2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
selam annecikler...

kızlar ben size korseyi sorcaktım. doğum sonrası korse kullanmayı düşünüyomusunuz? malum bu göbek doğumdan sonra foss diye sönecek. :63: daha önce doğum yapmış anneler kullandınız mı? sezeryan olursa hemen kullanamazsın falan diyenler varda...

iyi geceler kızlar..vuslata 21 gün kaldı:)
günler geçmiyo gibiyken sonuna geldik.
herşey hazır gibi sadece kendime nevresim alcam.

korse sormuşunuz ben bel korsesi aldım valla.korse ile sezeryandan sonra hareket etmekte kolay oluyo.

buhar mak. alcakmısınız.araştıran var mı.

selam annecikler...

kızlar ben size korseyi sorcaktım. doğum sonrası korse kullanmayı düşünüyomusunuz? malum bu göbek doğumdan sonra foss diye sönecek. :63: daha önce doğum yapmış anneler kullandınız mı? sezeryan olursa hemen kullanamazsın falan diyenler varda...

canım ben geçen sene sezeryan bölgesinden ameliyat oldum.kesinlikle korse falan kullanamadım.canımı acıttı.komşum 5 ay önce sezeryanla doğum yaptı oda kullanamadı.açıkçası doğumda sonrası için korse falan almadım,başıma geleceği bildiğimden.

selam kızlar dün oğlumuz bizi çok korkuttu :18:

dün kanamam gelmeye başladı doktorumu aradım hemen gel hazırlıklı gel doğuma alabilirim dedi kızlar çok heyecanlandım doğuma hazırım sanıyordum hiç hazır değilmişim elim ayağım titredi tansiyonum çıktı neyse doktora gittik baştan etc midir nedir ona soktular sonra ultrason sonra rahim ağzına baktılar herhangi bir sorun çıkmadı bende rahim ağzı yarası vardı bebeğin kafası biraz daha fazla aşağıdaymış çatılarımda çok darmış o yüzden rahim ağzındaki yara kanama yapmış 34 haftalık hamile olmam gerekiyordu dün normalde 35 + 1 haftalık çıktı şimdi sürekli dinleneceğim ama çatı genişliğine bakmak isterken doktor yarayı daha çok hırpaladı heralde kanamam daha çok çoğaldı bugün biraz hafifledi. sizce çatılarım bundan sonra genişleyebilirmi yoksa bende mi sezeryan doğum yapmak zorundayım :59:

en kötüsüde akşam arkadaşlarımız bizdeydi birinin iş yerinden arkadaşı hafif kanaması olmuş doktorunu bulamayınca acilden benim doktoruma gitmiş onada benim gibi aşağıdan bakarken kızın suyunu patlatmış acil doğuma almışlar bebek sağ salim doğmuş ama bir hafta yaşamış bu hafta başı ölmüş bebiş çok üzüldüm kızda 35 haftalık hamileymiş akşamdan beri yedim bitirdim kendimi kanamamda durmayınca kime gideyim bilemedim çok şükür şimdi kanamam yok ama moralim sıfır bebeğime birşey olursa ya olsaydı benimde başıma aynı şey gelseydi diye aklımdan çıkaramıyorum :14:

canım, sanırım biz kadınların en büyük hatası hem felaket tellallığı yapmak, hem de felaket tellallarına çabucak inanmak. yani dıdısının dıdısının başına bir iş geliyor -gelir elbet insanız her şey bizim için- sonra bunu gebe birine anlatıyoruz. dinleyen kişi hikayede ortak noktalar buluyor, aynısını kendi yaşacak sanıyor. yok böyle bir şey canım. elbette endişelenmekte haklısın ama sen olumlu koşullanmaya mecbursun, kendin ve oğlun için. olmamış bir şeyi çağırma. ben biri bana bir şey anlatmaya başladığında hemen söylüyorum, sonu kötü bitiyorsa anlatma diye.
bebeklerimiz Allah'ın bize emanetleri,sahipleri biz değiliz. ne zamana kadar bizimle beraberler onu da bilemeyiz. anlattığın hikayedeki bebeğin doktor hatasından öldüğünü düşünmüyorum. böyle lanse edilmesi senin endişelerini arttırmaya yarar sadece. suyun patlayacağı, bebeğin öleceği varmış. geçenlerde izlediğim haberde antalya da 5 aylık doğan bebeği hastanede büyütmüşler, anasının kucağına verdiler. 5 aylık doğmuş yahu, insanın aklı almıyor. güzel haberlere odaklan, kendin için de Allah'tan en güzelini en hayırlısını dile, boş yere de endişe büyütme. inanıyorum yakında hepimiz burada güzel doğum anılarımızı paylaşacağız ve başka dertlerimiz olcak, bebeğin gazı, uykusu, sütün azlığı çokluğu vs. bak ne kadar az kaldı.

