2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
slm kasım anneleri benim kızımda 10 kasım doğumlu biz prematüreyiz.bir ay eksik doğduk.kuzumla ek gıdalara başladık.bizide aranıza kabul edermisiniz..:

canım hoşgeldin peki mama veriyormuydun yoksa sadece anne sütümü çok erken yaa ek gıda için bizim mahallede 2 kişi 4. ayında hemen ek gıdaya başladı mama vs. çocuklar geri gitti resmen ben sadece emziriyorum 4 defada elma suyu verdim oda sütümün yetmediği zamanlar şuan 8.5 kilo ben şimdi arada emzirip ek bişeyler verirsem çocuk kaç kiloya çıkar gerçi bende özeniyorum ek bişeyler verim biz her yemek yişimizde ağzını açıp kapatıyo çok tatlı oluyo kafam çok karışık eşim resmen çocuk gibi küsüyo neden diyorum anlam veremiyorum ben de güzel güzel yedirsem çocuğumu mesela pirinç unu hazırladıktan sonra içine pekmez karıştırıp yedirilcekmiş :26: çok şey öğrendim netten ama gizli mi yedirsem eşime diyorum marketten pirinç unu al tatlı yapıcam diyorum başlama yine diyo gizli bişey yapmak istemiyorum sizce ne yapayım :26:

iyiki doğdun canım nice yıllara eşin ve bebişlerinle

benim bu 3.bebeğim cnm.ek gıdaya 4.ayında başaladık.mama+anne sütü aldığı halde az kg aldı dr.ek gıdaya başllattı 10 gün sonra kg takibi yaptık 200 gr almıştı şimdi herşey veriyorum ama beni emmeyi bıraktı bazen biberonla içiyo bazende sütümü sağıp kaşıkla veriyorum.salı günü aşımız var çok merak ediyorum kaç gram aldığını en son 20 gün önce 5500 kg du.bu arada kızım 34 haftalık doğdu 1450 gr 42 cm di.ben prinç ununu veriyorum ama içine pekmez hiç katmadım.prinç ununun şimdi meyvelisi,sebzelisi çıkmış ben muzlusunu yediriyorum.sormak istediğiniz birşey olursa bilgim kadarını paylaşırım..

mahşallahdoğum kilosuyla şimdiki kilosuna mahşllah güzel almış peki ek bişey verince mi seni bırakdı :26: bide aptamil veriyomusun benim merak ettiğim pirinç unu ucuz ve aptamil bebelac pahalı neden acaba :26: geçen ay ki kontrolde başka hastaya bebelacı önermiyodu doktor inek sütü varmış içinde ne kadar doğru bilemem ama merak ettiğim hangisi yararlı bu mamaların :26:

yok benim kızım 2 aylıkkenden beri memeyi bırakmıştı biberonla içiyordu.dr.umuz aptamil anne sütüne yakın olduğundan önerdi verdik.prinç unu ucuz ama 3-4 günde bitiyor.kardeşim bebelac içirdi kızına hiç gelişmedi.ek gıdaya başaldığımızdan beri sadece kahvaltısına 60 cc katıyorum başka vermiyorum.

iyi geceler kızlar çok bakamıuorum baksamda yazacak fırsatım olmuyor kuzuma araba lazım artık sizler ne yaptınız aldınızmı nereden ne kadar aldınız edibe bende chicco littwave düşünüyorum sen memnundun galiba tavsiye ediyorsun dimi netten alacam fikirlerinizi bekliyom

