2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Canim 10 gün sonra dogum yapacagim hastanede randevum var konusmak icin eger dönmemisse bir sonraki haftada döndüreceklermis.Bu döndürme islemine "eksternal sefalik versiyonu" diyorlarmis,youtube dan izledim öyle korkacak bisey yok gibi gözüküyor insaallah kendinden dönerde bunlara gerek kalmaz.Benim doktor randevumda bu cuma,hayirlisi insaallah.Dualarimiz hepimiz icin canim benim.

iyi geceler
bugün biz de kontroldeydik
elfinya arkadaşım senin bebeğinin değerlerine yakın benimkinin de ölçümleri;
34+0 dayız, kilo 2900 boy 51cm(flx7 olarak hesapladım)..usg kağıdındaki değerlerde baş ve femur ölçümü 4 hafta önde, karın çevresi ise 2 hafta önde gözüküyor...bi ara sat tarihinde yanlışlık olabilir mi dedi doktor ama o tarihlerde eminim ve ilk aylarda böyle ilerden gitmiyordu sat ile uyumlu idi sonra böyle oldu
28.ci haftalardan itibaren doğum pozisyonunda ve hep normal doğum a uygun gidiyordu herşey
doktorum normal yapamazsın hala demedi-ki baş-kafa ölçüsü beni de düşündürdü :) , yarın nst e gircem ilk defa
40 haftayı beklerse normal yapamayabiliriz ama 40 ı bekliycek gibi durmuyor dedi
bakalım hayırlısı

şimdi midem çok kötü, yanması geçerse uyuyabilcem

bebeğim küçükken bende onun hareketleri sanıyordum ama büyüyünce rahat ayırt etmeye başladım. sendekinin ne olduğunu bilemem ama dediğim gibi günde bir kaç kerenin bi zararı yok taaa ki 10 dakika içinde 1-2 kere olana kadar.

vay canına, daha neler öğreneceğiz. demek eski tecrübeli ebeler böyle döndürüyordu bebeleri. ben de izledim de youtubedan gerçekten de öyle iç organların yerlerini değiştirecek bir uygulamaya benzemiyor. güle oynaya dönürüyorlar bebeleri, annelerinin yüzünde hiç bir acı ifade yok. hoşmuş walla. yine de tabiki inşallah kendiliğinden döner. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah canım.

amin canım benim inşAllah gerek kalmaz, Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşAllah, güzel haberlerini bekliyoruz:)

ben port bebesine kadar her şeyi hazır ettim hastane için olanlarını ufak boy bavula sıgdrdım 3 tane eksik kaldı diş fırçası gögüs kremi vs hemen alınıp koyulcak şeyler sancı çeker çekmez hastenede olcaksın diye korkutunca ebe benimde gözüm korkttu haliyle, annenin ellerinde sağlık canım ne de güzel yardımcı olmuş, ben bez olarak 2 paket prima yenidoğan 1 numara aldım 3-5 kg için.

amin canım benim inşAllah gerek kalmaz, Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşAllah, güzel haberlerini bekliyoruz:)

Amin kızlar insaallah kendiliginden doner ama sezaryandansa bu yontemi tercih ederim sahsen.

bugun gece nobeti bende sanirsam

o kadar sinirliyimki anlatamam zaten gece uykusu denen birsey kalmadi belim catliyor ortadan ikiye bunlar getmezmis gibi ustune kaynanatorun bileti bizim ustumuze kaldi

bu sabah beni caldirdi usulu oyledir 4 yildir ingilteredeyiz bu 4 yil icinde 2 kere aradilar bizi topu tufegi.biz burada para basiyoruz ya burada hersey beles ya

neyse o caldirdi kapatti ben aradim her zamanki gibi size ve ogluma uygunsa ayin 26 biletini alacak x oglum dedi x oglu kaynim bu arada uniyi bitirdi ve hala yazmasi gereken tezini yazamayan tembel,uyusuk kaynim sabahtan aksama kadar pcde oyun oynayan kaynim.ayin 21 de burnundan doktora gidecek burnunda et var adamin 23 yasinda ve her b.ktan cocuk gibi tirsan ana kuzusu kac yildir ameliyat olamadi,annesi doktora gidecek diye ayin 18 bileti alip gelecekken sirf kaynim icin burun kontrolu icin gelmedi cocugumu yalniz birakmayim diyor.baksen o cocugunda buradaki neyin oluyor acaba?bu kadin oyle bir anneki kazik kadar cocuklarina bebek muamelesi yapan bir kadin.annelik olarak bic bir egitimde bulunmamis bir kadin...kanim hala cocuk gibi nerede nasil oturup,konusacagini bilmeyen bir insan ve bu insan hukuk okudu guya avukat olacak papucumun avukati