ARKADASLAR BENIMDE 27 HAFTA 5 GUNLUKKEN BASLADI pLASENTA YASLANMASI AYRICA HIERTANSIYONUM VAR ZEYNEp KAMILDE DOGUM DUSUNUORUM SUANDA 32 HAFTALIK OLDUM BAZI DOKTORLAR ERKEN DOGUM YAARSINDIOLAR BAZILARI TANSIYONDAN DOLAYI SEZERYAN OLUR DIO, BAZILARIDA 40 HAFTAYA KADAR BEKLENEBILIR DENIO KIME INANICAGIMI SASIRDIM BASIDAN BÖLE BISEY GECEN VARMI LUTFEN YARDIM ETSIN:50::50::50::50:

kafa karışıklığı çok zor canım, teyzemin kızı peşpeşe 2 gebelik yaşadı, ikisinde de plasenta yaşlanması vardı. ikisini de zamanında ve normal doğurdu, maşallah ikisi de cin gibi dünya tatlısı çocuklar. inşallah senin gebeliğin de problemsiz geçer. Allah yardımcın olsun.

bu arada hatunlar ciddi ciddi şu çantaları hazırlamak lazım heralde. sanki çantam hazır olsa doğumum erken olur şeklinde bir his var bende de. her şey hazır tek çantaya girecek, ama bir türlü elim gitmiyor.
ben şeyi merak ediyorum, egzersiz yapıyor musunuz kızlar? netten bir kaç video buldum lakin hiç bir şeyi alışkanlık haline getiremiyorum ki bunu yapabileyim. aranızda düzenli yapan varsa bana da gaz versin lütfen. sanırım nefes egzersizlerine de başlamak lazım. ahh bir sebat edebilsem..

canım ben geçen sene sezeryan bölgesinden ameliyat oldum.kesinlikle korse falan kullanamadım.canımı acıttı.komşum 5 ay önce sezeryanla doğum yaptı oda kullanamadı.açıkçası doğumda sonrası için korse falan almadım,başıma geleceği bildiğimden.

sezeryanda korsenin sıkıntılı olduğunu duymuştum. o göbekle kalcakmıyız yani... :18:

iyi akşamlar herkese valla ben erken doğurcam die tir tir titredim 26. haftamdan beri preparımı da aldım nidilatımı da 15 gün bıraktım sadece ve kasılmalar geri geldi yine başladık şimdi bakıyorum bu haftalarda başlayanlar var geçmiş olsun öncelikle ama korkmayım o ilaçlar durduruyor gerçekten bakın bana 35 e girdim işte bu gidişle en geç ben doğurcam ya valla öyle olursa çok gülerim ben de 36. haftamın sonunda bırakıcam ilacı bakalım ne olacak bırakınca çoook meraktayım Allah hepimize hayırlı doğumlar ve evlatlar nasip etsin zamanında tabiii

