2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
hımmm demek zamanla düzene giriyo.biraz daha bekleyeyim o zaman. ben de ömür boyu hep böyle sürcek sandım yavv. zaten kansızım

3. kez. valla canımı acıtan bi durum yok ama dışarı çıkacak diye ödüm kopuyo.

Canimcim ikea da Ankara da avm lerin Hello baby mothercare inde. İnternette de e bebek com ozelcan vb.comlarda bulabilirsin.ben de İzmir e gidince forumdan alicam..burda ananesinin mutfak dolaplarını acıyor onu bırak kapının icine yani yapışık tarafına parmağını sokuyo..gel cereyan kapıyı kapat elim arada kalsın diye..tövbe tovbeeeeeeee...söyletti beni..
Bu arada sana verdigim tavsiyelerin Sahibi Antalya Üniversitesi cocuk saglıgı ve hastalıkları bölümü Prof.dr. Aysen Bingöl e ait..yani emin ellerde cocuklarımız..bizim akraba tanıştırdı..burda verdigi tavsiyeleri ve yemek planını anlatırım yakın zamanda..tabi ki sizler aruz ettiginiz ve aklınıza yatan boyutta faydalanırsınız..

fırsat buldukça anlatırsın bekleriz biz...

iyi sahurlar kızlar size dünkü tutmamam bir şeye yaramadı yanma hala devam ediyor enfeksiyon oldum galiba dr. gidilecek gibi bari bugün tutayım nede olsa bir gün bir gündür dimi. ben 3 kat aşağı inip sahur yapayım annem indi birazdan hadi diye seslenir,babam da fırına gidiyor sıcak ekmek alacak sonrasında gelsin kilocukalr ben hiç aç ta değilim off nasıl yenecekse hadi sizede afiyet olsun iyi geceler edibe sana kolay gelsin okuma cevaplama işi için gerçi uyumam da gerekir çok ta merak edecem neysem çok sayfa ilerletmeyin öpüldünüz

hehe bendede o modelden var.kullanmayı bildiğim halde beni sürücü kursu pistine götürdü pratik yapmaya.
bende bi bastım gaza kaldırıma çıkardım arabayı nasıl tırstı biliyonmu
sonrada dedim sus bak karışma sen karışınca bööle oluyo bi daha gık demedi

daha öncede yazmıştım saygıyla eğiliyorum 2çocuk + oruç bravo valla

Kizlar selam,bende bugün sildim süpürdüm ohhhhhhh missssssss.Oglanida uyuttum simdi mayistim biraz bakayim dedim napiyonuz.

bende sildim süpürdüm bide hazırlık yaptım, bide akşam misafir ağırladım, bide 2,30 da gittiler

güzelmiş yine canım çekti be hemşo

valla benim 5. aydan beri geliyo ve hem çok hemde çok ağrılı oluyo
doktorada gitmedim ama bu ay öldüm resmen
çevreden 1 yıl böyle sürer diyolar ama bir ara gidicem sanırım ben
sende ihmal etme fırsat bulunca git bence

biz bu konuda çareyi evi ilaçlatmakta bulduk canım
hernekadar organik ilaç kullanıyoruz deselerde 1 gece eve sokmadık bebişi
1aydır sivrinin s si pencereden girmiyo

Canım yılan hikayesi değil..valla gelecez.ama bizdedurumlar anlayacağın üzere biraz yogun..su an da bile kasıma kadar gezi defterimiz dolu..araya sıkıştırma olacak yani..öyle havaya konuşmadım.ama eve ugramayali ne kadar oldu bilmem..şimdi Bursa sonra Salihli Alasehir bayramda yeniden Antalya dönüşte Çeşme Kıbrıs falan filan..anlatmakta bitmez..bı boşluk bulup uğramak isterim.bak ankaralılar inandı bana..tanıştık bile..
Geliyorum canım alasehire ölmez kalmazsak..çünkü ananem dedeler orda ya..telefonunu da kaydettim..geliyoruz yani..tanistircaz bidiklari inşallah.

