- 10 Ağustos 2011
- 2.810
- 210
- 173
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.421
aşk olsun kimse benim yerimi tutamaz dermişimmşaka b, yana canım saol topiği canlı tutttugun için ushaaaa
nazooo
kacacın da yokmuş yatıyon valla öğlene kadar ooohhh
evde canım kocam
ama bizim evde 2 pc var
tv falan seyretmiyoruz hiç 3yıldır
boş vakitlerde (kızdan ne kadar kalırsa tabi ) pc başındayız
benim pc hep açıktır mesela,bugün sizlere yazarken dünya iş yaptım(yemek ,bulaşık,çamaşır,ütü)
merak ettiğim şeylere bakarım netten,sonra eşimdede bendede bilgisayar oyunu merağı var oyun oynarız
ama doğumdan beri ben oynayamıyorum pek
kızımda gün içinde toplam 3 saat uyudu,babası haftasonu evde olunca daha sakin oluyo
bi ona bakıyo bi bana sonra kendi kendine oynuyo
şimdi uyanık mesela mızmızlanınca 10dak onunla oynuyorum
sonra arada kızıda alıp balkona çıkarız eşimle
hem hava alırız hemde sohbet ederiz yarım saat kadar
yemek yerkende dizi yada film izleriz netten
yani bu aralarda okuyup yazıyorum
Bence olmuştur ebruli nolduki 219 hamile olduğunu gösterir zaten bizde pc anca maklnedeki resimleri boşaltmak için açılır ben nete cepten giriyorum eşim çok nadir girer biz çocuklar uyudumu ne pc ne tv sohbet ederiz
Ne uyuması usha yaaaa biz sabah 7de kalkıyoruz teyzeme kahveye geldik benimkiler akşam tavuk sabah horoz
Sanki bizim hayatımızı anlatmışsın.Acaba ben yazmış olabilir miyim diye şaşkın şaşkın okudum valla.Hayret,benim gibi oyun seven,eşinin oynamasına da kızmayan biri daha varmış.Çevremde kime anlatsam "Ay oyun oynayan adam çekilmez."gibi laflar duyarım.Mutlu oldum okuyunca.
anneeeemmm yazık sanaaaa
ama allahtan akşam tavuklarmış
valla bende bi kişi ile tanıştım öle şimdiye kadar
çalıştığım iş yerine eğitim için gelen bi bayandı
hatta o dönem aynı oyunu oynuyoduk iyi muhabbet olmuştu
siz neler oynuyonuz
tek bir oyunmu yoksa
biz hangi moddaysak ona göre farklı oyun oynuyoz
Ben doğumdan sonra pek oynadığımı söyleyemem.Ama ben de moduma göre oynarım.Eşimse dönem dönem değiştirir.Online oyunları seviyor daha çok.Mesela geçen seneye kadar 3-4 yıl boyunca Warcraft oynadı,ben de arada eşlik ettim.O hala bazen oynar ama ben oynayamam da para boşa gider diye kayıt yapmıyorum.Bu aralar da (şu an da dahil) Diablo 3 oynuyor.
Tesekkürler Canimcim.kızlar merhaba, aklım sizde kalıyor valla, okuyorum ancak ceptende olsa:)
ay topik canlanmış çok mutlu oldum okuyacak konu birikmiş ne güzel
iş güç, misafir, misafirlik derken bir haftayı daha bitirdik
asuuuuuuuu kız seni güldürdüysem ne mutlu banayine kısa ve öz bi cevap oldu değil mi canım hafta içi saat 3 e kadar işteyim net yasak, 3 ten sonra haftanın 5 günü oğlumla birlikte kızımı antremana götürüp getiriyorum, akşamları muhakkak bişi oluyor, malum evle ilgili herkesin yaptığı işler yapılıyor, bakıcının evde olduğu saatlerde oğlanla ilgili her işi ben yapıyorum, akşam kızım geç uyuyor artık tatil diye onun yanında nette çok vakit geçiremem ona çok girme derken, bir de bu aralar tüm arkadaşlar, kuzenler falan sanki sözleşmişler gibi arka arkaya ankaraya geldiler ve gelecekler, yarın yine misafirim var mesela, durumlar böyleyken topiği hep okuduğumdan direk şak şak ilgili arkadaşlara yazıp çıkıyorum vakit kalmıyor valla, birazdan yine çıkıcam kızı kurstan almaya gideceğim. İşte böle hatun, hem selam sabah yazanlara bişi yazmadan çıkmaktansa bölesi daha iyi değil mi
usha bu zamana kadar nerelerdeydin topiği canlandırdın
cantuba benim jillian yalan oldu, hergün yürüyüş yapmaya çalışıyorum vakit bulursam
devkule canımı işli köfte çektirdin ya, bir ara tarifini yazsana bilenler bilir tavacı recep ustada harika yapıyorlar, ben bezbol topu gibiolup kızartılanları seviyorum
himmel senin kadar azimlisini görmedim kilo konusunda
yine böyle oldu alıntı yapamadım, see you anacım see you
kızlar merhaba, aklım sizde kalıyor valla, okuyorum ancak ceptende olsa:)
ay topik canlanmış çok mutlu oldum okuyacak konu birikmiş ne güzel
iş güç, misafir, misafirlik derken bir haftayı daha bitirdik
