- 15 Aralık 2009
- 3.964
- 61
- 163
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #40.941
slm kasım anneleri benim kızımda 10 kasım doğumlu biz prematüreyiz.bir ay eksik doğduk.kuzumla ek gıdalara başladık.bizide aranıza kabul edermisiniz..:
1haftadır annemler yanımdaydı bugün gittiler.her gittiklerinde allahım ben ne yapacam diyorum.:18: kötü alışıyorum yardıma
bugünnnn benim doğummmm günümmmm....annemler kocayla baş başa kutluyalım diye erken döndüler evlerine.ama biz kocayla küsüzzzzbakalımm akşam ne olacak:18:
canım hoşgeldin peki mama veriyormuydun yoksa sadece anne sütümü çok erken yaa ek gıda için bizim mahallede 2 kişi 4. ayında hemen ek gıdaya başladı mama vs. çocuklar geri gitti resmen ben sadece emziriyorum 4 defada elma suyu verdim oda sütümün yetmediği zamanlar şuan 8.5 kilo ben şimdi arada emzirip ek bişeyler verirsem çocuk kaç kiloya çıkar gerçi bende özeniyorum ek bişeyler verim biz her yemek yişimizde ağzını açıp kapatıyo çok tatlı oluyokafam çok karışık eşim resmen çocuk gibi küsüyo neden diyorum anlam veremiyorum ben de güzel güzel yedirsem çocuğumu mesela pirinç unu hazırladıktan sonra içine pekmez karıştırıp yedirilcekmiş :26: çok şey öğrendim netten ama gizli mi yedirsem eşime diyorum marketten pirinç unu al tatlı yapıcam diyorum başlama yine diyo gizli bişey yapmak istemiyorum sizce ne yapayım :26:
benim bu 3.bebeğim cnm.ek gıdaya 4.ayında başaladık.mama+anne sütü aldığı halde az kg aldı dr.ek gıdaya başllattı 10 gün sonra kg takibi yaptık 200 gr almıştı şimdi herşey veriyorum ama beni emmeyi bıraktı bazen biberonla içiyo bazende sütümü sağıp kaşıkla veriyorum.salı günü aşımız var çok merak ediyorum kaç gram aldığını en son 20 gün önce 5500 kg du.bu arada kızım 34 haftalık doğdu 1450 gr 42 cm di.ben prinç ununu veriyorum ama içine pekmez hiç katmadım.prinç ununun şimdi meyvelisi,sebzelisi çıkmış ben muzlusunu yediriyorum.sormak istediğiniz birşey olursa bilgim kadarını paylaşırım..
mahşallahdoğum kilosuyla şimdiki kilosuna mahşllah güzel almış peki ek bişey verince mi seni bırakdı :26: bide aptamil veriyomusun benim merak ettiğim pirinç unu ucuz ve aptamil bebelac pahalı neden acaba :26: geçen ay ki kontrolde başka hastaya bebelacı önermiyodu doktor inek sütü varmış içinde ne kadar doğru bilemem ama merak ettiğim hangisi yararlı bu mamaların :26:
sağol canım ben de kitabı hala okuyorum dayanamayıp o bölümü erken okudum ama pek kitap sayesinde diyemeyeceğim melis hanım zaten parmağını emiyordu uyurken ben bide ekstradan sallıyordum sallamayı ketim biraz söyleniyor bağırıyor sonra parmağını bulup emerek uyuyor benimki de sürekli seninki gibibesleniyordu ben geçen haftadan beri saatli veriyorum biraz zorluyorum süresini uzatıyorum saatine yaklaşınca veriyorum önce 3 saat yaptım sonra 3buçuk yavaşl yavaş arttırıyorum ama tabi her zaman da etkili olmuyor mesela bugün tamamen alakasız zamanlarda uyudu uyandı emdi bugün salladık yöntemleri falan:) arada bir böyle sıkıntı yapıyor ama genel olarak iyi yani ya bu arada bu parmak emme için de ilk bir yıl normal sonra kötü diyorlar umarım b ırakır kuzucuğumun tek kötü alışkanlığı bu napcam bilmiyorum:)canım tekrar tekrar dene yoğurdu çorbayı elbet sevecek:) armut vermedim ben daha dokunur diye düşündüm ne bilim çorba da yapmadım hiç pirinç unu aldım ama nasıl yapcamı bilmiyorum bi de onlardan versem mi bilemedim doktor ek gıdalarageç falan dememişti şimdi çekiniyorum gidince sadece tattırdım dicem de eğer bayağı yedirirsem bişey der diye çekiniyorum ne bilim bi doktora gidelim de bakalım devam et derse yedirecem artık. Havucu rendelersem çok kuru olur yutamaz diye düşündüm de ben haşladım az su koydum içme suyu zaten suyunu süzmeye de gerek kalmıyoryumuşacık yiyor bu arada ben her bişey yedirdikten sonra su da veriyorum içme suyunu kaynatıp veriyorum.