Su salgın olayını yeni duydum..herkeslere gecmis olsun..zaten ben iyi dileklerimi iletene kadar gecmis gitmisherhalde..

Aynı anda buluşalım..düşünsene herkes alasehire geliyormuş. Sevgi yoluna..kesikli mı yerler pideyi kıymalı mı tatlım

Güzelim emeklemesin..emekleyip de suratını orasını burasını heryere surtcegine emeklemesin bosveeeeeerrrr..bizim kuzenin ikizleri hiiiiiicccc kılını kipirdatmazken bı sabah bı bakmışlar destuuuuuurrr demiş yürüyorlar..gülme krizi geçirmiş kuzen...kalkmış yürümeye başlamışlar..emekleyip de parkeyi fayansi yalayacagina aman bosveeeeeerrrr bırak...oooohhhhh en temizi valla..ben erdemin parmaklarının arasından halinin tüylerini ayikliyorum..

Su dişler ilgili bı arkadas bı şey sormuştu dur bı onu ayrıca açıklığa kavusturayim..kitabı bilgimi konusturayim bakiiimmmm..

Ek gıda olayımız iyi gidiyo bizim..tabi bebeklerin gunü gunünü tutmuyor..biz büyüklerin bile değil mı..heykel değiliz ya madam toussott gibi,.bizim ek gıda serüvenimizi de aşağıda anlatayım değerlendirin bı bakalım

Canimcim çok haklisin..yalniz kistan hatırlar mısın bilmem ..benim ev ısı yapmaktan hiç hazetmedigimi.omrum boyunca kağıt kalem okuma derece yapma derken annemler hiç kimse bı çorba bilekaristirmadi bana..tuvalet nasıl temizlenir bilmiyordum evlenirken..yemek yapmayı falan eşimden öğrendim duşun yani..calışma hayatı sürerken ev beni germiyodu ama çocukla ücretsiz izin alıp eve kazanınca afakanlar bastı..bizde o noktadan sonra eve daimi yardımcı bakmaya başladık..bugünlere geldik..simidi tavsiye üzerine daha önce 2cocuklu karı koca. Doktorun evinde çalışmış bı bayanı daimi yardımcı alicam.haftaya annemlerle dönucez İzmir e ..bı haftakadinin mülakatını yapicaz annemle..her türlü temizlik yemek ve bazı saatler erdem le ilgilenmeyi herseyi kapsıyor..ben artık rutin spor merkezime kouforume kısacası eski hayatıma dönmek istiyorum..dışarı gezmeye alışverişe ve esimin eski toplantılarına giderken de yanımda goturebilecegim erdem e göz kulak olacak bu bayan..ısinin ehli..800 + sigorta istiyo hafta ici 5 gun..hafta sonu tatil..fiyat sizce nasıl..bakalım haftaya mülakat nasıl geçecek..

ayrıca edibecim geveze kızım erdemi öpyü ya saol dediğini uyguluyorum biraz bişeyler yiyo sesini duymak cok gzüeldi öptüm
İpek erdem i öptü muu...ohhhhh..Şapur supur iade ederiz opugpcugu uzunundan..

ne uyguluyorsnz kız gamze bıze de soleyn yaa
Dur aşağıda uzun uzun anlatayım

Canimcim konuyu kapattığın için yorum yapmak istemedim..hersey gonlunceolsun..

ben debi dis hekimi olarak disten ümidi kesmiştim..hatta protez mı yapsam yaşlılar gibi bu cocuğa diyodum..deyip deyip guluyodum kendi kendime..bı Aksam bı baktım ağzında bı pirinç tanesi..ertesi aksam da digeri..bu cocuk annesinden korktu..uslu uslu çıkarttı disi..mazallahcerrahi bı girişim falan yapacaktım meraktan
usha geçmiş olsun. bende çok korkarım dişçiden ve kadın doğumcudan rabbim yardım ettide doğuruverdim darısı 2. ye inşallah.
Dis hekimi korkusunu bilirim..yani koltuğumda yaşananları..

