2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Bebisime afiyet olsun o zaman..bizim yoğurtla sorunumuz yok cok şükür ,bayılarak yiyor.hatta sebze çorbalarini ble yoğurt eşliğinde yiyoruz.Bizim yumurtada sorunumuz vardı.onu da atlattık sayılır.simdilik rafadan yapınca yiyor.yavas yavas alıştı sabah kahvaltısına .bende ayrı ayrı yediriyorum karıştırinca yemiyor..âma bulursam alırım ben de hurma suyundan.en azından sevmediği seylere karıştırırım mesela pirinç unu Muhallebisi gibi.ben gunde 3ogun veriyorum.sabah kahvaltıda yumurta ,peynir,bazen kasık maması ve Kuşburnu marmelati yada pekmez yiyor.oglen yoğurt ,meyve puresini ve bikac bisküvi karışık veriyorum,aksam da çorba ,eger geceye canı isterse bazen muhallebi yapıyorum..onun haricinde sağdiğim sutu veriyorum.gece de emıyor..biz de geçiyoruz iki çay bardağını..napalim sağlıklı olsunlar da oyle boyle buluyoruz iste sevdirmenin yolunu..

canım bilmişlik taslamak istemem ama yumurtayı katı olarak yedirmen gerekiyor diye biliyorum, hamileyken de dikkat ediyordum şimdi de emzirdiğim için iyi pişmemiş yumurta, iyi pişmemiş et, iyi yıkanmamış meyve sebze gibi şeylere dikkat ediyordum istersen bi araştır sen de

Son düzenleme:
Yas84, canım sen hamile misin? "2012 kasım annesiyiz tanışıyoruz" başlığında iletini gördüm..Eğer öyleyse hayırlı olsun

Yas84, canım sen hamile misin? "2012 kasım annesiyiz tanışıyoruz" başlığında iletini gördüm..Eğer öyleyse hayırlı olsun

evet ya bn de gördm hayrlı olsn arkadaşım. 4. bebekmiş sana kocamn bir

bizimle de paylaşsa idin mutlu olrdk gercekn ama tabiki sen bilecegn bir iş....

iş. guzel bir hamilelik ve dogum sureci yaşarsın. tekrrad hayrlı olsn

kızlar merhaba:119:

nasılsınız? giremedim kaç gündür merak ettim sizigerçi ara ara tel den okumaya çalıştım ama malum göz rahatsızlığım yine nüksetti, küçük küçük okuyamıyorum tel den atlayarak baktım biraz.

karaca83 teşekkür ederim merak etmişsin canım, evet olduk aşı, o gün biraz mızmızdı calpol verdim şimdi iyi çok şükür, bu arada boğazında hafif kızarıklık varmış, ateşi olmayınca yine de yaptılar aşıyı, emmeme sorunumuzda büyük bir ihtimalle ondanmış, bende de hafif bir ağrı var, keyfim yok bugünlerde bu hafta bişi anlamadım zaten, misafir falanda geldi hafta içi, işgüç vs vs.

denis haberlerini duymak ne güzel, canım seni özlüyoruz, denizin biraz daha iyi olmasına sevindim, senin özverili bakımınla daha da iyi olur inşallah, çok öpüyorum tekrar geçmiş olsun

asu 24 hurma suyu iyi fikir sağol, gerçi benimki de bir yiyor tam sevdi artık yoğurdu diyorum sonra ertesi günü almıyor anlamadım, galiba bizimki hep aynı şeyleri yemek istemiyor, bu arada senin kuzucuğa afiyet bal şeker olsun bu arada senin gözler nasıl

ilkim aras kuzucuğa çok geçmiş olsun, ben düşmelerden çok korkarım aman kızlar çok dikkat edelim bi an boş bırakmayalım bıraktırmayalım, ben de geçen kızıma emanet edip lavaboya gittim, yatakta yan yana yatıyorlardı, bi baktım kız kalkmış geziniyor, oğlanın da düşmesine ramak kalmış, o kadar tembih etmeme rağmen anne ne var düşmedi ya diyor

