2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlaaarrr uzun bir aradan sonra geldim çok şükür.. hay ben be ttnetiiiiii... devamını getirmeyecem kesinlikle, ama sözleşmenin dolmasını da bekleyemedim ve bugün bir jet aldım, çok şükür jet gibi gerçekten.. aman ne çekmişiz boşuna ttnetten..
neyse, nasılsınız iyimisinizz.. biz çok iyiyiz, şöyle hızlıca geçmişe baktım, pek bişi anlamadım ama herkese slmlar, geniş bir zamanda okuyacam inşallah.. himmelin 20 kilo verdiği gözümden kaçamadı, maşşaaallaaah.. bacım okadar fazla kilon varmıydı ki ya, çöpe dönmedin inşallaah.. bende verdin hepsini, artık hamilelik öncesi kıyafetlerimi çok rahat giyiyorum.. maşallah bize..
ya bide siz şu Ankaralılar, buluştunuz mu.. inşallah foto falan çekmişinizdir, bende istiyom valla çatlarım.. zaten biz gelemedik, çatladım, bari bi kaç resim paylaşında biz de nasiplenelim.. öpüyom hepinizi, grşrz bundan sonra sık sık inşallah..

arkadaşlar merhaba,
ben de 2011 kasım annesiyim, size soracağım birşey var. Kızım bu aralar geri geri sürünerek emeklemeye başladı, 1 haftadır da geceleri saat başı ağlayarak uyanıyor, yanına gidiyorum ki emekleme moduna geçmiş yatakta çığlık kıyamet ağlıyor. o kadar sık uyanıyor ki artık sinirlerim bozuldu, eskiden gecede sadece 1 ya da 2 kere uyanırdı, diş de çıkardı 2 tane, o dönemde de çok uyanmaya başlamıştı, işe de başladım zaten, uykusuz işe gitmek berbat oluyor, aynı durumu yaşayanlar var mıdır acaba? ne yapmak lazım?

Canım, benim oğlumda öyle..Hatta dün başka bir başlıkta bundan bahsettim..Ve internette bulduğum bir bilgiyi paylaştım..Buraya da alayım..

"" Eğer bebeğinizin kolları doğuştan bacaklarından daha güçlü ise kendini geriye doğru itecektir.Bununla birlikte geriye doğru emekleyen bebekler ileriye doğru hareket etmek için teşvik edilmeye ihtiyaç duyarlar. Bebeğinizi buna teşvik etmek için yalnızca kollarının ulaşabileceği mesafeye en sevdiği oyuncağını koyabilirsiniz. Oyuncağına ulaşırken verdiği uğraş sonucunda bebeğiniz sinirlenebilir fakat ona bunu başarabilmesi için biraz zaman tanıyınız. Eninde sonunda başaracaktır ve bu da ileriye doğru emeklemesi için gerekli olan kaslarının gelişmesini sağlayacaktır"

Gece sürekli uyanma bizde uzun süredir var..Bende hep diş yüzündendir dedim ama hala daha diş çıkarmadı oğlum..Dün gece iyice moralim bozuldu artık, "hep böyle mi olacak" diye..Sanki yatakta rahatsızmış gibi dönenip duruyor..Geri emekliyor..Bir bakıyorum yatağın en ucuna gitmiş, ters dönmüş, yatağa enlemesine yatmış..Bir sürü hal geçiriyoruz yani..Hatta bir çoğunda gözleri de kapalı oluyor ama ağlıyor, ne yapacağımı şaşırıyorum..Bugün bende biraz moralsizim bu konuda kısacası..Yorgunum çok

Günaydın Himmel'cim. Seni buralarda görmek ne güzel? Minik yaramazlarla başetmenin formülünü buldun herhalde Bu arada 20 kilo için tebrikler. Ben de 17 verdim. Hamile kaldığım kilonun beş kilo alına indim ama bu bıcırıklar hareketlenmeye başladı, daha da erimesek bari :) Gerçi düşük sebebiyle ideal kilomun üstünde hamile kalmıştım ama toparladık yavaş yavaş. Nasıl kuzuların? Her şey yolunda mı?

Gunaydin
Benimki de dun gece gene yatakta emeklemeye calisinca yan yatma yastiklari vardir ya hani, saginda ve solunda destegi olan. Onlardan koydum yatagina ve saga sola donemedi pek. Gene 2 saatte bir uyandi gerci ama en azindan bir onceki geceden daha iyiydi. 6 kere fln kalkti:) ama hemen uyudu tekrardan.

