadımmı arkasına falan yıllık izin ekledimmi 10 ekim gibi başlıyorum ..

Canım bende buna katılıyorum ... İlk gebelikte bende yaşadım, inanın gebelikte alınan 16 kilo ideal bence, çünkü o ilk 16 kilo o kadar çabuk gidiyor ki anlatamam.. Yani yemeye devam bile etseniz dikkat bile etmeseniz ilk 6 ay muhakkak gidiyor o kilolar.. Onun üstüne aldıklarınızda diyet gerektiriyor bence.. Yani bende öyle olmuştu.. Ama 27 kilo alan arkadaşım ise ilk 3 ayda vermişti, herhalde o çok ödem olmuştu..

Ben 1 aydır rejimdeyim de ondan bence.. Birde ben hiç ödem olmadım hala alyansımı falan takıyorum.. Ondandır.. Senin kilonunda tamamı kilo değildir ödemdir..

çok şişlik var bende. sabah çizmelerimi giydim güç bela. ama yukarı çıkmıyor. normalden 10 cm aşagıda kaldı. hele ayaklarım kıpkırmızı. bastığımda acıyor şişlikten.

31.haftamdayım canım çizelge nerden yapılıyo hiç dikkat etmedim

aynı haftadayız seninle. ben bir süre diyet yaptım yapmasam feci kilo alırdım.
kilo almaya müsait bir yapım var.
sen de takılma hiç. kaç hamile 12 kilo alıyor ki.
azınlıktır bence. ideali 20-25 kilo

benimkiler kibar kibar duruyo yerlerinde

umarım benimkide ödemdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…