2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Ekim annelerimizin birinin hikayesinden kesit...Allahım maşallah cesarete hayran kaldım.

Allaha dua ediyorum benim de oğlum var bir tane ben de mi bunlar gibi olacağım diye Allah korusun .Ben annemden hep evlatlarına vermeyi gördüm.Bunlar oğlu evlenince ayrı bir aile gibi düşünüyorlar herhalde.O senin evladın ya şaşıyorum...Bi de parayı alırlar eşim de der ki annem benim paramı üzülerek alır.Üzülen insan gerçekten ihtiyacı olunca alır.Bunlar özel istekleri için alırlar.Hanım efendiye her geldiğinde lc den kıyafet alınır kocası da var memur emeklisi maaşı da var.Borcu da yok nereye harcarlar bu 1000 lira parayı bilmem.Offff çok doluydum ben sabah sabah görünce şikayetleri aklıma geldi hepsi ya.....

kız ne öyle.. bi çözüm bulun

günaydıınnnnn,
bugün ankaraya gidiyorum. annemin yanına.. perşembede doktorla randevum var. gerçi benim doktor 20. haftadan sonra ultrasonla bakmıyor ama olsun, doğumu konuşcaz bu sefer.. hayırlısı...

Ay Maşallah kuzucuğa. hayırlısı olsun bakalım. heyecanlandım şimdi :))

günaydıınnnnn,
bugün ankaraya gidiyorum. annemin yanına.. perşembede doktorla randevum var. gerçi benim doktor 20. haftadan sonra ultrasonla bakmıyor ama olsun, doğumu konuşcaz bu sefer.. hayırlısı...

canımm yolun açık olsun. sağlıcakla git. sen orada doğum yapacaktın değil mi?

bacıcan üzüldüm şimdi yaşadıklarına. Allah tan eşin yanında. öyle olmayanda var. dengesiz insanlar işte. Allah kolaylık versin bacım

ben okudum
senın kaynanaya catlayana kadar et yedırmek lazım kolesterolu tavan yapsın dili tutulsun
bunlar nasıl anne ben anlamıyorum kı,
ınsan evladını nasıl sömürür bu kadar,
yolluk alayım yok kurban kesın vs,
acaba yaslandıkca daha mı delırıyor bunlar

hepinize günaydiiiiinnnnnnnn

güzel haberler almissin masallah ikinizede benimde doktorum 15.den sora heran bekliorum hazirla kendini dedi o gün bugundür gözüm takvimde birde kendimi dinliyorum bi degisiklik varmi bisey hissediyormuyum diye :78: sen normal dogum düsünüyorsun herhalde?

günaydıınnnnn,

huuu angaraliiii :80: bende yarin gidiyorum ankaraya kismetse gidip kizimi alip dönücem yuvama insallah :97: persembe benimde randevum var ayni senin gibi dogumu konusacagimiz icinde pek bi heycanli gördüm kendimi :90: sen kime nereye gidiyorsun ankarada???

sözün bittiği yer dedikleri bu arkadaşlar.öyle zor öyle acı günler yaşıyorumki.15 eylülde canımın içi ,pamuğumu ,güzeller güzeli annemi tek arkadaşımı kaybettim.ve allahım 4 düşüğümden sonra verdiği bu bebeğimi kendimi bırakmamam güçlü olmam için verdi.böyle büyük bir acı yok.buraya yazmamın sebebi minik bir dua da olsa anneme ulaşacağını düşünmem.dualarınız da annemede bir küçük yer verirseniz çok ama çok mutlu olurum arkadaşlarım.hamilelerin duaları kabul olurmuş.allah hepinizden razı olsunn şimdiden.bende 1 kasımda doğum yapıcam allah ım kısmet ederse.herkese kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum.dualarınız için allah razı olsun sizlerden.....

