2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ayinvalidem uyuku uyukunun mayasidir der,gündüz uyudu diye gece uyumayacakmis gibi düsünme,masallah bu arada nazar degmesin bebisine.

saol cnm hepimizin bebişlerine maşallah bu arada topiğin müdavimleri sen ve beniz galiba birde şu gaz sıkıntısı artık bitse de kurtulsak tam olcak

Bizim baya fark etti gazimiz cok sükür azaldi baya.

Bizde değişen hic bı sey yok hatta artiyo. Gaz ve kolikle ugrasmaktan gelip te okuyamiyorum gündemi. Bu arada hakikaten uyku uykuyu dogurur .. Guzel tespit. Katılıyorum..
Bazen cok sıkılıyorum .. 2 aydır tek derdim gaz ve sutum az mı cok mü yetecek mı derdi oldu.. Ya ne yapıyorum ben ya diye kendime soruyorum.. Kısır döngü gibi.. Eski mutlu ve kaygımız günlerimi ozledim.. Canim sıkkın.. Herkese iyi uykular... Gorusuruz

Gule gule sağlıklı günlerde kullanın aldıklarınızı insallah.. Bizim bebek oyun halisi üstündeki oyuncaklardan korkuyo hala. Yatiramiyoruz

Yani..:18:

Canim benim az kaldı gececek artik birde tüm düzenleri oturunca cok problem kalmaz. Normalde 6. Aya kadar oturuyor inşaallah. Birde ilk bebeklerde daha bi takiyosun, sonrakindede takiyon ama ilki kadar değil, daha rahat oluyon zamanda cabucak geciyor. Kolay gelsin ve gecmis olsun canım benim.

aynen edibe benim de tam gaz devam brde kız çocugunda gaz olmazmış güya:) bende o hallerimi özledim bu bebişsiz yapamam ama baze insan özlüoo

himmel günaydın dediğin gibi bebiş sabaha kadar uyudu eşim dio maşallah 24 saatb uyudu ama şimdi gaz bağırmaları avr

kızlar yine ben bu sefer birşey soraccağım hemşire kalça çıkıklığı için ultrason demişti biz yaptırmadık 3. ay dolmadı daha yarın yaptırmayı düşünüorum siz yaptırdınız mı nasıl bir işlem

Yaptırdık. Bı dakikada pirt diye fotografını çekiyorlar kalçanın hic bı zahmeti yok. Bence yaptir aklında kalmasın.

himmel günaydın dediğin gibi bebiş sabaha kadar uyudu eşim dio maşallah 24 saatb uyudu ama şimdi gaz bağırmaları avr
Aman masaallah canim benim uyusunda büyüsün tabiki.Eeeeee normal gaz sancilari sorun olmadikca uyusun.

Yaptırdık. Bı dakikada pirt diye fotografını çekiyorlar kalçanın hic bı zahmeti yok. Bence yaptir aklında kalmasın.

Aynen Edibe85´e katiliyorum cabucak oluyor,bitiyor.Bizde yan sekilde yatiriliyor bebek ultrasona bakar gibi jel sürüp bakiyorlar belli bir derecede aci( c den sonraki harfi yazmak istiyorumda klavyemizde yok maalesef) yapiyorsa kalca cikikligi yok diyorlar.2 dakka ya sürüyor ya sürmüyor.

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar. ben de kasım annesiyim. 21 kasımda dogum yaptm ankarada. paylaşımlarınızdan cok sey ögrendm cunku bebeğimi kendim büyütüyorum. biz iki aylıkken kalca ultrasonu cektrdk. bi sıkıntı cıkmadı. iki dakıkalık bir işlem. hatta sıra vardı bebek var diye erkenden aldılar. korkulacak bir sey yok yanı...

arkadaşlar ben de sütümün kalitesi için yediğim ve faydasını gördüğüm bazı seyleri sizinle paylaşayım. sabah kahvaltıda mutlaka kaymak-tahin pekmez karışımı yiyorum. ayrıca incirli yaptğım bir tatlı var. İNCİR UYUTMASI diye. süt ve incirden yapılıyor. 1lıtre sutten 6 kase cıkıyor. onlar bana bir kaç gun yetiyor. ayrıca kuru dut yiyorum sürekli. cunku beni aşırı susandırıyor. iki aksamda bir etli bir yemek yapmaya calısıyorum. bebeğim ilk ay 1.400 gr almıstı. bunların cok faydasını görüyorum. umarım faydalanırsınız....

saol asucum hoşgeldin aramıza bende ankaradanım hatta 20 kasımda dogum yaptım sen nerde dogum yaptın. şu tatlıyı canım çekt öğreneyim hemen yapcam ilk ay bende incir cok yemiştim artık kilo almayım die yemiorum tatlı seyler haftada bir kendime serbest tatlılar günü yaptım bol su içmeye çalışıyorum kilo alımı normal bebişimin sadece normal beslenip meyve birde 1,5 lt suyu mutlaka iciyorum

hoşbulduk canım. ben medicana hastanesinde sezeryanla dogum yaptım. bizim minik bir turlu gelmek istemedi. ama cok memnun kaldım hastanden. tatlıyı soyle yapıyorum. 1lt sutu kaynamayacak derecede ısıtıyorum. yani parmağını yakacak derecede. ayrı bir yerde de 12-15 inciri sıcak suda 10 dk bekletiyorum. daha sonra dörder parçaya bölüp sütün içine ekliyorum. blendırla iyice karıştryorum. sogumadan hemen kaselere boşaltyrm. üzerlerini kağt havlu ile örtyrm. 3-4 saat mayalanmasını bekliyorm. üzerine toz fındık serpiyorum. ve sonra YIYORUMMM kalanları buzdolabına koyuyorum.

Kızlar bebeklerinizin baş çevresi doğumdan beri ne kadar değişti?Doğumda kaç cm'di,birinci,ikinci aylarda kaç oldu?Hemşirenin biri bizi biraz korkuttu da.Cevap verirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…