- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #42.621
arkadaşlar merhaba,
ben de 2011 kasım annesiyim, size soracağım birşey var. Kızım bu aralar geri geri sürünerek emeklemeye başladı, 1 haftadır da geceleri saat başı ağlayarak uyanıyor, yanına gidiyorum ki emekleme moduna geçmiş yatakta çığlık kıyamet ağlıyor. o kadar sık uyanıyor ki artık sinirlerim bozuldu, eskiden gecede sadece 1 ya da 2 kere uyanırdı, diş de çıkardı 2 tane, o dönemde de çok uyanmaya başlamıştı, işe de başladım zaten, uykusuz işe gitmek berbat oluyor, aynı durumu yaşayanlar var mıdır acaba? ne yapmak lazım?
Canım, benim oğlumda öyle..Hatta dün başka bir başlıkta bundan bahsettim..Ve internette bulduğum bir bilgiyi paylaştım..Buraya da alayım..
"" Eğer bebeğinizin kolları doğuştan bacaklarından daha güçlü ise kendini geriye doğru itecektir.Bununla birlikte geriye doğru emekleyen bebekler ileriye doğru hareket etmek için teşvik edilmeye ihtiyaç duyarlar. Bebeğinizi buna teşvik etmek için yalnızca kollarının ulaşabileceği mesafeye en sevdiği oyuncağını koyabilirsiniz. Oyuncağına ulaşırken verdiği uğraş sonucunda bebeğiniz sinirlenebilir fakat ona bunu başarabilmesi için biraz zaman tanıyınız. Eninde sonunda başaracaktır ve bu da ileriye doğru emeklemesi için gerekli olan kaslarının gelişmesini sağlayacaktır"
Gece sürekli uyanma bizde uzun süredir var..Bende hep diş yüzündendir dedim ama hala daha diş çıkarmadı oğlum..Dün gece iyice moralim bozuldu artık, "hep böyle mi olacak" diye..Sanki yatakta rahatsızmış gibi dönenip duruyor..Geri emekliyor..Bir bakıyorum yatağın en ucuna gitmiş, ters dönmüş, yatağa enlemesine yatmış..Bir sürü hal geçiriyoruz yani..Hatta bir çoğunda gözleri de kapalı oluyor ama ağlıyor, ne yapacağımı şaşırıyorum..Bugün bende biraz moralsizim bu konuda kısacası..Yorgunum çok
sprey arkadaşım sende bendensin benimkilerinde aralarında 22 ay var. ve çok zorlanıyorum 30 dan önce olsun birtane daha dedim çünki 30 dan sonra doğum falanda zorlaşıyor ikisini bir arada çıkarırım diye düşündüm.ama benim büyük kızım çok kıskaniyor kreşe vermeyi düşünüyorum ama 3 yaşından önce vermek de sakıncalıymış napcaz bilmiyorum.bana çok düşkün emzirirken filan yanımda tutamıyorum emzirtmiyor.yalnız hiç bırakamıyorum zaten.emziriceğim zamanlar ya tv başına yada bilgisayar başına oturtuyorumki ağlamasın da bizde emebilelim zaten benimki zar zor emiyor en ufak bie ses olsa hemen bırakıyo.küçüğümüz 2 yaşına gelince ancak rahatlıycaz galiba en azından birbirleriyle oynayıp sıkılmazlar.böyle yaşları yakın olan anneler nasıl idare ediyolar acaba.ama tabi çocuk aslında normal ilgi bekliyo binalarda çocuklar hapsolmuş durumda bahçeli bir evin olcakta çocuk çıksın oynasın. önceden anneler hep ardı ardına doğururlarmış çokta kolay olurmuş bağda bahçede oynaya oynaya büyütürlermiş.allh kolaylık versins sanada canım:44:
tabiki haklısın canım şuan kardeşlerim olmasa hayatın bir anlamı olmazdı inan...çünki hepimizin bağları çok kuvvetli desteğiz birbirimize...kardeşlerle aramız çok iyi ama hpsi erkek.aynı cins adaha iyi anlaşıyor paylaşıyor.iki kız kardeş arkadaşlarıma çok özenmişimdir hep.o yüzden ikisinin de kız olmasına çok sevindim.zaten hep kalbimden de kız geçiyordu.ama ilki erkek olsa ikinciyi de erkek isterdim.yani ben bir kız bir erkeği anne babanın bencilliği gibi düşünüyorum.kardeşlerin ilerde destegi çok önemli genellenemez tabi ama benim fikrim.allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.biz de şu dönemi bir atlatırsak inş ya da bu dönem gecicek mi kalıcı mı bilmiyorumki...Canım, ben 30 yaşındayım neredeyse..Önceden de yazmıştım, daha geç kalırsam cesaret edememekten de korkuyorum..Üstelik, zaman ne gösterir bilinmez tabi ama, annemden de çok yardım göreceğimi biliyorum..
Kolay olmadığı muhakkak, ki sen zaten bunu birebir yaşıyorsun..Hem iki çocuğunu üzdüğünü düşünerek yıpranıyorsun, hem çalışıyorsun, evin işleri malum..Allah yardımcın olsun..Hiç kolay değil..
Ben tek çocuğum..Hep "keşke bir kardeşim olsa" diye düşünürdüm, olmadı..Gerçi hala da düşünürüm "olsaydı ne iyi olurdu" diye..
Kendi çocuğum da böyle düşünsün istemiyorum, birbirlerine hem destek hem arkadaş olurlar gibi geliyor..
Şimdi ne söylesem tahmin olacak tabi ama şu anda kızın kardeşine kıskançlık gösteriyor da olsa zamanla geçecektir muhakkak..O da henüz bebek sayılır çünkü..Bir anda ilginin küçüğe yönelmesi onu etkilemiştir ama yaşları büyüyüpte birlikte oynayacak zamana gelindiği vakit bütün bunlar düzelecektir..Gerçi dediğim gibi sadece tahmin, ama ben böyle inanıyorum..