Son düzenleme:
ben cuma kontrolde nstye gırdım hıc sancı veya kasılma çıkmadı ama bugun sancım ufak ufak gelıp gıdıyo sanırım kasılma bunlar normaldır dimi kızlar

ben cuma kontrolde nstye gırdım hıc sancı veya kasılma çıkmadı ama bugun sancım ufak ufak gelıp gıdıyo sanırım kasılma bunlar normaldır dimi kızlar

normal tatlım normal ben haftalardır kasılıyorum bak bişeycik olmadı sen rahat ama temkinli ol düzenli olmadığı sürece problem yok ben birkaç kere düzenli de çektim ama 1 buçuk saatten fazla durmadım dr gittim hemen

normal tatlım normal ben haftalardır kasılıyorum bak bişeycik olmadı sen rahat ama temkinli ol düzenli olmadığı sürece problem yok ben birkaç kere düzenli de çektim ama 1 buçuk saatten fazla durmadım dr gittim hemen

bu aralar kabızlık var düzenlı çıkamadıgım için gaz sancısıda olabılır gerçi

olmaz mı :(
rezene çayı iç varsa evde
yoksa da yarın fln al
çok ii gelio gaz sancısına
bide havalar soğudu artık e malum yanıoruz çorapsız gezioruz
dikkat etmek lazım

evt beni görsen hala atlet short üzerimde tıtreye tıtreye gezıyorum ama nasıl iyi gelıyo serın serın kabızlık sorunu yaşıyomusunuz sızde

35. hafta aylardan ekim ilokulda öğrendiğimize göre kış kapıda kanzy o kadar terl,yo sıcaklıyor ki klima çalıştırıyor, allah sonumu hayır etsin amin:37::49::27:

kızlar ilk bebişiniz gelmiş gözünüz aydın hayırlısı olsun inşallah...
hayırlısıyla sizlerde bizlerde sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza almak nasip olsun bebişlerimizi....

günaydn cici anneler biz yine gece nöbetindeydik uyuyamadık maalesef.kaç gndür temizlik içindeydim hala da bitmedi saolsn eşim izin kullandı ii kötü bişeyler yaptk.ardından tabi kasılmalarım arttı.arkadaşlar ara ara girip okuyrm ama cvp yazamadım.hasta olan sorun yaşayan bütün arkadaşlarımız inşallah atlatır üzmesinler bebşlerini ve kendilerini.rabbim herşeyin en iisini bilir ve yoluna koyar.bu gn bide heycanlıyım oğlum emir i görmeye gitcez babasıyla.2 gndür hareketleri çok az yok gibi.inşallah allahımın izniyle güzel haberlerini alırız oğlişimin.bu gece de rüyamda gördüm bıdığımı.yerim ben onu.:emir_bebek::nazar:

bu arada hatunlar ciddi ciddi şu çantaları hazırlamak lazım heralde. sanki çantam hazır olsa doğumum erken olur şeklinde bir his var bende de. her şey hazır tek çantaya girecek, ama bir türlü elim gitmiyor.
ben şeyi merak ediyorum, egzersiz yapıyor musunuz kızlar? netten bir kaç video buldum lakin hiç bir şeyi alışkanlık haline getiremiyorum ki bunu yapabileyim. aranızda düzenli yapan varsa bana da gaz versin lütfen. sanırım nefes egzersizlerine de başlamak lazım. ahh bir sebat edebilsem..

Aynı Canım valla, benim de her şey hazır da başlayamadım yerleştirmeye :1: Ben egzersiz olayını pilatesle hallediyorum. Üçüncü aydan itibaren yapıyorum, nefes çalışmaları da içerdiği için başka bir şey yapmaya gerek duymadım. Ama hep diyorum ya, çoooook faydasını gördüm. Önceden yapmayanların şimdi başlaması uygun olmaz ama diğer nefes egzersizlerini mutlaka yap. Bi kere bebiş bol bol oksijen alır, daha sağlıklı olur. Normal doğum sırasında kolaylık olur. Doğru nefes, kaygıyı da azaltır. Ben çocuklara sınav kaygısı drama çalışmaları sırasında nefes egzersizleri öğretiyorum kaygıyla başedebilmeleri için. Şimdi hepimizde sabırsızlık var. Son günler telaşa dönüşecek. Doğum çantamızdan bile önemli olan psikolojimizi hazır tutmak :34:

Son düzenleme:
Back
X