2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım aslında ayarlamıstık ama son durum aksiliği ya benim hafta sonu kayınvalide cağırmış küserim dedi.. kemeceninde kocası bırakacak gelmesi sorun eşinin işi varmış o yüzden bi hafta daha erteledik ama buluscaz korkmuyoruz ya ne korkması birbirmizi sevioruz biz

Arkadaşlar şu kiloları nasıl verdiniz? Psikolojim çok bozuluyo halen 7-8 kilo fazlam var. Henüz reglde olmadım.. Lütfen paylaşın benimle atmak istiyorum bu kiloları üzerimden (
aynen cnm ben de veremedm ve regl olamadm ben habire yiyen bi tipim özellkle kilo yapan şeylere bayılırım

kızlarr buluşun,tanışın,kaynaşın....benn anadolunun küçük bi ilçesinde kalırken size imrenerek bakıyorum.sizleri çok merak ediyorum,bebişlerimizin oyun grubu olurdu.güzel olurdu güzell.fırsatınız varsa,imkanınız varsa buluşup tanışın derimmm...
kiloya gelince 17 kilo verdim bende.ama doğumdan önce de 5kilo fazlam vardı.5kiloyu da verdim miii tam olacakkkk

17 kiloyu nası verdn

Arkadaşlar şu kiloları nasıl verdiniz? Psikolojim çok bozuluyo halen 7-8 kilo fazlam var. Henüz reglde olmadım.. Lütfen paylaşın benimle atmak istiyorum bu kiloları üzerimden (
Valla Canım ben tamamen emzirme olayını kullandım. Sütümü etkilemeyecek şekilde aldığım enerjiyi doğru kontrol ettim, süt ürünlerinin yarım yağlı olanlarını kullandım. Bol bol yoğurt yedim ki bel bölgesi yağlarının erimesinde çok etkili. düşükle 7 kilo, hamilelikle de 12 kilo almıştım. Bugün itibariyle 18 kilo gitmiş. Çok şükür çatlak da olmadı ama selülitle başım dertte benim. Emzirme hormonuyla mı alakalı bilmiyorum ama ne kafein alırım, ne susuz kalırım ne de hareketimi eksik ederim. Bilemedim. Ben de henüz adet olmadım. Zaten doğumdan sonra bir iki ay içinde olmazsan, emzirme bitene kadar olmazsın diyorlar. Bekliycez artık. Bir de ben bir haftadır kızımı baby slingle koynuma bağlayıp hızlı tempo bir saat yürüyorum. Hem hava alıyor akşamları, hem de eve dönene kadar uyuyor.Gece uykumuza böyle dalıyoruz. Bacaklarımdaki selülitlerde azalma hissediyorum. belki de psikolojiktir ama Sana tavsiyem kaliteli besinlerden enerji alman, yani yağ ve şekerden değil de yarım yağlı süt ürünleri, baklagil, tam tahıllı ekmek, çok şekerli olmayan meyveler ve elbette sebze... Bir de her gün en az 45 dakika yürüyüş. 7-8 kiloyu da en az üç ayda vermeyi hedefle. Daha hızlı olursa sütün kesilebilir, ona dikkat et. Naçizane önerilerim bunlar.

GAMZE canım kilo konusunda hiçbirşey yapmadım.sadece şunun farkına vardım.oğlumdan önce çok hareketsizmişim.tembelmişim.hamile kalmadan önce de eşim askerdeydi.o dönemde sıkıntıdan yedim de yedim.askerden döndükten 2 ay sonra hamile kaldım.fazla 5kilomla beraber yani.ee şimdi bebekte olunca dinlenmeye vakit kalmıyo.hiç farketmeden 17kilo gitti.ama göbeğim var,ona takıyorum ben de kafayı.karnımda çatlağım yok.çikolatayı kessem o 5kilo da gidecekte çikolataya dayanamıyorum.

ben hala cok hareketsizim offfffffffff

ben hala cok hareketsizim offfffffffff

bebekle hareketsiz kalmak mümkün değil.benim oğlumun öğlen uykusu da yok.yarım saat o kadar.o yarım saatte evin işleriyle uğraşıyorumm.saat 8 oluyo benim pilim bitiyo artık.hele yürümeye başlasınlar bak bakalım o kilolar kalıyo mu

senemgy canım senim kıymayla ilgili bir tarifin vardı çorbalara falan koymak için onu tekrar yazabilir misin?

Tabi Canım, yazayım. İki kere çekilmiş yağsız kıyma, çok minik doğranmış soğan ve rendelenmiş domatesi beraber tencereye koyup sularını salıp çekene kadar kavuruyorsun. Ben şimdi içine az tereyağı koyuyorum daha güzel donsun diye. Etin yağı iyi değil ama tereyağına izin var. Ilınınca hafif zeytinyağıyla yağlanmış buzluk kalıplarına koyup donduruyorsun. Sonra da çıkarıp buz dolabı poşetinde muhafaza ediyorsun. Deneye yanıla bulduğu ve memnun kaldığım son şekil bu. Çorbaların pişmesine yakın içine bir küp atıyorsun. O kadar.