Hepsi geçicidir bence..Sıkma canını..Boşuna dememişler "kardeş kardeşi atar, yar başında tutar" diye..Ne kadar tartışmalar olursa olsun onlar kardeş..Kim bir insana kardeşinden daha yakın olabilir ki..
tabiki haklısın canım şuan kardeşlerim olmasa hayatın bir anlamı olmazdı inan...çünki hepimizin bağları çok kuvvetli desteğiz birbirimize...kardeşlerle aramız çok iyi ama hpsi erkek.aynı cins adaha iyi anlaşıyor paylaşıyor.iki kız kardeş arkadaşlarıma çok özenmişimdir hep.o yüzden ikisinin de kız olmasına çok sevindim.zaten hep kalbimden de kız geçiyordu.ama ilki erkek olsa ikinciyi de erkek isterdim.yani ben bir kız bir erkeği anne babanın bencilliği gibi düşünüyorum.kardeşlerin ilerde destegi çok önemli genellenemez tabi ama benim fikrim.allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.biz de şu dönemi bir atlatırsak inş ya da bu dönem gecicek mi kalıcı mı bilmiyorumki...
kızlar merhaba, bebeği aşı olduktan sonra bacağında beze gibi şişlik olan var mı? biraz önce oğlanı banyo yaptırdım, sol bacağında fındık büyüklüğünde bir beze farkettim, hemşireyi aradım, ulaşamadım şimdi aklım takıldı dr a mı götürsem ne yapsam, zaten huysuz bir kaç gündür ağrı yapar mı acaba
kızlaaarrr uzun bir aradan sonra geldim çok şükür.. hay ben be ttnetiiiiii... devamını getirmeyecem kesinlikle, ama sözleşmenin dolmasını da bekleyemedim ve bugün bir jet aldım, çok şükür jet gibi gerçekten.. aman ne çekmişiz boşuna ttnetten..
neyse, nasılsınız iyimisinizz.. biz çok iyiyiz, şöyle hızlıca geçmişe baktım, pek bişi anlamadım ama herkese slmlar, geniş bir zamanda okuyacam inşallah.. himmelin 20 kilo verdiği gözümden kaçamadı, maşşaaallaaah.. bacım okadar fazla kilon varmıydı ki ya, çöpe dönmedin inşallaah.. bende verdin hepsini, artık hamilelik öncesi kıyafetlerimi çok rahat giyiyorum.. maşallah bize..
ya bide siz şu Ankaralılar, buluştunuz mu.. inşallah foto falan çekmişinizdir, bende istiyom valla çatlarım.. zaten biz gelemedik, çatladım, bari bi kaç resim paylaşında biz de nasiplenelim.. öpüyom hepinizi, grşrz bundan sonra sık sık inşallah..
Gunaydin herkese
cnm bizdede olmustu ssıcak suyla ov yada sıcak su torbası koy sonra ov geciokızlar merhaba, bebeği aşı olduktan sonra bacağında beze gibi şişlik olan var mı? biraz önce oğlanı banyo yaptırdım, sol bacağında fındık büyüklüğünde bir beze farkettim, hemşireyi aradım, ulaşamadım şimdi aklım takıldı dr a mı götürsem ne yapsam, zaten huysuz bir kaç gündür ağrı yapar mı acaba
kızlar merhaba, bebeği aşı olduktan sonra bacağında beze gibi şişlik olan var mı? biraz önce oğlanı banyo yaptırdım, sol bacağında fındık büyüklüğünde bir beze farkettim, hemşireyi aradım, ulaşamadım şimdi aklım takıldı dr a mı götürsem ne yapsam, zaten huysuz bir kaç gündür ağrı yapar mı acaba
Ne yalan söyleyeyim ben de bir oğlum var diye, diğer bebeğim kız olsun istiyordumGerçi zaten benim isteğimle olacak birşey değil
Ne kadar bu konuda tecrübeli değilsem de ben zamanla herşeyi düzeleceğine inanıyorum..Yaşları büyüdükçe durum dengelenecektir..Sonra da birbirilerinin en yakın dostu olacaklardır inşallah
ankaralılar şu buluşma işini niye erteliyorsunuz ya, ah ben ankarada olacaktım varya, o buluşma çoktaan olmuştu, hiç kaçarınız yoktu.. neyse boşuna çatlamışım ben, sizden bi tırt olmazz.. buluşamazsınız zaten siz.... noldu tırstınız mııııı???
gamzecim bu gaz yetmezse sonra devam ederim yine..
valla şöle deyim ben izmitte kk dan tanıdığım bir kızla buluştum tanıştım, çok tatlı biz kızdı.. o da yeni doğum yaptı, bebeğini görmeye hayırlı olsun demeye gittik oğlumla hemde evine.. çook tatlı bir kızdı, bebeğide çook tatlı maşallah... bende ya ben napıyorum falan oldum başta ama gidene kadardı, gidince iyiki gitmişim dedim ne tatlı bir arkadaşım oldu bilemezsiniz.. e kızıda tatlı, kim bilir kısmet belki dünür oluruzz...
diyeceğim o ki, cesaretli olun, nolcak, alışveriş merkezini bombalamayacaklarına göre korkacak bişi yok, unutmayın hepimiz anneyiz.. tahminimce korkmaktan değilde ortak bi gün ayarlayamadığınızdan olmuyo, ama lütfen ayarlayın bir gün, günün sonunda hepiniz yüzünüzde bir gülümsemeyle evlerinize döneceksiniz, şiddetle tavsiye edilir, biran önce hemde hemen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?