molinex 1000w şiddetle tavsiye edilir.. temizliğide kolay.. posası da kupkuru..Kızlar katı meyve sıkacağı almayı düşünüyorum tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?
ya bu vın işi zaten yaş gibi gelmişti bana.. böle peşinde taşıma işi yani.. eşim bana da teklif etmişti ben istemedim sırf bu yüzden..kızlar slm vınn kocam götürüyo sizinlebi başbaşa kalamadım ya bu arada annem ve kuzenim burda kızımıda alıyoruz tin tin geziyoz sizi özledm döncem size kesin dönüş yapcam cumartesi öpüldünz
doğum günün kutlu mutlu hayırlı uğurlu olsun.. bebeğinle büyü..1haftadır annemler yanımdaydı bugün gittiler.her gittiklerinde allahım ben ne yapacam diyorum.:18: kötü alışıyorum yardıma
bugünnnn benim doğummmm günümmmm....annemler kocayla baş başa kutluyalım diye erken döndüler evlerine.ama biz kocayla küsüzzzzbakalımm akşam ne olacak:18:
valla ben daha kullanmaya başlamadım şu ferrumu, ki sağlık ocağından verdiler ferro sanol, doktor ne verir bilmiyom.. inşalah böyle zorluklar yaşamayız.. kolay gelsin sana canım..kızlar ben bir haftadır falan ferrumu aç karna veriyorum çocuk aç olduğu için bi de seviyor ve daha fazla istiyor ben de multitabs vitaminini de hemen peşinden veriyordum bi baktım vitaminini şırınga gibi içeri çekiyoruz ya rengi değişmiş kan ilacını içine çekmişim çocuğun ağzından yani biraz bulaşmış öylece veriyorum bişey olur mu bilmiyorum vitamini de bayağı var daha zaten bu ferrum nereye değse kırmızı yapıyor şimdi farklı zamanlar da veriyorum ikisini ama acaba kötü olmuş mudur? bi de ferrumu verince emziriyorum biraz beklemek gerekir mi siz nasıl yapıyorsunuz çocuk uykudan aç uyanıyor ve damlayı da verince dayanamıyor emmek istiyor hemen veeee zaten bir saat içinde de verdiğim bütün ferrumu çıkarıyor kusuyor yani
tariororar nasılsın? bebişin hala huysuz mu? jel yani kel işe yaradı mıbu arada ben de jel aldım eczaneden dr danışmadan eczacı bebekler için bunu veriyoruz diye bişi verdim sabah dr kontrol vardı gösterdim çocukta huysuzluk falan yoksa verme dedi, bende iştahsız dişinden dolayı belki iştahı açılır diye aldım gibi bişiler saçmaladım güldü ama dişleri patlamaya yakın sür dedi
Tel yazdıklarımı çarpıtıyor püre yi pire yapmış
kızlar 4. ayını tamamlamış bir bebek annesinin memesinin 2/3 ünü 5 dakika içinde emermiş.. yaniiii emdiği ona yetiyordur hiç merak etmeyin..Benim oğlumda iştahsız en fazla 10 dakika emiyor 6-7 dakika ve iki saatten önce verseler emmek istemiyor ayakta kucağımda hareket halinde zorla emziriyorum elma vermeye başladım uç gündur yüzünü burusturuyor bugün üçüncü kasıkta oğürdü cOk iştahsız olacak belli baba çekmiş napcaz bilmiyorum... Demir ilacını icinde yarısını çıkarıyor her defasında kusacak gibi oluyor
Bende telden yazıyorum cok komik seyler çıkıyor :)))
HOŞGELDİİİİİNNNNN... sanırım topiğin ilk prematüresisiniz..slm kasım anneleri benim kızımda 10 kasım doğumlu biz prematüreyiz.bir ay eksik doğduk.kuzumla ek gıdalara başladık.bizide aranıza kabul edermisiniz..:
sen kocanı da al doktora götür, doktor ne derse onu yapın.. sen kendi kendine başlama zaten hevesle yanlış yapma.. benim kaynanam gibisin fırsat bulmasın herşeyi çocuğun ağzına tıkıveriyo, çok kızıyom ama kibarca uyarıyom, doktor başlama dedi bana, gelişimi çok iyi dedi, bende hiç ellemiyom.. doktor bana şunu dedi, sana da diyim de rahat dur..canım hoşgeldin peki mama veriyormuydun yoksa sadece anne sütümü çok erken yaa ek gıda için bizim mahallede 2 kişi 4. ayında hemen ek gıdaya başladı mama vs. çocuklar geri gitti resmen ben sadece emziriyorum 4 defada elma suyu verdim oda sütümün yetmediği zamanlar şuan 8.5 