kızlar bir de ben bişey farkettim plastik kaşıklar var ya milupanın falan, ilk kaşığım seti gibi onlar acayip kokuyor bir kaç kullanımdan sonra, ben geçen porselen minik kaşıklar aldım onlarla yediriyorum artık, bir de yumurtayı katı vermek gerek ama bizim bakıcı öyle yemiyor diyor ağzını sarıyormuş, ben de arkasından su vererek yediriyorum ben dedim, öyle de denemiş sevmemiş, rafadan verdi bu hafta, sevdalinka da diyince şimdi bakteri olur rafadanlarda değilmi?

anne sütünü ben gün içinde 3 kere falan vermiş oluyorum, geceleri uykuda kendisi kısa kısa istiyor o zamanlar veriyorum, ama az gibi günde en az 500 ml verin diyorlarla benimki sık meme almıyor sanki ya, sizin durumlar nasıl? memeye düşkün olan bebek anneleri kızlar ne güzel ya ek gıda falan almıyor diye üzülmeyin alır eninde sonunda ama anne sütü gibisi var mı?

Selam kizlar uzuuun bir aradan sonra merhaba.Ben haziran sonuna kadar Türkiyedeyim.eve doner dönmez kontrolumuz ve aşımız var.ek gıdaya bende yavaştan başladım ilk günler elmayı bayilarak yerdi sımdi arada verince seviyor,yoğurt yediyorum arada,kaşik mamasina başlamak istiyorum anne sutune en yakini hangisi acaba,tavsiyenizi bekliyorum.geceleri az kalkiyor hala ama gunduzleri cok cabuk uyaniyor.Bende 20 kilo verdim bu aradabenden son haberler bu kadar

yok güzelim aman allh korusun bende 3 tane var zaten kasım doğummlu bebişlerin anneleri zannederek yazdım bi baktım sadece 2012 aneleriymiş:44:bana 3 tane yetiyoda artıyo inan..

maalesef 20 ay canım.

sprey arkadaşım sende bendensin benimkilerinde aralarında 22 ay var. ve çok zorlanıyorum 30 dan önce olsun birtane daha dedim çünki 30 dan sonra doğum falanda zorlaşıyor ikisini bir arada çıkarırım diye düşündüm.ama benim büyük kızım çok kıskaniyor kreşe vermeyi düşünüyorum ama 3 yaşından önce vermek de sakıncalıymış napcaz bilmiyorum.bana çok düşkün emzirirken filan yanımda tutamıyorum emzirtmiyor.yalnız hiç bırakamıyorum zaten.emziriceğim zamanlar ya tv başına yada bilgisayar başına oturtuyorumki ağlamasın da bizde emebilelim zaten benimki zar zor emiyor en ufak bie ses olsa hemen bırakıyo.küçüğümüz 2 yaşına gelince ancak rahatlıycaz galiba en azından birbirleriyle oynayıp sıkılmazlar.böyle yaşları yakın olan anneler nasıl idare ediyolar acaba.ama tabi çocuk aslında normal ilgi bekliyo binalarda çocuklar hapsolmuş durumda bahçeli bir evin olcakta çocuk çıksın oynasın. önceden anneler hep ardı ardına doğururlarmış çokta kolay olurmuş bağda bahçede oynaya oynaya büyütürlermiş.allh kolaylık versins sanada canım:44:

yok güzelim aman allh korusun bende 3 tane var zaten kasım doğummlu bebişlerin anneleri zannederek yazdım bi baktım sadece 2012 aneleriymiş:44:bana 3 tane yetiyoda artıyo inan..