Teşekkür ederim canım. Kıyma için çok pratik olacak bu yöntem yoksa uğraş dur her seferinde. Biz de dün doktora gittik et, tavuk, balık, kıyma, tereyağı ve cevize başlıyoruz bu ay. inşallah sever hepsini.

hmm guzel bir fıkırmiş.
fikir sahibine kocamn bır
kıyma için 7. ayı beklemk zorundamıyz acaba?
bu arada ben kahvaltısına fındık yada cevz kıyıp veryrm. begenerek yıyor. 7. ayı bekleyemdm galıba:26:

arkadaşlar bugün aklıma geldi, şu bebişi uyayamayan arkadaşlar, ona bir uyku arkadaşı edindirdi mi acaba, daha önce muhabbetini yapmıştık ama yine bir hatırlatayım dedim.. eğer uyku arkadaşı varsa zamansız uyandığında onunla oynuyo oynarken de yine uyuya dalıyor, sonra uyanınca korkup ağlamıyo çünkü yanında arkadaşı var.. işin şakası gerçekten bunu hala denemediyseniz, en kısa zamanda daha fazla geçikmeden bir uyku arkadaşı edinin edindirin, benden tavsiye.. Emir uyku arkadaşı POOH u çok seviyor..
çook sıcakk.. çok şükür yaz geldi, neyse gidip uyayayım artık.. sevgiyle kalın..

Eklentiler

• $DSC03980.webp
    74,6 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:

Bizim doktorumuz ver dedi, ben de verdim. Sıkıntı yok şükür. Fındığı da koyuyorum arada. Ya alerji falan yapmıyorsa sorun olmaz sanırım.

topik cok hareketsiz

sen varsan harekletlenir.aslında kilolar ikinci doğumdan sonra gitmiyor.ilkinde 3.ayda eski kıyafetlerimi giyiyorken ikincisinde 4 kikoyu sabitlemiş durumdayım bu kadar haerket ve tempoya rağmen.ben bunu daha çok düzensiz beslenmeme bağlıyorum artık oturup yemek yeme gibi bir şansım yok.arada çok hızlı ne kadar yiyebiliyorsam çoğu zaman ayakta sonuç kilolar sabitleniyor işte.6.aydan sonra daha kolay sanırım canınızı sıkmayın arkadaşlar bundan sonra daha kolay verirsiniz bence..

iy akşamlar konu kilolar dan açılmışken bende yazayım bari ben 25 kilo aldım hamileyken.85 le doğuma gittim.doğumdan 10 gün sonra tartıldım 70 dim.şimdi ise 65 oldum kaldı 5 kilom son 5 kiloyu 2 haftada verdim.ek gıdaya başlayınca daha kolay oldu sütüm yetmiycekmi düşüncesi olmadı.naptım akşam 6 dan sonra sadece meyve ve su başka bişey yok.o çok sevdiğim hamur işlerini filan arıyorum.haftada bir gün izin verdim kendime ne canım çekiyosa yiyorum o gün bu hafta mesala şöyle güzel bi pizza yanınada ağlayan kek birde patates salatası ohh yanına bide çay gel keyfim gel.. korseyide düzenli kullanmaya başladım malum göbek aldı başını gidiyo.olmayan kıyafetlerim oluyo korseyle kersemden memnunum çok güzel toparlıyo.

can tuğba arkası önü oyuncak bu bebişin iy fikir aslında uyku sorunumuz olursa denerim aklımda olsun maşaallah uyrken çok tatlı oluyolar hatta uyrken yüzünü örtün nazar değer derler.

günaydııııııınnnnnn..........
ben bahçe içinde müstakil bir evde oturuyorum, bahçemiz binbir çeşit meyve ağaçlarıyla dolu, elma,armut,erik,nar,kiraz,incir,zeytin,ıhlamur.... yemyeşil oldu bahçemiz baharın gelmesiyle, şimdi yağmurlarda bitti; kuş sesleriyle uyanmak bir güzel ki sormayın.. şimdi her sabah beslediğim serçelerin açlık çığlıklarıyla uyanıyoruz, oğlumda gözünü açar açmaz onları taklit etmeye başlıyor.. bir şirin ki sormayın.. eskiden sadece kuş seslerim vardı, şimdi benimde bir kuşum var.. sabah uyanır uyanmaz sahip olduklarıma şükrede şükrede yataktan fırlayıp, hemen kuşlarımı doyurmaya koşuyorum..
seviyorum hayatı, şükrediyorum her fırsatta, minnettarım yaradana...
işte sabah şebekliklerimiz...

Eklentiler

• $DSC04064.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 30
  • $DSC04062.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 34
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…