anladım canım ben de çok zorlanıyorum.büyük hala çok kıskanıyor anemle arası çok iyi olduğu için biraz ona mı bıraksak diye düşünmüştük keyfi yerine gelsin diye.uzmandan yardım almıştık. bu dönemde büyüğün kesinlikle evden uzaklaştırılmaması gerekiyormuş.iki kardeşin evde beraber yaşamaya alıştırılması lazımmış.çocuk bu defa da küçük yüzünden evden uzaklaştırıldığını zannedip daha çok kriz yaşanıyormuş özellikle uyarmıştı.küçüğe zarar vermesini engelleyip birarada tutun demişti.artık küçükte büyüdü o da kucaklanmak istiyor.hatta almayınca ağlıyor biri bir dizimde diğeri diğerinde offf allah yardımcımız olsun

tabiki haklısın canım şuan kardeşlerim olmasa hayatın bir anlamı olmazdı inan...çünki hepimizin bağları çok kuvvetli desteğiz birbirimize...kardeşlerle aramız çok iyi ama hpsi erkek.aynı cins adaha iyi anlaşıyor paylaşıyor.iki kız kardeş arkadaşlarıma çok özenmişimdir hep.o yüzden ikisinin de kız olmasına çok sevindim.zaten hep kalbimden de kız geçiyordu.ama ilki erkek olsa ikinciyi de erkek isterdim.yani ben bir kız bir erkeği anne babanın bencilliği gibi düşünüyorum.kardeşlerin ilerde destegi çok önemli genellenemez tabi ama benim fikrim.allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.biz de şu dönemi bir atlatırsak inş ya da bu dönem gecicek mi kalıcı mı bilmiyorumki...

Ne yalan söyleyeyim ben de bir oğlum var diye, diğer bebeğim kız olsun istiyordum Gerçi zaten benim isteğimle olacak birşey değil
Ne kadar bu konuda tecrübeli değilsem de ben zamanla herşeyi düzeleceğine inanıyorum..Yaşları büyüdükçe durum dengelenecektir..Sonra da birbirilerinin en yakın dostu olacaklardır inşallah

kızlar bebişlerin gece uyanmasından dert yanmışsınız, bizimkinden bahsedeyim dedim size.. emir de 2 hafta kadar önce gece birkaç defa uyanmaya başladı, normalde 1 kez uyanırdı.. ağlıyo uyanıyo ya, kucağıma alıp öpüyom kokluyom ikide o bana sarılıyo, beşiğine koyuyom hop hemen uyuyo tekrar.. Bizde şaşırdık eşimle, ya bu çocuğa noldu nazar mı oldu bilmem ne diye.. zaten bu aylarda bebişlerin anneleri yanında mı diye kontrol etmek için geceleri uyandığını hepimiz biliyoruz artık. neyse bu şekilde 10 gün falan sürdü, her uyandığında kesinlikle emzirmiyorum tabiki, bu çok sakıncalı bişey, atıştırma moduna sokuyo çocuklar meme delisi yapıyo, bunu da artık hepimiz biliyoz.. neyse, bu süreyi sabırlaaaa atlattık, 10 15 gün ancak sürmüştür, şimdi birkaç gündür maşallaah diyipte yazayım, akşam 7,5 8 gibi uyuyo bi daha sabah 6.30 da uyanıyo.. arada emme falan hiç bişey yok, akşam mamasını yiyiyo üstüne emiyo, sonra bi uyuyo sabah 6.30a kadar.. bu durum 10 gün daha böyle devam ederse bozulmadan inşallah odasını ayıracağız artık..
yani diyeceğim o ki, sabredin geçecek bu günler.. her bebekte bu durumun süresi kısalıp uzayabiliyodur muhtemelen her bebek bir değil sonuçta.. bide en önemli şey gece her uyandığında sevgiyle kucaklamak, çünkü bebekler herşeyi hissediyolar.. onu ne kadar sinirle stresle kucaklarsanız bu süreç okadar uzayacaktır unutmayın.. ben çalışmadığım için uyuyamasamda stres yapmıyodum,rahattım yani, şimdi sabah kalkıp işe gidecekler için gece zırt pırt uyanmak eminim işkence gibi geliyordur ama azcık sabır, dediğim gibi bu süreci uzatmak ya da daha kısa tutmak sizin elinizde.. hadi kolay gelsin..

kızlar merhaba, bebeği aşı olduktan sonra bacağında beze gibi şişlik olan var mı? biraz önce oğlanı banyo yaptırdım, sol bacağında fındık büyüklüğünde bir beze farkettim, hemşireyi aradım, ulaşamadım şimdi aklım takıldı dr a mı götürsem ne yapsam, zaten huysuz bir kaç gündür ağrı yapar mı acaba

Canım, bildiğim kadarıyla aşı sonrası olabiliyor beze..Yani korkulacak birşey yok bana sorarsan..İçin rahat olsun..Gerçi hemşireye ulaşabilirsen daha iyi olur tabi..Kötü birşey olmadığını bir hemşireden duyarsan için daha rahat eder..
Geçmiş olsun

evet canım o bezeler olabiliyormuş, ebemiz bize sölemişti olursa korkma diye, hafif hafif ov banyoda sıcak suyla, kısa zamanda geçecektir merak etme..

yook cnm daha bu hafta sonu planlamıstık ama galiba bi hafta daha erteleyecegz

Gunaydin herkese

cnm bizdede olmustu ssıcak suyla ov yada sıcak su torbası koy sonra ov gecio

bizde olduk aşımızı şişerse kolonyalı pamukla masaş yap dedi ama olmadı şükür..