Sabah sabah amma kayınvalide hikayesi okudum. Çok iyi geldi. Gidip kendime mükemmel bir kahvaltı sofrası hazırlıcam. İştahım açıldı niyeyse. Kızlar takmayın diyeceğim, sinir olacaksınız. Takmasaydınız anlatmazdınız, demek ki içinize çok oturmuş, haklısınız da. Yaşananlar az buz şeyler değil. Ama gerçekten bu anlattıklarınızdan, bazı insanların birbirinin aynısı olduğunu anlamak zor değil. Demek ki bu insanlar böyle ve bunları değiştirmek pek de mümkün değil. Ömrümüzün sonuna kadar sinir olarak geçiremeyeceğimize göre bence bir çare bulmamız lazım. Ya oturup konuşacağız ya da gösterilmesi gereken saygıyı gösterip başka bir şey beklemeden hayatımıza devam edeceğiz. Ne bileyim aklıma çözüm de gelmiyor... Helencim şu 1 kg peynir parası olayı da gerçekten hem komik hem üzücü. Annemler memleketten bir sürü şey getirmişler, dolabı doldurdular, parasını saysam da ödeyemem, cebimde o kadar da para yoktu, ama ben cebimde olanı vermeye çalıştım, annem çok kızdı. Annem de ev hanımı, pazar paralarından artırıp almıştır bir çoğunu biliyorum. Kadın almadı benden 5 kuruş, almaz da zaten, biliyorum. Kalktı üstüne babam, park yatağı ve uyku setinin parasını verdi. Yatağını biz almak istiyorduk dediler. Ben beğenip almıştım, parasını onlar verdi. O kadar mahçup oldum ki. Annemle babamın yaptığı iyiliği ömrümde başkasından görmedim. Ben de hep onlara dua ediyorum, Allah daha çok versin onlara, hayırlı ömürler versin, sağlık versin diye. İyiliğe karşılık iyilik olur... Değil mi?

yok bacım bu tiplerin evveliyatıda böyledir. yada benim kaynanam numunelik. yaşlı kadın ama hiç öyle yapmıyor Maşallah.

Ben oturduğum koltuktan kalkıp mutfağa filan giderken zorlanıyorum. Ayaklarımın altında çivi varmış gibi basarken acı çektiğim her yerimden belli oluyor. O yüzden 32de izne çıktım. Şu halime kimse şahit olmasın, akıllarda böyle kalmak istemiyorum.

canım benim de 18. haftadan beri başı da kilosu da 2 hafta önden gidiyor. doktorla son görüşmemizde gelişimi böyle giderse normal doğum riske girer dedi sadece.sağlığı açısından bir risk yok inşallah.

günaydın kızlar..

kayınvalidem bu cuma ameliyat oluyor (burnunda et varmıs ) iyileşmeside 2 hafta sürermiş.. e gidemem kızım dedi erzuruma iyileşene kadar ondan sonrada sana gelirim artık dedi..( hatırlarsanız kendi kızı da hamile 7 hafta var ve cok hasta safrakesesinde sıkıntı var)

içimden cok aceleydiya bu ameliyat dedim..dıştan diyemedim.. kendi kendime karar aldım karısmıyorum artık.. anladılar sanırım duruma cok kızgın oldugumu.. bana ne hesap veriyorsa artık .. senin kendi kızın banane .. ister git ister gitme..

telefonu kapattım eşime dedimki annen gelmesin erkenden ben gayet iyiyim.. annemler bayramda gelecekler biletini aldık.. ev kalabalık olur ... annen de bayramdan sonra gelsin.. kurbanlarda orda kesilsin bizim etleride kavurma yapsın gelirken getirsin dedim..

tamam dedi.. aradı söyledi..

rahatladım..

Haftasonu sonunda işleri düzene soktuk.. Oğlumun kıyafetleri yıkanıp ütülendi odası gelince yerleşecek hemen... akşam en son hastane valizimizde hazırlandı.. her duruma karşı hazırız.. akşam valiz hazırlarken annemle bi konuda kararsız kaldık sizinle de paylaşayom dedim.. daha önce internette bulmuş olduğum hastane listelerinde havlu yazmıyordu. ama annem ısrarla bebeği doğduktan hemen sonra temziledikten sonra ne ile silecekler diye havlunun şart olduğunu söledi.. ben hiç dikkat etmedim okuduklarımda da yazmıyordu galiba ama anne tecrübesi diye havlumuzu da valize koyduk.. siz naptınız diye merak ediyorum...

Haftasonu sonunda işleri düzene soktuk.. Oğlumun kıyafetleri yıkanıp ütülendi odası gelince yerleşecek hemen... akşam en son hastane valizimizde hazırlandı.. her duruma karşı hazırız.. akşam valiz hazırlarken annemle bi konuda kararsız kaldık sizinle de paylaşayom dedim.. daha önce internette bulmuş olduğum hastane listelerinde havlu yazmıyordu. ama annem ısrarla bebeği doğduktan hemen sonra temziledikten sonra ne ile silecekler diye havlunun şart olduğunu söledi.. ben hiç dikkat etmedim okuduklarımda da yazmıyordu galiba ama anne tecrübesi diye havlumuzu da valize koyduk.. siz naptınız diye merak ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…