- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #32.721
bende de yok canım şimdilik tabi.. sık tuvalete gitmiyorum.. gece tuvalete uyanmıyorum mesela.. ama değişik bi huzursuzluk var 2 gecedir onun nedenini bilmiyorum..
dizimdeki ağrı var bide.. beni yaslı ninelere ceviren.
Ben de bi gariplik var diye düşünmeye başladım çatım doğuma hazırlamıyo kendini herhalde, senin diz ağrıların da havadan olabilir belkim karanlık nemli günler İstanbul'da malum, bir de uzanmıyosun sürekli oturuyosun iş yerinde Allah sana kolaylıklar versin canım
canım sosyal hakların: toplam 16 hafta. ve bu 16 hafta maaşlı bir şekilde izinlisin. bunun uçarı kaçarı yok. patrona , müdüre kalmış birşey değil bu. sen merak etme. aksini yapamaz. şikayet edersin. yada sen edemem dersen bana bilgileri ver ben ederimama kesinlikle bu senin ve her çalışanın-memur,işçi ne olursa olsun- yasal hakkı. fazlası duruma göre değişir ama 16 hafta her türk vatandaşı çalışan bayanın hakkı.
ekimi bitirip işyerinden alayım maası diyosun yani.. mantıklı bencede..
bende 1 hafta geriden aldım ki 1 hafta daha sonrasına atayım kızımla 1 hafta daha fazla gecireyim.. keske 2 hafta yapsaymısım bayaramıda cıkarır 1 hafta da erken sezeryanla bütün dogum öncesini sonraya atarmısım.. dr kabul edermiydi 2 haftayı bilmiyorum tabi..
bizde yasak 37 den sonra calısamazsın.. banka kendisi diyor zaten git diye.. ceza kesilirmiş bankaya aksi halde..
bence sen teklif et kendisine.. sen izindeyken versin maasını her ay düzenli sskdan alınca kendisine verirsin.. eşimin işyeri personle magdur olmasın diye bu sekilde yapıyormus uygulamayı..
bende sskdan maasın aylık alınabileceğini öğrendim ama pendik ssk yapmıyormus.. iş göremez belgesini teslime gittiğimde konuscam madem öyle bi hakkım var nasıl vermiyorlar diye..
kızlar günayın galiba mantar enfeksiyonu oldum çok kötü akıntım var bu ikinci oluyor fitil kullanmak istemiyorum sirkeli su diyenler var hiç denedinizmi fayda gören varmı?ne olur hemen yazın.....
sevdebilge dizi izle buakşam kuzey güney var vakit geçer en azından sıkma canını, benim de en acı çektiğim şey yalnızlık evde yalnız kalmaktır. ben de izindeyim zaman geçmiyor haklısın. ben puzzle aldım netten, onunla vakit geçiricem,yapınca kızımın odasına asıcam yada evin herhangi biyerine. sen de yap, yada süsler yap bebişinin odası için. ter bezi ve ağız bezi diye ben tülbent kestirdim kumaşçıda onları dikiyorum yada etrafına batma çıkma yapıyorum tığ işi renkli renkli(aslında en son ilkokulda annem zorla yaptırmıştı dantel bana :) ama zaman geçsin hem yavrum için yaparım). ay ben boş duramam zaten de, aklıma gelen tavsiyeleri vereyim dedim canım. daha aklıma fikir gelirse yazarım.
herkese günaydın kasım annişleri dün kontrolum vardı eşimle hastaneye giderken kaza yaptık adam resmen arabasını önümüze kırdı tabi çok korkktuk ve ben biraz panik yaptım ama allahıma çok şükür verilmiş sadakamıız varmış bebeğime bişi olsaydı ben ne yapardım neyse allahtan kimseye bişey olmadı sadece arabada küçük bi hasaar var polisti tutanaktı derken hastaneye geç kaldık neyse en sonun da hastaneye ulaştık bunu sizlerle paylaşmak istedim oğluşumu gördüm yine ters dönmüş iki kere düzeldi şimdi yine ters duruyor doktorum eğer bu iki hafta içinde düzelmesse kasımın 4 ü yada 7 sinde sezeryan olur dedi ama dönerse vede çatı muayenizde hiç bir sorun çıkmazsa normal olur 19 kasıma kadar yani tam gününe kadar bekleriz dedi tabi ben biraz üzüldüm sezeryan olmasnı istemiyorum inşallah bebeğim bu iki hafta içinde tekrar döner bide bebeğim 34 üncü haftada 2014gr olmuş doktorum gayet normal dedi 3 350 ile 3 500 arası doğar dedi inşallah siz ve bebişleriniz iyisinizdir allah hepimizi kaza ve belardan korusun gerçekten çok heyecanlanmaya başladım 1 ay sonra bebeğim doğacak inşallah adını aras koymaya karar verdık
selam kızlar tünaydın
bugün son iş günüm
allah nasip ederse yarın gidip raporumu alıyorum
ve artık evimdeyim rahat rahat yatıcam
hafta sonu halılarımı yıkamaya vercegim hepsini
çarşamba günüde temizlikçi alıcam
sonrada oğluşumun yatagını açıp hazırlayacagım buarada oğlumun
şifonyeride geldi kırmızı beyaz çok güzel olmuş temizleyip eşyalarını yerleştirecegim artık
birde kendimde agdacıya gittimmi artık dogurmak için hazırım
izinli olduğum süreleri falan biliyorum canım onda sıkıntı yok. bazı firmalar maaşlarıda ödüyor benim sormak istediğim oydu. ssk dan alıyorsun ya zaten maaşın 2/3 ünü onun dışında maaş vericekmi onu sormak istemiştim. yoksa çalışmadığım sürede maaş verme zorunluluğu yok. babam ssk müd yar. o bilgilendiriyor benim :) sağol desteğin için...