kilo ben şimdi arada emzirip ek bişeyler verirsem çocuk kaç kiloya çıkar gerçi bende özeniyorum ek bişeyler verim biz her yemek yişimizde ağzını açıp kapatıyo çok tatlı oluyokafam çok karışık eşim resmen çocuk gibi küsüyo neden diyorum anlam veremiyorum ben de güzel güzel yedirsem çocuğumu mesela pirinç unu hazırladıktan sonra içine pekmez karıştırıp yedirilcekmiş :26: çok şey öğrendim netten ama gizli mi yedirsem eşime diyorum marketten pirinç unu al tatlı yapıcam diyorum başlama yine diyo gizli bişey yapmak istemiyorum sizce ne yapayım :26:
kızlar ben vınn ı tlf. Taktım net işini öyle çözdüm bilg.taşımaktan daha iyi gerçi bilg.kociş götürdü ama hakketwn yazma ii zor bende regl oldum kiloları verdim hedefim 50-51 inş. Olur kociş gelene kadar kimse araba için yazmamış:26:
kızlar ben vınn ı tlf. Taktım net işini öyle çözdüm bilg.taşımaktan daha iyi gerçi bilg.kociş götürdü ama hakketwn yazma ii zor bende regl oldum kiloları verdim hedefim 50-51 inş. Olur kociş gelene kadar kimse araba için yazmamış:26:
selam bende lite way kullanıyorum gerçekten çok pratik serapın dediği gibi çift taraflıda olsaydı çok daha iyi olcaktı tek kusuru omerhabalar bebek arabası diorsan ben chıcconun lite way modelini aldım 300tl.çok pratik baston ama kaliteli.yerde kaplamıor.çokda basit açılıor.bir elimde çanta varken arabayı açabiliorum ağırda değil.ama tabi hala çift yönlülerde aklım kaldı.işte bizim ev 5.kat asansörde yok ondan ağır bişey alamadık.tavsiye ederim.çift yönlüde yeni baby 2go nun modeli var oda aynı fiyatlarda hafifmişte.
Bebeğin 1. yaşına kadar hayatındaki önemli olaylardan biri ek besinlere başlamasıdır. Bu dönemde “bebeğe anne sütü yetmiyor, anne sütü azaldı, bebeğin ek besinlere ihtiyacı var” düşünceleri çok yaygındır. Bundan dolayı bebeğin kilosunu artırmak amacıyla emzirme ihmal edilerek ek gıdaya başlanmaktadır. 0-1 yaş döneminde anne sütü bebeğin vitamin, mineral, protein, yağ, su v.s. ihtiyaçlarını karşılayan tek kaynaktır. 4-6. aylarında bebeğin kilo artışının yavaşlamasının doğal olduğunu ve ek gıdalara başlamak için sebep olmadığını bilmek gerekir. Bu dönemde önemli olan bebeğin ek gıdayla tanıştırılması değil, onun her istediğinde anne sütüyle beslenmesidir. Erken ek gıdaya başlama, özellikle anne sütü yerine verildiğinde, bebeğin besin kalitesini düşürürdür.
Bebeğin, sırf anne sütüyle beslendiği sürece, en az 6. aya kadar su, çay, komposto ve meyve sularına ihtiyacı yoktur. Anne sütü bebeğin sıvı ihtiyaçlarının tamamını karşılar. Ek besinlere başlandığında çocuğa fincanla su içirmek tavsiye edilir. Meyve sularını çocuğa vermeye gerek yoktur çünkü bunların besin yönünden faydası bulunmaz, sadece şeker kalorisi vardır. Bebeğin devamlı bol miktarda sıvı tüketmesi onun az kilo almasına sebep olabilir.
Ek besinlere başlandığında bebeğe önce anne sütü, sonra ek gıda vermek gerekir. Bu beslenme tarzının bebeğin 1 yaşına kadar uygulanması tavsiye edilir.
Öyleyse, bebek büyümesi ve gelişmesi için bütün gereken maddeleri anne sütünden alır ve yeni ek besinleri tatmış olur.
Ek gıdaya başlama zamanı her çocuk için aynı değildir. Verdiğiniz ek besini bebeğiniz reddediyorsa 1-2 hafta bekleyip çocuğunuza başka bir tat sunmanız tavsiye edilir. 6. aydan sonra bebeğe püre kıvamına getirilen besinler vermek gerekmez. Bu dönemde çocuklar elleriyle alması ve ıssırılması kolay olan yemek türlerini tercih ederler.
Unutmamak gereken tek şey, bebeğin bir yaşına kadar vitamin, mineral, yağ, protein v.s kaynağı anne sütüdür.
Ek besin için hevesli olanannelerimiz için faydalı diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?