Alemsin..Bende şaşırdım zaten, hani öyle birşey olsa ilk buraya yazardın diye düşündüm..Ama yine de hayırlı olsun demek istedim..

kemece, canım sana da bebişe de geçmiş olsun

Plastik kaşık konusunda haklısın..Milupa'nın kaşığıyla yiyordu oğlum..Başlarda iyiydi de zamanla kokmaya başladı..Ben de attım..
Yumurtayı oğlum sevmedi, yemedi.. Bu aralar Milupa 8 tahıllı kahvaltı içine peynir ve pekmez koyarak veriyorum..Az da olsa onu yiyor..Yumurtayı ara ara deneyeceğim yine..Bu karışıma yumurtayı katabilirdim gerçi ama çok bulamaç olsun da istemedim..
Ek gıda yemiyor gibi birşey..Başta daha hevesliydi sanki..Bakalım artık..

Son düzenleme:
ne yaptnz yas, aşılarnzı oldnz mu? kılosu nasıl cıktı? kılo almşmı bebgn?

evt asu olduk aşlarımızı ağladı baya kuzucuğum kuacağıma almadım yatarken yaptırdım annenin kucağında aşı olursa anneye güvenini yitirebiliyomuş bebişler diye duymuştum en acıtannını en son yaptı karma yani.aldım kucağıma hemen sustu üzerini giydirmek için yatırdım ağlamaya başladı... hemen calpol verdim.. çok şükür ateşi olmadı.... gerçi öncekilrdede olmamıştı benim büyük kızımda çok çekmiştim.aşılarden sonra çok eteşlenirdi gırp olurdu üstüne bide uğraşırdım 10 gün yani hakkten bu aşılar ithal aşı olduğu için ateş yapmıyo galiba.bu arada doktor konturolüne gittik devam ediyomuş bu bizdeki böbrek genişlemesi geçmemiş ama 1. derece olduğu için ilaca falan gerek yokmuş arada ultrason çektiricem.1 yaşına kadar düzeliyo çoğu dedi ama inş düzelir.ben yinede zeynep kamile götürmek istiyorum orası çocuk üzerine olduğu için.orasıda aynısını söylerse içim rahatlar öyle arkadaşım ha kilosuda 7.500kg olmuş 650gr almış 1 ayda.. boy 71cm olmuş.normalde 7.800gr olması gerekiyomuş ama iyi dedi çok eksik diyil boyuna gitmiş dedi allah canlarını sağ etsin de bizden bu kadar işte...

hoşgeldin canım, maşallah 20 kilo çok iyi, benim de 3-4 kilo fazlam var bunun 1-2 si hamilelikten kalma zamanla veririm onu da inşallah, ek gıda yönünden herkesin bebeği çok farklı kimi muhallebiyi çok seviyor kimi yoğurdu kimi çorbayı birinin çok sevidiğini diğeri sevmiyor, genelde sabahları yumurta ve peynir eşliğinde kimi meyve suyuyla ıslatılmış bebe bisküvisi veriyor kimi 8 tahıllı kahvaltılık , sonrasında öğlene doğru meyve püresi, öğlen sebze tarhana yoğurt çorbası gibi çorbalar, ikindi yoğrut, akşam da muhallebi ama hangisi anne sütüne en yakındır bilemiyorum tahminen yoğurttur herhalde,

maş. kuzuya boyu uzun olacak bellıkı. kılosu da gayet guzel hiiiiç dert etme. eğer bebeğin mutlu görnyrsa herseye deger. bızım kızn da boyu uzn kılosu az. aman hasta olmasınlar da başka birsey istemem.

Sevgili anneler
Anne sütüyle alakalı hoş bir yazı buldum..Sizinle de paylaşmak istedim..

"süt miktarının belirlendiği zaman aralığı sabah 5 ile 8 arasıdır. Bu saat de bebek ne kadar çok emerse gündüz o kadar çok süt olur."

Mesela ben bunu hiç duymamıştım..Herneyse..Linki vereyim..