ankaralılar şu buluşma işini niye erteliyorsunuz ya, ah ben ankarada olacaktım varya, o buluşma çoktaan olmuştu, hiç kaçarınız yoktu.. neyse boşuna çatlamışım ben, sizden bi tırt olmazz.. buluşamazsınız zaten siz.... noldu tırstınız mııııı???

gamzecim bu gaz yetmezse sonra devam ederim yine..

valla şöle deyim ben izmitte kk dan tanıdığım bir kızla buluştum tanıştım, çok tatlı biz kızdı.. o da yeni doğum yaptı, bebeğini görmeye hayırlı olsun demeye gittik oğlumla hemde evine.. çook tatlı bir kızdı, bebeğide çook tatlı maşallah... bende ya ben napıyorum falan oldum başta ama gidene kadardı, gidince iyiki gitmişim dedim ne tatlı bir arkadaşım oldu bilemezsiniz.. e kızıda tatlı, kim bilir kısmet belki dünür oluruzz...

diyeceğim o ki, cesaretli olun, nolcak, alışveriş merkezini bombalamayacaklarına göre korkacak bişi yok, unutmayın hepimiz anneyiz.. tahminimce korkmaktan değilde ortak bi gün ayarlayamadığınızdan olmuyo, ama lütfen ayarlayın bir gün, günün sonunda hepiniz yüzünüzde bir gülümsemeyle evlerinize döneceksiniz, şiddetle tavsiye edilir, biran önce hemde hemen...

bir de günün sonunda, uykuya geçmeden son bir güzellikle günü bitireyim dedim.. diyete başlamak isteyen kiloları hala başına dert olan ve kurtulmak isteyen 0 kan grubu olan arkadaşlara bir tavsiye..

bende işe yaradı, bir deneyin derim..

sık sık araştırdığım beslenme alışkanlıkları ile ilgili bilgilerimden şu sonucu kabullendim ve kan grubuna uygun beslenme işini denemeye karar verdim.. kısaca 0 kan grubundaki insanların süt ve süt ürünleri karşı tolarebilitesi düşük oluyormuş, gelde inan.. ki ben yoğurtsuz peynirsiz yaşayamam diyenlerden idim.. ama yaşanıyormuş.. anlayacağınız kestim yoğurdu, peyniri, sütü.. aa bide baktım ki bendekiler kilo değil ödemmiş, 1 haftada fısssss diye söndüm.. dal gibi kaldım, şimdi platese başladım, bide sıkılaştım mıııı, oohhh eskisinden de fit olacağım inşallah.. darısı başınıza, mutlaka deneyin, olur mu öle şey, ne alaka demeyin bi hafta deneyin, hemen fark edeceksiniz..
diğer kan grubunda ki arkadaşlar için üzgünüm ama onların da yememesi gereken bir besin grubu mutlaka vardır ama itiraf ediyorum beni ilgilendirmediği için pek araştırmadım, ama sizde biraz karıştırın siteleri mutlaka bişiler bulursunuz..

hadi hayırlısı hakkımızda, bebişleri öpüyom,sizleri seviyom.. görüşürüz..

allah kalbine göre versin canım...

Bana da tuhaf gelirdi ama aslında burada gerçek hayatta pek çok kişiyle paylaşamadığımız şeyleri de paylaşıyoruz. Bir düşünsene aynı dönemlerde doğum yapmış, bebeklerinin dönemsel sorunları, keyifleri, gelişimleri birbirine paralel bu kadar anneyi dışarıda nerde bulucaz Ben bu minik sıpaların aynı tornadan çıkmış gibi birbirine benzeyeceğini bilemezdim hiç. Baksana topiğin konusu kah gaz oluyor, kah ek gıda. Ama her kes tek kendi bebeğinde var sandığı sorunu diğerlerinde de görüp bir de çözüm yolu önerisi alıyorsa, normal bir durum olduğunu anlıyor,keyfi yerine geliyor. Ben de hamileliğimin başında, benim gibi düşük yapan arkadaşlarla dertleştiğimiz topikten bir arkadaşım ve eşiyle görüştüm. Ankara'dan gelmişlerdi Bodrum'a tatile. Eşimle garajdan aldık, evimize götürdük. Sanki kırk yıldır tanışıyor gibi öyle güzel sohbet ettik ki saatlerce. Doğumumdan sonra da beni ilk arayanlardandı sağosun. Hala facede ve topikte takip ederim. O yüzden çok sıcak bakıyorum bu buluşma işine. Ben de eylül ayı itibariyle İzmir'de olucam. Memleketimize taşınıyoruz artık. Organizasyonlar yapılsın yani, bilemiyorum

Arkadaşlar şu kiloları nasıl verdiniz? Psikolojim çok bozuluyo halen 7-8 kilo fazlam var. Henüz reglde olmadım.. Lütfen paylaşın benimle atmak istiyorum bu kiloları üzerimden (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…