Köpek dişleri en son çıkan dişledir normalde ama farklı bı bölge olmasın..kanin dis çok çok geç ve zor çıkar..hadi bakalım hayırlısı

ya arkadaslar bıraz fazla uzun olmus. umarm goruntu kırlılığı yaratmamaısmdr. ılgısını cekemyen arkadasların dırekt atlamaları rıca olunur

tba can tahn bılıyrsn baya agır ve de yaglı
mıktarı bıraz azaltsak da olur demıııı

Arkadaslar sizi çok çok iiyi anlıyorum zor ,ağrısı olan ,tehlikeli ,mesakkatli ve güvenilmesi zor bı alan ama o kadar korkmayın..yani sıkılmayın..
Ben hiç bı hekimin bile isteye hastasına zarar verebileceğini sanmıyorum..
Hele bizim meslek o kadar dikkat gerektiren bı alan da calışma gerektiriyor ki..
Ama inanın mesleki hazzı acayip fazla olan bı meslek..yani ağız icinde iyi ve guzel isler yapınca inanın doktor hastadan daha çok seviniyor ...
İnanılmaz hayır duası Alınan bı meslek..ben şahsen o hayır dualarını aldıkca daha da guzel yapıyorum isimi..
Sis bı suratı iyileştirince, ağrıdan gözleri kan çanağına donmuş bı insanın ağrısını dindirince ,estetik olarak berbat bı ağızı model gibi guzel bı ağıza çevirinde, sapacağım tas gibi protezler yapınca hastalar öyle bı Allah razı olsun diyo ki..daha da bı guzel yapalım geliyo..
Acayip dua alınan bı meslek..duşunun yani ben ücretsiz izin almadan önce devlette günde 40 hasta bakıyorsam en az 30 U koltuktan kalkarken Allah razı olsun deyip kalkıyordu.dis ağrısı gercekten berbat bı şey..hastalar dinen ağrılarından sonra nerdeyse sarılıp öpecek boyuta varıyorlar.
Hele hele erdem e hamileyken su cocuğun karnımda aldığı duayı kimse almamıştık herhalde..Allah anali babali büyütsün Allah bı avazda çıkarsın Allah saglık sıhhat versin....oooooo daha ne dualar..hekim bunları duydukca Allah korkusu varsa bı guzel yapiyo ki ısını anlatamam...aldıkca alası geliyo o duaları..kaplama kopru yaptirirken 5 6 kez gelen hastlarim islem sonunda mutlaka ufak bi hediye getitir.kimisi ordugu bezi kimisi memleketten kayisi incir kimisi kitap getirir hediye..seans aralarinda beni kitap okurken gormustur...daha neler neler..simdiden evin bi kosesini doldurmaya hazir ...
sizde randevularınizda bolcana Allah razı olsun diyin motive edin doktorunuzu..
Korkmayın mezun olana kadar o kadar çok vaka görüp işlem yapıyoruz ki gözü kapalı iğne yapiyorum ben zaten..dis çekerken resmen zevk alıp stres atıyorum.
Yani size çok zor gözüken şeyler aslında bize cocuk oyuncağı gibi..

Offfff ne özlemiştim be mesleğimi..dis çekesim geldi..baslasam mı ne..
Sooooyyyle bı reçete yazıp kase basasim
Dua alasim geldi..
Korku dolu gözlerle bana bakıp titreyen sonrada giderken rahatlayan hastalarım aklıma geldi.
Mezarda bile hiç yok olmayan o dişlerin üzerine attığım dolgu imzalarım geldi aklıma şimdi..kac kisiye kaç imza atmisimdir acaba..
Varsa. Bı korkunuz bı konuyla ilgili ya da kaygınız atın bana mesaj rahatlatırım sizi..
Offf..
Sooooyyyle bı dis çekip dikiş atıp kanla oynayasim var..
Önlüğü giyip öyle bı salınalım..

Galiba ücretsiz izin bana yaramadi
Ya da gercekten özledim mesleğimi...

