2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Günaydın Kasım anneleri :) Arada girip okuyorum ama pek yazamıyorum. Herkesi iyidir umarım.
Ben sizlerle aynı şekildeyim, mümkün olsa hergün göresim var, tam buldumcuk oldum yani :) Ultrasonda o sesi duymak, o kıpırtıyı görmek herşeyden güzel, ömür boyu şükür sebebim kuzum. Bir de kendisi gelse nasıl olucam bilmiyorum. Ya çok bekledim diye böyleyim, ya da annelik gerçekten delilik :) Daha adaylığı bile insanı böyle yapıyorsa
Benim hala fazla bir belirtim yok. Arada oluyor bulantılarım ama hafif geçiyor, ne kusma oluyor ne de yememe engel. Sadece süt ve yumurtayı biraz zorla yiyorum ve sıcak yemekler ağzımda büyüyor. Sürekli limonlu, ekşili, salata türü ya da böyle sarımsaklı yoğurtlu şeyler yemek istiyorum. Ama aşerme falan yok bariz şekilde. Sadece tercihlerim ekşiden yana.
Arada batma, kramp tarzı hisler oluyor rahimde. O da normalmiş, rahim genişlediği için olurmuş. Onun dışında bir farklılığım yok. Bugün 9.hafta girdik. Allahım inşallah sağlıkla devamını nasip etsin. Tüm hamilelere...

inşallah göbüşümüz büyüsün birde cinsiyetini öğrenince ilgi başlıcak bence hala inanmıyo benim eşimde boşver cnm sabreden derviş muradına ermiş sakın takma kafama ortaya getiripde sorunda etme ki anlasın cnm hep iyi olan sen ol gerçi şimdi dicem çalışıyo eşin ama sende çalışıyosun dua et dualar geri çevrilmez cnm benim

meysanur gelmedi busaate gelirdi kesin bebeğiyle ve kızıyla keyf yapıyo :81:

kızlar nur11 doktra gitcekti bugün acaba ne oldu :26: çok merak ediyorum rabbim yardımcısı olsun inşallah

Günaydın tatlı bebişlerin güzel annişleri herkes iidir umarım...şafak 2 cuma günü bizimde kontrolümüz var inşallah herşey yolundadır...Günler geçmiyor ya...

günaydıın şeker anne sen kalp atışlarını duymuşmuydun. benimde cum kontrol. kalp atışlarına bakacaz. bide tahlil yapcam demişti dr.

HAMİLELİKDE YAPILMASI GEREKEN TESTLER

Kan testleri: Kan grubu, kan sayımı, bazı hastalık ve enfeksiyonların araştırılması için yapılır. Örneğin, hepatit, AIDS gibi. Bu tür hastalıklar hamileliğiniz sırasında bebeğinize bulaşabilir ve istenmeyen kötü sonuçlara sebep olabilir. Düşük olma olasılığı artar ve bebeğiniz karnınızda ölebilir. Bazı hastalıklar ise doğumdan sonra da bebeğinize geçebilir.

Antikor araştırmaları: Suçiçeği, kabakulak gibi riskleri taşıyan kişilerde enfeksiyonlara karşı duyarlı olup olunmadığı araştırılır.

İdrar tahlili: Her hamilelik kontrolünde tekrarlanır. Bu testle protein (albümin), glukoz (şeker) ve herhangi bir enfeksiyonun varlığı araştırılır.

Pap smear: Rahim ağzında herhangi bir rahatsızlık olup olmadığı araştırılır.

Maternal serum tarama testleri: Bu testlerle bebeğinizin anomali olma riski araştırılır. Karnınızdaki bazı maddelere bakılarak yapılır ve siz ya da bebeğiniz açısından bir risk taşımaz. Nöral tüp defekti, down sendromu ve trisomi 18 araştırılır.

Erken gebelik tarama testleri (2’li tarama testleri- ense kalınlığı): Bu testler hamileliğin 10. ve 14. haftaları arasında uygulanır.

3’lü tarama tesleri: Bu testler hamileliğin 16. ve 20. haftaları arasında yapılır. Annenin kanındaki alfafetoprotein (AFP), b -hCG ve unkonjuge estradiol ölçümlerine bakılarak yapılan bir testtir. Nöral tüp defektinin, down sendromunun araştırılması için yapılır.

Genetik test: Normal şartlarda tarama testleri yeterlidir. Fakat aileden gelen kalıtsal bir hastalık olması durumu, yapılan tarama testlerinin bozuk çıkması ya da annenin yaşının 35’i geçmiş olaması gibi durumlarda yapılır.

Amniyosentez: Hamileliğinizin 15. ve 18. haftaları arasında yapılır. Bebeğinizin içinde bulunduğu amniyo sıvısından örnek alarak uygulanır. Bebeğin genetik yapısı incelenerek kromozom yapısı araştırılır.

Korion villus örneklemesi: 10. ve 12. haftalar arasında uygulanır. Plesantadan alınan küçük bir örnek alınarak yapılır.

Kordosentez: Bebeğinizin göbek kordonundaki damarlara ultrason yardımı ile girilir. Bebeğinizin kanı alınarak genetik araştırmalar yapılır.