canım benim ki de elini emiyor dişleri falan kaşınıyordur herkesin bebeği öyledir muhakkak. yoğurdu sever herhalde ama biraz geçsin öyle deneyeceğim. armut dokunmaz herhalde benim doktorum elma armut havuç üzüm erik suyu falan verebilirsin demişti. Elma, armut, havuç verdim şimdiye kadar zaten diğerleri yok. Onları da cam rendede rendeliyorum daha sonra tülbent ile suyunu sıkıyorum. Havuçtan hiç su çıkmaz zannediyor insan ama baya çıkıyor sanki katı mevye sıkacağında sıkmış gibi ama havuç rendelemek epey zahmetli. Napalım oğlan yesinde ben uğraşırım. Haşlamak da iyi bir yöntem ama benimkinin pek boğazı yok bunu sevdi hiç bozmayayım diyorum. Bu arada pirinç unuyla normalde inek sütü ile muhallebi yapılır inek sütü de şimdi sakıncalı bence onu sen kendinize yap. Bebek için o bebeğe özel olanlardan al ben onlardan aldım. Bebelacınki pişirilenlerden milupanınki ılık suyla karıştırarak yapılanlardan.

Kızlar katı meyve sıkacağı almayı düşünüyorum tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?
molinex 1000w şiddetle tavsiye edilir.. temizliğide kolay.. posası da kupkuru..
kızlar slm vınn kocam götürüyo sizinlebi başbaşa kalamadım ya bu arada annem ve kuzenim burda kızımıda alıyoruz tin tin geziyoz sizi özledm döncem size kesin dönüş yapcam cumartesi öpüldünz
ya bu vın işi zaten yaş gibi gelmişti bana.. böle peşinde taşıma işi yani.. eşim bana da teklif etmişti ben istemedim sırf bu yüzden..
doğum günün kutlu mutlu hayırlı uğurlu olsun.. bebeğinle büyü..
valla ben daha kullanmaya başlamadım şu ferrumu, ki sağlık ocağından verdiler ferro sanol, doktor ne verir bilmiyom.. inşalah böyle zorluklar yaşamayız.. kolay gelsin sana canım..

Tel yazdıklarımı çarpıtıyor püre yi pire yapmış

kızlar 4. ayını tamamlamış bir bebek annesinin memesinin 2/3 ünü 5 dakika içinde emermiş.. yaniiii emdiği ona yetiyordur hiç merak etmeyin..
Bende telden yazıyorum cok komik seyler çıkıyor :)))

slm kasım anneleri benim kızımda 10 kasım doğumlu biz prematüreyiz.bir ay eksik doğduk.kuzumla ek gıdalara başladık.bizide aranıza kabul edermisiniz..:
HOŞGELDİİİİİNNNNN... sanırım topiğin ilk prematüresisiniz..
sen kocanı da al doktora götür, doktor ne derse onu yapın.. sen kendi kendine başlama zaten hevesle yanlış yapma.. benim kaynanam gibisin fırsat bulmasın herşeyi çocuğun ağzına tıkıveriyo, çok kızıyom ama kibarca uyarıyom, doktor başlama dedi bana, gelişimi çok iyi dedi, bende hiç ellemiyom.. doktor bana şunu dedi, sana da diyim de rahat dur.. ek gıdalara başlayınca bebeğin emdiği anne sütünden yararlanma oranı azalırmış.. bu yüzden ek gıdalara ne kadar geç başlansa o kadar iyi dedi doktor.. herşeyin vakti zamanı gelecek, hiç öyle boş heveslere kapılma sonra bıkacan hergün ona yemek yapmaktan uğraşmaktan dedi.. eveeettt dedimm.. dün gittik kontrole, kan testi yaptırdık, bu gün alacağız, kemik gelişimi, kan değerleri vs. bakılacak.. ona göre de kan damlası ek gıda vs başlanacak.. tavsiye ediyorum herkes yaptırsın bu kan testini, adını unuttum ama doktorunuz biliyordur.. kan alınırken azcıcık ağladı ama, daha odanın kapısından çıkarken gülüyodu şebek.. neyse benim oğlum uyandı, doktora gitcez sonuçlar için.. hepinize kolay gelsin.. öpüldünüz..