Sut dinlenme donemi...
Yaklaşık 4-6. Aylarda alt dişlerin çıkması ile başlayan süt dinlenme donemi kimi cocukta 15. Ayda da başlayabilir.ve. Tamamlanması 2,5 yasında 2.kucuk azılar ve köpek dişlerin sürmesi ile son bulur..
Ağız ici 2,5 ila 6yas arası dinlenme dönemine girer..
Bu bir bozukluk veya hastalık belirtisi değildir..
Ve dişin sürme yası genel olarak genetik kökenli anne baba si gibidir cocuğun..
Yalnızca araştırmalar sunu göstermiştir:
Zaman'ından önce çıkan dişler halk arasında kolay çürür diyenler görülür..
Komedi...
Zaman'ından önce çıkan dişlerin zamanında çıkan dişlerde arasında ne bir yapısal fark ne de bir kadersel fark vardır..aynı dend
Tin aynı pulpa aynı Mine ve aynı trabekuler sisteme sahiptirler..
Ama Zaman'ından önce çıkan dişlerin çürüme nedeni temizleme olayının o ayda daha zor olması daha fazla asit erozyonuna maruz kalmalısidir..
Zaman'ından önce çıkan dişin güçsüz olduguna dair hiç bı calışma yoktur gunümüzde..
Zaman'ından sonra çıkan yani geç cikandoslerebakalim
Geç çıkan dişler daha sağlam olur ibaresi de tamamen safsatadir..aynı kural onun icinde geçerlidir..ama cocuk buyurmuştum vetemizligi daha iyi yapılabiliyordur artık..daha az oranda çürür yani..
Zaman'ından sonra çıkmış dişlerde bı tehlike vardır..
O da ne mı..
Zaman'ından sonra çıkan süt dişleri aynı sekilde Zaman'ından sonra çıkacak sürekli dişlerin göstergesidir..yani onlarda Zaman'ından geç düşecektir büyük bı ihtimalle..Zaman'ından geç çıkacak süt dişleri de ortodontik caprasiklik egilimindedir..
Ama bu illa böyle olacak diye bı şey yoktur..
O yüzden süt dişleri geç çıkan cocukların ailelerine 6 yasindamutlaka dis hekimi kontrolüne başlamaları onarılır ki sürekli dişlerde geç çıkacaksa kemik icinde onların başka başka yerlere doğru gitmeleri önlensin bı nevi tel tedavisine gerek kalmadan cocuk daha düzgün disleresahip olsun..
Geç çıkan dişlerde buna dikkat etmek yeterlidir..cocuk tel tedavisi görmeden süt dişleri hekimce yönlendirilmiş sıraya göre çekilir ve cocuğun daimi dişleri çıkması hızlandırılır..
Aklınızda bulunsun vesselam...
Sınav yaparım bak 5 sene sonra haaaaa

Gamzeciiiimmm hayırlı olsun yeni arabanız...
At vitesi D ye hiç R ye atmadan doğru batıya doğru yol al
Ben karsiyakadayim gülüm...
İzmir guzel..
Evimizin de güvenlikli araba park yeri var..
Dikkatine sunarım..

Yemek tariflerini direk atladım...
Herkesin ellerine saglık..
Çünkü yapıcı değil yiyiciyiiiiiiiiiimmm
Siz yapın ben yiyeyim...

edibe hoş geldin yaz okuyalım.

bede dedim hazır uyanıkken bakayım topic gene yazma halindemi hemen okudum 3 sayfa geldim.

asu hayırlı yolculuklar.
Hoşbulduk canım..
Ama yarın esimin gitmesi ile internetim yine gidecek..
Haftaya izmirdeyim..
Megakoy e gecicem bı hafta..
Orda internet var..

ALlah oruclarinizi kabul etsin..
Benim ramazan oncesi açlık denemem de nabzım 50 Lere büyük tansiyonum da 7 ye düşünce oruç tutamadım tabi emzirerek...
Bizde evdeki cemaatin sevabından nasipleniriz inşallah..