neyse iste 26 okliyeceklerdi bileti,bende bize uyar anne dedim.aksam ustuneymis zaten ucak saati esime uygun is cikisi gider alir gelir anasi havaalanindan,sonra ben esimi aradim dedim ananlar alcakmis bileti hadi gozun aydin dedim nihayet sonunda dedi 1 aydir bilet alamadilar dedi pes dedi.gun icinde esim ariyor onlari alindimi bilet diye kardesi x almadik demis alamadik netten odemeyi yapamamis guya,esim eve geldi bileti aldi erkenden alinsaydi bilet bizim dedigimiz tarihte 1 ay once alinsaydi cok ucuza alinacakti.lanet olsun parasinda pulunda gozum yok ama simdi son ana birakinca bilet fiyatlari uctu tabi hergun pahalilasiyor.sozun kisasi afedersiniz bize guzel bir kazik soktular o kadar durumlari iyiken bilet parasnini bize odettirdiler yine...
oysa esim basta demisti anne biletini ben alayim diye anasi olacak cadi yok oglum baban alir demisti gorduk nasil aldigini kaynanam olacak kadin kizima yavruma bir cop dahi almamis kendi agziyla soyledi bunu,gecenlerde carsiya ciktim birsey bulamadim olanda cok pahali dedialsam kucukmu gelir buyukmu gelir bilemedim dediAllahim yeni dogacak bebek bu koskocaman olacak hali yok ya hem kiyafetlerin ustunde ayi,bedeni hep yaziyor...inanin sastim kaldim bekliyordum ama bu kadarini degil...sonrada dusundum en iyisi para dedim diyor artik para veririm diyor.paraniz batsin cimriler...orada olan dayim ve yengem bile kizima almis birseyler bununla yollayacaklarmis kaynanamda g.tunu sallayip gelecek ya....

ay kizlar soyleyin bana ne yapayim ben sinirden deliye dondum ama disari yansitamiyorum esimde biliyor onlarin ne mal oldugunu ona kiyamiyorum yoks abu aksam bizim evde cingar cikardi...
biz okadar masraf yaptik helal olsun kizima ona yapmayacagimda kime yapacagim ama bir ana,baba olarak birak maddi konuda manevi konuda bile yanimizda olmadilar kanam oldu aramadilar,bir onceki dusugumde yavrumu kaybettim kendim olumden dondumde ogullarina bir alo demediler.telde konusuruzda cok paramiz gider diye odleri kopuyor,her konuda cok cimriler ya ben boyle insanlar gormedim ya dusunun bunlar benim akrabam hicbir kotuluklerini gormedim inan ama hicbir iyiliklerinide gormedim.

ben bu kadin geldiginde kendimi zor tutarim bogmamak icin heralde yavrumu asla onun ellerine vermeyecegim asla......

Canım sinirlenme dicem ama elinde değil biliyorum.
Kendine zarar veriyosun boşver.
Geldiğinde kaynanan,bi punduna getirip sokarsın lafını,için buz gibi luverir.
Dua et ki eşin senin yanında,ya diğer türlü olsaydı.
O zaman delirirdin...
Amaaaaaaaan boşver,düşünme.

Sabahı zor ettikk.Şükürler olsun ki sabah oldu..Bütün gece midemdeki feci yanma eşliğinde kayınvalidem gibi bi anne olmamak için
dua ettim..
Okadar zoruma gittiki anlatamam belkii küçük bi olay ama..

Gebeliğim boyunca maddi ve manevi olarak hiç bi katkısı olmadı ..balıkesirde dün döndüler gelmeden önce bişey istiyomusun diye aradı bende eşime peynir alsınlar dedim (1 kg) dün eşim onları otogardan almaya gitti bıraktı evlerine, eve gelincede peynirle geldi bende sordum parasını verdinmi diye ama öylesinee ve inanabiliyomusunuz..eşim 30 tl deyince yıkıldım resmen kadın onun parasını almış..bilen bilir kayınvalidemlerin durumu gayet ii fakat çok cimrilerdir..belki gereksiz yere ama bütün gece uyuyamadım öyle bi sinirime dokunduki kendi annemin bize yaptıklarını düşündükçe..

İnsan yabancı biri istese bile utanır parasını söylemez istemez çok büyük bişey değilkii..yavrusundan nasıl alır yaa..o kadar moralim bozulduki anlatamam midemin yanması dahada arttı gece..hiç uyumadım..

Allahım bizleri böyle anne ve kayınvalide yapmasın..Gönlümüzü yaavrumuzdan 1 kg peynir parasını alacak kadar kör etmesin..

Hiç birimizin belkii o paraya ihtiyacı yok ama o kadar üzüldümki mesele insanın evladından bu kadar uzaklaşması..

aminnn. güler misin ağlar mısın?aslında yüzsüz olup peynir için teşekkür edecekti eşin hiç fiyat sormadan.ama oda yapılmaz karsındakının huyunu bılıyorsan.bizde maddi destek görmedik.hep mi böyle bunlar.
aile yaptıklarını karsılık bekleyerek mi yapar illa.