Anne sütünün kalitesi

merhaba arkadaşlar
uzun aradan sonra anca yazabiliyorum okumaya çalışıyorum ama bişiler yazamıyorum
iki çocuk çok zor gerçekten kızım 3 yaşında önceden çok kıskanmıyordu artık oğlanda etrafa bakınmaya bişiler istemeye başlayınca bizimki kıskanmaya başladı elinden hızlıca bişileri çekiyor rahat bırakmıyor bikere elini bile ısırdı
oğluma yavaş yavaş ek gıdalara bende başladım sebze çorbası falan yapıyorum ama çok severek yemiyor ağzına tadımlık bzim yediklerimizden verirsek güzel yiyor ama ona yapılan yemekten yemiyor napıcam bilmiyorum yoğurt hiç sevmedi öğürüyor yerken bu sabah kahvaltı maması yaptım sevmedi peynir var diye sanırım yarında peynirsiz yapıcam işallah yer
bizde böyle ek gıdada çok başarılı değiliz sanırım napıcaz bilmem

Merhaba canım..Benim oğlumda bu aralar birşey yemek istemiyor..Başlarda o kadar hevesliydi ki, o istediği halde "daha erken çok yemesin "diye ben vermiyordum..Anne sütünü bırakır diye çekiniyordum..Ama şimdi zorla 3-4 kaşık yerse seviniyorum..Sebze çorbasını başlarda yediği halde şimdi yemiyor..Meyve püresini de yemedi dün..Ben de bugün meyve suyu verdim biberonla, onu içti..Bu arada yoğurt yemiyordu bir süredir, ayran yapıp verdim..Onu da içti..
Kahvaltıda yumurta ve peynir yemedi..Bende Milupa 8 tahıllı alıp içine peynir ezdim, pekmez kattım..Ondan da az yedi..Gerçi yarın bende peynir katmamayı düşünüyorum..Sanırım bu aralar pütürle alakalı sıkıntıları var..Ki başlarda yoktu..
Görünen o ki ek gıda işinde bende pek başarılı değilim..Neyse ki hala sütüm var, o da olmasa ne yapardım bilmiyorum

slm kızlar internet elime yeni gecti sizi özledm nasılsınz z ne var ne yok benim bıdık baya sevilmelk oldu siizinkiler gibi ek gıda işi cok severek gitmesede idare eder pek istemio bend ezorlamıorum ya mmuz sevio onu veriorum bide patates vermeye calısıorum kilo yapar die ama yedigi kadar......bizim kız kıymayı balığı daha cok sevio onları çiğnemeye bayılıyo galiba ANKARA GRUBU BULUSUYORUZ HAFTSONU DEĞİL Mİ ona göre plan yapcam edibe ,,nuyanuya,yepodin nerdesnz

[
20 kilo hArika nası verdn yaaaaaa

benimki daha sebze püresi yemiyor kıymayı hayal bile edemem...
kızlar bu arada tahılı nasıl yediriyorsunuz

valla ben muhallebi yapıorum irmikli pirinc unlu ama genelde hcibişey yemek isemio az önce halası irmik helvası yapmıs agzına soktum sevdi gibi biraz bi cay kasıgı kaadar yedi pirinc pilavının pirincinden veriorum toplam 15 pirinc falan yiyo gibi kıymayıda hicbişy yemediği icin denemek icin veriorum sevio gibi ya muz haricipek bişey istemio galiba sütüm doyuruyo bende acıkınca yer die zorlamıom yetmeyince mecbur yiycek napalım bazen demir ilacını unutuyorum vermeyi ya :26:

bu arada cocuk düşürme derken ben gecen misafirliğe gittk emzirmek icin odaya gidince yere yakın bi kanepeden düştü birde evimzde düştü Allah korudu cok agladı ama napalım cocuk bunlar üzülmeyin Allah saklasın

canım özeline bak, öpüyorum seni ve ipeği... bu arada edibe ne zaman Ankaraya geliyorsun bu hafta mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…