Maşallah maşallah..az bı bölgede vardı zaten kilo..bı şey kalmamış..zaten ipek yürüyünce arkada kosturmaktan afrikalı gibi oluruz bence..

cnm bn de kacar hımmelcm
uykum yook hıc ama yatmaya calışaym
yarn yolcuyuzzzz daaa
sana ıyı geceler
cocukları da optmmm
İiiii tatiller...
Bilirim onu..acayip guzel bı şeydir..eve ugramiyom bak..
Ohhhh yat kalk gez iki gezin bı ye coşku eğlence
Ohhhhhhhh....

Ooooo dis kesimi...
En sevdiğim seylerdendir..
İlgili bölgeye anestezi yap..
Aletle etrafından asırdır
Kasığa ölçüyü koy..
Hastayaisirttir..
Geçicileri yapmıştır..
3 gun sonra provaya çağır...
Bak bu kadar basit..
Gözü kapalı...
Kolay geleeeeeeeeeee....

O Prof da erdem in pisik ine yani bez bölgesine o ilacı verdiydi..ilac korkumdan kullanmadiydim..ama o verdiyse vardır bı iyiliği..kendiliğinden geçmişti bizimki Allah tan..yalniz 10 günden fazla kullanmayın dediydik..onu biliyom iste..

canım ben hayatın bebek suyu var onu kullanıyorum o olmazsa kendim kaynatıp sogutuyorum
ben alacam kullanıyom. Uludağ markası..orda var mı bilmiyorum ama..

Herkese iyi haftalar...
Ek gıdayı da hafta ici starbucks a kahve icmeye gidersem oranın internetinden yazayım..
Cocuğu emzirdim uyuyayım artık..

Sağolasın usha benim ilk kızdan sonra çok yoğundu kanamam saat başı ped değiştiriyodum gece yatak yorgan kalmıyodu o zaman sordum doktorum kanamanın olduğu alan genişlediği için dedi

kızlar merhaba

gece kuşları yine iş başındaymış oku oku bitiremedim akşama iftara misafirim var acele acele okudum yazıp cıkmak zorundayım her zaman ki gibi malesef ya sahi siz bu enerjiyi nerden buluyosunuz bi de oruçlu oruçlu akşama belimi zor doğrultuyorum valla

sevdalinka tarif için teşekkürler bu akşam deneyeceğim hemen, böyle hemen yapılabilecek teferruatsız tarifleri bekliyorum kızlar

edibe yatılı bakıcı ile işin çok kolaylar valla ama siz evde yoksunuz ki bakıcı tek mi kalacak evde:26: bu arada ayaklı kütüphane gibisin yazdıklarını okudum dr hanım teşekkürler ha bu arada ek gıda konusuna da bir an önce el atarsan sevinirim

nazobülo valla takdir ediyorum senle himmeli hem oruç hem bıdıklar mübarek annelersiniz

gamze arabanız hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın ben de geliştirdim baya otomatik kolay oluyor gerçekten, ama yol bilmiyorum ya

choramaggus
canım benim kolay gelsin size çok zor oluyor, kızım bebekken bu konuda çok muzdariptik, artık nçbet bekliyorduk başında. Cibinlik iyi olmuş ama sen yine de takip et, hala devam ederse şişkinlikler başka bişey de olabilir, karınca, örümcek vs bizim kızın börtü böceğe alerjisi varmış meğerse. şimdi çok şükür yine var ama eskisine göre az, bebekken çok sıkıntı oluyor çok