Son düzenleme:
kızlar günaydın napıosunuz bakalım.biz dün sağlık ocağındaydık aşımız vardı.kilomuzda 7.30 olmuş.ii dedi.ateşte olmadı allahtan rahat rahat atlattık.ben arada çaldığım yoğurttan veriorum arada elma püresi veriorum.ama genelde emziriorum zaten benm oğlan emmeyi çok sevior çok şükürayrıca annemlere gitmekten vazgeçtik evimizden ayrılamadık.babamızda pek istemior zaten.nasılsa yazın ordayz.öle işte öptm hepinizi

kızlar ben vınn ı tlf. Taktım net işini öyle çözdüm bilg.taşımaktan daha iyi gerçi bilg.kociş götürdü ama hakketwn yazma ii zor bende regl oldum kiloları verdim hedefim 50-51 inş. Olur kociş gelene kadar kimse araba için yazmamış:26:

cnm biz picer cardin kullanıyoruz memnunum sen edibenin kinden al cok memnundu o bizimkiler ağır ya:26:

merhabalar bebek arabası diorsan ben chıcconun lite way modelini aldım 300tl.çok pratik baston ama kaliteli.yerde kaplamıor.çokda basit açılıor.bir elimde çanta varken arabayı açabiliorum ağırda değil.ama tabi hala çift yönlülerde aklım kaldı.işte bizim ev 5.kat asansörde yok ondan ağır bişey alamadık.tavsiye ederim.çift yönlüde yeni baby 2go nun modeli var oda aynı fiyatlarda hafifmişte.

tşk.ederim taşıması kolay olsun nede olsa 6 ay ordan oraya geziciyiz. Oğluşum çok lafcı ve gezmeci hep gezmek istiyor beş dak anca uyuyor maşş.nasıl enerji bu bana ders çalıştırmıyor arada tekmeliyo vuruyor gözümün içine bakıyor emerken bakmazsam şaplak yapıyor çıngırağı vurdu alnıma sonrada kuzum kendine vurdu ağlamadık ama gurur yaptık deli gibi parmak emiyoruz arada jel sürüyorum diliyle nasıl yalıyor elimi kapınca bırakmıyo ayyy çok tatlılar ya bizim yaramazlıklar bu kadar.

selam bende lite way kullanıyorum gerçekten çok pratik serapın dediği gibi çift taraflıda olsaydı çok daha iyi olcaktı tek kusuru o

Bebeğin 1. yaşına kadar hayatındaki önemli olaylardan biri ek besinlere başlamasıdır. Bu dönemde “bebeğe anne sütü yetmiyor, anne sütü azaldı, bebeğin ek besinlere ihtiyacı var” düşünceleri çok yaygındır. Bundan dolayı bebeğin kilosunu artırmak amacıyla emzirme ihmal edilerek ek gıdaya başlanmaktadır. 0-1 yaş döneminde anne sütü bebeğin vitamin, mineral, protein, yağ, su v.s. ihtiyaçlarını karşılayan tek kaynaktır. 4-6. aylarında bebeğin kilo artışının yavaşlamasının doğal olduğunu ve ek gıdalara başlamak için sebep olmadığını bilmek gerekir. Bu dönemde önemli olan bebeğin ek gıdayla tanıştırılması değil, onun her istediğinde anne sütüyle beslenmesidir. Erken ek gıdaya başlama, özellikle anne sütü yerine verildiğinde, bebeğin besin kalitesini düşürürdür.
Bebeğin, sırf anne sütüyle beslendiği sürece, en az 6. aya kadar su, çay, komposto ve meyve sularına ihtiyacı yoktur. Anne sütü bebeğin sıvı ihtiyaçlarının tamamını karşılar. Ek besinlere başlandığında çocuğa fincanla su içirmek tavsiye edilir. Meyve sularını çocuğa vermeye gerek yoktur çünkü bunların besin yönünden faydası bulunmaz, sadece şeker kalorisi vardır. Bebeğin devamlı bol miktarda sıvı tüketmesi onun az kilo almasına sebep olabilir.
Ek besinlere başlandığında bebeğe önce anne sütü, sonra ek gıda vermek gerekir. Bu beslenme tarzının bebeğin 1 yaşına kadar uygulanması tavsiye edilir.
Öyleyse, bebek büyümesi ve gelişmesi için bütün gereken maddeleri anne sütünden alır ve yeni ek besinleri tatmış olur.
Ek gıdaya başlama zamanı her çocuk için aynı değildir. Verdiğiniz ek besini bebeğiniz reddediyorsa 1-2 hafta bekleyip çocuğunuza başka bir tat sunmanız tavsiye edilir. 6. aydan sonra bebeğe püre kıvamına getirilen besinler vermek gerekmez. Bu dönemde çocuklar elleriyle alması ve ıssırılması kolay olan yemek türlerini tercih ederler.
Unutmamak gereken tek şey, bebeğin bir yaşına kadar vitamin, mineral, yağ, protein v.s kaynağı anne sütüdür.