asuuuuuuuu kız seni güldürdüysem ne mutlu banayine kısa ve öz bi cevap oldu değil mi canım hafta içi saat 3 e kadar işteyim net yasak, 3 ten sonra haftanın 5 günü oğlumla birlikte kızımı antremana götürüp getiriyorum, akşamları muhakkak bişi oluyor, malum evle ilgili herkesin yaptığı işler yapılıyor, bakıcının evde olduğu saatlerde oğlanla ilgili her işi ben yapıyorum, akşam kızım geç uyuyor artık tatil diye onun yanında nette çok vakit geçiremem ona çok girme derken, bir de bu aralar tüm arkadaşlar, kuzenler falan sanki sözleşmişler gibi arka arkaya ankaraya geldiler ve gelecekler, yarın yine misafirim var mesela, durumlar böyleyken topiği hep okuduğumdan direk şak şak ilgili arkadaşlara yazıp çıkıyorum vakit kalmıyor valla, birazdan yine çıkıcam kızı kurstan almaya gideceğim. İşte böle hatun, hem selam sabah yazanlara bişi yazmadan çıkmaktansa bölesi daha iyi değil mi
usha bu zamana kadar nerelerdeydin topiği canlandırdın
cantuba benim jillian yalan oldu, hergün yürüyüş yapmaya çalışıyorum vakit bulursam
devkule canımı işli köfte çektirdin ya, bir ara tarifini yazsana bilenler bilir tavacı recep ustada harika yapıyorlar, ben bezbol topu gibiolup kızartılanları seviyorum
himmel senin kadar azimlisini görmedim kilo konusunda
yine böyle oldu alıntı yapamadım, see you anacım see you
içli köfteyi ben kızarmış ve içi cevizli sevmem mecburen kıramıcam kişilerse cevizli yerim kızarmış yemem öncelilkli buharda pişmişi sonra suda haşlanmış olanı
iç malzeme kıyma kavrulur soğanlar eklenir ölüncesalça ve baharatlar eklenir. soğanı mikserde çekebilirsiniz soğan miktarı kişiye bağlı fakat kimi bol soğanlı kimi az soğanlı seever. karnıyarık içi gibi oldu değilmi
ffakat ayrınısı var bu kıyma donması lazım yağlı kuzu kıyma ile yapan olur ama benim eşim ağır olur diye pek yemez dana kıyma kullanırım eriyince karıştırır soğuyup donmaya bırakırım.
hamuru için yarım kilo kıyma için 2 su bardağı köftelik esmer köy bulguruna 1 su bardağı irmik ve tuz ekleyip karıştırıver sonrada kısır haşlar gibi sıcak su dökülüp üzeri kapatılır bir güzel şişmesi beklenir. şişince salça ve baharatlarla yoğrulur yumurta kırarsanız yapışması kolay olur tabi unu da unutmayalım dimi ama1 kase kadar un yaımızda dursun gerek oldukça eklenir yuğurma sırasında yarısını rahat kullanırsınız yoğururken tabiki bir tabakta su bulunduralım ve içine biraz tuz da ekleyelim. kızlar zor kısmı bu hamurun kıvamını tutturmak dahi eline cevizden az büyük parça al gerçi sen yumurta büyüklüğünde alki anca kaz yumurtasına yani beyzbola benzesin dimi hamuru bir güzel yuvarla sol elinde hamur olacak sen sağ elinin işaret parmağı ile hamaura bastırarak ddelik aç ve döndürerek açtığın yuvarlağı biraz büyüt işaret parmağına destek getir orta parm. incelenen hamura donmuş içten koy ağzını kapat kolay gelsin sana ister yuvarlak yap ister üçgen istersen beyzbol ama senin beyzbol gibi olanı makinede yapıyorlar biliğim kadarıyla eski elde çevirmeli biber kıyma çekilen demirden makine onun içine eklenen bir zımpırtı var hamuru koyup boru gibi çıkarıyor sen alttan üsttün kapatıyorsun ben küçük yumurta gibi yapıyorum kibarcık oluyor
suda haşlamak isteyen suyuna tuz ve limon sıkıyor limon tuzu bile olur ben süzgeç koyup üzerine diziyorum kapağıda kapanınca buharda pişiyor çok ta lezzetli oluyor su içine girmiyor birde fazla yağlar küçük oluşan çatlaklardan sızıyor 1 dak sürmüyor buharda pişmesi kendi görüntüsü ben piştim diyor kaşıkla hafif bastırınca da anlaşılır zaten
hamur artarsa sarımsaklı köfte(fellah köfte), topalak çorba (yuvalama). analı kızlı da yapabilirsiniz nede olsa hepsi aynı hamurdan yapılıyor.afiyet olsun
devkule çok teşekkürler çok anlaşılır anlatmışsın, belli ki işinin ehlisin
canım içli köfte bana o kadar zahmetli geliyor ki hatta eşimle aramızda hadi İŞLİ köfte yiyelim diyoruztabi hep dışarda yiyoruz, nasıl yaparlar ne koyarlar tartışılır. Bir de kızıma hamileyken yurt dışındaydık, bulunduğum ülkede Türk yoktu dolayısıyla kebap ve türevleri de tabi hamileyim canım sürekli bişiler istiyor, birgün netten eşimle tarifine bakmıştık ve denemiştik ama sonuç hüsran oldu, köftelerimiz kaynar suyun içinde dağıldılar bir daha da denememiştim, gerçi o dönem ne yapsam elimde patlıyordu pide , lahmacun gibi, gerçi güzel yapmayı becerdiğim şeylerde olmuştu, yaprak sarması, karnıyarık vs... içli köfte zahmetli ve tutturması zor bişey gibi ama senin anlatımınla bir daha deneyeceğim, belki kendimi aşar, bezbol topu gibim de yaparım bir gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?