Nuya ben de aynı seninle aynı durumdayım, inanılmaz fazla oluyor, artık sosyal hayatımı bile etkiliyor, işte ve dışarda arkama geçti geçecek korkusu var, bu nedir ya ben ilk kez bu kadar fazla oluyorum

kızlar benim oğlumun da bugünlerde ateşi var çok yüksel değil ama sıkıntı işte, aşırı terliyor nerdeyse her hücresi damla damla ter atıyor bişi yediğide yok mızıl mızıl, şimdi uyuyor ama birazdan uyanır hayta. Dün yine elini ağzına attı kusturdu kendini, ne yapcam bilmiyorum bu çocuğu kendini ne yapıp edip kusturuyor bu hafta hergün nerdeyse kustu. Kıxımsa ayrı alem oldu inadına sanki hergün bir aktivite gezmek falan istiyor, benimse enerjim var ne isteğim, o da haklı sıkıldı tatilde çocuk.

asıl benim bu aralar canım çok çok sıkkın, hiç keyfim yok depresyondayım da denilebilir ama zorluyorum kendimi, akşama da misafir var yüzüm düşük olmasın diye. Bunaldım çok çok bir de bu sıcaklar üstüne tuz biber oldu ama neyse işte hayat böyle. Mevlam neylerse güzel eyler hakkımızda hayırlısı olsun

amaaaaan, edibeee kız ne çok birktirmişsin içinde, daha sık girsene canım yaa, sanada yazık sabahlamışsın pc başında, oku oku bitmedi..
yazdıklarından en çok şu dişçi korkulu kısımı dikkatlice okudum.. ben onların başındayım çünkü.. hayatımda o koltuğa hiiç oturmadım desem yeridir, bir kere arkadaşımla gittim onun işi için, doktora ben hiç dişçiye gitmedim diyince otur bi bakalım o zaman dişlerine demişti, bende oturdum ama sakın ağzıma bişi sokmaya kalkışma kaçarım demiştim.. neyse, doktor baktı ve hiç doktora gitmediğime inanmadı, sen kesinlikle ortopedik bi tedavi görmüşsün, bu kadar kusursuz olması mümkün değil dedi, deli.. neyse, iyimiş yani dişlerim, benim anladığım buydu en azından, o bahsettiği tedavinin ne olduğu konusunda bile en küçük bir fikrim yok.. çok şükür ihtiyacım da olmadı şimdiye kadar, bir çürüğüm bile olmadı hiç, diş ağrısı nasıl bişiy onuda bilmem, aman merak ta etmiyom.. neyse, ama epey rahatladım yazdıklarını okuyunca, sanırım ihtiyacım olursa senin gibi Allah korkusu olan bir diş hekimi bulup çalacağım kapısını..

tatlım bu gezme işiniz iyi hoşta, sen çalışıyoken yani eşinle gezemiyoken, Allah aşkına ne ara görüşüyonuz siz.. gezmeyi bende çok severimde bu kadarıda bana fazla gelir açıkçası, ben 10 gün tatile gitsem evim evim güzel evim diye sayıklamaya başlıyorum valla, özlüyorum düzenimi, temizliğimi, yemeklerimi.. sen halinden memnunsun yazdıklarından anladığım kadarıyla, ama ben yine de Allah kolaylık versin demek istiyorum..

balı kaymağı taşan oğlunun da beslenme düzenini öğrenmek için sabırsızlanıyorum, gerçi bizim pek ihtiyacımız yok ama, yine de belki farklı bikaç ince ayrıntı öğreniriz..

namık erdemi kocamaan kucaklıyoz, en sıcağından.. senide öpüyoz, saolasın yazdıkların için, eline emeğine sağlık..

kemece canım o depresyon durumu bende de oluyo çoğu zaman. hele çocuktan sonra epey arttı. insan kendini kötüyüm kötüyüm diyerek daha da kötüleştiriyo. kötü olduğunu düşünmemek gerekiyo. farklı şeyler yapmaya çalış canım. iyi olduğunu düşün. en azından tecrübeli bi annesin. çocuk bakmak zormuş valla

bu arada ben annecimin yanına kaçıyorum.karadenizin serinnnnn köylerine oohhh. bu sıcaklara daha fazla dayanamıcam valla. bebişim de rahat eder biraz. ben de dinlenmiş olurum hem. malum bizimki hep kucak istediğinden kalabalık iyi oluyo. orda da internet varsa takipte olcam yine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…