aynen canım ekim bitsin en azından diye düşünüyorum. bizim özel firma olduğu için sorun olmaz izinli görünsemde gidip gelirim yada şöylemi yapsam emin olamadım ondan benim bu seneden kalma 5 günüm var son hafta senelik izin diye kullansam olurmu acaba, bi araştırmak lazım.
maaşı 10 günlük periyotlardada alabiliyorsun. yani raporu veriyorsun ya 10 gün sonra 10 gün parası yatırılacak. babama söyledim o ayarlayacak inş
hadi gözün aydın darısı bize..
hangi sskda baban..
hadi gözün aydın darısı bize..
hangi sskda baban..
göztepedeki müdürlükte
sagol canım inşallah sizde çıkar evinizde rahat rahat yatarsınız
Benim eşim de inşaat mühendisi, sen devlettesin sanırsam, benim koca da gircek bu sene kpss'ye sen kaçla girdin sorablir miyim acep?
Bir de bugün çok sessiz gördüm seni, yazdıklarını okumak çok zevkli bugün vukuat yok sanırsam
Merhaba kızlar,
Hep takip ediyorum sizi ama yazmaya bi türlü fırsat bulamadm.
Oğluşum dönmedi ve de babası gibi biras koca kafa:) Doktorumuz sezeryan için 01.11.2011 e gün werdi.Çok çok heyecanlıyım hergün rüyalarıma girio nası olcak ameliyat,kime benzicek ,sütüm gelicekmi,çok mu gazlı olcak...Çok strese grdm
Son zamanlarda hareket etmek de zorlaştı bu koca göbüşlee.Çok kilo almadım ama bn de eski günlerimi özledm.Etrafa baktıkça sumo gibi hissediyorum kendimi
Hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım da bebişlerimizi ...
Selam kizlar nasilsiniz bgün yazmak istedim size yarin saat 8de bebislerim kucagimda olacak
ALLAH izin verirse darisi basiniza insallah
son zamanlarda çocuk aşağıya inip mideye baskı azaldığından iştah açılması normalmiş. benim hep açıktı gerçi de son zamanlarda iyice ağzım boş durmuyo, sürekli bişeyler atıştırıyorum. tuzlu bişey, tatlı bişey, sulu bişey derken yatana kadar yiyorum. 17 kilo aldım şu ana kadargörenler "aaa ne güzel sadece karnın şişmiş diyo " ama gerçek göründüğü gibi değil. 20 yi kesin geçicem. boyum da kısa bu kilo çok yani. ve aynen hemen uykum geliyo. ya çoğu kişi aynıdır zaten bence sıkma canını normaaalll. az kaldı
ya komik gelecek belki ama beni küçüklüğümden beri hep ebru gündeş'e benzetirler. benziyoruz kerataylababaannem annaannem akrabalar falan "ebru gündeş'i gördükçe sana özlemimizi gideriyoruz" derler ama işin ilginç yanı daha çok hayatlarımızın akışı kesişiyo, saçlar aynı kesim aynı renk olmuş oluyodu tesadüf, ki ben fantazi müzik ve ebru gündeşi pek sevmem, takip etiğimden değil de tesadüf işte, neyse evlendiğimiz yıl aynıydı, tarihler bile yakındı -ama onun önceki evliliği- saçlar duvak falan, neyse ben hamile kaldığımı öğrendim haydaaa gazetede bi baktım o da hamile bravo dedim. sonra kızı olacağını öğrendim, bizim de kız falan neyse. allaha şükür hastalığı hariç birçok şeyde böyle denk geldik. bu yaz da havaaalanında orda burda "aaa ebru gündeş mi" diye bakışlar fısıltılar duydum. hamile ya o da, kesin odur diye düşünüyolar öyle işte şimdi de doğumunu duyunca heyecan yaptım. onunki geliyo bize daha var bakalım. benim de mecburi sezeryan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?