Ek besin için hevesli olan annelerimiz için faydalı diye düşündüm.

yazdıklarına katılıyorum . yalnız bebeklerimiz büyüdüğü için artık sütümü çabucak bitiriyor ve daha fazlasına ihtiyaç duyuyor bu yüzden ben günde 2 kez ek olarak mama veriyorum . bazı günlerde 3 çay kaşığı meyve suyu veriyorum.tad alması için sadece

Kesinlikle katılıyorum. Bu konuda büyüklere bakacak olursak yandık zaten. Babaannem kızımı emziğe alıştırmak için emziği bala batırmaya kalktı daha 2 aylıkken. Napıyosun dediğimde biz böyle büyüttük sizi dedi. Ben de "Allah korumuş o zaman" dedim, küstü bana Kızım çok hevesli aslında. Biz yerken ağzımızın içine bakıyo resmen. Bazen işkenve mi ediyorum çocuğa diyorum ama böylesi onun için faydalı. Bilen bilir, Nehir ilk 2 ay hiç meme emmedi.Ben çiftli pompa alarak hep sağdığım sütle besledim. Hiç mama vermedim. Ama her gün de denedim emecek mi diye. Nihayet 2. ayın bitiminde günde birkaç kez almaya başladı. Üçüncü aydan sonra ise ben evde olduğum zamanlarda sadece memeden emdi. Şimdi işten eve gelmek zorunda kalıyorum bazen, biberona tepki gösteriyor sıpa Aslında hepimiz onlar için en iyisini istiyoruz ama iyi olana bakış açılarımız farklı. Ben, çalıştığım için "sen yokken annen mama ile besleyebilir kızını" dediği için doktorumu değiştirdim. Kilo alımı üst sınırdayken kızımın, doktorun bunu teklif etmesi sinirimi bozdu. Şimdiki doktorum, bebeğe bişey tattırma bile diyor, memeden soğur diye. Zaten biz bu minik yaramazları evlendirene kadar peşlerinden koşucaz yemek diye. Şimdi bu rahatlığın tadını çıkaralım. Bir de meyveler, sebzeler, muhallebiler kaçmıyor. Ama anne sütü bir daha yok. Mecbur olmadıkça, beslenmesini bu yönde desteklemek en güzeli. Bazı doktorlar mama firmalarıyla anlaşmalı. Belli bir kota veriyorlar, üstüne çıkanı yurtdışına gönderiyorlar. Bunlar inanmak istemediğimiz şeyler ama çok yakından biliyorum malesef. O yüzden danıştığınız doktoru da iyi seçin bence.

kızlar mrb sizi özledim hadi topiği canlandıralım ben bu ara annemi ağırladım kuzenim geldi kayınvalidemin yanına gittik cok güzeldi herseyyy

selammm.ben de geldim.nasılsın gamze.bizim kız bugün dönmeye başladı.yüzüstü dönüyo ama tekrar geri dönemiyo basıyo çığlığı. hep başında beklemek gerekiyoooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…