Herkese günaydın kızlar :)))

Kızlar takılmayın boşverin şu an için en önemli düşüncemiz bebeğimiz olmalı :)

Bizde dün akşam kızımızı görmeye gittik :)

asıl haberi vereyim sizi Ekim 22den sonra her an gelebilir hazırlıklı olun dedi doktorumuz
kasılmalarım şiddetliymiş , Rabbime şükürki gelişimi 1 hafta önden gidiyomuş yani 35+4 imiş kızım
yani 11 gün kaldı heyecanlıyım ))

Günaydın herkese
Son günler yaklaşınca ya bize bişey oluyor ya da kaynanalara...
2 gündür ben de sinirlendim.Gerçi bizimkiler her zaman cimriler ve utanmadan oğullarından para alıyorlar.Biz allah kabul etsin her ay bi miktar para veririz fakirlere.Bu sene kaynanaların penceresini yaptırdık 10 ay para gönderdik. Şimdi de başkasına vereceğiz borç olarak sonra o parayı topluca bi fakire vermeyi düşünüyoruz.Eşim telefonda bunu anlatıyor annesine hanım diyor ki ' arkadaşın parayı topluca gönderince bana mı vereceksiniz parayı ?' Ayyy bi kahkaha tuttu beni.Ulen sen fakir misin kocan memur emeklisi.Verdiğimiz parayla da yolluk filan alacakmış evdeki çok kötüymüş ya Rabbim ne sinirlendim.Kadın benden genç sanki sürekli evinde değişiklik ister kocası da cimri yapmaz benim salak kocam da ben alayım der hiç utanmadan aldırırlar.Şu gelin çalışıyor onun da hakkı var 2 tane çocuğu olacak evi barkı yok demezler...Bir de annem kurbanda bizim yanımızda olacak.Kaynanam oturduğu yerden eşime demiş ki 'benim annemin kurbanını bizim evde kesecekmişiz kurbanda et yerken annem benim de etim var diye çekinmeyecekmiş.Benim salak eşim de bunu anlamayıp bana söylüyor.Öyle kadından nasıl böyle saf ve temiz kalpli bi oğlu olmuş anlamadım.Ama çok ağrıma gitti annem 1 ay kalacak kurbanda ben onun yiyeceği eti mi hesap edeceğim.Bir de biz 2 tane kesiyoruz ve birini başkasına veriyoruz ete ihtiyacım olsa ikisini de kendim keserim.Aç gözlüler kendileri de gelecekler kurbanda doğuma o zaman kendileri de et getirsinler. Gerçi onun derdini biliyorum ben.Biz bebeğe annemi baktırmayı düşünüyoruz ya annem bu sene bizde kalacak asıl onu düşünmüştür o.Benim doğuma gelecek annem sonra kardeşimin doğumuna gidecek ama sonra benim kızıma bakacak 6 ay kadar.Ayyyyyy şimdi yazarken bile sinir oldum geçen gece ağladım ya.Beim babam 4 yaşımdayken ölmüş , 1 tane kız kardeşim var annem bizi bu yaşa getirmek için evlenmemiş 33 yaşında dul kalmış.Demek ki ben çalışmasam annemi rahatlıkla evimde ağırlayamayacağım diye çok üzüldüm. El oğlu derler ya.Allaha binlerce şükürler olsun eşimden öyle bişey görmedim de anası kıskanç yapıyor hep.Utanmazlar şimdiye kadar hep onlaara yardım ettik hala utanmadan ister.Bi de benim annemin yiyeceğini mi düşünüyor rezil.
Çok uzun oldu belki okumazsınız çoğunuz ama içimi dökmek istedim.Eşime söyledim zaten ağrıma gitti böyle söylemen dedim.O da benim et için yapmadığımı biliyorsun dedi.Sen uygun görmediysen söyleme dedi. Ben de annenler de gelecek doğuma söyleyelim de onlar da et getirsin o zaman dedim söyleyebilirsen eğer...
Neyse kızlar boş verin bazıları öyle oluyor demek ki...Napalım eşiniz iyiyise takmayın onları da....

bütün gece asker gibi oturdum ben de
ay karnıma agrılare gırdı,
terledım terledım terledım,
yatagım su gıbıydı resmen,
mıdem yandı gıttım ılac ıctım,
uykum kactı sonra.

bu arada yatakta tek yatıyom artık,
ev arkadasım da ıpektosun odasındakı cekyatta yatıyo yanı tam yan oda.
korıdorun ısıgı da fotosellı,
yorganımın ucu kımıldasa ısık yanıyor ben napim:26:

o kadar cok debelendımkı yatakta,
ışık yanıyor sonuyor yanıyor sonuyor,
sonerken de tuhaf bı ses cıkıyo CITTTT dıye
sabah 4 gıbı yeter yahu dedı,
wayy dedım benım derdıme bak senın keyfıne bak,
ört kapını yat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…