Glukoz tarama testi: Gebeliğinizin 24. ve 28. haftaları arasında uygulanır. Bir miktar glukoz içirilir ve yaklaşık bir saat sonra kan şekeri ölçülür. Çıkan sonuca göre, gerekirse daha ayrıntılı araştırmalar yapılır.

B-gurubu streptokok: Bu bakterinin aranması için yapılan testtir. B grubu streptokoklar(bakteriler) doğum sırasında bebeğe bulaşarak çeşitli hastalıklara yol açabilir.

TBC (verem) testi: Verem tarama testidir. Hekiminizin isteğine bağlı olarak uygulanır.

Ultrason: Hamileliğinizin ilk üç aylık döneminde gebelik kesesini rahim içinde görmek için yapılır. Hamileliğinizin 16. ve 20. haftaları arasında anomali taraması için uygulanır. İlerleyen zamanlarda ise bebeğin gelişimi, pozisyonu, beslenme durumu ve cinsiyetini araştırmak için yapılır.

kubicim muhtesemsin

kubicim muhtesemsin

ben bu testlerden hiç bişey anlamadım sanırım doktorun dediklerine uyarsak yolu buluruz sanırım cnm sorması ayıp sen ne işinde çalışıyosun yoruluyomusun gerçipc başındasın ama

ya kizlar ben 2-3 hafta idrar testi vermisdim bende duz cikmisti kristal gibi bi sey, bana surekli yanma veriyodu cok aciyodu, hamile oldugum icin ilac kullanmak olmaz dediler, ama simdi belimden sancilar basladi ve yine yanma gibi bi hiss var. surekli su iciyorm ama arada gecmisti simdi yine yaniyo. offf boyle sorunu olan varmi???

ben bu testlerden hiç bişey anlamadım sanırım doktorun dediklerine uyarsak yolu buluruz sanırım cnm sorması ayıp sen ne işinde çalışıyosun yoruluyomusun gerçipc başındasın ama

ben halkla iliskiler bolumundeyim devlet isi (bakanlikda), memurum yani isim PC basinda olub medyayi ve insanlari bakanligin yapmis oldugu islerle tanisdirmak, bana gonderilen sorulari yanitlamak, makaleler yazmak..........
teknoloji devrinde oldugumuz icin bu isleri simdi internetden, e-mailden ve telefonda konusarak yapiyoruz, o yuzden surekli PC basindayim forumu acik tutdugum icin size de yaziyorum,
hem benim icin en onemli sey bebisim o yuzden surekli kendim gibi hamisleri izliyorum ne yapilmali falan filan

canım daha var 2 li teste ,teyzesi 9+4 olcaz cuma günüü..bundan sonra 2 li için gidicez sizde durumlar nasıll ..

bende kontrol diyince 2 li test için sanmıştım....benim dr ozaman çağırdıda sadece kalp atışını duyduktan sonra....

bizde durumlar iyi çok şükür hiç bir sıkınıtımız yok kör topal gidiyoruz bakalım.....

günaydıın şeker anne sen kalp atışlarını duymuşmuydun. benimde cum kontrol. kalp atışlarına bakacaz. bide tahlil yapcam demişti dr.

Evet canım 6+3te duyduk Allaha şükürr..tahlilleride yaptırdık cuma günü doktora göstericez...biz cuma günü 9+3 olcaz inş.artık bidahaki kontrolümüzde ikili test için olur heralde...Annesi sen kalp atışını duy bak nasıl havalarda uçacak hayallere dalacaksın...

cnm benim bende dün aynısı oldu gece sinir oldum uyutmadı beni üşütmekden oluyo cnm ayaklarını sıcak tut şuan ayakların sıcaksa tamm geçicek inşallah cnm üstüne sıkı bişeyler giy mümkün olduğu kadar inana bana öle geçiyo başka çaresi yok

ne güzl valla bende açık öğretim okuyorum lise eşim sadece diploma al yeter diyo ama ben ileriyide okumak istiyorum şanslısın cnm sen imreniyorum okuyupda çalışanlara

ne güzl valla bende açık öğretim okuyorum lise eşim sadece diploma al yeter diyo ama ben ileriyide okumak istiyorum şanslısın cnm sen imreniyorum okuyupda çalışanlara

insallah canim, Turkiyede bu isler necedi bilmiyorum ama bizde Azerbaycanda is icin de sinava giriyoruz, o kadar zor ki, ben 2 yil once bitirdim universiteyi, gecen yilda is icin sinavlara girdim sukur burdayim, bir az zor ama ne yapalim, insallah sen de azminle calisir ve kazanirsin, eminim azmini gorunce esinde anlayacakdir ve destek olucak

gizem eklicem hoşgeldin cnm benim kayın peder geldi allaha emnaet olun byby

hmm ola bilir belki burada havalar cok soguk yagmur ruzgar hepsi bir arada usuyorum, elim ayagim buz gibi, zaten bu yasa geldim hic isinmadi ki doktorum bir kaac ay sonra isinacak dedi ama hamilelikde kan cok haraket ediyomus ama cok fena agri yapiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…